Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

12 речей, які треба зробити в Бангкоку | Skyscanner

  1. 12 речей, які треба зробити в Бангкоку Ділимося порадами, як цікаво провести час в Бангкоку і побачити...
  2. Підкорити «Золоту гору»
  3. Дослідити водні магістралі Бангкока
  4. оновити гардероб
  5. Обійти весь Таїланд пішки
  6. Покуштувати тому яма з сом тамом
  7. Побувати в епіцентрі самостійного туризму
  8. Сплавати на ринок
  9. погодувати варана
  10. Поставити на боксера
  11. Випити коктейль на даху хмарочоса
  12. Заглянути в квартал неонових ліхтарів
  13. 12 речей, які треба зробити в Бангкоку
  14. Відзначитися в «золотому трикутнику» Бангкока
  15. Підкорити «Золоту гору»
  16. Дослідити водні магістралі Бангкока
  17. оновити гардероб
  18. Обійти весь Таїланд пішки
  19. Покуштувати тому яма з сом тамом
  20. Побувати в епіцентрі самостійного туризму
  21. Сплавати на ринок
  22. погодувати варана
  23. Поставити на боксера
  24. Випити коктейль на даху хмарочоса
  25. Заглянути в квартал неонових ліхтарів
  26. 12 речей, які треба зробити в Бангкоку
  27. Відзначитися в «золотому трикутнику» Бангкока
  28. Підкорити «Золоту гору»
  29. Дослідити водні магістралі Бангкока
  30. оновити гардероб
  31. Обійти весь Таїланд пішки
  32. Покуштувати тому яма з сом тамом
  33. Побувати в епіцентрі самостійного туризму
  34. Сплавати на ринок
  35. погодувати варана
  36. Поставити на боксера
  37. Випити коктейль на даху хмарочоса
  38. Заглянути в квартал неонових ліхтарів

12 речей, які треба зробити в Бангкоку

Ділимося порадами, як цікаво провести час в Бангкоку і побачити місто не тільки з шаблонної туристичної боку. Дізнайтеся, звідки відкриваються кращі види на місто, де розважаються тайці, куди відправитися за покупками і як обійти весь Таїланд пішки за півдня.

Відзначитися в «золотому трикутнику» Бангкока

Рейтинг самих прозаїчних фотографій з Бангкока, виріши хтось його скласти, очолять Селфі з годинниковим в великому палаці , Кадр з п'ятами лежачого Будди в Ват ПХО і панорама міста з вершини храму Ват Арун . Незалежно від того, піддастеся ви спокусі зробити ці фотографії, відвідати всі три головні визначні пам'ятки тайської столиці однозначно варто. І хоча всі вони знаходяться в прямої видимості один від одного, на огляд краще закласти весь світловий день.

Порада: Храм Ват ПХО вважається колискою тайського масажу . Процедури тут коштують трохи дорожче, ніж в середньому по місту, зате можна не сумніватися в їх автентичності.

Підкорити «Золоту гору»

Храм Ват Сакет, або «Золота гора», - одне з наймальовничіших і умиротворених місць в Бангкоку. Він розташований в центрі міста, але тут ніколи не буває натовпів туристів, як у Великому палаці або Ват Аруна. З оглядового майданчика не вершині храму відкривається чудовий вид на місто, але, щоб насолодитися ним, доведеться піднятися на вершину білосніжного пагорба-п'єдесталу, тому сюди краще приходити вранці, коли ще не дуже жарко.

Порада: неподалік від храму проходить маршрут «річкового таксі» - рейсових катерів, на яких вдень можна швидко і дешево дістатися до ділової частини міста.

Дослідити водні магістралі Бангкока

Весь Бангкок порізаний річками і каналами, як мурашник тунелями, тому річковий транспорт розвинений в місті не гірше наземного. Місцеві охоче ним користуються, і вам варто наслідувати їхній приклад. Це дозволить не тільки уникнути пробки на дорогах і заощадити час, а й побачити місто з незвичайного ракурсу за копійки, а не платити втридорога за «екскурсії по каналам».

