Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Австрія в серце. Що подивитися в Відні за 2-3 дня

  1. Карлскирхе
  2. Пам'ятник радянським солдатам у Відні
  3. Віденський університет економіки
  4. Віденський парк «Пратер»
  5. DC-Tower, місцева телевежа, віденський «сіті» і «Місто ООН»
  6. Віденські газометри
  7. Музейний квартал
  8. Вотівкірхе (Обетная церква)
  9. Віденський університет
  10. пам'ятник Лібенберг
  11. Пам'ятник дідусеві Кончити Вурст
  12. BONUS. Братислава
  13. Як заощадити під час поїздки в Австрію?

Якщо ви читали мій попередній огляд, то, напевно, вже знаєте, що мені дуже сподобалася столиця Австрії. Це справжній музей під відкритим небом, місто-шедевр, місто на рівні космосу. Красивих і цікавих місць у Відні так багато, що тут можна спокійно провести цілий місяць, і кожен день відкривати для себе щось нове і незвідане. Саме тому свій огляд визначних пам'яток Відня я вирішив розбити на дві частини. У першій статті, що вийшла на блозі кількома днями раніше, я писав про основні визначні пам'ятки Відня, які варто відвідати вже в перший день (почитайте її обов'язково). Сьогодні я розповім вам про ті місця, що залишилися за кадром попереднього матеріалу (про ті місця і пам'ятки, які особисто я сам залишив наостанок). Отже, що подивитися в Відні, якщо ви приїхали сюди на 2,3 або 4 дня? Про це та багато іншого - читайте далі в моєму новому огляді.

Місто в білому і золотом. Головні пам'ятки Відня.

Карлскирхе

Карлскирхе

Почну з неї. Один з найкрасивіших соборів Відня і за сумісництвом та сама пам'ятка, яку мені по-доброму варто було б додати вже в свій перший (основний) огляд. Чесне слово, я навіть трохи переживав з цього приводу. Ця будівля є одним із символів столиці Австрії (і навіть зображено на тому магнітику, який я привіз додому з цього міста). Як написано на Вікіпедії, цю католицьку церкву почав будувати імператор Карл Шостий Габсбург на честь свого святого Карло Борромео, як подяку за закінчення страшної епідемії чуми. Будівництво почалося в 1716-му році і закінчилося через 21 рік (ось це я розумію, довгобуд). Краще б таджиків якихось найняли. До речі, імператор Карл так і помер, не дочекавшись закінчення будівництва. Згодом задум батька довів до завершення його син.

Що можна побачити поблизу? Будівля музичного філармонічного товариства (воно ж Товариство друзів музики).

Віденський Концертхаус ...

І пам'ятник Карлу Шварценбергу, що стоїть неподалік.

Крім того, уваги заслуговує і сам комплекс будівель в цьому районі Відня. Напевно, якийсь досвідчений гід розповів би вам кілька слів про кожного спорудженні в цій частині австрійської столиці. Але я можу тільки поділитися з вами своїми фотографіями. Виглядає це місце дійсно красиво.

Як знайти: метро Карлсплатц.

Пам'ятник радянським солдатам у Відні

Пам'ятник радянським солдатам у Відні

У мене прадід з маминого боку брав участь в боях за столицю Австрії. Тому я відразу намітив собі це місце в якості одного з обов'язкових пунктів своєї віденської програми. Через сонця, яке висіло прямо позаду монумента, нормально сфотографувати його було дуже важко. Я постійно міняв ракурси, фільтри, настройки фотоапарата. Але ніяк. У підсумку, вийшло, що вийшло. Інших фото немає. Sorry.

Що стосується моїх особистих вражень, то мені цей пам'ятник дуже сподобався. Виглядає він здорово. Однак мене реально здивував той факт, що радянський солдат був зображений на пам'ятнику з золотим щитом і в позолоченій касці. Не знаю, чому, але я несвідомо посміхнувся, представляючи радянських солдатів в золотих касках на поле бою. Австрійці взагалі знають, що золото - дуже м'який метал? В золотих касках не особливо повоюєш.

Так і уявляю собі цю картину: «Іван, одягни нормальну каску».

«Ні, вона негарна. Я піду в золотий. Це ж Відень ».

У архітекторів Відня взагалі якісь особливі почуття до цього металу. У столиці Австрії золочені елементи зустрічаються всюди. Виглядає це красиво. Але солдат в золотий касці все одно змусив мене посміхнутися. Як і дві молоді австріяки, які добрі хвилин 10 робили Селфі на тлі цього монумента. Бачили б ви, як вони губи надували. Ще б золоту каску кожної ... Взагалі було б супер. Look на 3000 лайків.

Як знайти: поряд з Карлскирхе і Карлсплатц.

