Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гід у Відні

  1. Гіди в Відні
  2. Знайомство з містом
  3. Як дістатися до Відня
  4. Адміністративний поділ Відня
  5. Особливості прилеглих районів
  6. Міський транспорт Відня
  7. туристичний трамвай
  8. Туристичний автобусний маршрут
  9. таксі Відня
  10. Оренда велосипедів у Відні
  11. Оренда авто у Відні
  12. Мобільний зв'язок і WI-Fi в Відні
  13. Карта Vienna Pass
  14. Wien karte
  15. Готелі Відня
  16. Шопінг у Відні
  17. Що спробувати у Відні?
  18. Віденські кафе, ресторани
  19. Що подивитися в Відні і де розважитися
  20. музеї Відня
  21. Турне по Віденському лісі
  22. Відень для дітей
  23. Коли найкраще їхати до Відня
  24. Послуги приватних гідів у Відні російською мовою

Приватні гіди в Відні

Гіди в Відні

Австрія - дивовижна країна з багатовіковою історією і безліччю пам'яток. Столицею цієї держави є місто Відень. Туристи з усього світу прагнуть своїми очима побачити пишність цього міста. Варто хоч один раз відвідати цей чудовий місто і він назавжди залишиться у вас в пам'яті. Ви вже покинете Відень, але вас ще довгий час не будуть залишати приємні спогади. Крім чудових історичних пам'ятників, це місто славиться дивовижною красою околиць. Захоплююче ознайомитися з усім цим вам допоможуть приватні гіди в Відні російською мовою.

  • Реєстрація гіда

Знайомство з містом

Початком становлення міста Відень прийнято вважати епоху римлян. Стародавні камені цих місць досі зберігають в собі пам'ять історичних подій цих місць, а місцевим жителям довелося чимало пережити в минулі часи. Спочатку римські легіонери зайняли цю місцевість для створення свого військового табору, потім навала варварського полчища принесло багато горя жителям стародавньої Відня, після їхній час закінчився, і настала пора лицарів.

Був період, коли під Віднем були зупинені орди монголів, і розбиті турки-османи, які тримали жителів в постійному страху. Крім цих подій, найдавніший європейський центр пройшов через безліч фатальних і доленосних випробувань.

В даний час Австрійська столиця вважається містом вальсів і творчості. Мистецтво, галереї, музеї та безліч незабутніх паркових алей - все це робить Відень одним з найкрасивіших і казкових європейських міст. Побувавши в цьому чудовому місті, можна побачити, що він втілення кращих рис багатьох столичних міст з усього світу. Доказом цьому служать храми з їх граціозним величчю, величезні резиденції, вид яких «хвалиться» розкішшю прибували там вельмож. Наявність великої кількості театрів, оперних залів, широкі площі та чудові проспекти роблять Відень прекрасним і надзвичайно цікавим центром Австрії. Мабуть, жодна столиця світу не зможе зрівнятися з її граціозністю і таємничістю.

Чи відомо вам Відні від місцевого гіда: «Wiener Zeitung» (Віденська газета) - одна з найстаріших газет світу. Випускається з серпня 1703 року і до цього дня.

Як дістатися до Відня

На сьогоднішній день існує декілька варіантів, як дістатися до Відня, а саме:

  • Літаком. З Московських аеропортів виконується велика кількість регулярних авіарейсів. Регулярні рейси в столицю Австрії виконують S7, «Аерофлот», Austian Airlines. Час в дорозі займе близько трьох годин. З Києва - Austian Airlines і МАУ. Час в дорозі - 2 години.
  • Автобусом. Такий варіант поїздки хороший тим, що ваша подорож почнеться задовго до того, як ви опинитеся в Відні, адже поїздка на автобусі дозволить переглянути шикарні альпійські види ще до прибуття в Австрію. Регулярні автобусні рейси до Відня виконуються з багатьох міст Росії і України, знайти їх не складе труднощів.
  • Поїздом. Залізничні компанії пропонують скористатися їхніми послугами, щоб потрапити в столицю Австрії. Поїзд Москва-Відень за 32 години доставить вас в пункт призначення.

