Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

З Братислави до Відня за 1 євро: як дістатися

  1. автобус
  2. Поїзд
  3. швидкісний катер
  4. таксі

Всього 79 кілометрів розділяють аристократичну Відень і демократичну Братиславу. Якщо ви не були ні в одному з цих міст, то ми рекомендуємо вам спочатку подивитися Братиславу, а потім приїхати до Відня. Враження будуть яскравіше і більш насиченим.

Транспорту між цими двома містами хоч відбавляй, але в цій статті я не ставлю за мету описати все-все можливі варіанти, а заощаджу моє і ваше час і розповім про самих розумних з них.

Мій звіт про Братиславі: Що можна подивитися в Братиславі за один день? хороший маршрут

Короткий зміст:

автобус

Найпростіший і дешевий варіант. Фірм-перевізників багато, автобуси курсують майже щогодини, так що можна підібрати ідеальний варіант.

Найдешевші квитки - за 1 євро - на сьогоднішній день пропонує компанія RegioJet . На скріншоті ви бачите ціни на квиток при його купівлі за два тижні. Непогано, правда?

Непогано, правда

Більш того - в автобусі працює безкоштовний Wi-Fi, є монітори в спинках крісел і, як вже стало доброю традицією в Європі, розетки.

Відправлення в Братиславі проходить від автовокзалу у Нового моста (Nový Most), від автовокзалу Bratislava, AS Mlynské Nivy і зі станції Einsteinova. До Відня приїжджає на станцію поруч зі Stadion Center (станція метро U2 Стадіон (Stadion)), до цього заїжджаючи в аеропорт Відня. Час в дорозі - близько 1,5 год.

Маршрут перевірений особисто - все було відмінно! Маршрут перевірений особисто - все було відмінно

Але якщо з якихось причин автобус від RegioJet вам не підходить, можете розглянути інших перевізників, наприклад eurolines.sk, де теж бувають квитки за 1 євро і є знижки молоді та пенсіонерам, або flixbus.com правда, вартість квитків у них починається від 5 євро.

Поїзд

Виключно для любителів залізничної романтики.

Час в дорозі майже не відрізняється від автобусного, а вартість починається від 10 євро. Втім, якщо захочете, то майте на увазі, що дешевше купувати на сайті словацьких залізниць slovakrail.sk - квиток в обидва боки обійдеться вам в 14 євро. В одну сторону купити не можна Час в дорозі майже не відрізняється від автобусного, а вартість починається від 10 євро Австрійські залізниці oebb.at дозволяють отримати квиток тільки туди, але це буде коштувати мінімум 10 євро.

Потяги відправляються від Головного залізничного вокзалу (Bratislava hlavná stanica), або від станції Братислава-Петржалка (Bratislava Petržalka), приходять на Головний вокзал Відня (Wien Hbf).

швидкісний катер

А чому б не перетворити переїзд між двома містами на справжню пригоду? Якщо ви подорожуєте в період з квітня по жовтень, то варто прокотитися по Дунаю!

Швидкісний катамаран Twin City Liner twincityliner.com домчить вас з Братислави до Відня за півтори години. Вартість поїздки починається від 27 євро для дорослого в одну сторону. За преміум-місця на капітанському містку компанія просить 45 євро.

Можна покататися і на кораблі фірми LOD Ferry (Метеор) lod.sk - вартість квитків складе 20 євро в одну сторону і 29 євро в обидва.

Обидва судна курсують 4-5 разів на день, так що можна підібрати собі цілком слушний час.

таксі

Якщо ви з дітьми, у вас багато речей або ви боїтеся гуляти по незнайомому місту вночі, то зручніше за все, звичайно, не тягнутися до вокзалу, а спокійно сісти в машину, яка буде чекати вас прямо біля дверей готелю і легко домчить вас до будь-якого пункту у Відні.

Рекомендую надійного перевізника KiwiTaxi , Яка здійснює трансфери по всьому світу. Наприклад, може зустріти вас в аеропорту і з комфортом домчати до готелю. Якщо їхати вчотирьох, вартість дороги Братислава - Відень складе від 17,5 євро з людини. Варто взяти собі на замітку, що у цій компанії є машини і на 7, і на 10 пасажирів - відмінний варіант економії для великої компанії.

Варто взяти собі на замітку, що у цій компанії є машини і на 7, і на 10 пасажирів - відмінний варіант економії для великої компанії

А якщо говорити про пересування на таксі по місту, то тут, звичайно, Убер. Спробувала його близько півтора років тому, і з тих пір не уявляю своє життя без нього. Промокод на знижку від мене: 5mea7c53ue. Мій детальний огляд про Uber .

Бажаю вам багато-багато приємних моментів у Відні, Братиславі та в дорозі між ними! Бажаю вам багато-багато приємних моментів у Відні, Братиславі та в дорозі між ними

Rating: 5.0. From 3 votes.

Please wait ...

Непогано, правда?

Новости