Віденський університет економіки

Віденський університет економіки

Коли потрапляєш в це місце після прогулянки по історичному центру Відня, створюється враження, що за якісь 30 хвилин в метро ти проїхав відстань від 18-го століття до 21-го. Пейзаж навколо різко змінюється. А химерні ратуші, костели і палаци змінюються справжніми шедеврами сучасної архітектури.

А химерні ратуші, костели і палаци змінюються справжніми шедеврами сучасної архітектури

Одним з таких, наприклад, є комплекс будівель Віденського університету економіки. Я нікому не нав'язую свою думку, але підкреслю: мій особистий захват від цього місця в рази переважив мої враження від відвідування, наприклад, палацу Шенбрунн. Це справжній шедевр. Ось такий - легкої, оригінальною, футуристичной і такою, що запам'ятовується - повинна бути справжня архітектура 21-століття. Особисто для мене комплекс будівель віденського економічного університету став справжнім відкриттям. Я дуже сподіваюся, що замість типових квадратних багатоповерхівок коли-небудь така архітектура почне з'являтися і в білоруських містах. Втім, дивіться самі.

Втім, дивіться самі

Проект цього місця належить відразу багатьом архітекторам і дизайнерам, включаючи культового автора Заху Хадід (автора бакинського центру Гейдара Алієва). Крім навчальних корпусів тут розташовуються виставкові зали, бібліотеки і численні кафе. Ще мене вразило те, що на багатьох речах тут є написи, зроблені азбукою Брайля (для сліпих). Хотіли б вчитися в такому університеті?

Як дістатися: станція метро Messe Prater. Потім ще п'ять хвилин пішки.

Віденський парк «Пратер»

Віденський парк «Пратер»

Це місцевий парк розваг. Знаходиться він за все в 10 хвилинах ходьби від комплексу будівель економічного університету. З одного боку - парк і парк. Але сходити сюди варто, принаймні, з двох причин. Перша з них - це величезне колесо огляду, яке регулярно з'являється на різних листівках і сувенірних магнітиках, пов'язаних з Віднем.

Перша з них - це величезне колесо огляду, яке регулярно з'являється на різних листівках і сувенірних магнітиках, пов'язаних з Віднем

Друга - це віденське «відділення» знаменитого музею Мадам Тюссо. В Австрії воно знаходиться саме в цьому парку розваг. Прикольне місце. Після отримання Оскара Леонардо Ді Капріо дуже непогано виглядає. Шварценеггер теж.

Шварценеггер теж

А ось Укупник не схожий. Халтура.

Халтура

Що стосується самого парку, то в не сезон він був трохи безлюдним, а тому нагадував мені декорації до якогось голлівудського фільму жахів. Страшні клоуни, пустельні вулиці, схожі на постапокаліптичний місто, і тиша, що висить над усім цим.

Страшні клоуни, пустельні вулиці, схожі на постапокаліптичний місто, і тиша, що висить над усім цим

Під сірим небом лютого віддалені куточки парку виглядали моторошно. Влітку тут, напевно, зовсім інша картина.

Місця, від яких холоне кров: найстрашніші містичні історії зі світу подорожей .

DC-Tower, місцева телевежа, віденський «сіті» і «Місто ООН»

DC-Tower, місцева телевежа, віденський «сіті» і «Місто ООН»

Не лякайтеся - це все одне місце. Доїжджаєте до станції метро Kaiserm? Hlen VIC і відразу потрапляєте в віденський район хмарочосів. Знаменита висотка DC-Tower видно вже прямо з платформи метрополітену. Як і інша вежа - житловий комплекс «Новий Дунай», який стоїть на протилежному боці.

Як і інша вежа - житловий комплекс «Новий Дунай», який стоїть на протилежному боці

Увечері в світлі багатьох сотень вогнів діловий центр Відня виглядав неймовірно красиво і стильно. Якщо пройти трошки вперед за хмарочос DC-Tower, можна побачити гостру голку віденської телевежі.

Якщо пройти трошки вперед за хмарочос DC-Tower, можна побачити гостру голку віденської телевежі

А якщо йти в протилежний бік - вправо від станції метро - вам на очі попадеться ще одна цікава споруда австрійський «Місто ООН», який ще називають Віденським міжнародним центром.

А якщо йти в протилежний бік - вправо від станції метро - вам на очі попадеться ще одна цікава споруда австрійський «Місто ООН», який ще називають Віденським міжнародним центром

Після Нью-Йорка і Женеви - це третя будівля ООН в світі. Тут знаходиться один з офісів МАГАТЕ (агентство з ядерної енергії), комісії по боротьбі з наркотиками і злочинністю, а також управління у справах біженців. Самі будівлі виконані у вигляді букви Y, але особисто мені в той вечір вони набагато більше нагадали московський готель «Космос» (тільки розрізану навпіл).

