Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Валь Торанс екстрено розміщує "застрягли" туристів

Буря і заметіль все-таки обрушилися на самий високогірний курорт Європи - Валь Торанс у Франції. За прогнозом за сьогодні і завтра очікується до 2.5 метрів свіжого снігу, швидкість вітру може досягати 200 км / год. День починався досить мирно, з ранку навіть були відкриті кілька трас і підйомників. Однак потім снігопад почав посилюватися, піднявся сильний вітер, і після полудня практично всі підйомники були закриті.

Відео: Instagram Валь Торанс

Гірськолижна школа ESF скасувала всі заплановані заняття. О 16:00 єдина дорога, що сполучає Валь Торанс і Ле Менюїр була закрита на невідомий час. О 16:15 курорт опублікував заклик до всіх мандрівникам по можливості негайно повернутися в свої готелі і резиденції і залишатися всередині приміщень. Станом на 17:30 за місцевим часом організовується екстрене розміщення в комплексі Forum Joseph Fontanet в Валь Торансе для тих, хто не зміг покинути курорт, але вже виселився зі своїх готелів і апартаментів.

За прогнозом погоди, сніжна буря і сильний вітер продовжаться і завтра, більш того, 4 січня снігопад і буран посиляться. Поки невідомо, чи вийде завтра відкрити дорогу до Валь Торанс, або відпочиваючі проведуть ще один день в сніговій пастці.

Негода сильно ускладнила рух і на інших дорогах Савойї і Верхньої Савойї. У дорожній зведенні фігіріруют безліч аварій і пробок, більшість гірського перевалу закриті для руху. Ураганний вітер і снігопади порушили і інші гірськолижні курорти Франції. У Трьох Долина все зони катання були частково закриті, в Валь д `Ізер і Тіні також не працювала частину підйомників, однак ці курорти сніжна буря торкнулася не так серйозно.

У західній Швейцарії через пориви вітру, швидкість яких досягала 200 км / ч, зійшов з рейок один з вагонів невеликого місцевого поїзда, який з'єднує Монтре і Бернський Оберленд, постраждали 8 людей.

Кілька доріг до гірськолижних курортів в цій частині Швейцарії були завалені деревами, що впали, правда, рух було досить оперативно відновлено. Метеослужба і дорожня поліція закликають автомобілістів по можливості утриматися від поїздок в гори.

Новости