Адміністративний поділ Відня

Приватні гіди в Відні   Гіди в Відні   Австрія   - дивовижна країна з багатовіковою історією і безліччю пам'яток

Центр міста, площа Міхаелерплац

Відень ділиться на 23 територіальних одиниць - райони. Кожен з них має свою назву і особистий порядковий номер.

Головний район Відня називається Внутрішній місто і має порядковий номер 1. Саме цей район є об'єктом тяжіння туристичних груп. На карті Внутрішній місто має чіткі обриси: з одного боку Дунайським каналом (Donaukanal), з іншого - головною віденської вулицею Рінгштрассе.

Прилеглі до внутрішньої частини міста райони знаходяться під номерами від 2 до 9, і в даний час вони формують центр столиці. У цих районах також дуже багато пам'яток. Крім цього тут можна зупинитися в готелі по набагато більш вигідною ціною, ніж у Внутрішньому місті.

Чи відомо вам Відні від місцевого гіда: квитки на знаменитий щорічний Віденський бал (Wiener Opernball) коштують від € 200 до € 20000 і розкуповуються задовго до події.

Особливості прилеглих районів

Щоб мати краще уявлення про Відні, пропонуємо Вам ознайомитися з районними особливостями Відня і пам'ятками, які можна в них побачити.

  • Леопольдштадт. Це «зелений» район, який в порівнянні з іншими характеризується, як тихий віденський куточок. Тут ви зможете відвідати прекрасний парк ігор і розваг «Пратер». Завдяки широкому достатку каруселей і різних атракціонів, весело провести час зможуть як діти, так і дорослі. Номер цього району - 2.
  • Під номером 3 - район, в якому зосереджена найбільша кількість жителів - Ландштрассе. Опинившись в цьому районі, обов'язково варто відвідати палац Бельведер, який вважається шедевральний архітектурною пам'яткою в стилі бароко. Іншою визначною пам'яткою Ландштрассе вважається православний собор святого Миколи Чудотворця.
  • Видно - квартал, який має номер 4, відомий площею Карлсплац, яка отримала таку назву, завдяки церкви, розташованої неподалік. У цьому районі розташовані будівлі та споруди унікальних архітектурних рішень, які безперечно варто побачити своїми очима. Ринок, який має назву - «Нашмаркт» - найбільший у всьому місті. Знайти тут можна фрукти і овочі, як місцевих земель, так і з інших країн світу.
  • Порядковий номер 5 відноситься до району Маргаретен. З давніх-давен він був складовою частиною Відена, але з часом став самостійною одиницею міста. На кордоні з колишнім районом простягається згаданий вище ринок, до того ж велика кількість готелів дозволить вибрати найбільш підходящий варіант для перебування під час відпочинку.
  • Маріахільд (№: 6). Розташований на південному заході Відня. Тут туристи можуть відвідати торгову вулицю Mariahilfer, яка по довжині вважається найдовшою. На вулиці Mariahilfer можна знайти товари місцевих продавців, сувеніри та інші види виробів. Також тут можна помилуватися Західним вокзалом, з якого можна виїхати в багато країн Європи, такі як Німеччина, Франція, Бельгія.
  • На вулицях 7-го району - Нойбау - зосереджені цілі ряди магазинів, безліч музеїв різної тематики, а в зимовий час можна потрапити на щорічну різдвяний ярмарок.
  • Глава Віденського держави проживає в 8-му районі Відня - Йозефштадт. Крім президента, в 8-му районі проживає колишній і чинний заходи міста. Завдяки високій зосередженості чиновників, дана місцевість отримала назву «Посольський квартал».
  • Район, де розташовується найголовніший віденський університет, а також сконцентрована основна частина госпіталів, носить назву «Альзерґрунд» (№9).

Крім перерахованих районів міста, є ще 13 інших районів, які формують Зовнішній місто. Однак в цих місцях особливих примітних місць немає, але відвідати їх неодмінно варто через високий кількості різних паркових зон, які розташовані між житловими кварталами.

