Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Інсбрук: інструкція із застосування


Сторінка 1 - 1 з 2
початок | Перед. | 1 & nbsp 2 | Слід. | кінець


Інсбрук можна з великою часткою ймовірності назвати одним з найбільших гірськолижних центрів світу.
Йому двічі пощастило приймати зимові олімпійські ігри, що, зрозуміло, благотворно позначилося на всій без винятку інфраструктурі. Сезон катання - цілорічний завдяки льодовику.

Фото: www.snpltd.ru
Як дістатися
Дістатися можна літаком і до самого Інсбрука, і, якщо немає квитків, до Зальцбурга, Відня чи Мюнхена, а звідти - на поїзді або автобусі.
Якщо будете добиратися поїздом, подивитися розклад і забронювати квиток можна на сайті - це офіційний сайт австрійських комфортабельних електричок.

Фото: avstrijka.livejournal.com
Якщо їхати з Відня, то їхати треба з Wien Westbahnhof (Вьєн Вестбанхоф), тривалість шляху складе близько 5 годин, коштувати буде близько 60 євро в один кінець. З Мюнхена - з München Hbf (Мюніх Хауптбанхоф). Квиток у другий клас коштує 38 євро в один кінець. З Зальцбурга - з Salzburg Hbf (Зальцбург Хауптбанхоф). Квиток коштує близько 38 євро, їхати близько 2 годин.
Квитки на електрички можна купити і прямо перед відправленням поїзда, але при бронюванні заздалегідь є шанс потрапити на дисконтну акцію (правда, інформація про знижки є тільки на німецькій версії сайту, так що запасіться німецькомовних друзями).
До речі, якщо їхати з Мюнхена групою, на вокзалі можна купити так званий «баварський квиток» - Bayern-Ticket (Баєрн тікет). Цей квиток коштує 27 євро - і група до 5 осіб може за цим квитком цілий день переміщатися в межах Баварії, в нашому випадку - до Міттенвальд, де ви перетнете кордон Баварії з Австрією, після чого по вагону пройде кондуктор, доплатите за решту 35 км трохи грошей і справа в капелюсі! На групу виходить істотно дешевше, ніж купувати квитки поодинці. Коли поїдете назад, можна провернути те ж саме - тільки купіть відразу і квиток на австрійський шматок дороги, і Байерн Тікет.
Якщо поїздом їхати дорого чи ні бажання, можна спробувати забронювати квитки на автобус, зазвичай це дешевше, але рейсів в порівнянні з поїздами дуже мало. Краще за все шукати через відомих операторів, наприклад, через Eurolines:. На сайті є докладна інформація по зупинкам, маршрутами і вартості. До речі, при наявності ISIC є ймовірність отримати знижку.

Фото: tour.com.ua
Є варіант взяти машину напрокат і добиратися своїм ходом. Варіант не позбавлений привабливості, особливо тому, що не буде потреби прив'язуватися до скі басами та з'явиться мобільність - якщо раптом захочеться з'їздити по сусідніх містах в пошуках пам'яток. Орендувати машину можна на сайтах на кшталт, на тиждень машина економ класу обійдеться вам близько 200 євро. Обов'язково оформляйте страховку і уважно вивчіть умови! Важливо: для оренди потрібна кредитна карта; вік водія повинен становити не менше 21 року, а стаж водіння - не менше 1 року.
зони катання
Отже, ми щасливо добралися до Інсбрука. Що ми побачимо? В долині річки Інн зручно розташувався містечко, на перший погляд, що застряг в минулому столітті - пряникові будиночки, розфарбовані в веселі кольори і щедро присмачені ліпниною, бруковані вулички і загальне відчуття казковості, особливо в новорічні свята, налаштовують на особливий відпочинковий-умиротворений лад. Незліченну кількість готелів для гірськолижників і, куди не кинь погляд, прекрасні засніжені гори. Картинка хороша, чи не так? Єдиний мінус - до того, як стати на лижі, до найближчої зони катання доведеться прокотитися на скібас (до речі, в Австрії це - шібас. А скипас, як ви здогадуєтеся, шіпас).

