Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Святкуємо Новий рік у Відні

  1. традиція
  2. Новорічна ніч - гуляння на вулицях Відня
  3. Розкішний Новий рік - бали, раути, гала-концерти
  4. Новий рік романтичний
  5. світські заходи
  6. Silvestergala в парадному залі Віденської ратуші
  7. Новорічний вечір у палаці Тодескі
  8. Класична зустріч Нового року
  9. У затишній обстановці
  10. Незвичайний Новий рік
  11. На гелікоптері
  12. На Дунайської вежі
  13. На прогулянковому кораблі
  14. На імператорському поїзді
  15. Як я економлю на готелях?

Новий рік у Відні - справжній фейверков розваг. Як і де його провести? Гуляючи вулицями Відня; розкішно - на балу, рауті, гала-концерті; романтично, незвичайно або в затишній обстановці?

Якщо віденське Різдво - свято казковий, сімейний і романтичний, то Новий рік сповнений нестримної веселості. Здається, в ньому бере участь все місто - стільки людей на вулицях. Головні події відбуваються на Новорічної стежці - вона веде гуляє народ від площі до площі, від однієї концертної сцени до іншої.

Прихід Нового року знаменується дзвоном гігантського Пуммерін на дзвіниці собору Штефансдом . З цього моменту починається справжні веселощі, і триває воно до ранку.

Незважаючи на погоду, тисячі людей йдуть в Старе місто - побачити вуличні вистави, подивитися феєрверк, просто помилуватися ошатними вулицями. Народ зігрівається пуншем, рікою ллється шампанське, мерехтять кольорові вогні.

традиція

Така атмосфера новорічного веселощів - давня віденська традиція. Існує легенда, що ще в IV столітті святий Сильвестр виганяв з християнського храму язичницьких духів. Могутні божества не йшли, вони з'являлися знову, брали облич демонів, придушували людей і вселялися в їх душі. Сильвестру довелося боротися з ворогами їх же зброєю - язичницькими обрядами, закликаючи народ вигнати духів гучними веселощами.

З того часу день Святого Сильвестра католики відзначають масштабно, барвисто. 31 грудня - справжнє свято для Відня. Вінці люблять веселитися і відпочивати.

Новорічна ніч - гуляння на вулицях Відня

Новий рік у Відні - справжній фейверков розваг

Новорічне гуляння на Штефансплац

Жителі Відня пам'ятають наказ Святого Сильвестра і гуляють в Новий рік від душі. Вечірка охоплює весь старе місто . Шампанського і пуншу, закусок і солодощів - всього вдосталь в святкових торгових наметах. На відкритих сценах змінюють один одного артисти, танцюристи, музиканти, оркестри. Заходи, розваги, яскраві шоу проходять на величезній Rathausplatz і затишній Freyung , На багатолюдних Hoher Markt і Teinfaltstraße. Вінці стараються щосили, проганяючи злих духів. Чуються різні музичні композиції: класику перебивають звуки відчайдушного року, елегантні вальси звучать в унісон з фольклорними піснями.

на фасаді Віденської опери висить величезний екран - публіці транслюють головну новорічну оперету Відня - «Кажана».

До півночі народ поступово стікається до Штефансплац , Щоб під звуки Пуммерін і дзвін келихів із шампанським зустріти опівночі. Як тільки затихають удари дзвону, лунає мелодія віденського вальсу. Веселощі триває до ранку.

Розкішний Новий рік - бали, раути, гала-концерти

Новорічний концерт Віденського філармонічного оркестру

Пройшли багато років, змінилися тисячоліття, але в блискучому Хофбурге зберігається королівська святкова атмосфера. Сяють діаманти і бальні сукні дам, миготять лакеї в лівреях, пари кружляють у вихорі віденських вальсів. У колишньому габсбурзькому палаці пройде новорічний бал. Кульмінацією вечора стане розкішну вечерю, а після півночі почнеться гала-концерт.

Віденська Ратуша теж запрошує публіку на гала-вечір. Публіку чекає масштабний бал. Спочатку відбудеться святкова вечеря, потім, в супроводі бального оркестру, відкриється танцювальна програма. Виступлять солісти оперети, а після, на парадному балконі Ратуші, які зібралися зустрінуть опівночі.

Гала-вечори та бали пройдуть у багатьох розкішних готелях Відня. На один день столиця зануриться в елегантну атмосферу імперських часів.