Міський транспорт Відня

Міський транспорт Відня

Потрапити в будь-яку точку міста можна на автобусі, трамваї або метро (U-Bahn). Крім цього, для жителів і гостей міста курсують приміські електропоїзди (S-Bahn). Щоб було простіше пересуватися по Відні, гостям міста рекомендується купити транспортну карту, яка дозволить помітно зменшити витрати на переїзди. Для тих, хто планує провести у Відні коротку відпустку, існують одноразові квитки, які поширюються в метро або в тютюново-газетних кіосках (Tabak-Trafik).

Проїзні квитки мають свою класифікацію, ознайомившись з якою можна підібрати найбільш вигідний варіант.

№ Назва проїзного Вартість проїзного (EUR) Примітки 1 Einzelfahrschein € 2,10 - в касі
€ 2,20 - в салоні 1 поїздка / 1сторона, можлива пересадка 2 Wiener Einkaufskarte € 6,10 Проїзний на 12 годин (8-20ч.)
Крім неділі 3 24-Stunden-Wien € 7,60 Проїзний на добу 4 Streifenkarte € 8,80 Проїзний на 4 покздкі 5 Wochenkarte € 16,20 Проїзний на неділю 6 8-Tage-Karte € 38,40 Дія - 8 днів
Діє для груп до 8 пасажирів 7 Fahrschein Halbpreis 1/2 вартості Для:
- школярів,
- пенсіонерів,
- хата. тварин,
- велосипедів.
Діє на три зупинки. Зони дії карти вказані на схемах, встановлених по місту.

Діти, яким на момент поїздки не виповнилося шість років, можуть користуватися міським транспортом без плати за проїзд. Для осіб, які не досягли п'ятнадцятирічного віку, але старше шести років, надається можливість безкоштовних поїздок в свята і період канікул.

Чи відомо вам Відні від гіда російською мовою: в систему водопостачання міста вода потрапляє прямо з альпійських джерел, тому пити воду можна прямо з крана. Такий порядок у Відні діє вже понад 130 років.

туристичний трамвай

туристичний трамвай

Розуміння важливості туристів для міста спонукало міську владу до створення особливого трамвайного маршруту, призначеного спеціально для туристів. Його назва - Vienna Ring Tram. Трамвай відправляється з площі Шведенплац і робить коло по кільцю. Шлях проходження займає близько 25 хвилин, проходить по вулиці Рінгштрассе і охоплює такі пам'ятки, як Державна опера, Хофбург, Парламент, Ратуша і багато іншого. Під час поїздки можна включити супровід аудіогіда, що розповідає про місцеві визначні пам'ятки і пам'ятники архітектури російською мовою. Ціна поїздки - 8 євро для дорослих і 4 євро за дитину. Графік роботи маршруту - з 10 до 18 годин, з інтервалом кожні півгодини. У літній період час роботи трамвая продовжено на одну годину.

Чи відомо вам Відні від російськомовного гіда: символ міста, знамените колесо огляду - Wiener Riesenrad, що знаходиться в парку Пратер (Prater) з середини XIX століття, вважається одним з найстаріших у світі.

Туристичний автобусний маршрут

Hop-On - Hop-Off. Саме таку назву носить віденський автобусний туристичний маршрут. Щодня туристи можуть відправитися за чотирма напрямками, в проміжку з 10 до 17 годин. Ціна добового таллона для дорослих - 25 євро, для дітей - 13. Проїзний на два дні обійдеться в 29 євро для дорослого і 15 для дитини. Автобуси Hop-On - Hop-Off легко впізнавані, мають зелено-жовту розмальовку і можуть бути як одне, так і двоповерховими. Важливо пам'ятати, що в разі першого використання квитка після 15 годин, його дія автоматично продовжується до наступного дня. Придбати квиток можна в туристичних агентствах, готелях, у водія або на офіційному сайті.