Самі будівлі виконані у вигляді букви Y, але особисто мені в той вечір вони набагато більше нагадали московський готель «Космос» (тільки розрізану навпіл)

Купіть проїзний на метро і зганяти туди, якщо залишиться час. Мені тут сподобалося.

Віденські газометри

Віденські газометри

Розповідь про це місце я знайшов на блозі одного свого колеги - російського мандрівника Данила Прівольнова. Йому цей комплекс сподобався. А у мене про нього залишилися змішані почуття. Газометри і газометри. Може виною всьому був всюдисущий вітер, який буквально здував мене в той день?

Може виною всьому був всюдисущий вітер, який буквально здував мене в той день

Якщо в двох словах ... Віденські газометри - це чотири круглих будівлі, побудованих в кінці 19-століття для забезпечення міста газом. Через століття газометри втратили свою первісну функцію, зате з'явилися в кіно (в одній з частин бондіани у фільмі «Іскри з очей»). У цій картині, до речі, знімається мій найулюбленіший Джеймс Бонд - Тімоті Далтон, тому я просто не міг сюди не з'їздити. Втім, самі газометри цікаві не тільки з цієї причини. Сьогодні в них обладнані житлові квартири, які згодом утворили такий собі «місто в місті» - з кінотеатром, архівом і навіть власним інтернет-спільнотою (VGazometre). Такий собі закритий селище. Згодом цього феномену був навіть присвячений ряд робіт по психології.

Згодом цього феномену був навіть присвячений ряд робіт по психології

Як доїхати: станція метро Gasometer.

Музейний квартал

Музейний квартал

Повертаємося в історичний центр. Тут теж ще залишилося кілька цікавих точок, про які я вам не розповів. Одна з них - знаменитий музейний квартал, який об'єднує в своїх кордонах відразу кілька цікавих музеїв. Головна будівля комплексу колись виконувало роль імператорських стаєнь. Сьогодні тут розмістилися виставкові павільйони, які були відкриті вперше ще в 1921-му році. Навіть, якщо ви, як і я не особливо шанує всілякі музеї, я все одно раджу вам тут погуляти. Цей віденський квартал відмінний приклад вмілого поєднання сучасної та класичної архітектури. Один лише музей MUMOK чого варто ?! Я його називав «Пупок» ... Смішне назва.

Смішне назва

Динамік в хустці. Поруч з одним з музеїв.


Поруч з одним з музеїв

Якась арт-інсталяція. Всередині контейнера - здоровенний екран з якимись старими записами.

weed (класичний переклад) - полоти бур'яни; розмовний варіант - курити траву (що на зразок нашого «пахкати» або «укурившегося»).

Що можна побачити поблизу: Палац Ауерсперг ...

Що можна побачити поблизу: Палац Ауерсперг

Ось цю прикольну статую галлюциногенной феї, що схиляє до близькості якогось задумливого хлопця (який мабуть вже «пополол бур'яни»).

Ось цю прикольну статую галлюциногенной феї, що схиляє до близькості якогось задумливого хлопця (який мабуть вже «пополол бур'яни»)

І безіменний палац прямо за ними.

І безіменний палац прямо за ними

Як бонус зазначу, що саме поряд з цим будинком я наше єдиний у Відні безкоштовний туалет.

Далі мінімум слів - і максимум фотографій.

Вотівкірхе (Обетная церква)

Вотівкірхе (Обетная церква)

Знаходиться в парку Фрейда за півкілометра від будівлі віденської ратуші. Мені ще запам'яталися красиві будівлі поруч з нею і якась прикольна двоповерхова зупинка.

Мені ще запам'яталися красиві будівлі поруч з нею і якась прикольна двоповерхова зупинка

Віденський університет

Віденський університет

Заснований в 1365-му році. Один з найстаріших університетів Європи. Виглядає нічого. Але Мінський інститут управління - крутіше.

Мальме: місто солоних цукерок і холодного бризу .

пам'ятник Лібенберг

пам'ятник Лібенберг

Знаходиться прямо навпроти віденського університету. Присвячений перемозі над турками. Хоча, ну як сказати «перемозі»? Беручи до уваги кількість турків і арабів, яким уряд сучасної Австрії платить репарації у вигляді різних дотацій та допомог, подібна перемога здається в кращому випадку проміжної. Емігрантів у Відні дуже багато.

Емігрантів у Відні дуже багато

Братислава: 9 причин приїхати в столицю Словаччини .

Пам'ятник дідусеві Кончити Вурст

Пам'ятник дідусеві Кончити Вурст

Він же - пам'ятник вагітному чоловікові. Знаходиться поруч з Францисканській церквою.

