Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що подивитися в Відні - пам'ятки Відня - Іностранно.ру

  1. Коротко про місто
  2. пам'ятки Відня
  3. Карта Відня з визначними пам'ятками
  4. Маршрут прогулянки по визначних пам'ятках
  5. Як дістатися з Праги до Відня

Якщо ви приїжджаєте в Чехію більше ніж на 10 днів, то обов'язково відвідайте міста який-небудь із сусідніх країн. Перше місто, яке рекомендую до відвідування - це Відень. А в цій статті я розповім про головні місця Відня, який варто подивитися.

Відень знаходиться на відстані 330 км, на кшталт відстань невелика, але поїздка туди і назад займе не менше 10 годин. Це досить обтяжлива подорож, тому моя порада - вирушайте до Відня мінімум на два дні.

Коротко про місто

Тепер коротко розповім про місто. Місто розташоване біля підніжжя Альп на річці Дунай зовсім близько від кордону зі Словаччиною та Угорщиною, тому звідси зручно відвідати Братілсаву. Населення Відня становить 1,68 млн осіб. За даними міжнародних досліджень у травні 2011 року Відень четвертий раз поспіль посіла перше місце в світі за якістю життя.

Протягом багатьох століть Відень був містом-резиденцією Габсбургів і столицею Священної Римської імперії німецької нації, перетворившись в культурний і політичний центр Європи. У 1910 році у Відні проживало два мільйони людей, і місто займало четверте місце серед найбільших міст світу, поступаючись лише Лондону, Нью-Йорку і Парижу. Після Першої світової війни населення Відня скоротилося майже на чверть.

Тепер же Відень - це місто розкішних палаців, затишних вуличок, романтичних кафе, місто музики, Моцарта і картинних галерей.

У Відні дуже добре розвинена мережа громадського транспорту, який складається зі швидкісних поїздів - Віденський S-Bahn (типу нашої електрички), метрополітен (U-Bahn), трамвайних та автобусних ліній, швидкісних поїздів, які йдуть з міжнародного аеропорту Швехат в центр Відня. Разова поїздка на громадському транспорті коштує € 2, якщо купувати у водія, то € 2,2. Найзручніше купувати безлімітний проїзний на 24 години за € 6.70, на 48 годин за € 11.70 або на 72 години за € 14.50. До речі, звертаю вашу увагу, що по центру міста багато трамваїв ходять під землею, тому не дивуйтеся, якщо не знайдете зупинку зверху, і обов'язково пошукайте спеціальний вхід.

До речі, звертаю вашу увагу, що по центру міста багато трамваїв ходять під землею, тому не дивуйтеся, якщо не знайдете зупинку зверху, і обов'язково пошукайте спеціальний вхід