таксі Відня

Якщо у вас є необхідність скористатися міським таксі, викликати його можна тільки по телефону, або йти на спецстоянку. Спіймати таксі з руки не вийде. Середня ціна однієї поїздки в межах міста - 30 євро.

Оренда велосипедів у Відні

Адміністрація міста надають можливість туристам скористатися послугами безкоштовного велопроката. Для цих цілей організовано 120 пунктів по оренді велосипедів Citybike , Розкиданих по різних частинах міста, в яких можна орендувати велосипед для приємних прогулянок по місту. Залежно від тривалості користування транспортом доведеться заплатити різну ціну:

Час (години) Вартість (EUR) 1 Безкоштовно 2 € 1 3 € 2 4 і більше € 4 Не повернення Штраф € 600 Кинутий на вулиці Штраф € 20

Варто пам'ятати, що максимальний час оренди велосипеда - 120 годин. Якщо ви не встигнете в цей період повернути велосипед на одну зі станцій прокату, з вашої банківської карти спишеться штраф - 600 євро. Якщо велосипед знайдуть кинутим на вулиці, штраф становитиме 20 євро.

Оренда авто у Відні

У місті існує багато прокатних контор, які надають автомобілі різних марок у тимчасове користування. В основному прокатні контори зосереджені в аеропорту, на ж / д вокзалі, а також в деяких готелях. Вартість оренди авто складе від 50 євро на добу. Будь-які аксесуари, такі як, наприклад, лижні кріплення або дитяче крісло, оплачуються окремо.

Крім цього, варто заздалегідь підготуватися до того, що у Відні багато платних доріг. Для проїзду по ним необхідно придбати віньєтку, яку можна знайти на заправній станції або в кіосках реалізації виробів з тютюну. Після покупки картку кріплять на лобове скло протягом терміну її дії (10 днів, 2 місяці, рік) і відповідно до оплаченим періодом можна вільно пересуватися по закритим транспортним дорогам. Мінімальна вартість віньєтки становить близько 9 EUR і дозволяє пересуватися по платних дорогах 10 днів.

Також варто взяти до уваги, що стоянки, розташовані в районах № 1-9, а також №20, виключно платні. Безкоштовна парковка обмежується 30 хвилинами. Більш довгострокові безкоштовні парковки знаходяться у віддалених від центру районах. Вартість паркування може бути різною, залежно від району. У центральній частині міста вона становитиме близько 1 EUR за 30 хвилин, парковка на добу за межами центральних районів - від 3 EUR за добу.

Чи відомо вам Відні від гіда російською мовою: заснована в 1771 році Віденська біржа вважається найстарішою в світі. Крім цього, вона залишається лідером світового фондового ринку до цього дня.

Мобільний зв'язок і WI-Fi в Відні

Якісний мобільний зв'язок покриває всю територію міста і в цілому Австрії, за винятком зовсім віддалених куточків в гірській місцевості.

Основні оператори:

  • Hutchison 3G,
  • T-Mobile,
  • Orange,
  • Mobilkom.

Придбати сім-карту можна в продовольчих магазинах, супермаркетах, тютюново-газетних кіосках і безпосередньо в офісах у операторів мобільного зв'язку. Ціна коливається в межах від 5 до 20 євро. Поповнення можливо з використанням пластикових ваучерів на суму від 3,5 до 10 євро.

Сьогодні на віденських вулицях можна повсюдно зустріти таксофони, з яких можна зателефонувати в будь-яку країну. Однак на місцевій пошті зробити міжнародний дзвінок можна набагато дешевше. До того ж краще користуватися при цьому спеціальними жетонами або телефонними картками, тарифи відрізняються від способу оплати.

WI-FI можна зловити в будь-якому громадському закладі, навіть в соборах. Крім того, у Відні широко поширені інтернет-кафе, де можна скористатися доступом в інтернет за 2-4 євро / год.

