Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пішохідний маршрут по Відні на один день, адреси та час роботи

  1. Карта маршруту по Відні
  2. ринок Нашмаркт
  3. MuseumsQuartier
  4. Парки Фольксгартен, Хельденплац або Бурггартен
  5. Хофбург
  6. Що ще є цікавого поруч:
  7. Собор Святого Стефана
  8. Віденська опера
  9. Що ще цікавого поруч:
  10. Де поїсти у Відні
  11. Кафе Do An
  12. Cafe Sacher
  13. Motto am Fluss

Відень зі своєю багатою культурою та історією просто перенасичена пам'ятками, що створює певні проблеми для туристів - цікавих місць тут стільки, що навіть за пару днів їх не огляне навіть самий квапливий турист. Але ми вирішили кинути цієї ситуації виклик і склали пішохідний маршрут по Відні на один день.

Зміст статті:

Карта маршруту по Відні

Попереджаємо відразу: Відень дуже багата такими пам'ятками, поспіх в огляді яких ні до чого. Тому за один день навряд чи можна буде оглянути всі. Спочатку зосередьтеся на основних виділених нами місцях, а якщо залишиться час, його можна буде зайняти на місця з розділу «Що ще є цікавого поруч».

Майже всі описані нами місця знаходяться в історичному центрі - перегляньте карту, щоб наочно уявити маршрут по Відні.

ринок Нашмаркт

Почати свій день можна з галасливого ринку трохи на південь від центральної частини міста - Нашмаркт. Тут налічується близько 120 торгових точок і ресторанів найрізноманітніших кухонь - від азіатської до європейської. Щосуботи тут організовують блошиний ринок.

Як і на будь-якому європейському ринку тут можна купити свіжі фрукти і овочі, приправи і спеції, місцеві делікатеси. Є тут навіть - увага - ларьок з російськими пиріжками, правда виглядає він не дуже вибагливі.

Доброю ідеєю буде поснідати в одному з ресторанчиків і кафе, щоб перейнятися атмосферою міста.

Адреса: між станціями метро Kettenbrückengasse і Karlsplatz

Час роботи: пн-пт з 9 до 18:30

MuseumsQuartier

Далі пішохідний маршрут по Відні призведе туриста в Музейний квартал. Вибір музеїв для туриста величезний - можна познайомитися з австрійським мистецтвом в Музеї історії мистецтв (Kunsthistorisches Museum), а якщо хочеться переключитися на що-небудь інше - будь ласка, прямо навпроти, з іншого боку площі Марії-Терезії, варто Музей природознавства.

Google Maps, до речі, дозволяє погуляти жовтим чоловічком прямо всередині обох музеїв.

Всього в Музейному кварталі знаходиться 12 цікавих місць. Карту музейного кварталу і повний список музеїв російською мовою можна подивитися тут в офіційній брошурі.

Парки Фольксгартен, Хельденплац або Бурггартен

Після відвідин кількох музеїв поспіль саме час погуляти на природі і дати голові відпочити. І прямо навпроти Музейного кварталу знаходяться відразу три чарівних парку - Фольксгартен, Хельденплац або Бурггартен.

У австрійців, на відміну від тих же североевропейцев, які тяжіють до природних, недоторканим природним пейзажам, є традиція будь-парк перетворювати на витвір мистецтва. Практично у всіх віденських парках акуратно висаджені квіти, все кущики і галявини акуратно підстрижені, тут і там стоять милі лавки і маленькі фонтанчики.

Тому можете вибрати будь-який з цих парків, щоб розслабитися пості насиченою музейної програми.

Хофбург

Одна з наймогутніших європейських династій - Габсбурги - залишили після себе вражаючу спадщину, в тому числі кілька пишних палаців. Один з них - Хофрубг - якраз знаходиться в центрі міста в пішої доступності від Музейного кварталу.

Сьогоднішній Хофбург, служив зимовою резиденцією правлячої верхівки, був побудований на місці старого середньовічного замку - як бачите, місце будівництва було обрано не випадково. Примітно, що Хофбург будувався в кілька етапів - майже кожен австрійський імператор добудовував ще одне крило з двориком.