на річковому таксі по каналах-клонгам можна швидше, ніж на звичайному таксі, дістатися зі старого міста до торгових центрів в діловій частині. По річці Чаупрае буде зручно добиратися до Ват ПХО, Великому палацу (причал № 8 Tha Tien) і храму Ват Арун (паром через річку ходить з того ж причалу № 8). Якщо дозволяє час і є бажання побачити нетуристичний Бангкок, сідайте на катер з зеленим прапором і вирушайте вгору по Чаупрае, на північ. Виходьте на будь-якому причалі після № 24, наприклад, у острова Ко Крет, і ви побачите, яким був Бангкок до епохи 7-Eleven.

оновити гардероб

З точки зору шопінгу Бангкок, звичайно, поступається Мілану або Лондону, зате літні речі тут недорогі, та й асортимент досить широкий. Дорогі бренди краще шукати в Siam Paragon (Тут є і непоганий океанаріум) і Gaysorn , Більш демократичні - в Central World і MBK Center . У тому ж районі знаходиться молл Platinum , Куди цікаво зайти, як мінімум, з етнографічної точки зору: подивитися на тайських жінок в природному середовищі існування і дізнатися, які фасони вважаються модними у азіаток.

За одягом та сувенірами за викидними цінами в будні дні варто заглянути на вулиці Каосан і Рамбуттрі, а у вихідні - на гігантський ринок Чатучак, де легко можна провести весь світловий день і за 100-200 $ оновити літній гардероб хоч цілком.

НЕ пропустіть: Шопінг за кордоном - кращі аутлети

Обійти весь Таїланд пішки

Якщо ваша поїздка в Таїланд більше про пляж, ніж про подорожі, і з Бангкока ви відразу підете засмагати - не пошкодуйте півдня на парк мініатюр Ancient Siam . Тут на площі 320 гектарів відтворені копії всіх значущих храмів і архітектурних чудес країни (як існуючих, так і втрачених). Територія парку повторює обриси Таїланду, і розташування всіх мініатюр відповідає їх реальному географічному положенню на карті.

Порада: в 5 км від парку Ancient Siam знаходиться «Крокодиляча ферма і зоопарк» , Де одним махом можна поставити галочку на найпопулярніших тайських шоу: слонячому і крокодиловому.

Покуштувати тому яма з сом тамом

Бангкок - відмінне місце для гастрономічною екскурсії, причому, не тільки по тайської кухні. Тайські страви в столиці можна спробувати в буквальному сенсі на кожному розі, і в цьому плані новачкам часто буває складно переступити через роками вироблений «санітарний рефлекс» і зайти в вуличну забігайлівку. Тут ради два: а) не бійтеся вуличної їжі і б) оцінюйте закладу за кількістю тайців, а не за кількістю туристів.

Крім тайської кухні в Бангкоку широко представлені також індійська і китайська. Індійські страви варто пробувати, наприклад, в ресторані Rang Mahal або дорогому і вишуканому Gaggan . За китайськими делікатесами, очевидно, треба йти в Чайнатаун, наприклад, в Siang Ping Loh , Де готують найкращу качку по-пекінськи в радіусі 100 км.

Кулінарні екстремали знайдуть в Бангкоку чимало викликів для шлунка. Наприклад, акулячі плавники і пташині гнізда в Чайнатауне або хрустких комах і павуків, якими торгують вечорами в околицях Каосан.

Читайте також: 5 кращих страв Таїланду

Побувати в епіцентрі самостійного туризму

Вулиця Каосан в довжину всього 400 м, але може сміливо претендувати на звання світової столиці самостійного туризму. А заодно, можливо, і на рекордну щільність недорогих готелів , Барів і сувенірних лавок на квадратний метр. Один вечір тут може назавжди вилікувати від пакетного туризму і прищепити пристрасть до самостійних подорожей. Складно сказати, чому, можливо, через ледь вловимих емоцій на обличчях, але, дивлячись на які гуляють тут туристів - від оскаженілих австралійських студентів до поважних німецьких пенсіонерів, - розумієш, що всі вони самі розпоряджаються своїм часом, самі вирішують, куди і коли йти, і ні від кого не залежать.

Порада: Не реагуйте на приставав і водіїв тук-туків на Каосан і прилеглих вулицях, а в кожній крамниці торгуйтеся нещадно.

