Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Поїзд «Влтава» - Москва-Прага 21/22: маршрут, розклад, ціни і фото

  1. Поїзд «Влтава» - Москва-Прага 21/22: маршрут, розклад, ціни і фото Чехія і її столиця Прага стають...
  2. Фірмовий поїзд «Влтава» - Москва-Прага (21/22) - ціни, розклад і нові подробиці
  3. Перетин кордону - митниця і зміна коліс
  4. «Влтава» - відгуки пасажирів
  5. Поїзд «Влтава» - Москва-Прага 21/22: маршрут, розклад, ціни і фото
  6. В Прагу на поїзді - переваги і недоліки
  7. Фірмовий поїзд «Влтава» - Москва-Прага (21/22) - ціни, розклад і нові подробиці
  8. Перетин кордону - митниця і зміна коліс
  9. «Влтава» - відгуки пасажирів
  10. Поїзд «Влтава» - Москва-Прага 21/22: маршрут, розклад, ціни і фото
  11. В Прагу на поїзді - переваги і недоліки
  12. Фірмовий поїзд «Влтава» - Москва-Прага (21/22) - ціни, розклад і нові подробиці
  13. Перетин кордону - митниця і зміна коліс
  14. «Влтава» - відгуки пасажирів

Поїзд «Влтава» - Москва-Прага 21/22: маршрут, розклад, ціни і фото

Чехія і її столиця Прага стають все більш популярним маршрутом для російських туристів. Популярність містичної Праги, колишньої столиці Священної Римської Імперії, цілком зрозуміла. У всій Чехії знайдеться чимало цікавих місць, привабливих для туристів будь-якого типу - від любителів шопінгу до поціновувачів по-справжньому прекрасної архітектури.

Один з найбільш нагальних питань - як зручніше добиратися до Праги? І тут варто зазначити, що поїзд, найстаріший спосіб, до сих пір залишається вельми зручним способом подорожі.

В Прагу на поїзді - переваги і недоліки

Маршрут руху поїздів з Москви до Праги є одним зі старих шляхів, що зв'язують Росію з Європою, не завжди він був настільки зручний, як зараз, але його існування можна простежити ще з часів Російської Імперії.

Переваги даного способу пересування можна широко розділити на класичні і сучасні. Перші відносяться до питань одвічного спору поїзда і літака, другі - до питань сучасного сервісу, які може надати російська і чеська транспортні системи.

Перші відносяться до питань одвічного спору поїзда і літака, другі - до питань сучасного сервісу, які може надати російська і чеська транспортні системи

Класичні переваги:

  • шлях на поїзді більш безпечний, підходить для людей, які страждають аерофобією або просто побоюються повітряних транспортних засобів;
  • на поїзді можна перевозити багаж, тендітні предмети, він безпечніше для перевезення дітей, в тому числі грудних;
  • поїзд, якщо брати всі плюси і мінуси, комфортніше літака, хоча на коротких перельотах це не так помітно, в будь-якому випадку він «корисніше для здоров'я»;
  • поїздка на поїзді, особливо на поїзді Москва-Прага, що йде майже через всю Східну Європу, стає одним із самих мальовничих дорожніх пригод, які може представити турист.

Сервісні переваги:

  • склад Москва-Прага включає міжнародні вагони дуже комфортні в варіанті 1-2-х місцевих купе;
  • є шанс придбати чеське пиво у провідників, як в дорозі, так і з собою.

Недоліки пересування на поїзді теж можна поділити на одвічні труднощі і безпосередні огріхи сервісу по сучасній ситуації. Варто відзначити, що маршрут Москва-Прага при цьому вважається одним з відносно зручних і недоліків, особливо з введенням нового поїзда, має не так багато.

Одвічні проблеми:

  • поїздом добиратися довго - даний варіант підходить тільки тим, хто готовий пожертвувати парою днів відпочинку або просто він не боїться її
  • на шляху доведеться тричі переживати спілкування з митниками, хоча незручності вони доставляють, найчастіше, менше, ніж подвійний перехід через митницю при використанні літака.

поїздом добиратися довго - даний варіант підходить тільки тим, хто готовий пожертвувати парою днів відпочинку або просто він не боїться її   на шляху доведеться тричі переживати спілкування з митниками, хоча незручності вони доставляють, найчастіше, менше, ніж подвійний перехід через митницю при використанні літака

Поточні проблеми:

  • вагони поїзда Москва-Прага, хоч і вважаються зручними, європейськими, з підвищеним комфортом, все ж залишаються досить тісними, як в плані коридорів, так і в плані купе, особливо незручними з яких є тримісні;
  • стан справ з тарифами і знижками від РЖД на 2019 рік робить вартість квитка на поїзд «Влтава» вище, ніж ціна авіаперельоту при тих же умовах.

Незважаючи на наявність серйозних мінусів, добиратися до Праги поїздом досить зручно, до того ж - це відмінний спосіб побачити ті міста і пейзажі декількох країн, включаючи замки, ліси і озера самої Праги.

