Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Острів Ко Куд в Таїланді: огляд, відгуки, фото

  1. Як дістатися до острова
  2. транспорт
  3. де оселитися
  4. клімат
  5. пляжі
  6. пам'ятки

Острів Ко Куд (Koh Kood) - кокосова лагуна Таїланду - розташований в Сіамській затоці, поблизу кордонів Камбоджі. Адміністративно відноситься до провінції Трат, в 79 км від міста Трат, на південний схід від острова Ко Чанг.

Загальна площа - площа 131 км². Острів четвертий за величиною в Таїланді, другий за величиною острів архіпелагу Чанг і частина морського національного парку Му Ко Чанг.

До Куд на карті Таїланду

У ландшафті переважає горбиста місцевість, найвища точка - 315 метрів. Кількість місцевих жителів не перевищує 2000 осіб. Це нащадки камбоджійців, які втекли до Таїланду від французьких колоністів. Вони оселилися на безлюдному острові в 1905 році. Їх основні заняття: обслуговування туристів, рибний промисел, збір каучуку і кокосів.

Як дістатися до острова

Слід врахувати, що аеропорту на острові немає. Тому добратися можна морським сполученням: на поромі або швидкісному катері з пірсів міста Трат, і сусіднього острова Ко Чанг.

З Бангкока. Літаком з Бангкока до аеропорту міста Трат (Trat Airport) - розташований в 30 кілометрах від пірсів Лем Нгоб (Laem Ngob Pier) і Дан Као (Dan Khao Pier), приблизно в 60 кілометрах від пірса Лем Сорк (Laem Sork Pier). Авіаперевізник компанія Bangkok Airways щодня здійснюється 3 рейси, 55 хв. шляху. Орієнтовна ціна квитка 2550 бат.

Автобусом доїхати до автобусної станції в місті Трат. Час дорозі 5 годин. Автобусні маршрути відправляються від східного автовокзалу «Ekamai Bus Terminal» щогодини з 6:00 до 24:00. З північного терміналу «New Morchit», рідше, о 08:30, 9:30, 12:30, 15:30 17:30, 23:00. Середня ціна квитка 250-300 бат. Якщо дозволяють фінанси можна доїхати на таксі, орієнтовна вартістю 4000 бат.

З Патайї. Дістатися до пристані провінції Трат на мінівені, вже звідси відправитися на Ко Куд. Орієнтовна вартість 500 бат. Або скористатися послугами перевізника 35 Group Pattaya. Слід врахувати, що пороми на Ко Куд відправляються вранці. На пірс потрібно прибути до 10:00 ранку.

Пороми на острів Ко Куд

КомпаніяВартістьРозкладLaem Sok - Koh Kood Koh Kood- Laem SokЧас в дорозіKoKut Express

350 ฿ 12:30 10:00 90 хвилин Koh Kood Princess 350 ฿ 12:30 10:00 110 хвилин Boonsiri 450 ฿ 10:45; 14: 00 * 09:00; 12: 00 * 90; 130 * хвилин

Швидкісні катери на острів Ко Куд

МаршрутЦінаРозкладМаршрутЦінаРозкладЧас в дорозіLaem Sok - Koh Kood

600 ฿ 9:00 Koh Kood - Laem Sok 600 ฿ 12:00 90 хвилин Koh Chang - Koh Kood 900 ฿ 9:00; 12:00 Koh Kood - Koh Chang 900 ฿ 9:00; 11:00 90 хвилин Koh Mak - Koh Kood 400 ฿ 9:30; 12:30 Koh Kood - Koh Mak 400 ฿ 9:00; 11:00 30 хвилин Koh Wai - Koh Kood 700 ฿ 9:30; 12:30 Koh Kood - Koh Wai 700 ฿ 9:00; 11:00 60 хвилин

З сусіднього острова Ко Чанг пороми відправляються на острів Ко Куд з пірсу Банг Бао, швидкісні катери від пляжу Кай Бей і пірсу Банг Бао. Катери хороші тим, що розвозять пасажирів по пляжам, попередньо уточнивши висадку на острові Ко Куд.

транспорт

Зійшовши з порома на доках Ao Yai або Ao Salad, ви можете побачити тільки випадковий місцевий тук-тук. До пляжів добиратися доведеться самостійно.

На Ко Куде немає ні суспільного, ні комерційного транспорту. Місцеві жителі транспортні послуги теж не роблять.

Основний засіб пересування по острову - традиційні для Таїланду мотобайк. Взяти транспортний засіб у тимчасове користування можна в будь-якому готелі. Спеціалізованих сервісів по прокату немає. Вам також запропонують велосипеди і автомобілі, але гориста місцевість ускладнить їх використання, краще використовувати байк.

Вам також запропонують велосипеди і автомобілі, але гориста місцевість ускладнить їх використання, краще використовувати байк

На Ко Куде є дороги, але трохи

Оренда байка на Ко Куде обходиться приблизно 250-400 бат, що значно дорожче ніж на Ко Чанг. На острові обладнано кілька великих заправних станцій розміщених на північ від Khlong Chao. Не дивуйтеся, коли по дорозі побачите АЗС - бензин в пляшках, це такий вид бізнесу в Таїланді.

де оселитися

Туристична історія Ко Куд налічує всього кілька років. Тому інфраструктура на острові знаходиться в процесі становлення.

Тому інфраструктура на острові знаходиться в процесі становлення

Готелі розташовані вздовж берегової лінії

В основному готелі розташовані вздовж берегової лінії, прямо на пляжі, представляючи собою житло типу бунгало. Їх фото представлені на більшості туристичних проспектів Таїланду. Це можуть бути як традиційні будиночки на палях, солом'яні споруди, так і дерев'яні бунгало з очеретяним дахом. Ніч проживання на березі в бунгало з кондиціонером від 400-700 бат.