Сплавати на ринок

Ринки Бангкока зазвичай залишаються в тіні більш яскравих пам'яток столиці, хоча за колоритом деякі з них легко дадуть фору тим же храмам і палацам. Почати можна з ранкового походу на будь-який продуктовий базар, щоб купити фруктів на день і заодно подивитися на тайську «продуктову лінійку». А після масажу в Ват ПХО можна навідатися на строкатий квітковий ринок .

В околицях Бангкока є декілька фотогенічних «плавучих ринків», де замість прилавків - човни. Найвідоміші і великі серед них: Талін Чан (Працює по вихідних) і Дамноен Садуак (Відкритий щодня). А, мабуть, самий екзотичний базар Таїланду знаходиться на залізничному полотні у станції Ме Клонг . Це був би самий звичайний продуктовий ринок, якби прямо по «торговим рядам" не гуркотіли поїзди, а торговці не прибирали товар з рейок за секунди до появи ревучого тепловоза.

погодувати варана

Парк Люмпіні - бангкокський аналог Центрального парку Нью-Йорка. Хмарочоси діловій частині міста з усіх боків обступають цей зелений оазис з доглянутими галявинами, квітучими орхідеями та штучними ставками. Приходьте о 17:00 - 17:30, щоб застати забавні заняття гімнастикою, які об'єднують тайців будь-якого віку, а до 18:00 постарайтеся опинитися в людному місці парку - тоді вас чекає невеликий сюрприз.

Порада: Візьміть з собою трохи хліба, щоб погодувати коропів (а якщо пощастить - то й варанів) в ставку.

Поставити на боксера

Сходити на тайський бокс в Бангкоку буде цікаво, навіть якщо кулачні-колінні бої вас не особливо приваблюють. Справа в тому, що в Таїланді заборонені ставки. І хоча азартні тайці нишком ігнорують заборону, відірватися легально і по повній вони можуть лише в кількох місцях, наприклад, на боксерських стадіонах столиці. Ставки тут роблять жестами, як на біржі. Іноді букмекери невірно інтерпретують знаки, тому не виключено, що самі захоплюючі бої зав'яжуться зовсім не на арені. Для іноземців квитки коштують недешево, від 1 000 до 2 000 батів (30-60 $), але незвичайний досвід, мабуть, коштує цих грошей.

Порада: З двох стадіонів столиці - Рачадамнен і Люмпіні - краще вибрати другий, в лютому 2014 року переїхав в нове, сучасне приміщення. Бої на стадіоні Люмпіні проходять по вівторках, п'ятницях і суботах.

Випити коктейль на даху хмарочоса

Як і будь-який мегаполіс, Бангкок цікаво розглядати з висоти. Благо, хмарочосів з прекрасними оглядовими майданчиками в місті вистачає. Три кращих коктейль-бару з захмарними видами і цінами - Roof Top Bar на 83-му поверсі вежі Baiyoke Sky, Moon Bar на 61-му поверсі готелю Banyan Tree і Sky Bar на 63-му поверсі готелю lebua, де знімали «Мальчишник 2: З Вегаса в Бангкок».

Порада: Постарайтеся опинитися на оглядовому майданчику десь о 17:30 - 18:00. Тоді ви застанете захід (а вони в Бангкоку бувають дуже драматичними), а коли сонце сяде і різко стемніє - насолодитеся видом розсипаних у вас під ногами намист з світяться вікон і автострад.

Дивіться також: Вечірка в хмарах. 10 найбільш вражаючих в світі барів на даху

Заглянути в квартал неонових ліхтарів

За горезвісними фізіологічними фокусами і тайськими масажами, про яких ченці в Ват ПХО не сміють і думати, можна навідатися після 9 вечора на вулицю Сой Ковбой або в район Патпонг. Будьте уважні, в цих місцях повно шахраїв і пройдисвітів. Якщо ж ви не шукаєте пригод, цікаво провести вечір можна в околицях вулиці Каосан, де повно працюють допізна кафе і клубів з живою музикою.

Рвонути в Бангкок!

Читайте також:

Що потрібно обов'язково подивитися в Таїланді

Як виїхати на зиму в Таїланд і скільки це коштує

12 речей, які треба зробити в Бангкоку

Ділимося порадами, як цікаво провести час в Бангкоку і побачити місто не тільки з шаблонної туристичної боку. Дізнайтеся, звідки відкриваються кращі види на місто, де розважаються тайці, куди відправитися за покупками і як обійти весь Таїланд пішки за півдня.