Натисніть на зображення для збільшення.
Фото: www.snpltd.ru
До речі, про зони катання. Ось що є в Інсбруку:
- Nordpark-Seegrube (Нордпарк-Зеєгрубе) - (856 - 2334 м). Найближче до міста, починається, можна сказати, прямо від околиць. Протяжність трас становить 9 км. До уваги трюкачів: тут ви знайдете чудовий сноупарк: 120-метровий суперпайп, незліченну кількість поручнів, трамплінів, фрірайд-зона і траса бордер-кросу.
- Patscherkofel (Пачеркофель) - (900-2250 м). На відстані 7 км від Інсбрука, у селища Іглс. Найкраще місце для початківців, так званий басейн - ідеально для того, щоб навчитися або розвернутися після довгої перерви. За іронією, тут же олімпійська траса швидкісного спуску. Всього трас набирається на 15 комфортних кілометрів.

Фото: tonkosti.ru
- Axamer Lizum (Акзамер Ліцум) - (1560-2343 м). Тут базуються основні олімпійські траси. Від Інсбрука добиратися 20-30 хвилин скі басом. Зона рясніє в основному червоними трасами, хоча сині теж в наявності, є і чорні, наприклад, олімпійська чорна траса швидкісного спуску для чоловіків. Курорт не дуже розташований до новачків в тому плані, що ті, хто в змозі кататися тільки по синій трасі, постійно будуть змушені відстібати борди і лижі - наверх від кінця синьої траси йде тільки монорельсовий вагон, а спритні сучасні креселки збирають людей у ​​кінців червоних трас . Для любителів розслабленого відпочинку на вершині є великий ресторан з купою шезлонгів, а так же затишний бар і закусочна прямо посередині синьої траси, що спускається з верхівки. Як бонус - чудовий сноупарк з природним хафпайп довжиною 2500 метрів і дві фрірайд-зони. Всього трас набирається на 40 км. Є дуже хороша школа катання.
- Skipark Mutters (Скіпарк Муттерс) - (950-1800 м) невелика 14-кілометрова зона катання над селищем Муттерс (Mutters) - знаходиться зовсім поруч з Акзамсом.
- Glungezer (Глунгезер) - (950 2304 м). Знаходиться за півгодини їзди від Інсбрука. Примітний найдовшою трасою -9 км з перепадом висот понад 1300 метрів. Також вважається кращим місцем для скі-туринга. 23 км трас.
- Schlick (Шлік) (937 - 2220 м) - Легкі траси і маршрути середньої складності. Зона катання є доповненням до зони льодовика Штубай. Загальна протяжність трас - 22 км.
- Stubaier Gletscher (Штубай) - (1750-3333 м). Вважається однією з найцікавіших зон катання. Завдяки льодовику сніг їсти цілий рік. Найбільша кількість трас - набирається 106 км, з них синіх - 43, червоних - 36, чорних - 27, тобто майже порівну. Від Інсбрука добиратися хвилин сорок, але воно того варте. Є маса позатрасових маршрутів, які легко знайти за допомогою місцевих гідів. Слід врахувати, що взимку на льодовику часто буває вітряно і холодно, а ось кататися ближче до весни - одне задоволення. На льодовику більше 20 підйомників, з них 2 гондоли і 7 крісельних, є цілорічний фан-парк з 80-метровим хафпайп.
- Kuhtai (Куштан) - 2520 м. Сама високогірна село в усій Австрії. Сезон катання - з листопада до весни. Схили починаються від порога, курорт визнаний досить підходящим для сімейного катання - є лижна школа, спеціальний дитячий підйомник і дитячий сад. Побудований сноупарк. Одна з визначних пам'яток - можливість пожити в готелі, повністю зроблене з криги.
житлове питання
Отже, коли ви вже трохи уявляєте, що за зони катання є навколо Інсбрука, і що вони вам обіцяють, прийшов час визначатися з житлом.
Основна маса пропозицій житла - це, звичайно, сам місто Інсбрук. Готелі 2-3-4 зірки, більшість з них досить «по-австрійськи» затишні. Єдина засідка, яка може очікувати - це те, що деякі готельєри економлять на опаленні і вирубують його на ніч, тому пробудження може бути досить бадьорить. Тому уточнюйте на всякий випадок поштою при бронюванні - пошліться на те, що легко застуджуєтеся, і під цим соусом скажіть, що вам необхідні гарантовані 20 градусів Цельсія цілодобово. Будьте готові до того, що заявлені чотири зірки на ділі виявляться на рівні трьох будь-якого іншого курорту.