Фірмовий поїзд «Влтава» - Москва-Прага (21/22) - ціни, розклад і нові подробиці

Фірмовий поїзд «Влтава» - Москва-Прага (21/22) - ціни, розклад і нові подробиці

Раніше поїзд Москва-Прага, під загальним найменуванням «Влтава» та номером 21/22, представляв собою комплекс з міжнародних вагонів, які чіплялися до інших складам, що йде до Бреста, а потім від Бреста по території Білорусії, Польщі та Чехії до Праги.

Причому варто відзначити, що назад «чеські» вагони чіплялися до абсолютно різним складам, було проблематично навіть дізнатися їх, оскільки поїзди Прага-Москва мали різну нумерацію.

З кінця 2013 року на шляхи сполучення був введений склад «Влтава» нового, швидкісного типу, призначений для регулярних рейсів за усталеним маршрутом Москва-Прага з мінімумом «перецепних» незручностей.

Склад тепер рухається по оптимизированному маршруту, ходить швидко і регулярно, його введення демонструє все зростаючий інтерес жителів Росії до маршруту.

Міжнародні вагони в новому поїзді містять одномісні (люксові), двомісні та тримісні (економ) купе, наповнення купе, в основному, відрізняється тільки кількістю полиць і зручністю розташування.

Ціна квитка за одномісне купе в одну сторону складе від 14 тисяч рублів до 800 євро, вартість квитка в двомісне купе - за одне місце в районі 400 євро, тримісного - від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за місце.

При цьому варто врахувати, що пільговим категоріям (дітям, пенсіонерам, інвалідам, ветеранам і т.д.) надаються квитки з суттєвою знижкою - від 80 до 120 євро.

Також РЖД надає широкий спектр знижок на різні варіанти покупки квитків:

  • 30% при купівлі цілого купе двома пасажирами;
  • 30% для дорослого з дитиною;
  • 40% дорослий груповий від шести чоловік;
  • 50% знижки дітям, які входять до складу групи;
  • 35% святкові знижки на дні народження і весілля.

Є також сезонні і корпоративні знижки.

Відправлення поїзда Москва-Прага відбувається з Білоруського вокзалу.

У зимовий період (з кінця жовтня по березень) поїзд Москва-Прага стартує зі столиці Росії за розкладом о 8:43 ранку, а прибуває до Праги о 9:47 наступного дня.

Час у дорозі становить 28 годин. Відправлення поїздів відбувається щотижня по вівторках, середах і п'ятницях, прибуття в Прагу - по середах, четвергах і суботах відповідно.

У літній період (з кінця березня до жовтня), «Влтава» вирушає о 7:44 за московським часом і прибуває до Праги о 9:47, витрачаючи на годину більше «зимового» варіанту в дорозі. Дні відправлення і прибуття не змінюються.

Відправлення поїздів Прага-Москва відбувається з празького вокзалу о 16:47 з прибуттям о 23:20 (зима) і 22:30 (літо).

Раніше відправлення поїздів Москва-Прага відбувалося о 23:44, з прибуттям до столиці Чехії о 20:15.

Варто врахувати, що старий маршрут, з відправленням о 23:44 закривається з 20 травня 2014 року і нова «Влтава» залишається єдиним поїздом, що здійснює повідомлення Москва-Прага на постійній основі. Зворотний вечірній маршрут Прага-Москва (на основі складу з Відня) також скасовується.

Раніше поїзд Москва-Прага проводив в дорозі 33 години для подолання 2111 кілометрів шляху, тепер шлях скоротився на п'ять годин з оптимізацією маршруту.

Раніше шлях «Влтави» лежав через Білорусію, Польщу і територію Чехії, тепер, як повідомляє РЖД, маршрут пролягає по території Білорусії, Польщі та Словаччини. Основними стоянками є - Вязьма, Брест (дві години зміну коліс), Тереспіль, Богумін.

Поїзд Москва-Прага оснащений сучасним міжнародними вагонами, які комплектуються кондиціонерами, що працюють розетками на 220 В, комфортними сидіннями та іншими зручностями.

Основні відмінності міжнародних вагонів:

  • полки для сну (широкі на 70 см) розташовуються по одній стороні, що є зручним для одно- і двомісних купе, але створює складності в тримісних;
  • з протилежного боку купе розташовується столик, під кришкою якого захований діючий умивальник, а також вішалки для одягу і обмежений простір для багажу;
  • нижня полиця купе може трансформуватися, за допомогою провідника, в набір з трьох м'яких сидінь, але при цьому вона має обмежений простір для багажу;
  • міжнародні купе тісні - приблизно на чверть-третину тісніше звичних російським пасажирам внутрішніх купе.

Міжнародні вагони, призначені для руху по маршруту, відрізняються забарвленням в кольори російського прапора (білий, синій, червоний), всередині вони вже, а зовні більш приземкуваті, ніж прості російські вагони.

Перетин кордону - митниця і зміна коліс

Митний контроль на поїзді Москва-Прага доводиться проходити на кордоні Росії і Білорусії, на польській і чеській кордоні, тепер також додасться частина зі словацькою територією Митний контроль на поїзді Москва-Прага доводиться проходити на кордоні Росії і Білорусії, на польській і чеській кордоні, тепер також додасться частина зі словацькою територією.