Знаходиться поруч з Францисканській церквою

Призначимо його останньої віденської пам'яткою в нашому списку, так як я вже неабияк втомився, поки писав ці п'ять сторінок тексту. Коротше, буду закінчувати. Якщо ви знаєте ще якісь цікаві пам'ятки Відня, які не увійшли до жодного один з моїх двох оглядів - пишіть в коментарях. Я думаю, людям, котрі збираються в Австрію, буде цікаво їх почитати. Мені, до речі, теж.

Подорож до Відня: мої особисті враження, відгуки про поїздку і все, що залишилося за кадром .

BONUS. Братислава

Братислава

Найбільш незвичайний рада в нашому списку. Але про це теж варто було згадати. Якщо приїдете в Австрію, по крайней мере, на дні 3-4, обов'язково подумайте про те, щоб хоча б на день зганяти в столицю сусідньої Словаччини. Відень і Братислава - це дві найближчі столиці Європи. Їхати з одного міста в інший - 1,5 години. А проїзд у багатьох автобусних перевізників, які працюють на цьому напрямку, варто від 2 до 5 євро. У переломленні на австрійські ціни - це смішна сума. Та й в самій Братиславі теж є на що подивитися. Плюс до всього, така поїздка - це ще й чудова можливість пробігтися по магазинах. У Словаччині все варто в рази два дешевше, ніж у Відні. Загалом, подумайте про це.

Пам'ятки Братислави: що подивитися в столиці Словаччини?

Як заощадити під час поїздки в Австрію?

Замініть готелі квартирами. Найчастіше, вони і дешевше, і комфортніше готельних номерів. Особисто я під час своєї поїздки в Австрію знімав симпатичну студію поруч з метро Josefstadter Strasse . А варіанти шукав через сайт AIRBNB. Тут багато хороших пропозицій.

Крім того, якщо ви зареєструєтесь на сайті ось за цим посиланням , Ви відразу отримаєте невеликий бонус на своє перше бронювання. Дрібниця а приємно. Як на цьому сайті заощадити більш серйозну суму, можна почитати ось тут .

Путівник по Відні: FAQ по місту Моцарта. Все, що потрібно знати перед поїздкою до Австрії .

Готелі. Якщо розбиратися у всіх нюансах оренди квартир ви не хочете, а жити в готелях вам якось звичніше, трохи заощадити можна, бронюючи житло через сайти пошукові системи. По суті, з їх допомогою можна здійснювати пошук не по одній готельної системі, а відразу по десяткам майданчиків. Вся справа в тому, що один і той же номер може коштувати по-різному на таких сайтах як Booking, Agoda, Hotels.com, Ostrovok, HRS і так далі. Якщо шукати готель через такі сайти-пошуковики, ви зможете відразу побачити, де конкретний номер коштує найдешевше. Я наприклад, для цих цілей використовую сайт Румгуру . Хоча існують і інші майданчики схожого штибу.

Як забронювати готель у Відні, не звертаючись до борги. 5 незвичайних рад. Плюс добірка кращих готелів .

Квитки. Комфортніше і швидше за все добиратися до Відня на літаку. А шукати квитки краще через сайт Aviasales . Його пошукова форма представлена ​​нижче. Біжучим рядком вказана вартість квитків до Відня з Мінська, Києва, Вільнюса, Варшави та Москви.

Страховка. Я це пишу майже у всіх своїх статтях: страховка страховці ворожнечу. Тому не хапайте перший-ліпший поліс біля посольства. Читайте договору, порівнюйте умови страховок. Найлегше це зробити через сайт Черехапа.ру . Це такий «гіпермаркет» страховок, де представлені поліси від різних компаній. Задайте тривалість поїздки, країну призначення, вік мандрівників - і ця система сама покаже вам кращий поліс по співвідношенню ціни і якості. На цьому майданчику в основному представлені продукти російських і європейських компаній (включаючи такі великі фірми як Liberty, ERV, VTB-insuranse і т.д.). Єдиний мінус полягає в тому, що всі ціни вказані в російських рублях. Для мене це незручно. Але в цілому, я довіряю цьому майданчику більше, ніж білоруським держкомпаніям.

Страховка для Шенгену: як не помилитися у виборі?

Отже, що подивитися в Відні, якщо ви приїхали сюди на 2,3 або 4 дня?
Що можна побачити поблизу?
Австрійці взагалі знають, що золото - дуже м'який метал?
Хотіли б вчитися в такому університеті?
Доїжджаєте до станції метро Kaiserm?
Може виною всьому був всюдисущий вітер, який буквально здував мене в той день?
Один лише музей MUMOK чого варто ?
Хоча, ну як сказати «перемозі»?
Пам'ятки Братислави: що подивитися в столиці Словаччини?
Як заощадити під час поїздки в Австрію?

Новости