Примітно, що Хофбург будувався в кілька етапів - майже кожен австрійський імператор добудовував ще одне крило з двориком

Тільки на це місце можна витратити цілий день: туристам пропонують прогулятися по імператорським апартаментів , оглянути скарбницю в найстарішій частині Хофбурга, відвідати музей Сісі , Присвячений життю імператриці Єлизавети.

Тут же знаходиться іспанська школа верхової їзди і срібна колекція - збори численних столових приладів, предметів декору і інших дорогоцінних речей. А ще можна сходити в маленький зоопарк і музей папірусу.

Як бачите, вже один палац пропонує розваг на цілий день - гарненько сплануйте відвідування, якщо хочете крім Хофбурга встигнути дійти здолати весь маршрут по Відні.

Адреса: Michaelerkuppel, 1010 Wien

Час роботи: щодня з 9 до 17:30

Вартість входу: від 12.90 € для дорослого і 7.70 € для дитини 6-18 років, точні ціни і типи квитків см. тут

Що ще є цікавого поруч:

Художня галерея Альбертіна. Раніше Альбертіна служила «гостьовим будинком» при імператорському дворі, а зараз тут зібрана вражаюча колекція картин найвідоміших художників не тільки Австрії, але і всієї Європи - Моне, Пікассо, Дега, Клімт і т.д. Якщо часу зовсім немає, то зайдіть хоча б в магазинчик при галереї - там можна прикупити багато цікавих штучок.

Адреса: Albertinaplatz 1, 1010 Wien

Час роботи: щодня з 10 до 18, в середу до 21

Вартість входу: 12.90 €, до 19 років - безкоштовно

Національна бібліотека. Подібні місця цікаві не всім туристам, але нас чомусь заворожують старі бібліотеки з десятками тисяч таких же старих книг. Ця бібліотека при Хофбурге - найбільша в країні, і зараз вона, звичайно осучаснена, але у туристів все ще є можливість відвідати старі зали і невеликі тематичні музеї, які знаходяться в будівлі.

Адреса: Josefsplatz 1, 1015 Wien

Час роботи: вт-нд з 10 до 18, в четвер до 21

Вартість входу: всі типи квитків і ціни см. тут

Склеп Капуцинів. Тут, в імператорському склепі, знайшли свій останній притулок 149 членів династії Габсбургів. У листопаді 2016 року був 100 років від дня смерті останнього австрійського імператора - Франца Йосифа I. Примітно, що серця і інші нутрощі Габсбургів було прийнято розміщувати окремо.

Адреса: Tegetthoffstraße 2, 1010 Wien

Час роботи: щодня з 10 до 18

Вартість входу: для дорослих - 5.50 €, для дітей - 2.50 €

Собор Святого Стефана

Просуваючись глибше в центр, підійдемо до самого знаковому місцю Відня - до собору Святого Стефана з впізнаваною дахом - зелено-чорної, з гербами династії Габсбургів.

Собор цікавий не тільки з точки зору архітектури. За 4.50 € (для дітей - 1.50 € до 14 років) можна забратися на південну вежу висотою 137 метрів і помилуватися віденськими дахами. Звідси місто здається дуже «гладким» - рідко який будинок, хіба що який-небудь інший собор, висунеться вище за інших.

За 5.50 € (2 € для дітей) можна спуститися в Катакомби. Раніше бути похованим в соборі або хоча б поряд з ним було великою честю. Однак до підземних катакомбах особливий інтерес з'явився тільки до 1730-их рр., Коли у Відні почався спалах бубонної чуми, і імператор Карл VI заборонив похорони на кладовищах всередині міських стін. Таким чином, померлих зобов'язали ховати під землею, в тому числі в цих катакомбах. Всього тут було поховано 10-11 тис. Тел.

Адреса: Stephansplatz 3, 1010 Wien

Час роботи: розклад екскурсій змінюється, см. тут

Вартість входу: в сам собор - безкоштовно, в вежу - 4.50 €, в катакомби - 5.50 €

Віденська опера

Культурна програма по Відні завершується тієї самої всесвітньо відомої Віденською оперою.

Уявлення починаються зазвичай о 19:00 або 19:30. Від Собору Святого Стефана сюди можна дійти пішки за 5-10 хвилин

Від Собору Святого Стефана сюди можна дійти пішки за 5-10 хвилин

Незважаючи на те, що у Собору Святого Стефана на вас і так налетять продавці квитків в оперу, все ж перегляньте ціни заздалегідь онлайн , Де вони максимально прозорі.

