Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тест визначення доши (пракріті) в Аюрведе онлайн безкоштовно

  1. Навіщо знати свою аюрведичний конституцію?
  2. тест доши

Пракріті - це природа людини, яка з'являється в момент зачаття і залишається на все життя. У Аюрведе, пракріті називають вроджене для даного організму співвідношення дош .

Кожна людина унікальна і має таку конституцію, фізичні, психічні та духовні якості, завдяки яким він зможе виконати своє призначення на землі.

Поки доши людини знаходяться в такому ж співвідношенні, як і в момент зачаття - людина здорова.

Поки доши людини знаходяться в такому ж співвідношенні, як і в момент зачаття - людина здорова

Але виховання, звички, вплив соціуму і зовнішнього середовища порушують гармонію внутрішньої природи людини і погіршують її. В результаті чого виникає дисбаланс дош, званий терміном "вікріті", який призводить до хвороб і раннього старіння організму.

Навіщо знати свою аюрведичний конституцію?

Розглянемо ситуацію, коли ви точно визначили, що Ваш тип конституції - це Капха Доша , Тобто, в вашій пракрити переважає Вода. Капха Доша за своєю природою - важка, м'яка, масляниста, холодна.

Але тими ж властивостями володіє і Вологий тип Пітта. Таким чином, Ви починаєте приводити в порядок дисбаланс Капхи в вашому організмі, за допомогою аюрведических препаратів , Йоги, продуктів, а це легка, суха, тепла їжа з гірким, терпким і гострим смаком - яблука, гранати, жито, мед, селера, квасоля. Загалом, все ті продукти, що дадуть зовсім зворотний ефект, «роздратувати» капху. У підсумку - отримуєте підвищену кислотність, печію, гастрит і т.д.

Саме тому, важливо точно визначити Вашу пракрити, щоб знати напевно, що саме варто приводити в порядок!

Таким чином, знаючи свою пракріті можна проводити аюрведічеськоє лікування , Спрямоване на відновлення і підтримання необхідного балансу дош. За допомогою спеціальних тестів можна обчислити поточне співвідношення дош в організмі. Так, пройшовши тест і знаючи власну вікріті, можна легко визначати і, в разі необхідності, відразу ж коригувати стан свого здоров'я. Періодично тестуючи себе, можна побачити, яка з дош послаблюється, а яка - посилюється, і за допомогою спеціальних препаратів і методик відразу відновлювати їх баланс.

тест доши

Пропонуємо пройти тест, для того, щоб визначити тип вашої аюрведической конституції або дошу.

Вам потрібно відповісти всього на 24 питання, щодо вашого тіла і свідомості, і натиснути "Показати результат", для того, щоб дізнатися який тип переважає - Пітта, вата або Капха.

Навіщо знати свою аюрведичний конституцію?
Навіщо знати свою аюрведичний конституцію?

Новости