Карта Vienna Pass

Гостям Відня пропонується спеціальна дисконтна карта Vienna Pass, яка дозволяє здійснювати безкоштовні поїздки в міських туристичних автобусах Hop-on Hop-off, а також відкриває вільне відвідування міських об'єктів. Це можуть бути галереї, музеї, парки, розважальні шоу. В цілому налічується 60 місць. При цьому в деяких місцях карта дозволяє проходити без черги, що особливо зручно в умовах обмеженого часу. Туристи, що купили карти Vienna Pass отримують також брошуру з картою міста. А за додаткову плату можна отримати проїзний квиток на віденський громадський транспорт.

Власники карти Vienna Pass мають можливість відвідати один раз безкоштовно відомі музеї і культурно-історичні об'єкти: музей воскових фігур Мадам Тюссо, Технологічний музей; шенбрунскій палац, Дунайську вежу, школу іспанської верхової їзди, відоме Штрудель-шоу, місцевий зоопарк, а також безкоштовно піднятися на колесі огляду в парку атракціонів "Пратер". Повний список пам'яток можна подивитися на сайті .

Термін дії (дні) Вартість (EUR) 2 дні € 69 3 дні € 84 6 днів € 99

Факт про місто від російськомовного гіда у Відні: що знаходиться у Відні Собор святителя Миколи Чудотворця вважається другим за величиною православним храмом російської церкви в Західній Європі.

Wien karte

При наявності Віденської карти (Wien karte) туристу будуть надані знижки в багатьох торгових точках і місцях громадського харчування, а також знижки в музеях і культурно-історичних місцях. Крім цього, карта включає в себе безкоштовний проїзд на наступних видах громадського транспорту: метро, ​​автобус, трамвай. Вартість карти залежить від періоду її дії, пропонуємо ознайомитися з таблицею цін:

Період дії (годин) Вартість (EUR) 48 годин € 18,9 72 години € 21,9

Місця, на які поширюється дія знижки Віденської карти (Wien karte):

  • Шенбрунскій палац,
  • Кайзерівські апартаменти,
  • Музей Сісі в Хофбурзі,
  • Мистецтвознавчий музей,
  • Художній музей Альбертіна,
  • Палац-музей Ліхтенштейн,
  • Будинок Хундертвассера-Кравино.

Карта Vienna Pass іменна. Придбати її можна на офіційному сайті.

Готелі Відня

Відень - одна з найдорожчих столиць Європи, тому важливо знати, що розміщення в центральній частині міста буде коштувати дорого. Вартість п'ятизіркового номеру в межах «бульварного кільця» (вулиці Рінгштассе) становитиме від 250 EUR за добу. Для порівняння, в готелях віддалених від центру районів такий номер буде коштувати близько 50-100 EUR.

Відмінним рішенням для поселення може бути оренда квартири у місцевого жителя, ціни на них починаються від 40 EUR за добу.

Крім готелів і квартир, в столиці Австрії існує безліч хостелів. Добова вартість проживання в місцевому хостелі починається від 10 EUR. Важливо пам'ятати, що місця в хостелах завжди нарозхват, тому попереднє бронювання обов'язкове.

Чи відомо вам Відні від місцевого гіда: найстаріший в світі зоопарк Шенбрунна неодноразово називали найкращим зоопарком в Європі.

Шопінг у Відні

Відень відома як один з найбільшіх центрів люксового шопінгу. Більшість елітних бутіків розташовані в межах так званого «золотого трикутника» - вулиць Lohlmarkt, Graben и Karntner Strabe. Вулицями шопінгу також можна вважати Favoritenstra, Landstra і Meidlinger Hauptstra, Mariahilfer, а оригінальні дизайнерські бутіки можна знайти на Маргаретенштрассе.

В одному з найбільших європейських магазинів «Доротеум» (Dorotheergasse, 17), а також в навколишніх його магазинчиках можна придбати цікаві речі з антикваріату.

Цінителям модних прикрас слід відвідати універмаг «Шіпекк». У найбільшому торговому центрі Shopping City Sud, який знаходиться на південній околиці міста, зібрані магазини різних спрямувань під одним дахом.

Шопінг у Відні можна почати з аеропорту! Дьюті-фрі в аеропорту Швехат настільки величезний, що його навіть при великому бажанні, обійти його буде складно менше, ніж за годину!