Формально огляд має на увазі перевірку багажу і візування документів, безпосередньо якість і складність процедури залежить від конкретних митників - іноді можна обійтися навіть без огляду речей, а іноді паспорт перевіряють з лупою і інфрачервоною лампою. Особлива різниця по відношенню на білоруській і польській межах відсутній.

Для проходження митного контролю необхідно заповнювати митні декларації, куди особливо важливо вносити відомості про точну кількість грошей, алкоголю, тютюнових виробів. Деталі, подробиці і складності з деклараціями і митними документами краще обговорити, якщо щось не ясно, з провідником.

В ході найдовшою зупинки в Бресті відбувається зміна колісних пар, коли колеса для більш широкої російської колії міняють на вузькі європейські. Процедура триває дві-три години, але прогулятися по місту може бути проблематично - вихід знаходиться в зоні митного контролю, а зміна проводиться в критому депо, вийти з якого не так легко.

Раніше на маршруті Москва-Прага, після Бреста, була тривала зупинка в Мінську, тепер вона відсутня - захід необхідний для зниження тривалості шляху.

«Влтава» - відгуки пасажирів

Подорож на поїзді Москва-Прага залишається досить популярним серед туристів і пасажирів, що їдуть до столиці Чехії у справах, при цьому можна зустріти відгуки досить різнобічні - від твердження, що поїздка «це справжнє пекло», до захоплених вигуків про «кращому подорожі в житті» Подорож на поїзді Москва-Прага залишається досить популярним серед туристів і пасажирів, що їдуть до столиці Чехії у справах, при цьому можна зустріти відгуки досить різнобічні - від твердження, що поїздка «це справжнє пекло», до захоплених вигуків про «кращому подорожі в житті» . Також варто відзначити численні міфи про грабіжників «пускають газ» і злодіїв в поїздах, а також і «звірства» митників.

  • Олена, Москва:

    «Коли їхали в перший раз в Прагу, вирішили вийти в Бресті. Так щоб назад потрапити довелося побігати і понервувати - пускають на вокзалі виключно через митницю, мало не спізнилися до відправлення.

    По дорозі туди більше не виходимо, а на зворотному шляху - запросто, можна завжди спокійно погуляти, подивитися місто, купити щось. Ніякого мазохізму, як дехто каже, в подорожах на поїздах не бачу. Нам з родиною подобається.

    Їздимо в серпні, вже багато років, наш вагон битком набивається, але попутники попадаються хороші. Їхати зручно, поїзд чистий, на митниці проблем особливо не виникає, іноді, на зворотній дорозі білоруси доглядають тих, у кого багато багажу. В цьому році знову поїдемо до кінця серпня, їдемо знову на поїзді! Швидше б!"

  • Петро, Твер:

    «Потягом до Праги - просто витончена форма мазохізму. Сам, на жаль, змушений їздити, з причин, не залежних від мене. Якщо є інша можливість - поїздом краще не користуватися, тим більше, це дорожче літака ».

  • Олександр, Тула:

    «Їздити можна, але тісно, ​​літаком швидше - але небезпечно. Висоти боюся. А так, новий поїзд - зручний, поки чистий, народу, коли не сезон, не так багато. По бізнесу, в основному, їжджу, а в дорозі іноді майже відпочиваю ».

У цьому відеоролику можна побачити, як виглядає вагон і купе поїзда Москва-Прага:

Шлях поїздом «Влтава» з Москви - один з легких і зручних способів дістатися до Праги, він підходить для великих компаній, для сімейного відпочинку і для всіх, хто бажає не тільки дістатися до столиці Чехії, але і багато чого побачити по дорозі. Поїзд - не найвигідніший або швидкий варіант, але зате найцікавіший.

Вам може бути цікаво:

  1. Перевірені рецепти вепрево коліна по-чеськи
  2. Чому варто їхати в Прагу взимку?
  3. Про чеський аеропорт Пардубіце
  4. Чеська крона - національна грошова одиниця
  5. За здоров'ям в санаторії Маріанські Лазні

Поїзд «Влтава» - Москва-Прага 21/22: маршрут, розклад, ціни і фото

Чехія і її столиця Прага стають все більш популярним маршрутом для російських туристів. Популярність містичної Праги, колишньої столиці Священної Римської Імперії, цілком зрозуміла. У всій Чехії знайдеться чимало цікавих місць, привабливих для туристів будь-якого типу - від любителів шопінгу до поціновувачів по-справжньому прекрасної архітектури.

Один з найбільш нагальних питань - як зручніше добиратися до Праги? І тут варто зазначити, що поїзд, найстаріший спосіб, до сих пір залишається вельми зручним способом подорожі.

В Прагу на поїзді - переваги і недоліки

Маршрут руху поїздів з Москви до Праги є одним зі старих шляхів, що зв'язують Росію з Європою, не завжди він був настільки зручний, як зараз, але його існування можна простежити ще з часів Російської Імперії.