І тільки на Клонг Чао побудовані кілька курортних центрів, готелі в середньому на 8-10 номерів. Деякі з них представлені на фото нижче.

Для любителів комфорту, тут передбачений багатий вибір готелів. Вони розташовуються в затишних куточках острова. Це окремі вілли або бунгало з відкритими терасами і балконами. Всі вони обладнані кондиціонерами. До послуг відпочиваючих інтернет, кабельне телебачення, міні-бар, сейф. У ванних кімнатах - всі необхідні косметичні та туалетні приналежності. На території комплексу розташовується басейн, спа-салон, бари і ресторани.

Як бюджетний варіант, можна розглянути кімнату в гуртожитку. Їх варто шукати на Клонг Чао. Розташовані вони біля річки, але до моря всього 5 хвилин ходьби. При цьому врахуйте, що туалет і душ у вас буде на вулиці. Коштує вона 200-250 бат в добу. Якщо вважаєте за краще мати зручності в номері, трохи дорожче можна зняти окремий дерев'яний будинок з телевізором і холодильником. Хоча за таку ж ціну можна знайти житло і на узбережжі.

Хоча за таку ж ціну можна знайти житло і на узбережжі

Дерев'яний будинок на Ко Куд

Туристів на Ко Куд значно менше, ніж на інших курортах Таїланду. Але готелі в високий сезон коштує замовити заздалегідь, щоб мати можливість вибору. Врахуйте також, що в низький сезон деякі готелі закриваються. Так як їх використання стає раціональним.

клімат

На Ко Куде переважає тропічна вологість. Температура морської води не залежить від сезонів і цілий рік становить + 27 ... + 29 градусів. Сезон дощів припадає на період з кінця травня по жовтень. Температура в цей період +30 градусів. Ідеальний час для відвідування острова, листопада - березень. Температура повітря + 28 ... + 30. З квітня по травень повітря прогрівається до + 34 ... + 36 градусів.

пляжі

На західному узбережжі острова розкинулися широкі пляжі, а для східного узбережжя характерні скелясті бухти. Багато з них не обжиті, і у вас є можливість стати їх першовідкривачами.

Найбільш популярні пляжі:

Клонг Чао завдовжки в 600м. Розміри пляжу дають можливість влаштовувати змагання з футболу та волейболу. Пляж має саму розвинену інфраструктуру. Деякі його ділянки вночі освітлюються. Тут розташовані як дорогі готелі, так і номери в гестхаусах.

Банг Бао - ще один популярний пляж на заході острова, оточений пагорбами. Тут завжди спокійне море, а на білому піску живописно виглядають кам'яні валуни.

Taphao Beach самим великий пляж острова. Екзотичність йому надають пальми, які ростуть прямо на білому піску. У їх тіні можна сховатися від спеки. Пляж острова, знаходиться недалеко від морського порту і ідеально підходить для плавання і снорклинга.

Пляж острова, знаходиться недалеко від морського порту і ідеально підходить для плавання і снорклинга

Taphao Beach самим великий пляж острова

Клонг Яй Кі розташувався на північ від Тапхао. А всього в декількох метрах від морського узбережжя знаходиться однойменний водоспад. Серед інших пляжів необхідно відзначити Ао Чак, Клонг Та Тін і Яй Кі, Ай Ной, Клонгквен, Та-У. На кожному з них є свої готелі і курорти.

пам'ятки

Основні визначні пам'ятки острова Ко Куд, це коралові рифи, численні пляжі, національний парк Нам Струм площею 500 кв.м, рибальські села і красиві водоспади.

Водоспад Khlonq Chao і водоспад Khlonq Yaiki варто відвідати, навіть від одного погляду на фото, захоплює дух. Клонг Чао знаходиться в джунглях, це найбільший водоспад острова. Тайці пов'язують його з ім'ям короля Рами VI, який зупинявся тут під час своєї подорожі.

Klong Chao (Клонг Чао)

Другий водоспад, Клонг Яй Кі, знаходиться поруч з однойменною пляжем. У його підніжжя теж є прісноводний басейн. Дістатися до нього можна пішки або на каяках.

Спуск до водоспаду Клонг Яй Кі

У селі Ао Салад вам запропонують міні екскурсію до статуї великого Будди. Варто побувати на кокосових і каучукових плантаціях. Привертає увагу і село на палях Ао Яй. Більша її частина стоїть на воді. Це тайська рибальське село, де можна поспостерігати за життям рибалок. Багато місцевих жителів можуть запропонувати нічліг в своїй хатині - всього за 300 бат. Для любителів стародавніх буддійських храмах, можна відправиться в буддійський храм Клонг Мат.

До недавніх пір туристичні проспекти сусіднього острова Ко Чанг позначали весь острів Ко Куд як пам'ятка. Донині острів Ко Чанг є організаційним місцем, двох-трьох денних екскурсій на Ко Куд.

Основні види розваги на острові: снорклінг, каякінг, рибна ловля, дайвінг, пляжний відпочинок. Любителям активного відпочинку: водні мотоцикли і лижі, катання на катерах та інше.

На острові є багато невеликих торгових лавок, в яких представлений великий асортимент сувенірів. На ринках продаються різні екзотичні фрукти, свіжа риба і інших морських продуктів, величезний вибір спецій і приправ, а також різноманітних сухофруктів. На сьогоднішній день культурна програма острова не обширна. Він тільки починає перетворюватися в туристичний центр.

Новости