Ще в місті можна знайти апартаменти, але тут не заважає прикинути - за ціною вони не сильно дешевше готелів, зате в готелях годують сніданком, полуднем і вечерею. В загальному. Порахуйте гарненько.

Фото: tonkosti.ru
У навколишніх селищах, прилеглих до зон катання, можна зняти шале. Однак майте на увазі, що попит істотно вищий за пропозицію, і пошук починати треба за кілька місяців до поїздки. Відразу скажу, що і готелі, і шале на горі вийдуть дорожче проживання в місті.
Резони при виборі між містом і селищем наступні - з міста простіше доїхати до будь-якої із зон катання, можна завжди скорегувати плани в залежності від погоди і кількості людей у ​​підйомників. До того ж в місті більше умови для вечірнього дозвілля. З іншого боку, жити в шале набагато приємніше, та й перспектива не їздити до схилу на скібас досить приваблива.
Де шукати? Мій безумовний фаворит - сайт, перевірений неодноразово, дуже зручна система пошуку, структурована по областях, хороші опису будинків і величезна база як по житлу економ класу, так і по дорожчим варіантам. Можна спробувати офіційні сайти курортів, подивіться також тут: або. Загалом, up to you.

Сторінка 1 - 1 з 2
початок | Перед. | 1 & nbsp 2 | Слід. | кінець



Схожі статті Фестиваль екстремального спорту «Olympic-REXtreme»

Ні холодна погода, ні пронизливий вітер на схилах не завадили в цей суботній день, 19 лютого, проведення фестивалю екстремального спорту і електронної музики на ГЛЦ "Олімпік-Парк" (Уфа)

Перспективи будівництва гірськолижних центрів на Уралі (10)

"Євразія", "Ключовий", "Дві долини", "Зюраткуль", "Инзер", "Мраткіно" - проектів гірськолижних комплексів на Уралі безліч. Чи мають вони шанс на реалізацію? І якщо так, то коли ж можна буде випробувати нові схили?

Підводне полювання (2)

Спорткомітет міста Уфи і Клуб підводних мисливців «Талкас» провели «Відкритий міський чемпіонат зі спортивної підводного полювання». Змагання проходило 4 жовтня в мальовничій акваторії озера «Кандри-Куль» і природним чином збіглося із закриттям літнього сезону.

На Південному Уралі відкрився гірськолижний сезон (2)

Зима показала свій норов тільки зараз. Однак найбільш нетерплячі южноуральцев відкрили сезон вже на минулому тижні. Фанфари, феєрверки, штучний сніг, Діди Морози на лижах і, звичайно, знижки на прокат спортивного інвентарю ... Загалом, можна не поспішати в Альпи. Нас і тут непогано катають.


НеДома.ру - сервіс гарантованого бронювання
готелів і апартаментів на гірських курортах Росії
2153 пропозиції, 15487 фотографій, 11538 відгуків +78 (800) 555-37-45
допоможемо забронювати, проконсультуємо
© 2002 - 2019 НеДома.ру ™ На головну Контакти Реклама на сайті
Що ми побачимо?
Картинка хороша, чи не так?
Де шукати?
Чи мають вони шанс на реалізацію?
І якщо так, то коли ж можна буде випробувати нові схили?

Новости