Переваги даного способу пересування можна широко розділити на класичні і сучасні. Перші відносяться до питань одвічного спору поїзда і літака, другі - до питань сучасного сервісу, які може надати російська і чеська транспортні системи.

Перші відносяться до питань одвічного спору поїзда і літака, другі - до питань сучасного сервісу, які може надати російська і чеська транспортні системи

Класичні переваги:

  • шлях на поїзді більш безпечний, підходить для людей, які страждають аерофобією або просто побоюються повітряних транспортних засобів;
  • на поїзді можна перевозити багаж, тендітні предмети, він безпечніше для перевезення дітей, в тому числі грудних;
  • поїзд, якщо брати всі плюси і мінуси, комфортніше літака, хоча на коротких перельотах це не так помітно, в будь-якому випадку він «корисніше для здоров'я»;
  • поїздка на поїзді, особливо на поїзді Москва-Прага, що йде майже через всю Східну Європу, стає одним із самих мальовничих дорожніх пригод, які може представити турист.

Сервісні переваги:

  • склад Москва-Прага включає міжнародні вагони дуже комфортні в варіанті 1-2-х місцевих купе;
  • є шанс придбати чеське пиво у провідників, як в дорозі, так і з собою.

Недоліки пересування на поїзді теж можна поділити на одвічні труднощі і безпосередні огріхи сервісу по сучасній ситуації. Варто відзначити, що маршрут Москва-Прага при цьому вважається одним з відносно зручних і недоліків, особливо з введенням нового поїзда, має не так багато.

Одвічні проблеми:

  • поїздом добиратися довго - даний варіант підходить тільки тим, хто готовий пожертвувати парою днів відпочинку або просто він не боїться її
  • на шляху доведеться тричі переживати спілкування з митниками, хоча незручності вони доставляють, найчастіше, менше, ніж подвійний перехід через митницю при використанні літака.

поїздом добиратися довго - даний варіант підходить тільки тим, хто готовий пожертвувати парою днів відпочинку або просто він не боїться її   на шляху доведеться тричі переживати спілкування з митниками, хоча незручності вони доставляють, найчастіше, менше, ніж подвійний перехід через митницю при використанні літака

Поточні проблеми:

  • вагони поїзда Москва-Прага, хоч і вважаються зручними, європейськими, з підвищеним комфортом, все ж залишаються досить тісними, як в плані коридорів, так і в плані купе, особливо незручними з яких є тримісні;
  • стан справ з тарифами і знижками від РЖД на 2019 рік робить вартість квитка на поїзд «Влтава» вище, ніж ціна авіаперельоту при тих же умовах.

Незважаючи на наявність серйозних мінусів, добиратися до Праги поїздом досить зручно, до того ж - це відмінний спосіб побачити ті міста і пейзажі декількох країн, включаючи замки, ліси і озера самої Праги.

Фірмовий поїзд «Влтава» - Москва-Прага (21/22) - ціни, розклад і нові подробиці

Фірмовий поїзд «Влтава» - Москва-Прага (21/22) - ціни, розклад і нові подробиці

Раніше поїзд Москва-Прага, під загальним найменуванням «Влтава» та номером 21/22, представляв собою комплекс з міжнародних вагонів, які чіплялися до інших складам, що йде до Бреста, а потім від Бреста по території Білорусії, Польщі та Чехії до Праги.

Причому варто відзначити, що назад «чеські» вагони чіплялися до абсолютно різним складам, було проблематично навіть дізнатися їх, оскільки поїзди Прага-Москва мали різну нумерацію.

З кінця 2013 року на шляхи сполучення був введений склад «Влтава» нового, швидкісного типу, призначений для регулярних рейсів за усталеним маршрутом Москва-Прага з мінімумом «перецепних» незручностей.

Склад тепер рухається по оптимизированному маршруту, ходить швидко і регулярно, його введення демонструє все зростаючий інтерес жителів Росії до маршруту.

Міжнародні вагони в новому поїзді містять одномісні (люксові), двомісні та тримісні (економ) купе, наповнення купе, в основному, відрізняється тільки кількістю полиць і зручністю розташування.

Ціна квитка за одномісне купе в одну сторону складе від 14 тисяч рублів до 800 євро, вартість квитка в двомісне купе - за одне місце в районі 400 євро, тримісного - від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за місце.

При цьому варто врахувати, що пільговим категоріям (дітям, пенсіонерам, інвалідам, ветеранам і т.д.) надаються квитки з суттєвою знижкою - від 80 до 120 євро.

Також РЖД надає широкий спектр знижок на різні варіанти покупки квитків:

  • 30% при купівлі цілого купе двома пасажирами;
  • 30% для дорослого з дитиною;
  • 40% дорослий груповий від шести чоловік;
  • 50% знижки дітям, які входять до складу групи;
  • 35% святкові знижки на дні народження і весілля.

Є також сезонні і корпоративні знижки.

Відправлення поїзда Москва-Прага відбувається з Білоруського вокзалу.

У зимовий період (з кінця жовтня по березень) поїзд Москва-Прага стартує зі столиці Росії за розкладом о 8:43 ранку, а прибуває до Праги о 9:47 наступного дня.