пам'ятки Відня

  1. Кернтнерштрассе (Kärntner Straße) - центральна пішохідна вулиця в центрі Відня, яка починається біля собору Святого Стефана, проходить повз будівлю Віденської опери і закінчується у Карлсплац. На вулиці розташовано безліч кафе, магазинів і готелів. Взимку перед різдвом вулицю дуже красиво прикрашають яскравими гірляндами. Тут найбільше люблять гуляти і проводити час туристи. До речі, якщо є час, то можете сходити в Віденську оперу, ціни вас приємно здивують.
  2. Карлсплац (Karlsplatz) - площа, яка також є одним з головних транспортних вузлів Відня, на ній перетинаються 3 лінії метро і проходить безліч трамвайних маршрутів, в тому числі і туристичний трамвай Vienna Ring Tram. На площі знаходиться Віденський музей, Технічний університет, концертний зал Musikverein, парк Resselpark, Віденський будинок художників Künstlerhaus, церква Karlskirche. Думаю, що всі визначні пам'ятки перераховувати немає сенсу, ми обов'язково розглянемо вашу.
  3. Собор Святого Стефана (Stephansdom) - величний католицький собор, національний символ Австрії і один із символів Відня. Собор був закладений в 1137 року, а сучасний вигляд придбав до 1511 році. У собору 4 вежі, найвища - південна вежа висотою 136 м, піднятися на вежу коштує всього 4 Євро. Площа, на якій знаходиться собор, називається Штефансплац (Stephansplatz). Зовсім недалеко від площі за адресою Domgasse 5 варто Будинок Моцарта, в якому працює музей відомого композитора.
  4. Чумна колона (Wiener Pestsäule) - одне з найвідоміших і найбільш характерних творів мистецтва у Відні, встановлене в пам'ять про епідемію чуми в 1679 році.
  5. Будинок Хундертвассера (Hundertwasserhaus) - незвичайний будинок, побудований за проектом знаменитого австрійського експресіоніста художника і архітектора Фриденсрайха Хундертвассера. У будинку Хундертвассер втілив свої ідеали мистецтва і краси, такі як використання цілої палітри фарб, відсутність прямих ліній, велика кількість зелені і багатоплановість. Різнобарвний фасад доповнюють різні за розміром і формою вікна, мозаїка і орнаменти з кольорових глазурованих плиток. Його архітектурні роботи можна знайти і в інших містах світу, таких як Магдебург, Плохінген, Франкфурт-на-Майні, Токіо, Гамбург та інші. Адреса будинку Хундертвассера у Відні: Kegelgasse 36-38.
  6. Ратуша (Wiener Rathaus) була побудована в кінці 19 століття для бургомістра і муніципалітету. Будинок побудований в еклектичному стилі, а фасад - в неоготичному стилі. Довжина будівлі - 152 м, ширина 127 м. У будівлі тисяча п'ятсот сімдесят п'ять приміщень і 2 035 вікон. Парадний зал ратуші використовується для проведення виставок, концертів і балів. В цілому в ратуші проходить близько 800 заходів на рік. Взимку поряд з ратушею встановлений різдвяний базар, де можна попити глінтвейн і купити новорічні подарунки.
  7. Бельведер (Belvedere) - палацовий комплекс у Відні в стилі бароко, що складається з двох палаців - Верхній і Нижній Бельведер. У Верхньому Бельведері розміщується збори робіт таких австрійських авторів, як Густав Клімт, Шиле, Кокошко і ін. Саме тут знаходиться славнозвісна картина Густава Клімта «Поцілунок». У палацовому комплексі також знаходиться дуже красивий симетричний сад з фонтанами, каскадами, скульптурами та живими огорожами, навесні ці сади особливо прекрасні.
  8. Палац Шенбрунн (Schloß Schönbrunn) - віденська літня резиденція австрійських імператорів, одне з найважливіших архітектурних споруд австрійського бароко. Цей палац в різний час використовували такі видатні діячі: Фердинанд II, Карл VI, Франц I, Наполеон, Єлизавети «Сіссі». Сьогодні замок налічує один тисячі чотиреста сорок одна приміщення, для відвідування відкриті 45 кімнат, але вони варті того, щоб їх відвідали. Особливо відвідувачів вражає церемонії зал. За рік комплекс відвідує 6 мільйонів туристів, а сам палац 1,5 мільйона. Одним з прикрас палацового комплексу є парк, де знаходиться павільйон Глорієтта (будова на вершині пагорба), Пальмовий будиночок і зоосад. На території комплексу знаходиться музей карет, які належали різним правителям Австрії, карети шикарні і незвичайні, є на що подивитися.
  9. На території палацового комплексу розташований Зоопарк Шенбрунн, побудований в 1752 році в якості імператорського звіринця, він є найстарішим зоопарком в світі. У зоопарку проживає 4600 тварин. Це один з небагатьох зоопарків, в якому живуть великі панди. В даний час зоопарк Шенбрунн вважається одним з найсучасніших і найкращих зоопарків світу. Однією з головною визначною пам'яткою зоопарку є величезний тропічний павільйон і оранжерея.
  10. Хофбург (Hofburg) - зимова резиденція австрійських Габсбургів і основне місцеперебування імператорського двору у Відні. В даний час в Хофбурге розташовується резиденція президента Австрії.
  11. Пратер (Prater) - великий природний парк і зона відпочинку у Відні. Більшу частину парку займають зелені насадження, тут же знаходиться територія Віденської міжнародного ярмарку, іподром, стадіон, велодром, спортивні майданчики і парк атракціонів «Action & Fun». По парку прокладена мініатюрна залізниця, також тут знаходиться Віденське Колесо огляду (Riesenrad), споруджена в 1896-1897 і довгий час це було найвище колесо огляду в світі. З 64-метрової висоти відкривається прекрасна панорама Відня, завдяки чому колесо є одним із символів міста. На території парку знаходиться музей воскових фігур Мадам Тюссо, де відвідувачі можуть зблизька побачити різних знаменитостей: Арнольда Шварценеггера, Густава Клімта, Наполеона, Ніколь Кідман, Моцарта, Фредді Меркьюрі, Леонардо ДіКапріо і багатьох інших.
  12. Міський парк знаходиться в самому центрі Відня і ідеально підходить для відпочинку після довгих прогулянок по австрійської столиці. У парку стоїть один з найбільш фотографованих пам'яток в світі - золотий пам'ятник Йогану Штраусу. Крім цього, в парку знаходяться пам'ятники Францу Шуберту, Францу Легара і Роберту Штольцу, мармурова статуя художника Ханса Макарта, бронзовий бюст композитора Антона Брукнера. Крім скульптур в парку розбиті квіткові клумби, ростуть екзотичні дерева і зроблений великий ставок.
  13. Дунайська вежа (Donauturm) була побудована в 1964 році в ході Віденської Міжнародної садової виставки. Зараз це популярна оглядовий точка для туристів з усього світу. Висота вежі - 252 м. Це найвища будівля у Відні і друга за висотою в Австрії. Оглядовий майданчик знаходиться на висоті 150 м, до неї ведуть 2 ліфти, що піднімають відвідувачів наверх за 35 секунд. На висоті 160 і 170 м знаходяться два ресторани «Панорама» і «Дунайський вальс», розташовані на поворотній платформі.
  14. Танцюючі музичні години Анкерур (Ankeruhr) - дуже цікава пам'ятка Відня, цей годинник знаходяться за адресою Wien, Hoher Markt 10-12. Цей годинник вразять навіть бувалих туристів, вони перекинуті між двома будівлями своєрідним містком, довжина годин становить 10 метрів! Годинники створив художник Франц фон Мач в стилі «арт нуво», циферблат годинника виконаний з мозаїки. Протягом дванадцяти годин по містку проходять 12 фігур людей, які залишили важливий слід в історії Австрії. Серед постатей, можна побачити імператорів Марка Аврелія, Карла Великого і Максиміліана I, імператрицю Марію Терезію, композитора Йозефа Гайдна.
  15. Крім вищеописаних пам'яток, під час прогулянок ви знайдете чимало цікавих і величних місць, такі як: Хельденплац (Heldenplatz), Площа Ам-Хоф (Am Hof), Церква Ам-Штайнхоф (Kirche am Steinhof), Палац Ліхтенштейнів на Фюрстенгассе, Пам'ятник радянським воїнам , загиблим при звільненні Австрії від фашизму. Любителі мистецтва можуть відвідати численні музеї та художні галереї, а любителі музики один з численних концертів, що проходять в театрах і концертних залах Відня.
  16. Прогулянка по Дунаю. Можна покататися по Дунаю або по каналу на одному з корабликів, але, на мій погляд, нічого примітного ви побачите, є міста в Європі де прогулянки на корабликах набагато цікавіше. Набагато цікавіше прокотитися з Відня до Братислави на катамарані Twin City Liner, час у дорозі - 1.30.