Вартість квитків різниться від 10 € до 200 € в залежності від обраних місць. При вже дуже обмеженому бюджеті можна підійти до каси як мінімум за 1.5 години до вистави, щоб зайняти чергу на стоячі квитки по 3-4 €. Але задоволення в цьому мало, часу витратите силу-силенну, і не факт, що вам дістануться квитки. Тому можна просто оплатити нехай і найдорожче, але сидяче місце заздалегідь.

Адреса: Opernring 2, 1010 Wien

Що ще цікавого поруч:

Будинок музики. У 5 хвилинах пішки від будівлі опери знаходиться Будинок музики - інтерактивний звуковий музей. На першому поверсі можна ознайомитися з історією та послухати виступи Віденського філармонічного оркестру, на другому - самим поекспериментувати з музичними звуками, на третьому - ближче познайомитися з роботами австрійських композиторів, на четвертому - послухати звуки майбутнього.

Адреса: Seilerstätte 30, 1010 Wien

Час роботи: щодня з 10 до 22 (останній вхід о 21:30)

Вартість входу: для дорослих - 13 €, для людей молодше 27 років - 9 €, для дітей до 12 років - 6, для дітей до 3 років - безкоштовно. Детальніше тут .

Де поїсти у Відні

Для початку, щоб скласти хоча б поверхневе уявлення про віденської кухні, радимо почитати наш матеріал « Де поїсти у Відні ». Там же ми перераховували наші найулюбленіші кафе і ресторани в Відні - вже звідти можете взяти що-небудь на замітку.

Щоб далеко не відходити від нашого пішохідного маршруту, пропонуємо заглянути ще в кілька місць крім традиційно туристичних місць:

Кафе Do An

Це кафе знаходиться в самому центрі Нашмаркт, і підготувати свій шлунок до кулінарних вишукувань Відня радимо саме тут. На вибір пропонують безліч м'ясних і рибних страв з великим кількість найсвіжіших овочів. А туристи часто помічають високу швидкість обслуговування, що для неквапливого віденського громадського харчування вважається великою рідкістю.

Адреса: Naschmarkt Stand 412-415, біля перехрестя Рехт Вінцайле і Шікандергассе

Час роботи: пн-пт з 17 до 23, сб з 12 до 23

Pizzeria Osteria da Giovanni

Трохи віддалік від музейного кварталу знаходиться невелика затишна піцерія, де можна смачно скоротати вечір, якщо ви втомилися від ситної віденський кухні. Обстановка тут затишна і домашня, що рідкість для помпезного віденського центру.

Ціни середні - піца зазвичай коштує 8-10 €, меню можна подивитися на сайті .

Адреса: Sigmundsgasse 14, 1070 Wien

Час роботи: пн-пт з 17 до 23, сб з 12 до 23

Cafe Sacher

Ось воно, те саме місце, де почалася історія знаменитого віденського шоколадного торта з просоченням з абрикосового джему. У цьому затишному кафе торт Захер буде коштувати дорожче, ніж в будь-якій іншій точці міста, але воно того явно варто - ніде більше не вийде настільки добре відчути атмосферу помпезною Відня.

Адреса: Philharmoniker Str. 4, 1010 Wien

Час роботи: щодня з 8 до 24

Motto am Fluss

Motto am Fluss - гастрономічний комплекс на кораблі Twin City Liner, пришвартованому на Дунайському каналі. На другому поверсі корабля знаходиться ресторан, оформлений в стилі Відня 1950-х. В меню - злегка осучаснена традиційна австрійська кухня.

На третьому поверсі знаходиться кафе - меню невелике, але страви ідеально підходить, щоб вгамувати ранковий голод.

На третьому поверсі знаходиться кафе - меню невелике, але страви ідеально підходить, щоб вгамувати ранковий голод

Найефектніше це місце виглядає ввечері. Столики краще замовляти на сайті заздалегідь , Інакше місць з біля вікон з панорамним видом може просто не вистачити.

Ціни в закладі трохи вище середнього - меню є на сайті.

Адреса: Franz-Josefs-Kai 2, 1010 Wien

Час роботи: щодня з 11:30 до 14:30 і з 18 до 02

Новости