Відзначитися в «золотому трикутнику» Бангкока

Рейтинг самих прозаїчних фотографій з Бангкока, виріши хтось його скласти, очолять Селфі з годинниковим в великому палаці , Кадр з п'ятами лежачого Будди в Ват ПХО і панорама міста з вершини храму Ват Арун . Незалежно від того, піддастеся ви спокусі зробити ці фотографії, відвідати всі три головні визначні пам'ятки тайської столиці однозначно варто. І хоча всі вони знаходяться в прямої видимості один від одного, на огляд краще закласти весь світловий день.

Порада: Храм Ват ПХО вважається колискою тайського масажу . Процедури тут коштують трохи дорожче, ніж в середньому по місту, зате можна не сумніватися в їх автентичності.

Підкорити «Золоту гору»

Храм Ват Сакет, або «Золота гора», - одне з наймальовничіших і умиротворених місць в Бангкоку. Він розташований в центрі міста, але тут ніколи не буває натовпів туристів, як у Великому палаці або Ват Аруна. З оглядового майданчика не вершині храму відкривається чудовий вид на місто, але, щоб насолодитися ним, доведеться піднятися на вершину білосніжного пагорба-п'єдесталу, тому сюди краще приходити вранці, коли ще не дуже жарко.

Порада: неподалік від храму проходить маршрут «річкового таксі» - рейсових катерів, на яких вдень можна швидко і дешево дістатися до ділової частини міста.

Дослідити водні магістралі Бангкока

Весь Бангкок порізаний річками і каналами, як мурашник тунелями, тому річковий транспорт розвинений в місті не гірше наземного. Місцеві охоче ним користуються, і вам варто наслідувати їхній приклад. Це дозволить не тільки уникнути пробки на дорогах і заощадити час, а й побачити місто з незвичайного ракурсу за копійки, а не платити втридорога за «екскурсії по каналам».

на річковому таксі по каналах-клонгам можна швидше, ніж на звичайному таксі, дістатися зі старого міста до торгових центрів в діловій частині. По річці Чаупрае буде зручно добиратися до Ват ПХО, Великому палацу (причал № 8 Tha Tien) і храму Ват Арун (паром через річку ходить з того ж причалу № 8). Якщо дозволяє час і є бажання побачити нетуристичний Бангкок, сідайте на катер з зеленим прапором і вирушайте вгору по Чаупрае, на північ. Виходьте на будь-якому причалі після № 24, наприклад, у острова Ко Крет, і ви побачите, яким був Бангкок до епохи 7-Eleven.

оновити гардероб

З точки зору шопінгу Бангкок, звичайно, поступається Мілану або Лондону, зате літні речі тут недорогі, та й асортимент досить широкий. Дорогі бренди краще шукати в Siam Paragon (Тут є і непоганий океанаріум) і Gaysorn , Більш демократичні - в Central World і MBK Center . У тому ж районі знаходиться молл Platinum , Куди цікаво зайти, як мінімум, з етнографічної точки зору: подивитися на тайських жінок в природному середовищі існування і дізнатися, які фасони вважаються модними у азіаток.

За одягом та сувенірами за викидними цінами в будні дні варто заглянути на вулиці Каосан і Рамбуттрі, а у вихідні - на гігантський ринок Чатучак, де легко можна провести весь світловий день і за 100-200 $ оновити літній гардероб хоч цілком.

НЕ пропустіть: Шопінг за кордоном - кращі аутлети

Обійти весь Таїланд пішки

Якщо ваша поїздка в Таїланд більше про пляж, ніж про подорожі, і з Бангкока ви відразу підете засмагати - не пошкодуйте півдня на парк мініатюр Ancient Siam . Тут на площі 320 гектарів відтворені копії всіх значущих храмів і архітектурних чудес країни (як існуючих, так і втрачених). Територія парку повторює обриси Таїланду, і розташування всіх мініатюр відповідає їх реальному географічному положенню на карті.

Порада: в 5 км від парку Ancient Siam знаходиться «Крокодиляча ферма і зоопарк» , Де одним махом можна поставити галочку на найпопулярніших тайських шоу: слонячому і крокодиловому.