Карта Відня з визначними пам'ятками

Карта вени російською мовою з пам'ятками допоможе вам заздалегідь зрозуміти, де що розташоване в місті, не забудьте скачати їй в телефон.

Маршрут прогулянки по визначних пам'ятках

Як ви зрозуміли, існує кілька варіантів огляду всіх цих пам'яток:

  1. самостійно
  2. В рамках екскурсії, наприклад, при покупці груповий або індивідуальної екскурсії з професійними гідами на сайті Tripster . Такий варіант підійде тим, хто не хоче детально продумувати прогулянку, а цілком покладається на гіда.
  3. Купивши авторський путівник « Відень за 1 день »Від місцевого гіда. В путівник включений готовий маршрут огляду головних визначних пам'яток і цікавих місць, мітки на оффлайновой карті з навігацією, мітки з ресторанами і кафе, де краще поїсти, факти про пам'ятки і опис громадського транспорту. Дане рішення підійде для самостійних мандрівників, які хочуть побачити максимум за короткий проміжок часу і заощадити на індивідуальній екскурсії. Ви ж хочете побачити більше цікавих місць в місті, ніж 90% туристів?

Як дістатися з Праги до Відня

З Праги до Відня можна доїхати як самостійно, так і з екскурсією. Так як це дуже популярний туристичний напрям, то екскурсії проводяться щодня. Самостійно дістатися можна на автобусах Studentagency або на поїзді.

  • Прямий поїзд йде з Головного Вокзалу Праги до вокзалу Wien Meidling у Відні, вермя в дорозі 4.45, будьте уважні у Відні кілька вокзалів, не переплутайте куди приїжджає і звідки від'їжджає ваш поїзд.
  • Автобуси Studentagency ходять до Відня 8 раз в день, час у дорозі - 4.50, приблизна ціна в одну сторону - 450 крон (18 євро). З Праги автобус відправляється зі станції Florence, до Відня автобус приїжджає на станцію Wien Stadion (Stadion Center). Квитки на автобус можна також купити на сайті Infobus . Плюс сайту полягає в тому, що відбувається порівняння вартості квитків у різних компаній за однаковими напрямками. Сайт російською мовою, оплату можна виробляти картою в будь-якій валюті: Євро, чеські крони, карбованці гривні. Врахуйте, що до Відня квитки розбирають дуже швидко, особливо влітку, тому не відкладайте покупку.
  • До Відня також можна долетіти на літаку компанією Austrian Airlines, час шляху приблизно - 1 година, вартість квитка в обидва кінці 120 євро. Літаки цієї авіакомпанії літають до Відня 5 раз в день, тільки бентежить, що це найчастіше гвинтові літаки Bombardier DHC-8Q.

Вам також може бути цікаво

Ви ж хочете побачити більше цікавих місць в місті, ніж 90% туристів?

Новости