Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сценарій піратської вечірки

  1. Місце і декорації
  2. музика
  3. їжа та напої

Опубліковано 21.07.2015

2015

Теплі дні багатьом навівають мрії про солоне море і хитається під ногами палуби. Доторкнутися до мрій допоможуть численні літні піратські вечірки! Хочете влаштувати свою? Тоді вам дійсно знадобиться дана стаття.

Місце і декорації

Перш за все варто визначиться з наймасштабнішими рішеннями. Проводити захід на борту судна або влаштувати сухопутну піратську вечірку, а може бути для свята підійде приміщення клубу або квартира? Якщо поруч з вашим містом є річка або більший водоймище, то першим ділом дізнайтеся про можливість оренди судна. Коли рішення прийнято - настає час підбору декорацій. Кілька ідей, які допоможуть у виборі прикрас:

  • Розставте в всюди пляшки від рому або віскі, прикрашені стікерами або розмальовані акриловими фарбами.
  • З чорної клейонки або тканини можна вирізати прапори і вітрила, які слід розфарбувати білої акрилової, або гуашеві фарби, зобразивши знаменитого Веселого Роджера.
  • Гарною прикрасою також стануть виконані з чорного паперу трикутні прапорці, із зображенням черепа і кісток. Встановіть їх на столах, зробіть гірлянду.
  • Знайдіть декілька діжок з краном, наповніть їх будь-яким напоєм на ваш смак і наповнюйте келихи гостей тільки з них.
  • Встановіть на видному місці декоративний штурвал, розвісьте в найближчому оточенні рибальські мережі, мотузкові сходи.
  • Неодмінним атрибутом піратської атмосфери є всілякі скрині і скриньки, оббиті залізом. Збагатите ними інтер'єр, до того ж вони можуть стати в нагоді для різних конкурсів з призами, а якщо насипати в них льоду, то і для зберігання напоїв.
  • Вирізані або готові фігури чайок і папуг будуть дуже доречними.
  • Стіни приміщень прикрашаються старовинними картами або скелетами в кайданах.

Стіни приміщень прикрашаються старовинними картами або скелетами в кайданах

Організація і сценарій

Піратська вечірка відрізняється багатим вибором тематичних розваг, проте зв'язати їх в один лейтмотив - справжнє мистецтво. Зв'яжіть всю програму і змагальні конкурси єдиною валютою для переможців - золотими дублон. На самому початку можна оголосити про головний приз, скарб, який спочиває на дні скрині і чекає найудачливішого і талановитого пірата.

Кілька ідей для конкурсів та ігор:

Класичне і вкрай автентичне розвага, також відоме як Перудо або Качо. Грати можуть від 2 до 10 гравців, однак оптимальне число учасників від 3 до 5. Правила гри детально описані тут .

  • Перетягування канату.

Знайоме багатьом розвага, з вкрай простими правилами. Двоє команд тримаються за різні кінці довгого каната і намагаються перетягнути канат на свою сторону. Ті, хто зможуть змусити команду противника перетнути межу - переможці.

Класичне Гелловіну розвага, яке відмінно впишеться в піратську атмосферу, завдяки використанню бочки. Граючим пов'язують руки за спиною, після чого він повинен зубами дістати яблуко, яке плаває на поверхні води в бочці. Найшвидшому ловцю покладена нагорода!

  • Піратська вікторина

Запропонуйте гостям відповісти на каверзні питання, присвячені піратської історії, фільмах і книгах про флібустьєрів. За кожну правильну відповідь гравець отримує дублон.

музика

Задати піратське настрій - важлива частина створення правильної атмосфери. Відмінним вибором для підтримки бойового духу стануть динамічні фолк-мотиви. Від класичних ірландських морських пісень до хвацького піратського металу - підберіть точний плейлист виходячи з вашого смаку і смаку гостей. Ось кілька прикладів, які допоможуть у виборі:

  • Alestorm
  • Dropkick Murphys
  • Flogging Molly
  • The Irish Rovers
  • The Mahones

Alestorm   Dropkick Murphys   Flogging Molly   The Irish Rovers   The Mahones

В цілому варто включати надихаючі і безтурботні треки, які розворушать і створять відкритий, дружній настрій.

їжа та напої

Коли декорації на місці і програма свята ясна, саме час подумати про їжу і напої. У піратських рецептах велике місце займають страви з риби і алкогольні напої. В якості основних страв можна використовувати страви грецької кухні, такі як клефтіко. Клефтіко, також відоме, як крадене м'ясо, відмінно впишеться в піратську тематику.

Святкуєте на свіжому повітрі? Спробуйте приготувати клефтіко по-пиратски, виройте невелику яму в землі, розведіть багаття і запечіть блюдо на вугіллі. Ось декілька відповідних нагоди рецептів:

  • Ламб клефтіко

Змішайте 1 склянку білого сухого вина з 1 ст. ложкою меду, сіллю, зеленню, часником і прянощами. Відмінно підійдуть м'ята, чебрець, зіра, розмарин, орегано, коріандр. Трохи збийте вийшло, довівши до стану однорідної маси. Обмийте і розріжте 1кг баранини на порційні шматки, потім змастіть їх вийшов маринадом. Додатково можна обкласти м'ясо овочами.

Запікати клефтіко слід в фользі, при 200 - 250 градусах перші 20 хвилин. Потім страва повинна потомитися ще 1,5 години при 150 градусах. Результат: 4 - 5 порцій смачної, ароматної піратської баранини.

  • запечена скумбрія

Для цього рецепта спочатку необхідно приготувати соус-маринад. Змішайте 30 грам вершкового масла з соком лимона, додайте спеції (розмарин, коріандр), перемішайте, додайте подрібнену зелень і перемішайте снова.Когда масляна суміш готова, приходить час для риби. Вимийте і почистіть скумбрію, акуратно викладіть рибу на фольгу, змажте її з усіх боків масляною сумішшю і додайте трохи всередину. Щільно загорнувши рибу в фольгу без отворів, відправте її в 200-градусний жар духовки на 15-20 хвилин. Як гарнір використовуйте тушковану овочеву суміш, заправлену соєвим соусом і сметаною.

  • Скриня з закусками

Для закушування алкогольних напоїв, та й просто для створення піратської обстановки відмінно підійдуть стилізовані закуски. Наповніть скриню овочевими або фруктовими канапе, прикрасивши шпажки піратськими прапорами або використовуючи декоративні зубочистки в формі шабель. Приготуйте картопля-фрі і додайте до нього шматочки солоної риби, соуси до смаку

Справа за малим, залишилося розібратися з напоями. Для безалкогольної вечірки відмінно підійдуть фруктові соки і коктейлі червоного, синього і чорного кольору. Чи плануєте міцні напої? Обов'язково підготуйте ром і віскі.

Сподобалося? Поставте лайк, поділіться з друзями і слідуйте за нами в соціальних мережах. Успішно провели піратську вечірку? Поділіться з нами, розкажіть про те, як все пройшло, покажіть фотографії.

Залишилися питання чи ж ви хочете доповнити статтю своїми ідеями? Чекаю ваших коментарів, поспілкуємося. Яскравих свят, друзі!

Хочете влаштувати свою?
Проводити захід на борту судна або влаштувати сухопутну піратську вечірку, а може бути для свята підійде приміщення клубу або квартира?
Святкуєте на свіжому повітрі?
Чи плануєте міцні напої?
Сподобалося?
Успішно провели піратську вечірку?
Залишилися питання чи ж ви хочете доповнити статтю своїми ідеями?

Новости