Покуштувати тому яма з сом тамом

Бангкок - відмінне місце для гастрономічною екскурсії, причому, не тільки по тайської кухні. Тайські страви в столиці можна спробувати в буквальному сенсі на кожному розі, і в цьому плані новачкам часто буває складно переступити через роками вироблений «санітарний рефлекс» і зайти в вуличну забігайлівку. Тут ради два: а) не бійтеся вуличної їжі і б) оцінюйте закладу за кількістю тайців, а не за кількістю туристів.

Крім тайської кухні в Бангкоку широко представлені також індійська і китайська. Індійські страви варто пробувати, наприклад, в ресторані Rang Mahal або дорогому і вишуканому Gaggan . За китайськими делікатесами, очевидно, треба йти в Чайнатаун, наприклад, в Siang Ping Loh , Де готують найкращу качку по-пекінськи в радіусі 100 км.

Кулінарні екстремали знайдуть в Бангкоку чимало викликів для шлунка. Наприклад, акулячі плавники і пташині гнізда в Чайнатауне або хрустких комах і павуків, якими торгують вечорами в околицях Каосан.

Читайте також: 5 кращих страв Таїланду

Побувати в епіцентрі самостійного туризму

Вулиця Каосан в довжину всього 400 м, але може сміливо претендувати на звання світової столиці самостійного туризму. А заодно, можливо, і на рекордну щільність недорогих готелів , Барів і сувенірних лавок на квадратний метр. Один вечір тут може назавжди вилікувати від пакетного туризму і прищепити пристрасть до самостійних подорожей. Складно сказати, чому, можливо, через ледь вловимих емоцій на обличчях, але, дивлячись на які гуляють тут туристів - від оскаженілих австралійських студентів до поважних німецьких пенсіонерів, - розумієш, що всі вони самі розпоряджаються своїм часом, самі вирішують, куди і коли йти, і ні від кого не залежать.

Порада: Не реагуйте на приставав і водіїв тук-туків на Каосан і прилеглих вулицях, а в кожній крамниці торгуйтеся нещадно.

Сплавати на ринок

Ринки Бангкока зазвичай залишаються в тіні більш яскравих пам'яток столиці, хоча за колоритом деякі з них легко дадуть фору тим же храмам і палацам. Почати можна з ранкового походу на будь-який продуктовий базар, щоб купити фруктів на день і заодно подивитися на тайську «продуктову лінійку». А після масажу в Ват ПХО можна навідатися на строкатий квітковий ринок .

В околицях Бангкока є декілька фотогенічних «плавучих ринків», де замість прилавків - човни. Найвідоміші і великі серед них: Талін Чан (Працює по вихідних) і Дамноен Садуак (Відкритий щодня). А, мабуть, самий екзотичний базар Таїланду знаходиться на залізничному полотні у станції Ме Клонг . Це був би самий звичайний продуктовий ринок, якби прямо по «торговим рядам" не гуркотіли поїзди, а торговці не прибирали товар з рейок за секунди до появи ревучого тепловоза.

погодувати варана

Парк Люмпіні - бангкокський аналог Центрального парку Нью-Йорка. Хмарочоси діловій частині міста з усіх боків обступають цей зелений оазис з доглянутими галявинами, квітучими орхідеями та штучними ставками. Приходьте о 17:00 - 17:30, щоб застати забавні заняття гімнастикою, які об'єднують тайців будь-якого віку, а до 18:00 постарайтеся опинитися в людному місці парку - тоді вас чекає невеликий сюрприз.

Порада: Візьміть з собою трохи хліба, щоб погодувати коропів (а якщо пощастить - то й варанів) в ставку.

Поставити на боксера

Сходити на тайський бокс в Бангкоку буде цікаво, навіть якщо кулачні-колінні бої вас не особливо приваблюють. Справа в тому, що в Таїланді заборонені ставки. І хоча азартні тайці нишком ігнорують заборону, відірватися легально і по повній вони можуть лише в кількох місцях, наприклад, на боксерських стадіонах столиці. Ставки тут роблять жестами, як на біржі. Іноді букмекери невірно інтерпретують знаки, тому не виключено, що самі захоплюючі бої зав'яжуться зовсім не на арені. Для іноземців квитки коштують недешево, від 1 000 до 2 000 батів (30-60 $), але незвичайний досвід, мабуть, коштує цих грошей.

