Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Австрія. Подорож по Австрії. Прогулянка по Відні, столиці Австрії: транспорт, квитки, проїзд.

До послуг жителів і гостей міста Віденські лінії "Wiener Linien" пропонують поїздки на електричках (S-Bahn), метро (U-Bahn), трамваях (Strassenbahn), автобусах (Autobus). Транспорт ходить за розкладом. Правда, як і у нас, бувають збої. Назви зупинок оголошуються голосно і чітко, перераховуються всі види транспорту, на які Ви можете пересісти на цих зупинках. Так в метро, ​​крім пересадок на інші лінії метро, ​​Вам буде оголошено про маршрутах автобусів, трамваїв і електричок.

Квитки краще купувати заздалегідь в Tabak Traffik, в спеціальних касах вестибюлів деяких станцій метро Квитки краще купувати заздалегідь в "Tabak Traffik", в спеціальних касах вестибюлів деяких станцій метро. В автобусі і трамваї квиток на одну поїздку можна купити в спеціальній касі біля кабіни водія, але врахуйте, що паперові гроші в таких автоматах не приймаються, потрібна дрібниця. Не хвилюйтеся, якщо немає точної суми, автомат разом з квитком видасть Вам і здачу.

Якщо Ви хочете проїхати на автобусі і трамваї і стоїте на зупинці, не чекайте, що відкриються всі двері в автобусі. Якщо пасажири не виходять, то двері можуть і не відкритися. Вам потрібно натиснути на велику кнопку поряд з дверима. Якщо ж Ви хочете залишити автобус, то обов'язково заздалегідь натисніть кнопку над дверима, при цьому загориться напис, що при зупинці двері відкриються автоматично.
Якщо Ви хочете проїхати на автобусі і трамваї і стоїте на зупинці, не чекайте, що відкриються всі двері в автобусі В електричках і метро система інша і теж відрізняється від нашої - двері не відчиняються самі. Коли поїзд зупиниться на станції, то пролунає звук, ніби випустили пар, після цього різко штовхніть двері за ручку в сторону. Закриються ж двері автоматично.

У вагонах електричок і метро квитки купити не можна, тому потрібно придбати їх заздалегідь. При виході на платформу Ви побачите спеціальні сині скриньки - компостери. Обов'язково прокомпостіруйте квиток, без цього він недійсний. Вставте чисту смужку квитка в компостер стрілкою вперед, після клацання вийміть квиток. Тепер на ньому вказано час, коли Ви почали поїздку, день тижня, номер тижня і назва станції, де Ви почали поїздку. При поїздці в автобусі і трамваї квитки компостуються в салоні.

Не спокушайтеся, що вихід на платформу вільний і Вас ніхто не затримає, якщо Ви йдете без квитка. На віденському міському транспорті нерідко проходить перевірка квитків, а штраф порівняємо з вартістю місячного проїзного плюс вартість проїзду. Ну а якщо Ви не заплатите штраф протягом 3-х діб, то він зросте в два рази!

Тепер трохи про те, як купувати квитки і які вони бувають.
Якщо Ви купуєте квитки в "Tabak Traffik", то просто назвіть назву того квитка, який хочете придбати. Ви можете купити квитки в автоматах, які встановлені у всіх вестибюлях метро і станціях електричок. Виберіть варіант квитка - вони все описані на автоматі - і наберіть числовий код (4 цифри), на дисплеї проконтролюйте ціну. Якщо Вас щось не влаштувало, натисніть кнопку Storno (Скасування). Опустіть монети в спеціальну щілину або покладіть в іншу спеціальну щілину банкноту. Після цього в спеціальному отворі Ви отримаєте квиток і здачу.

Під час канікул, у святкові дні та в неділю проїзд дітей у віці до 15 років - безкоштовний.

Одноразовий квиток (Fahrschein) повної ціни, куплений заздалегідь. Цей квиток дає право їхати в одну сторону, Одноразовий квиток (Fahrschein) повної ціни, куплений заздалегідь пересідати на інші види транспорту. Не дозволяє переривати поїздку: наприклад, під час переходу вийти і пройтися по магазинах, а потім продовжити поїздку.
Для зручності продаються картки (Streifenkarte) з 4 смужками. Кожна смужка - вдає із себе квиток на одну поїздку. Прокомпостіруйте смужку з номером 1, для наступної поїздки зігніть квиток, щоб на самому верху виявилася чиста смужка з номером 2 і т.д. Fahrschein Halbpreis. Квиток половинної ціни. Такий квиток дійсний для дітей 6-15лет, пенсіонерів, собак і велосипедів. Крім цього дійсний для проїзду в метро і на електічке до 2-х зупинок, трамвай і автобус - до 3-х зупинок. Зверніть увагу на схеми руху автобусів і трамваїв, розташовані на зупинках і в салонах. Ці схеми розбиті на відрізки по кілька зупинок. Ось в межах цих відрізків Ви і можете користуватися даними квитком.
В іншому він повністю ідентичний квитку повної ціни. "8-Tage-Karte" Такий вид квитка призначений для тих, хто живе у Відні, але користується транспортом нерегулярно. Це 8 проїзних квитків на 8 днів. Якщо ж ви їдете групою 8 осіб, то відзначайте всі 8 квитків (смужок), кожен з яких буде проїзним для одного члена групи "Wochenkarte" - проїзний квиток на тиждень. "24-Stunden-Wien" Якщо в один з днів перебування у Відні Ви плануєте зробити велику кількість поїздок, то краще купити проїзний квиток на 24 години. Цілу добу Ви зможете їздити на всіх видах транспорту, прокомпостувати квиток лише один раз, перед першою поїздкою. "Wiener Einkaufskarte" Аналогічний проїзний квиток на день, але термін його дії обмежений з 8 ранку до 8 вечора. "72-Stunden-Wien" - проїзний квиток на 72 години. "Wiener Karte". Віденський квиток продається в готелях, туристичних бюро, в довідкових в метро. Це проїзний квиток на 72 години. Це іменна картка, також на ній вказується день, в який Ви почнете користуватися нею. Незважаючи на це квиток на зворотній стороні потрібно обов'язково прокомпостувати в будь-якому транспортному засобі. Така картка дорожче проїзного квитка, але вона дає і деякі преимущест: знижки в музеях (Хофбург, Шенбрунн, Природничо-Історичний музей, Військово-історичний музей, Віденський будинок мистецтв, вілла "Гермес" і ін.), А також при купівлі квитка на колесо огляду в парку Пратер, при прогулянці на катері по каналу, кінотеатр "Імакс", в деяких великих магазинах. Разом з карткою Ви отримаєте брошуру, в якій все це докладно викладено.
Якщо Вам потрібна додаткова інформація щодо руху транспорту, квитках, карті Відня з транспортними маршрутами, то подивіться інформацію Wiener Linien (Deu).

Новости