Час у дорозі становить 28 годин. Відправлення поїздів відбувається щотижня по вівторках, середах і п'ятницях, прибуття в Прагу - по середах, четвергах і суботах відповідно.

У літній період (з кінця березня до жовтня), «Влтава» вирушає о 7:44 за московським часом і прибуває до Праги о 9:47, витрачаючи на годину більше «зимового» варіанту в дорозі. Дні відправлення і прибуття не змінюються.

Відправлення поїздів Прага-Москва відбувається з празького вокзалу о 16:47 з прибуттям о 23:20 (зима) і 22:30 (літо).

Раніше відправлення поїздів Москва-Прага відбувалося о 23:44, з прибуттям до столиці Чехії о 20:15.

Варто врахувати, що старий маршрут, з відправленням о 23:44 закривається з 20 травня 2014 року і нова «Влтава» залишається єдиним поїздом, що здійснює повідомлення Москва-Прага на постійній основі. Зворотний вечірній маршрут Прага-Москва (на основі складу з Відня) також скасовується.

Раніше поїзд Москва-Прага проводив в дорозі 33 години для подолання 2111 кілометрів шляху, тепер шлях скоротився на п'ять годин з оптимізацією маршруту.

Раніше шлях «Влтави» лежав через Білорусію, Польщу і територію Чехії, тепер, як повідомляє РЖД, маршрут пролягає по території Білорусії, Польщі та Словаччини. Основними стоянками є - Вязьма, Брест (дві години зміну коліс), Тереспіль, Богумін.

Поїзд Москва-Прага оснащений сучасним міжнародними вагонами, які комплектуються кондиціонерами, що працюють розетками на 220 В, комфортними сидіннями та іншими зручностями.

Основні відмінності міжнародних вагонів:

  • полки для сну (широкі на 70 см) розташовуються по одній стороні, що є зручним для одно- і двомісних купе, але створює складності в тримісних;
  • з протилежного боку купе розташовується столик, під кришкою якого захований діючий умивальник, а також вішалки для одягу і обмежений простір для багажу;
  • нижня полиця купе може трансформуватися, за допомогою провідника, в набір з трьох м'яких сидінь, але при цьому вона має обмежений простір для багажу;
  • міжнародні купе тісні - приблизно на чверть-третину тісніше звичних російським пасажирам внутрішніх купе.

Міжнародні вагони, призначені для руху по маршруту, відрізняються забарвленням в кольори російського прапора (білий, синій, червоний), всередині вони вже, а зовні більш приземкуваті, ніж прості російські вагони.

Перетин кордону - митниця і зміна коліс

Митний контроль на поїзді Москва-Прага доводиться проходити на кордоні Росії і Білорусії, на польській і чеській кордоні, тепер також додасться частина зі словацькою територією Митний контроль на поїзді Москва-Прага доводиться проходити на кордоні Росії і Білорусії, на польській і чеській кордоні, тепер також додасться частина зі словацькою територією.

Формально огляд має на увазі перевірку багажу і візування документів, безпосередньо якість і складність процедури залежить від конкретних митників - іноді можна обійтися навіть без огляду речей, а іноді паспорт перевіряють з лупою і інфрачервоною лампою. Особлива різниця по відношенню на білоруській і польській межах відсутній.

Для проходження митного контролю необхідно заповнювати митні декларації, куди особливо важливо вносити відомості про точну кількість грошей, алкоголю, тютюнових виробів. Деталі, подробиці і складності з деклараціями і митними документами краще обговорити, якщо щось не ясно, з провідником.

В ході найдовшою зупинки в Бресті відбувається зміна колісних пар, коли колеса для більш широкої російської колії міняють на вузькі європейські. Процедура триває дві-три години, але прогулятися по місту може бути проблематично - вихід знаходиться в зоні митного контролю, а зміна проводиться в критому депо, вийти з якого не так легко.

Раніше на маршруті Москва-Прага, після Бреста, була тривала зупинка в Мінську, тепер вона відсутня - захід необхідний для зниження тривалості шляху.

«Влтава» - відгуки пасажирів

Подорож на поїзді Москва-Прага залишається досить популярним серед туристів і пасажирів, що їдуть до столиці Чехії у справах, при цьому можна зустріти відгуки досить різнобічні - від твердження, що поїздка «це справжнє пекло», до захоплених вигуків про «кращому подорожі в житті» Подорож на поїзді Москва-Прага залишається досить популярним серед туристів і пасажирів, що їдуть до столиці Чехії у справах, при цьому можна зустріти відгуки досить різнобічні - від твердження, що поїздка «це справжнє пекло», до захоплених вигуків про «кращому подорожі в житті» . Також варто відзначити численні міфи про грабіжників «пускають газ» і злодіїв в поїздах, а також і «звірства» митників.

  • Олена, Москва:

    «Коли їхали в перший раз в Прагу, вирішили вийти в Бресті. Так щоб назад потрапити довелося побігати і понервувати - пускають на вокзалі виключно через митницю, мало не спізнилися до відправлення.

