Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Різдво і Новий рік у Відні - MashaPasha путівники

Відень - це одне з кращий напрямків для святкування Нового року та Різдва в Європі. Саме в столиці Австрії серед європейських міст ці свята відзначають з найбільшим розмахом.

Взагалі, Відень є засновником традиції проведення різдвяних ярмарків. Перший ярмарок була проведена саме тут в 1296 році. В сучасний час Відень так само прагне відрізнятися від інших міст - ярмарки тут розгортають вже в першій половині листопада, в той час як в більшості інших європейських міст - лише в кінці місяця.

В сучасний час Відень так само прагне відрізнятися від інших міст - ярмарки тут розгортають вже в першій половині листопада, в той час як в більшості інших європейських міст - лише в кінці місяця

Ялинкові іграшки - атрибут будь-якої різдвяного ярмарку

Щороку кількість різдвяних базарів у Відні різний, воно варіюється від 12 до 30 штук. У будь-якому випадку, в центрі міста завжди можна відвідати кілька подібних базарів. На них можна купити солодощі та іншу їжу, шоколад ручної роботи, сувеніри, ялинкові прикраси, різні вироби народного промислу, випити пунш або глінтвейн.

Народні гуляння на Грабене напередодні Нового року

Найчастіше туристи відвідують Різдвяний ярмарок біля Собору Святого Стефана і площі Грабен, розташовану в самому центрі міста. Тут, купили глінтвейн, в заставу за 3 євро дадуть фірмову керамічну кружку (щороку вона різна), яку можна буде потім залишити собі на пам'ять як сувенір. Це до речі, дуже зручно. Один раз, заплативши за кухоль, можна потім ходити з нею від однієї точки до іншої і дегустувати глінтвейн.

Різдвяний ярмарок біля палацу Шенбрунн

Друга велика різдвяна ярмарка знаходиться на площі біля палацу Шенбрунн . Тут багато місця і просторо. Є столи зі стільцями і навіси. На думку MashaPasha.com за ступенем комфорту це найкраща ярмарок Відня. Тут немає великої товкучки і можна спокійно погуляти, випити і поїсти.

Біля Шенбрунна найкомфортніше

Ще є кілька різдвяних базарів на Рингу: один біля ратуші Відня (Це найбільша і головна ярмарок Відня, тут же розташовується і каток), інший - на Площі Марії Терезії поруч з палацом Хофбург . Так само в центрі міста розбивають різдвяні ярмарки біля палацу Бельведер , на площі Карлскирхе , Площі Ам Хоф, площі Фрайунг, пішохідних вулицях центру міста. Завдяки численній барвистою ілюмінації й світиться гірлянд в якийсь момент починає здаватися, що весь центр Відня перетворюється в одну гігантську зону народних гулянь.

Народні гуляння в центрі Відня

Більшість цих ярмарків закриються за день до Різдва, тому туристам, що приїхали до Відня під Новий рік вдасться побачити лише кілька різдвяних ярмарків, які працюють довше звичайного - ярмарки біля палацу Шенбрунн (але не завжди, перевіряйте цю інформацію перед поїздкою), в пішохідній зоні Грабена, на площі Марії Терезії. Основна міська різдвяний ярмарок біля Ратуші (площа Ратхаусплатц) до цього часу вже буде закрита. Ну а найдовше буде працювати зимовий базар на площі Різенрадплац (він буде відкритий до 8 січня).

Всередині однієї з церков у Відні на Новий Рік і Різдво.

До Нового року і Різдва У Відні прикрашаються не тільки вулиці, а й церкви і собори міста. У головному соборі Штефансдом іноді проводять лазерне шоу. А на площі біля собору збирають сцену, де проводяться виступи музичних груп і ансамблів.

Святкова сцена біля Собору Святого Стефана

Наймасовіші народні гуляння на Новий рік у Відні проводяться на площі Грабен і біля Собору святого Стефана.

Магазини в центрі Відня той же прикрашають

Загальне враження МашіПаші від відвідування Відня на Новий рік і Різдво: не дивлячись на високі ціни на номери в готелях і безліч туристів, що прибувають до Відня в ці дні, саме в цьому місті можна переймуться справжньою святковою атмосферою Різдва, випити глінтвейну і навіть потанцювати! Нудно Вам точно не буде.

Новости