Порада: З двох стадіонів столиці - Рачадамнен і Люмпіні - краще вибрати другий, в лютому 2014 року переїхав в нове, сучасне приміщення. Бої на стадіоні Люмпіні проходять по вівторках, п'ятницях і суботах.

Випити коктейль на даху хмарочоса

Як і будь-який мегаполіс, Бангкок цікаво розглядати з висоти. Благо, хмарочосів з прекрасними оглядовими майданчиками в місті вистачає. Три кращих коктейль-бару з захмарними видами і цінами - Roof Top Bar на 83-му поверсі вежі Baiyoke Sky, Moon Bar на 61-му поверсі готелю Banyan Tree і Sky Bar на 63-му поверсі готелю lebua, де знімали «Мальчишник 2: З Вегаса в Бангкок».

Порада: Постарайтеся опинитися на оглядовому майданчику десь о 17:30 - 18:00. Тоді ви застанете захід (а вони в Бангкоку бувають дуже драматичними), а коли сонце сяде і різко стемніє - насолодитеся видом розсипаних у вас під ногами намист з світяться вікон і автострад.

Дивіться також: Вечірка в хмарах. 10 найбільш вражаючих в світі барів на даху

Заглянути в квартал неонових ліхтарів

За горезвісними фізіологічними фокусами і тайськими масажами, про яких ченці в Ват ПХО не сміють і думати, можна навідатися після 9 вечора на вулицю Сой Ковбой або в район Патпонг. Будьте уважні, в цих місцях повно шахраїв і пройдисвітів. Якщо ж ви не шукаєте пригод, цікаво провести вечір можна в околицях вулиці Каосан, де повно працюють допізна кафе і клубів з живою музикою.

Рвонути в Бангкок!

Читайте також:

Що потрібно обов'язково подивитися в Таїланді

Як виїхати на зиму в Таїланд і скільки це коштує

12 речей, які треба зробити в Бангкоку

Ділимося порадами, як цікаво провести час в Бангкоку і побачити місто не тільки з шаблонної туристичної боку. Дізнайтеся, звідки відкриваються кращі види на місто, де розважаються тайці, куди відправитися за покупками і як обійти весь Таїланд пішки за півдня.

Відзначитися в «золотому трикутнику» Бангкока

Рейтинг самих прозаїчних фотографій з Бангкока, виріши хтось його скласти, очолять Селфі з годинниковим в великому палаці , Кадр з п'ятами лежачого Будди в Ват ПХО і панорама міста з вершини храму Ват Арун . Незалежно від того, піддастеся ви спокусі зробити ці фотографії, відвідати всі три головні визначні пам'ятки тайської столиці однозначно варто. І хоча всі вони знаходяться в прямої видимості один від одного, на огляд краще закласти весь світловий день.

Порада: Храм Ват ПХО вважається колискою тайського масажу . Процедури тут коштують трохи дорожче, ніж в середньому по місту, зате можна не сумніватися в їх автентичності.

Підкорити «Золоту гору»

Храм Ват Сакет, або «Золота гора», - одне з наймальовничіших і умиротворених місць в Бангкоку. Він розташований в центрі міста, але тут ніколи не буває натовпів туристів, як у Великому палаці або Ват Аруна. З оглядового майданчика не вершині храму відкривається чудовий вид на місто, але, щоб насолодитися ним, доведеться піднятися на вершину білосніжного пагорба-п'єдесталу, тому сюди краще приходити вранці, коли ще не дуже жарко.

Порада: неподалік від храму проходить маршрут «річкового таксі» - рейсових катерів, на яких вдень можна швидко і дешево дістатися до ділової частини міста.

Дослідити водні магістралі Бангкока

Весь Бангкок порізаний річками і каналами, як мурашник тунелями, тому річковий транспорт розвинений в місті не гірше наземного. Місцеві охоче ним користуються, і вам варто наслідувати їхній приклад. Це дозволить не тільки уникнути пробки на дорогах і заощадити час, а й побачити місто з незвичайного ракурсу за копійки, а не платити втридорога за «екскурсії по каналам».