    По дорозі туди більше не виходимо, а на зворотному шляху - запросто, можна завжди спокійно погуляти, подивитися місто, купити щось. Ніякого мазохізму, як дехто каже, в подорожах на поїздах не бачу. Нам з родиною подобається.

    Їздимо в серпні, вже багато років, наш вагон битком набивається, але попутники попадаються хороші. Їхати зручно, поїзд чистий, на митниці проблем особливо не виникає, іноді, на зворотній дорозі білоруси доглядають тих, у кого багато багажу. В цьому році знову поїдемо до кінця серпня, їдемо знову на поїзді! Швидше б!"

  • Петро, Твер:

    «Потягом до Праги - просто витончена форма мазохізму. Сам, на жаль, змушений їздити, з причин, не залежних від мене. Якщо є інша можливість - поїздом краще не користуватися, тим більше, це дорожче літака ».

  • Олександр, Тула:

    «Їздити можна, але тісно, ​​літаком швидше - але небезпечно. Висоти боюся. А так, новий поїзд - зручний, поки чистий, народу, коли не сезон, не так багато. По бізнесу, в основному, їжджу, а в дорозі іноді майже відпочиваю ».

У цьому відеоролику можна побачити, як виглядає вагон і купе поїзда Москва-Прага:

Шлях поїздом «Влтава» з Москви - один з легких і зручних способів дістатися до Праги, він підходить для великих компаній, для сімейного відпочинку і для всіх, хто бажає не тільки дістатися до столиці Чехії, але і багато чого побачити по дорозі. Поїзд - не найвигідніший або швидкий варіант, але зате найцікавіший.

Вам може бути цікаво:

  1. Перевірені рецепти вепрево коліна по-чеськи
  2. Чому варто їхати в Прагу взимку?
  3. Про чеський аеропорт Пардубіце
  4. Чеська крона - національна грошова одиниця
  5. За здоров'ям в санаторії Маріанські Лазні

Поїзд «Влтава» - Москва-Прага 21/22: маршрут, розклад, ціни і фото

Чехія і її столиця Прага стають все більш популярним маршрутом для російських туристів. Популярність містичної Праги, колишньої столиці Священної Римської Імперії, цілком зрозуміла. У всій Чехії знайдеться чимало цікавих місць, привабливих для туристів будь-якого типу - від любителів шопінгу до поціновувачів по-справжньому прекрасної архітектури.

Один з найбільш нагальних питань - як зручніше добиратися до Праги? І тут варто зазначити, що поїзд, найстаріший спосіб, до сих пір залишається вельми зручним способом подорожі.

В Прагу на поїзді - переваги і недоліки

Маршрут руху поїздів з Москви до Праги є одним зі старих шляхів, що зв'язують Росію з Європою, не завжди він був настільки зручний, як зараз, але його існування можна простежити ще з часів Російської Імперії.

Переваги даного способу пересування можна широко розділити на класичні і сучасні. Перші відносяться до питань одвічного спору поїзда і літака, другі - до питань сучасного сервісу, які може надати російська і чеська транспортні системи.

Перші відносяться до питань одвічного спору поїзда і літака, другі - до питань сучасного сервісу, які може надати російська і чеська транспортні системи

Класичні переваги:

  • шлях на поїзді більш безпечний, підходить для людей, які страждають аерофобією або просто побоюються повітряних транспортних засобів;
  • на поїзді можна перевозити багаж, тендітні предмети, він безпечніше для перевезення дітей, в тому числі грудних;
  • поїзд, якщо брати всі плюси і мінуси, комфортніше літака, хоча на коротких перельотах це не так помітно, в будь-якому випадку він «корисніше для здоров'я»;
  • поїздка на поїзді, особливо на поїзді Москва-Прага, що йде майже через всю Східну Європу, стає одним із самих мальовничих дорожніх пригод, які може представити турист.

Сервісні переваги:

  • склад Москва-Прага включає міжнародні вагони дуже комфортні в варіанті 1-2-х місцевих купе;
  • є шанс придбати чеське пиво у провідників, як в дорозі, так і з собою.

Недоліки пересування на поїзді теж можна поділити на одвічні труднощі і безпосередні огріхи сервісу по сучасній ситуації. Варто відзначити, що маршрут Москва-Прага при цьому вважається одним з відносно зручних і недоліків, особливо з введенням нового поїзда, має не так багато.

Одвічні проблеми:

  • поїздом добиратися довго - даний варіант підходить тільки тим, хто готовий пожертвувати парою днів відпочинку або просто він не боїться її
  • на шляху доведеться тричі переживати спілкування з митниками, хоча незручності вони доставляють, найчастіше, менше, ніж подвійний перехід через митницю при використанні літака.