Зміну років, як це прийнято в «музичної столиці» Європи, будуть супроводжувати численні концерти. Свої програми запропонують провідні оркестри: Віденський симфонічний, Резиденц-оркестр, оркестр Хофбурга і знаменитий Штраус-Фестиваль Оркестр Відня.

Кульмінацією святкових музичних подій стане грандіозний концерт Wiener Philharmoniker - Віденського філармонічного оркестру. Щорічну новорічну програму колективу транслюють на TV багатьох країн. Світова глядацька аудиторія складає більше 45 млн. Чоловік. У святково прикрашеному Золотому залі Філармонії виконуються мелодії Штрауса.

Новий рік романтичний

З новим роком!

Якщо вам хочеться незвичайної, романтичної зустрічі Нового року - вирушайте в Пратер ! Вас підніме вгору Віденське колесо огляду. Там, нагорі, під дзвін келихів шампанського, ви і зустрінете опівночі.

Щоб побачити блискучу новорічну Відень з висоти, можна піднятися і на одну з оглядових майданчиків, розташованих на пагорбах Каленберг , Леопольдсберг або Кобенцль.

Можна замовити новорічний вояж по місту на віденському фіакрі , історичному трамваї або на лімузині.

Зустріч Нового року на блакитному Дунаї - що може бути романтичніше? В ніч по річці пройдуть кораблі Дунайського пароплавства DDSG Blue Danube. З води ви будете милуватися Віднем і феєрверками; на палубі будуть танці, а шампанське чекає вас в буфеті.

Ранок першого січня для багатьох віденців і туристів традиційно починається на Ратхаусплац. Там проходить похмільний сніданок; він супроводжується трансляцією на великому екрані новорічного виступу віденських «Філармонік».

світські заходи

Silvesterball в палаці Хофбург

Сільвестербал в Хофбурге

У новорічний вечір в імператорському палаці відбудеться бал. Відкриють його артисти Державного Віденського балету. Під оркестровий акомпанемент буде виконаний «Танець квітів» (вальс з балету «Лускунчик»).

Гала-вечеря в Хофбурге розпочнеться о 18:30. Вартість заходу - від 470 €.
В ціну входить: святкова вечеря з 4 страв в одній з невеликих історичних віталень, вітальний коктейль, напої, шампанське опівночі, жива музика і танцмайданчики в обох залах; святкове шоу опівночі.

Бал відкриється о 21:15.
Ціна квитків - від 385 €. В ціну входить: квиток на з резервацією місця за столом, вітальний келих ігристого вина і легкі закуски / шведський стіл.

Ціна квитків - від 165 €. В ціну входить: квиток на Бал і вітальний келих ігристого вина.

Дрес-код

Дами: довге вечірнє плаття.
Чоловіки: фрак, смокінг або темний вечірній костюм.

Детальніше на сайті: hofburgsilvesterball.com .

Silvestergala в парадному залі Віденської ратуші

Банкетний зал Віденської ратуші

Буде грати класичний бальний оркестр; святкове шоу представлять співаки і танцюристи кращих сцен Австрії. Гостям запропонують вишукану вечерю в віденському стилі.

Вечір розпочнеться о 19:00 (для тих, у кого квитки з гала-вечерею).
Бал буде проходити з 21:45.
Ціна квитків - від 340 € з гала-вечерею і 140 € без вечері.

Дрес-код

Дами: довге вечірнє плаття.
Чоловіки: фрак, смокінг або темний вечірній костюм.

Детальніше дивіться на сайті: silvestergala.com .

Новорічний вечір у палаці Тодескі

Новий рік у палаці Тодескі

У центрі Відня, в розкішному палаці Тодескі , Серед блискучих інтер'єрів пройде гала-вечеря Silvester und Genuss в залі Gerstner Beletage в супроводі живої музики.

Початок вечора - 19.00.
Вартість квитків - від 89 €.

Адреса: Kärtner Straße 51. Детальніше на сайті: gerstner.at .

Класична зустріч Нового року

Віденський Курсалон

Віденський Курсалон

В Курсалон (Kursalon Wien) відбудеться гала-вечеря, пройде святкова програма з подоланням віденським шармом.

Вечірня програма:
Новорічний гала-вечерю (4 страви, напої) - з 18:00 до 20:15.
Святковий концерт - з 20:15 до 21.30.
Танцювальний майстер-клас, феєрверк, вечір танців.