на річковому таксі по каналах-клонгам можна швидше, ніж на звичайному таксі, дістатися зі старого міста до торгових центрів в діловій частині. По річці Чаупрае буде зручно добиратися до Ват ПХО, Великому палацу (причал № 8 Tha Tien) і храму Ват Арун (паром через річку ходить з того ж причалу № 8). Якщо дозволяє час і є бажання побачити нетуристичний Бангкок, сідайте на катер з зеленим прапором і вирушайте вгору по Чаупрае, на північ. Виходьте на будь-якому причалі після № 24, наприклад, у острова Ко Крет, і ви побачите, яким був Бангкок до епохи 7-Eleven.

оновити гардероб

З точки зору шопінгу Бангкок, звичайно, поступається Мілану або Лондону, зате літні речі тут недорогі, та й асортимент досить широкий. Дорогі бренди краще шукати в Siam Paragon (Тут є і непоганий океанаріум) і Gaysorn , Більш демократичні - в Central World і MBK Center . У тому ж районі знаходиться молл Platinum , Куди цікаво зайти, як мінімум, з етнографічної точки зору: подивитися на тайських жінок в природному середовищі існування і дізнатися, які фасони вважаються модними у азіаток.

За одягом та сувенірами за викидними цінами в будні дні варто заглянути на вулиці Каосан і Рамбуттрі, а у вихідні - на гігантський ринок Чатучак, де легко можна провести весь світловий день і за 100-200 $ оновити літній гардероб хоч цілком.

НЕ пропустіть: Шопінг за кордоном - кращі аутлети

Обійти весь Таїланд пішки

Якщо ваша поїздка в Таїланд більше про пляж, ніж про подорожі, і з Бангкока ви відразу підете засмагати - не пошкодуйте півдня на парк мініатюр Ancient Siam . Тут на площі 320 гектарів відтворені копії всіх значущих храмів і архітектурних чудес країни (як існуючих, так і втрачених). Територія парку повторює обриси Таїланду, і розташування всіх мініатюр відповідає їх реальному географічному положенню на карті.

Порада: в 5 км від парку Ancient Siam знаходиться «Крокодиляча ферма і зоопарк» , Де одним махом можна поставити галочку на найпопулярніших тайських шоу: слонячому і крокодиловому.

Покуштувати тому яма з сом тамом

Бангкок - відмінне місце для гастрономічною екскурсії, причому, не тільки по тайської кухні. Тайські страви в столиці можна спробувати в буквальному сенсі на кожному розі, і в цьому плані новачкам часто буває складно переступити через роками вироблений «санітарний рефлекс» і зайти в вуличну забігайлівку. Тут ради два: а) не бійтеся вуличної їжі і б) оцінюйте закладу за кількістю тайців, а не за кількістю туристів.

Крім тайської кухні в Бангкоку широко представлені також індійська і китайська. Індійські страви варто пробувати, наприклад, в ресторані Rang Mahal або дорогому і вишуканому Gaggan . За китайськими делікатесами, очевидно, треба йти в Чайнатаун, наприклад, в Siang Ping Loh , Де готують найкращу качку по-пекінськи в радіусі 100 км.

Кулінарні екстремали знайдуть в Бангкоку чимало викликів для шлунка. Наприклад, акулячі плавники і пташині гнізда в Чайнатауне або хрустких комах і павуків, якими торгують вечорами в околицях Каосан.

Читайте також: 5 кращих страв Таїланду

Побувати в епіцентрі самостійного туризму

Вулиця Каосан в довжину всього 400 м, але може сміливо претендувати на звання світової столиці самостійного туризму. А заодно, можливо, і на рекордну щільність недорогих готелів , Барів і сувенірних лавок на квадратний метр. Один вечір тут може назавжди вилікувати від пакетного туризму і прищепити пристрасть до самостійних подорожей. Складно сказати, чому, можливо, через ледь вловимих емоцій на обличчях, але, дивлячись на які гуляють тут туристів - від оскаженілих австралійських студентів до поважних німецьких пенсіонерів, - розумієш, що всі вони самі розпоряджаються своїм часом, самі вирішують, куди і коли йти, і ні від кого не залежать.

Порада: Не реагуйте на приставав і водіїв тук-туків на Каосан і прилеглих вулицях, а в кожній крамниці торгуйтеся нещадно.

