Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ковточок Моцарта. Який сувенір привезти з Відня

  1. легендарні солодощі
  2. Смачно і зі смаком
  3. неїстівне

Всім відомо, що магазини для туристів і магазини для місцевих жителів - як правило, дві не перетинаються сфери. І, на жаль, дуже часто виграють від цього аж ніяк не мандрівники. Поради, як зробити покупки в Відні розумними, Airinme дала мешканка австрійської столиці Юлія Еггер.

легендарні солодощі

Якщо вище подорож додому буде швидким, можна спробувати привезти і торт
Якщо вище подорож додому буде швидким, можна спробувати привезти і торт. «Торти« Імперіал »і« Захер »- це класика віденського кондитерського мистецтва, - розповідає Юлія. - Рекомендую зайти в кондитерську «Демель», яка була постачальником солодощів до імператорського двору ».

Саме відвідування цього місця запам'ятається вам надовго, настільки кондитерська просякнута не лише ароматами солодощів, а й самим неповторними духом Відня. До речі, «Демель» кілька десятиліть судилася з кафе при готелі «Захер» за право вважай свій рецепт торта «Захер» єдино вірним. Скільки тортів з'їли судді в спробі розібратися в цій заплутаній справі, історія замовчує. Проте вибрати якийсь один варіант «Захера» так і не вдалося, і суд зберіг життя обом, але вирішив, що один торт слід прикрашати круглими шоколадними медальками, а інший - трикутними.

«Ще одна віденська штука - зацукровані пелюстки троянд, - продовжує Юлія. - Вони теж продаються в кондитерських ».

Ця солодкість більшою мірою пристосована для довгих подорожей.

До речі: Віденські звичаї. Чи легко стати своїм в Австрії?

Смачно і зі смаком

Якщо вам потрібно купити хороші, але «бюджетні» подарунки, можна сміливо відправитися в будь-який супермаркет: вам до полиць, де стоять товари, відмічені червоно-білими національними прапорами Австрії
Якщо вам потрібно купити хороші, але «бюджетні» подарунки, можна сміливо відправитися в будь-який супермаркет: вам до полиць, де стоять товари, відмічені червоно-білими національними прапорами Австрії.

«Відмінний місцевий шоколад, вина, шнапс не соромно подарувати», - радить Юлія.

Ще один хороший, хоч і не оригінальний варіант - купити маленькі пляшечки з лікером «Моцарт» або марципанові кульки з його ж ім'ям. Цей варіант відмінно підійде, наприклад, коли вам потрібно вручити невеликий презент кожному з колег по роботі.
До речі: Віденська класика. Що подивитися в Відні, щоб закохатися в неї?

неїстівне

Але навіть і в чисто сувенірних крамницях є чимало дуже непоганих варіантів подарунка, наприклад - маленькі шарманки, які відіграють твори Моцарта
Але навіть і в чисто сувенірних крамницях є чимало дуже непоганих варіантів подарунка, наприклад - маленькі шарманки, які відіграють твори Моцарта.

«Я сама сувеніри з Австрії, як правило, не вожу, тільки якщо книжки російською мовою, особливо з історії Австрії. Але їх дуже мало в продажу. Я б порекомендувала купити набір з чотирьох дисків про Австрію англійською мовою - вони дуже цікаві. Коштують 80 євро. З дешевого - можна придбати будь-які книжки, ручки, сумки, парасольки », - рекомендує Юлія.
(До речі, австрійські гаманці дуже міцні і прослужать вам багато років, - прим. Ред.)

Якщо ви маєте в своєму розпорядженні досить-таки великий сумою, прицінитися до стразів Сваровські.

«Тільки не потрібно намагатися купити їх в сувенірних лавках, - попереджає Юлія. - Якщо там вам кажуть, що у них продаються стрази Сваровскі, попросіть сертифікат - його ніхто не дасть, повірте ».
Так що шукайте авіаквитки без комісії і - вперед.

Чи легко стати своїм в Австрії?
Що подивитися в Відні, щоб закохатися в неї?

Новости