Нічна програма:
Новорічний гала-вечерю - з 20:00 до 22:30.
Концерт - з 22:30 до 23:40.

Вартість заходу:
VIP-категорія - 345 € з людини;
категорія А - 267 € з людини;
категорія В - 244 € з людини;
категорія С - 222 € з людини.

Адреса: Johannesgasse 33. Купити квитки можна на сайті: soundofvienna.at .

У затишній обстановці

У Залі прелат

У монастирському погребі

Затишний монастирський погріб, якому вже понад 300 років, з двома імперськими музеями і рестораном Піарістенкеллер (Piaristenkeller), з напівкруглими склепіннями був свідком весілля Франца-Йосифа I і Елізабет.

Вечірня програма Silvester Matinee - з 17:00 до 20:00

Ця програма ранньої вечері підійде вам, якщо ви збираєтеся встигнути на зустріч Нового року на головну площу. У ресторані з трьохсотрічної історією вам подадуть святкова вечеря з чотирьох страв. Потім відбудеться відвідання Музею капелюхів і монастирського винного підвальчика, де пройде дегустація шампанського.
Вартість програми - 72,5о € з людини, напої в ціну не входять. Дітям 6-12 років надається знижка в 50%.

нічна програма

Нічне святкування розпочнеться о 20:00. Програму відкриє романтичну вечерю під звуки вальсів Йогана Штрауса у виконанні відомих віденських музикантів. В меню входить 6 змін блюд, виготовлених за старовинними рецептами імператорської кухні. Потім гості проходять в Музей капелюхів, а після - в винний підвальчик. Починаються танці, тривають вони до півночі. Опівночі всі піднімають келихи з ексклюзивним шампанським.
Вартість програми - 175 € з людини, без напоїв. Дітям - знижка 50%.

Адреса: Piaristengasse 45. Детальніше дивіться на сайті: piaristenkeller.at .

Незвичайний Новий рік

На колесі огляду в Пратере

Люкс-кабінка, фото David

Святкування Нового року в вагончику на колесі огляду в Пратере можливо в будь-який час з 10 ранку до 02:00 31 грудня, а 1 січня - з 10 ранку до 22:00. Вечеря за запитом.

На гелікоптері

перед польотом

31 грудня на лімузині вас доставлять на льотне поле. Рівно о 23.30 ви підніметеся над святковим містом; вас чекає вечеря з шампанським на борту вертольота. Політ закінчиться о 0:30; після приземлення вас відвезуть туди, де ви маєте намір продовжити свято.

Програма розрахована на 6 чоловік.
Вартість вечері в небі - від 600 € з одного пасажира.
Аеродром в Bad Vöslau. інформацію подивіться тут .
Аеродром в Stockerau. інформацію подивіться тут .
Замовити лімузин можна тут .

На Дунайської вежі

Ресторан на Дунайської вежі

вечеря на Донаутурм на висоті 170 м під живу музику, з напоями, шампанським; з видом на столицю і новорічний феєрверк.
Початок програми о 19:30.
Ціна - від 265 €.

Адреса: Donauturmstraße 4. Детальніше про пропозиції на сайті: donauturm.at .

На прогулянковому кораблі

Новорічна прогулянка по Дунаю на кораблі

Прогулянка по Дунаю на кораблях Admiral Tegetthoff або Prinz Eugen з гала-вечерею і музикою починається від пристані біля мосту Reichsbrücke о 20:00.
Ціна квитка - від 179 €. В ціну входять: прогулянка на кораблі, гала-вечеря (шведський стіл), жива музика, танці та розваги, закуски після півночі. Детальніше тут .

На імператорському поїзді

Поїзд імператора Франца Йосифа - Majestic Imperator

Склад, на якому їздив сам Франц-Йосиф, повезе вас по всьому Відню і передмістях столиці. В дорозі буде вечеря, святковий концерт; ви побачите феєрверк на мосту.
Відправлення поїзда - о 19:30.
Вартість поїздки - 405 €.

Квитки можна забронювати на сайті: majestic-train.com .

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Як і де його провести?
Гуляючи вулицями Відня; розкішно - на балу, рауті, гала-концерті; романтично, незвичайно або в затишній обстановці?
Зустріч Нового року на блакитному Дунаї - що може бути романтичніше?
Як я економлю на готелях?

Новости