Найбільший ринок Відня «Нашмаркт» (Naschmarkt), що знаходиться в центрі міста, відкритий з понеділка по Субботко. З 18 століття це місце славиться достатком фруктових, овочевих, рибних і м'ясних пропозицій. Крім цього, тут можна придбати різні хлібобулочні вироби, випічку, різні види сиру, виробленого в різних куточках Європи. З екзотики, на ринку «Нашмаркт» (Naschmarkt) можна придбати перську ікру, суші, устриці і багато інших харчових дивин з різних країн світу.

Неподалік від харчового ринку розташований знаменитий блошиний ринок, де можна знайти багато цікавого.

Віденські сувеніри різноманітні і кожен зможе купити найкращий подарунок-спогад про цей чудовий місті

  1. Карти Piatnik, які почали виробляти в далекому 1824 році.
  2. Символ Нового Року та Різдва - скляні кульки зі снігом.
  3. Головні їстівний сувенір з Відня - марципанові цукерки Mozart Kuegel. На коробці цих чудових солодощів ви побачите зображення знаменитого Вольфганга Амадея.
  4. Ще одним солодким сувеніром можуть стати зацукровані квіти. Вони настільки прекрасно виглядають, що їсти їх буде навіть шкода. Найсмачніші зацукровані квіти виробляють в кондитерських Demel і Bluhendes Konfekt
  5. Цукерки ручної роботи, які створюють спеціально для туристів і упаковують в сині або червоні обгортки. Правда заради такого сувеніру доведеться розщедритися.
  6. Кондитерська лавка сімейства Маннер пропонує туристам насолодитися однойменними вафлями. Вони також дуже швидко розкуповуються на сувеніри.
  7. Хто хоч раз побував у Відні, обов'язково повинен придбати знаменитий австрійський глінтвейн, аналогів якому немає у всьому світі. Gluewein є напівфабрикат-основу знаменитого зимового напою. Для повної готовності його необхідно розігріти, додати улюблені фрукти і спеції.
  8. Вина з заледенілого винограду - «Рислінг» і Eiswein.
  9. Без нагадування про Амадея і в алкоголі не обійшлося. Як сувенір можна придбати лікер з шоколадним смаком «Моцарт». А любителям міцніше ідеальним варіантом стане абрикосовий самогонний напій Marillen Schnaps.

Що спробувати у Відні?

Всі страви, створені кухарями в Австрії, скомпонувати в дивовижну Віденську кухню. Серед них туристам пропонують спробувати найкращі страви Австрії: шніцелі, ковбаски, різні солодощі і, безумовно, ароматні вина.

Найбільший шматочок м'яса дістанеться тому, хто замовить віденський шніцель з телятини, розмір якого приблизно з тарілку. Віденський шніцель прийнято подавати з холодним картопляним салатом і салатним листям.

Австрія славиться достатком сардельок, ковбасок і сосисок. Всього в Австрії проводиться близько 1500 варіантів сардельок, ковбасок і сосисок. Знайти їх легко, досить зайти в будь-який вподобаний ресторан.

Інша страва, яким славиться Відень, - «тафельшпіц». Протягом п'яти годин яловичину піддають варінні, після чого подають на стіл з овочевими інгредієнтами і бульйонні складом. Блюдо приправляється білим соусом на основі вершків і яблучним хріном.

Першість серед віденських делікатесів віддається смаженим каштанам. Процес смаження відбувається прямо на вулицях. Спробувати їх може будь-який бажаючий, який прибув до Австрії в осінній період.

І ніхто з гостей міста не зможе піти з цих вулиць, не скуштувавши місцеві солодощі. Кожен турист неодмінно повинен спробувати штрудель з яблук, цукерки-марципани, знаменитий віденський торт «Захер», в однойменній кав'ярні.

Чи відомо вам Відні від місцевого гіда: музейний квартал, який займає територію в 60 тис. М² вважається найбільшим музейним комплексом в Європі.