поїздом добиратися довго - даний варіант підходить тільки тим, хто готовий пожертвувати парою днів відпочинку або просто він не боїться її   на шляху доведеться тричі переживати спілкування з митниками, хоча незручності вони доставляють, найчастіше, менше, ніж подвійний перехід через митницю при використанні літака

Поточні проблеми:

  • вагони поїзда Москва-Прага, хоч і вважаються зручними, європейськими, з підвищеним комфортом, все ж залишаються досить тісними, як в плані коридорів, так і в плані купе, особливо незручними з яких є тримісні;
  • стан справ з тарифами і знижками від РЖД на 2019 рік робить вартість квитка на поїзд «Влтава» вище, ніж ціна авіаперельоту при тих же умовах.

Незважаючи на наявність серйозних мінусів, добиратися до Праги поїздом досить зручно, до того ж - це відмінний спосіб побачити ті міста і пейзажі декількох країн, включаючи замки, ліси і озера самої Праги.

Фірмовий поїзд «Влтава» - Москва-Прага (21/22) - ціни, розклад і нові подробиці

Фірмовий поїзд «Влтава» - Москва-Прага (21/22) - ціни, розклад і нові подробиці

Раніше поїзд Москва-Прага, під загальним найменуванням «Влтава» та номером 21/22, представляв собою комплекс з міжнародних вагонів, які чіплялися до інших складам, що йде до Бреста, а потім від Бреста по території Білорусії, Польщі та Чехії до Праги.

Причому варто відзначити, що назад «чеські» вагони чіплялися до абсолютно різним складам, було проблематично навіть дізнатися їх, оскільки поїзди Прага-Москва мали різну нумерацію.

З кінця 2013 року на шляхи сполучення був введений склад «Влтава» нового, швидкісного типу, призначений для регулярних рейсів за усталеним маршрутом Москва-Прага з мінімумом «перецепних» незручностей.

Склад тепер рухається по оптимизированному маршруту, ходить швидко і регулярно, його введення демонструє все зростаючий інтерес жителів Росії до маршруту.

Міжнародні вагони в новому поїзді містять одномісні (люксові), двомісні та тримісні (економ) купе, наповнення купе, в основному, відрізняється тільки кількістю полиць і зручністю розташування.

Ціна квитка за одномісне купе в одну сторону складе від 14 тисяч рублів до 800 євро, вартість квитка в двомісне купе - за одне місце в районі 400 євро, тримісного - від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за місце.

При цьому варто врахувати, що пільговим категоріям (дітям, пенсіонерам, інвалідам, ветеранам і т.д.) надаються квитки з суттєвою знижкою - від 80 до 120 євро.

Також РЖД надає широкий спектр знижок на різні варіанти покупки квитків:

  • 30% при купівлі цілого купе двома пасажирами;
  • 30% для дорослого з дитиною;
  • 40% дорослий груповий від шести чоловік;
  • 50% знижки дітям, які входять до складу групи;
  • 35% святкові знижки на дні народження і весілля.

Є також сезонні і корпоративні знижки.

Відправлення поїзда Москва-Прага відбувається з Білоруського вокзалу.

У зимовий період (з кінця жовтня по березень) поїзд Москва-Прага стартує зі столиці Росії за розкладом о 8:43 ранку, а прибуває до Праги о 9:47 наступного дня.

Час у дорозі становить 28 годин. Відправлення поїздів відбувається щотижня по вівторках, середах і п'ятницях, прибуття в Прагу - по середах, четвергах і суботах відповідно.

У літній період (з кінця березня до жовтня), «Влтава» вирушає о 7:44 за московським часом і прибуває до Праги о 9:47, витрачаючи на годину більше «зимового» варіанту в дорозі. Дні відправлення і прибуття не змінюються.

Відправлення поїздів Прага-Москва відбувається з празького вокзалу о 16:47 з прибуттям о 23:20 (зима) і 22:30 (літо).

Раніше відправлення поїздів Москва-Прага відбувалося о 23:44, з прибуттям до столиці Чехії о 20:15.

Варто врахувати, що старий маршрут, з відправленням о 23:44 закривається з 20 травня 2014 року і нова «Влтава» залишається єдиним поїздом, що здійснює повідомлення Москва-Прага на постійній основі. Зворотний вечірній маршрут Прага-Москва (на основі складу з Відня) також скасовується.

Раніше поїзд Москва-Прага проводив в дорозі 33 години для подолання 2111 кілометрів шляху, тепер шлях скоротився на п'ять годин з оптимізацією маршруту.

Раніше шлях «Влтави» лежав через Білорусію, Польщу і територію Чехії, тепер, як повідомляє РЖД, маршрут пролягає по території Білорусії, Польщі та Словаччини. Основними стоянками є - Вязьма, Брест (дві години зміну коліс), Тереспіль, Богумін.

Поїзд Москва-Прага оснащений сучасним міжнародними вагонами, які комплектуються кондиціонерами, що працюють розетками на 220 В, комфортними сидіннями та іншими зручностями.

Основні відмінності міжнародних вагонів:

  • полки для сну (широкі на 70 см) розташовуються по одній стороні, що є зручним для одно- і двомісних купе, але створює складності в тримісних;
  • з протилежного боку купе розташовується столик, під кришкою якого захований діючий умивальник, а також вішалки для одягу і обмежений простір для багажу;
  • нижня полиця купе може трансформуватися, за допомогою провідника, в набір з трьох м'яких сидінь, але при цьому вона має обмежений простір для багажу;
  • міжнародні купе тісні - приблизно на чверть-третину тісніше звичних російським пасажирам внутрішніх купе.