Сплавати на ринок

Ринки Бангкока зазвичай залишаються в тіні більш яскравих пам'яток столиці, хоча за колоритом деякі з них легко дадуть фору тим же храмам і палацам. Почати можна з ранкового походу на будь-який продуктовий базар, щоб купити фруктів на день і заодно подивитися на тайську «продуктову лінійку». А після масажу в Ват ПХО можна навідатися на строкатий квітковий ринок .

В околицях Бангкока є декілька фотогенічних «плавучих ринків», де замість прилавків - човни. Найвідоміші і великі серед них: Талін Чан (Працює по вихідних) і Дамноен Садуак (Відкритий щодня). А, мабуть, самий екзотичний базар Таїланду знаходиться на залізничному полотні у станції Ме Клонг . Це був би самий звичайний продуктовий ринок, якби прямо по «торговим рядам" не гуркотіли поїзди, а торговці не прибирали товар з рейок за секунди до появи ревучого тепловоза.

погодувати варана

Парк Люмпіні - бангкокський аналог Центрального парку Нью-Йорка. Хмарочоси діловій частині міста з усіх боків обступають цей зелений оазис з доглянутими галявинами, квітучими орхідеями та штучними ставками. Приходьте о 17:00 - 17:30, щоб застати забавні заняття гімнастикою, які об'єднують тайців будь-якого віку, а до 18:00 постарайтеся опинитися в людному місці парку - тоді вас чекає невеликий сюрприз.

Порада: Візьміть з собою трохи хліба, щоб погодувати коропів (а якщо пощастить - то й варанів) в ставку.

Поставити на боксера

Сходити на тайський бокс в Бангкоку буде цікаво, навіть якщо кулачні-колінні бої вас не особливо приваблюють. Справа в тому, що в Таїланді заборонені ставки. І хоча азартні тайці нишком ігнорують заборону, відірватися легально і по повній вони можуть лише в кількох місцях, наприклад, на боксерських стадіонах столиці. Ставки тут роблять жестами, як на біржі. Іноді букмекери невірно інтерпретують знаки, тому не виключено, що самі захоплюючі бої зав'яжуться зовсім не на арені. Для іноземців квитки коштують недешево, від 1 000 до 2 000 батів (30-60 $), але незвичайний досвід, мабуть, коштує цих грошей.

Порада: З двох стадіонів столиці - Рачадамнен і Люмпіні - краще вибрати другий, в лютому 2014 року переїхав в нове, сучасне приміщення. Бої на стадіоні Люмпіні проходять по вівторках, п'ятницях і суботах.

Випити коктейль на даху хмарочоса

Як і будь-який мегаполіс, Бангкок цікаво розглядати з висоти. Благо, хмарочосів з прекрасними оглядовими майданчиками в місті вистачає. Три кращих коктейль-бару з захмарними видами і цінами - Roof Top Bar на 83-му поверсі вежі Baiyoke Sky, Moon Bar на 61-му поверсі готелю Banyan Tree і Sky Bar на 63-му поверсі готелю lebua, де знімали «Мальчишник 2: З Вегаса в Бангкок».

Порада: Постарайтеся опинитися на оглядовому майданчику десь о 17:30 - 18:00. Тоді ви застанете захід (а вони в Бангкоку бувають дуже драматичними), а коли сонце сяде і різко стемніє - насолодитеся видом розсипаних у вас під ногами намист з світяться вікон і автострад.

Дивіться також: Вечірка в хмарах. 10 найбільш вражаючих в світі барів на даху

Заглянути в квартал неонових ліхтарів

За горезвісними фізіологічними фокусами і тайськими масажами, про яких ченці в Ват ПХО не сміють і думати, можна навідатися після 9 вечора на вулицю Сой Ковбой або в район Патпонг. Будьте уважні, в цих місцях повно шахраїв і пройдисвітів. Якщо ж ви не шукаєте пригод, цікаво провести вечір можна в околицях вулиці Каосан, де повно працюють допізна кафе і клубів з живою музикою.

Рвонути в Бангкок!

Читайте також:

Що потрібно обов'язково подивитися в Таїланді

Як виїхати на зиму в Таїланд і скільки це коштує

Новости