Віденські кафе, ресторани

Віденські кафе

Любителі кави і солодощів, приїхавши до Відня, виявляться в раю, бо у Відні безліч кав'ярень, вони є своєрідним атрибутом міста. Найбільш відомі віденські кав'ярні:

  • «Ландман» - улюблене кафе З. Фрейда;
  • «Захер» - знамените на весь світ однойменною тортом;
  • «Хавелка» - особливість цього кафе в тому, що його стіни прикрашають картини, залишені в якості оплати відомими художниками;
  • «Доммайер» - місце, де свого часу дебютував Штраус.

Для гостей міста завжди відкриті двері Trzesniewski - бутербродної, яка існує вже кілька століть. Сховатися від палючої спеки в літній день можна в одному з сотень мобільних кафе, які розташовується під відкритим віденським небом.

Спробувати вина, зроблені місцевими виноробами, можна в хойрігерів. Хойрігер, ще їх називають «Бушеншанкен», являють собою типову віденську таверну, розташовану найчастіше на околиці міста, в якій розливаються вина виключно власного виробництва. Крім них в різних районах міста зосереджено багато інших винних таверн.

Що подивитися в Відні і де розважитися

Імператорський палац Хофбург

Пам'яток в цьому місті настільки багато, що тим, хто хоче їх все побачити доведеться неабияк побігати. Більш того, вони настільки цікаві, що найбільш вдалим варіантом буде скористатися послугами російських гідів у Відні. В такому випадку жодна деталь не залишиться непоміченою.

  1. Собор Св. Стефана - будова XII століття, яке вважається символом Австрії. Однією з особливостей собору є наявність в ньому трьох органів, у найбільшого з який 10 тисяч органних труб.
  2. Віденська опера - один з найвидатніших театрів в світі! Приймає гостей гостей 285 днів в році. Крім цього, у віденській опері щорічно проходять традиційні бали.
  3. Палац Хофбург - одна з резиденцій імператорської сім'ї. Слугувала домівкою династії Габсбургів, нині деякі приміщення використовуються як офіційна резиденція президента Австрії. Всього в палаці 2600 залів і кімнат. Гостям пропонують пройти через численні кімнати, бібліотечні зали, льохи, наповнені вином.
  4. Комплекс палаців в стилі бароко - Бельведер. Колись він став подарунком для принца Е. Савойського, а тепер відкриває двері перед гостями, щоб похвалитися своєю розкішшю.
  5. палац Шенбрунн

    Палац Шенбрунн, який багато років тому служив офіційною резиденцією великих австрійських імператорів. Протягом декількох років він використовувався в якості літнього будинку імператриці Єлизавети. У сучасному світі палац був визнаний важливим архітектурною спорудою. Шенбрунн був побудований в стилі австрійського бароко.
    Палац розташований в західній частині міста, в містечку під назвою Гітцінг.

У 1996 році, резиденція австрійських імператорів була включена в список ЮНЕСКО. Варто відзначити, що в список Всесвітньої спадщини було включено не тільки будівля палацу, а й прилеглий до нього парк.

На всій території парку розташована величезна кількість статуй і найкрасивіших фонтанів. Крім цього, в околицях палацу лежать унікальні Римські руїни, які вперше були згадані в історії аж в чотирнадцятому столітті. Крім цього, в парку резиденції знаходиться найстаріший в світі зоопарк, побудовані в 1752 році.

  1. Віденська ратуша, розташована на вулиці Фрідріха Шмідта, являє собою будинок 1883 року побудови в неоготичному стилі. На сьогоднішній день в ньому знаходяться службові приміщення бургомістра, а також тут проходять засідання ландтагу
  2. Будинок Хундертвассера - будинок, побудований в 1986 році за проектом Фриденсрайха Хундертвассера, відрізняється «хвилястою поверховістю», а також незвичайної дахом, яка покрита чагарниками і травою.

Чи відомо вам Відні від російського гіда: в представленому в 2012 році міжнародною компанією Mercer рейтингу мегаполісів світу за якістю життя, Відень посіла перше місце.