Міжнародні вагони, призначені для руху по маршруту, відрізняються забарвленням в кольори російського прапора (білий, синій, червоний), всередині вони вже, а зовні більш приземкуваті, ніж прості російські вагони.

Перетин кордону - митниця і зміна коліс

Митний контроль на поїзді Москва-Прага доводиться проходити на кордоні Росії і Білорусії, на польській і чеській кордоні, тепер також додасться частина зі словацькою територією Митний контроль на поїзді Москва-Прага доводиться проходити на кордоні Росії і Білорусії, на польській і чеській кордоні, тепер також додасться частина зі словацькою територією.

Формально огляд має на увазі перевірку багажу і візування документів, безпосередньо якість і складність процедури залежить від конкретних митників - іноді можна обійтися навіть без огляду речей, а іноді паспорт перевіряють з лупою і інфрачервоною лампою. Особлива різниця по відношенню на білоруській і польській межах відсутній.

Для проходження митного контролю необхідно заповнювати митні декларації, куди особливо важливо вносити відомості про точну кількість грошей, алкоголю, тютюнових виробів. Деталі, подробиці і складності з деклараціями і митними документами краще обговорити, якщо щось не ясно, з провідником.

В ході найдовшою зупинки в Бресті відбувається зміна колісних пар, коли колеса для більш широкої російської колії міняють на вузькі європейські. Процедура триває дві-три години, але прогулятися по місту може бути проблематично - вихід знаходиться в зоні митного контролю, а зміна проводиться в критому депо, вийти з якого не так легко.

Раніше на маршруті Москва-Прага, після Бреста, була тривала зупинка в Мінську, тепер вона відсутня - захід необхідний для зниження тривалості шляху.

«Влтава» - відгуки пасажирів

Подорож на поїзді Москва-Прага залишається досить популярним серед туристів і пасажирів, що їдуть до столиці Чехії у справах, при цьому можна зустріти відгуки досить різнобічні - від твердження, що поїздка «це справжнє пекло», до захоплених вигуків про «кращому подорожі в житті» Подорож на поїзді Москва-Прага залишається досить популярним серед туристів і пасажирів, що їдуть до столиці Чехії у справах, при цьому можна зустріти відгуки досить різнобічні - від твердження, що поїздка «це справжнє пекло», до захоплених вигуків про «кращому подорожі в житті» . Також варто відзначити численні міфи про грабіжників «пускають газ» і злодіїв в поїздах, а також і «звірства» митників.

  • Олена, Москва:

    «Коли їхали в перший раз в Прагу, вирішили вийти в Бресті. Так щоб назад потрапити довелося побігати і понервувати - пускають на вокзалі виключно через митницю, мало не спізнилися до відправлення.

    По дорозі туди більше не виходимо, а на зворотному шляху - запросто, можна завжди спокійно погуляти, подивитися місто, купити щось. Ніякого мазохізму, як дехто каже, в подорожах на поїздах не бачу. Нам з родиною подобається.

    Їздимо в серпні, вже багато років, наш вагон битком набивається, але попутники попадаються хороші. Їхати зручно, поїзд чистий, на митниці проблем особливо не виникає, іноді, на зворотній дорозі білоруси доглядають тих, у кого багато багажу. В цьому році знову поїдемо до кінця серпня, їдемо знову на поїзді! Швидше б!"

  • Петро, Твер:

    «Потягом до Праги - просто витончена форма мазохізму. Сам, на жаль, змушений їздити, з причин, не залежних від мене. Якщо є інша можливість - поїздом краще не користуватися, тим більше, це дорожче літака ».

  • Олександр, Тула:

    «Їздити можна, але тісно, ​​літаком швидше - але небезпечно. Висоти боюся. А так, новий поїзд - зручний, поки чистий, народу, коли не сезон, не так багато. По бізнесу, в основному, їжджу, а в дорозі іноді майже відпочиваю ».

У цьому відеоролику можна побачити, як виглядає вагон і купе поїзда Москва-Прага:

Шлях поїздом «Влтава» з Москви - один з легких і зручних способів дістатися до Праги, він підходить для великих компаній, для сімейного відпочинку і для всіх, хто бажає не тільки дістатися до столиці Чехії, але і багато чого побачити по дорозі. Поїзд - не найвигідніший або швидкий варіант, але зате найцікавіший.

Вам може бути цікаво:

  1. Перевірені рецепти вепрево коліна по-чеськи
  2. Чому варто їхати в Прагу взимку?
  3. Про чеський аеропорт Пардубіце
  4. Чеська крона - національна грошова одиниця
  5. За здоров'ям в санаторії Маріанські Лазні
Один з найбільш нагальних питань - як зручніше добиратися до Праги?
Один з найбільш нагальних питань - як зручніше добиратися до Праги?
Один з найбільш нагальних питань - як зручніше добиратися до Праги?

Новости