музеї Відня

музей природознавства

На даний момент Відень пропонує 90 різних музеїв. Багато з них сконцентровані в кварталі Муква.

Найбільш популярний серед гостей міста Музей Зігмунда Фрейда, який розташовується в його колишній квартирі, де психоаналітик проживав і працював протягом 47 років.

Помилуватися шедеврами вулиць можна в Віденської Галереї стріт-арту, після чого варто відвідати Музей історії мистецтв, де представлені колекції класичного стилю.

Любителів гострих відчуттів чекають в Башті божевільних і в Музеї похоронних засобів. А діткам подобаються запропоновані експонати в Музеї медісторіі, де перед глядачами представлені воскові аналоги людських органів і операційний інструментарій. Дуже цікаво проводити різні експерименти власними руками, таку можливість надає відвідувачам Політехнічний музей.

Якщо цікавить міська географія, тоді відвідування Леопольдсберга - оглядового майданчика, стане незабутнім і повним вражень.

Варто відзначити, що вхід в багато музеїв у супроводі ліцензованих гідів буде без черги.

Турне по Віденському лісі

Найкрасивіший і казковий куточок Австрії - Віденський ліс. І екскурсія з місцевими російськомовним гідом по місцевостям навколо нього ознайомить туристів з південними районами Відня. Спочатку екскурсія вирушає в Баден, де розташовані термальні джерела. Ця ділянка Відня славиться виноробством, тому гості міста можуть продегустувати алкогольні напої. Протягом усієї поїздки туристам розповідають цікаві моменти з історії віденського краю. Далі має бути незабутня прогулянка по Курортному парку, тут розташовується найстаріше австрійське казино і відомий будинок Бетховена.

Наступним пунктом в програмі є відвідування Цістерцінского монастиря Heiligenkreuz, замку Liechtenstein, габсбурзького будинку мисливця, який розташований в Майерлінг. Після чого туристи відвідають мальовничу долину Хелененталь. В кінці подорожі всі зможуть покататися на човнової транспорті по озеру Зеергротте, яке розташоване під землею.

Відень для дітей

Для маленьких гостей міста відкриває свої воріт парк «Праттер», в якому є багато цікавих атракціонів.

Але найулюбленіше місце у всіх діточок - шоколадна фабрика «Хайндл», яка щорічно випускає близько 4 млн. Різних цукеркових видів. Маленькі відвідувачі зможуть самі прогулятися по приміщеннях, де йде безпосереднє виробництво солодощів, продегустувати на місцях цукерки і отримати на виході найдивовижніші солодкі подарунки.

При відвідуванні Відня діткам треба показати інтерактивний музей «Будинок музики», а також прогулятися по зоопарку, розташованому при палаці Шенбрунн. Тут же для діток є музей карет, після чого можна пограти на спеціально облаштованій дитячому майданчику і пройти звивистими доріжками величезного лабіринту.

У найбільшому музейному кварталі перед дітьми відкривається музей Zoom, де крім музейних експонатів хлопці зможуть стати учасниками виставок, що проводяться.

Коли найкраще їхати до Відня

Літо в цьому регіоні спекотне і довгий, тому що клімат помірний, субальпійський. Це потрібно враховувати при подорожі до Відня в літні місяці. Взимку, навпаки, тут дуже холодно і багато снігу.

Туристів починають очікувати з початку квітня і радо приймають до кінця жовтня. Але найкращим часом, коли варто приїжджати в цей дивовижний край, щоб повністю насолодитися усіма красотами Відня - пізня весняна пора або в вересні.

Послуги приватних гідів у Відні російською мовою

Оренда автомобіля, бронювання квитків, бронювання готелю, зустріч в аеропорту, групові екскурсії, індивідуальні екскурсії, організація конференцій, письмовий переклад, супровід на виставках і конференціях, супровід на ділових зустрічах, трансфер, усний переклад

Послуги приватних російських гідів в інших містах Австрії: Гід в Зальцбурзі

Що спробувати у Відні?

Новости