Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Увага! Найпопулярніші пляжі Криму (фото)

Місце для текстового опису фотографії © Джерело

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНЕ І західне УЗБЕРЕЖЖІ КРИМУ

Від Портового до Тарханкуту. Великі просторі пляжі. Багато мілководних бухт (с.Портовое, Бакальская коса, с.Межводного, п.Черноморское, Оленівка, с.Лазурне і п.Новоозерное) води яких прогріваються вже з перших чисел травня і до середини жовтня. Пляж - дрібний золотистий пісок з вмістом дрібно перетертих раковин молюсків. Бакальская коса відома величезним пляжем, півкільцем охоплює мілководну бухту, яка прогрівається до 17 градусів вже в перших числах травня, а з 20 травня, за статистикою, тут встановлюється температура води близько 20 градусів, необхідна для купання дітей. Зберігається вона майже без похолодань до середини жовтня. Правда, приблизно половина днів в купальному сезоні може ускладнюватися високою хвилею (в основному до 3 балів).

А тепер детальніше:

Мис Тарханкут - найзахідніша точка Криму. Тарханкут оточений багатовікової легендарної історією, довгими поетичними заходами, казковими гротами і дивами - скелями, блакитними лагунами і самим чистим на узбережжі Чорним морем. Серед обривів і зсувів дикого берега Тарханкуту зустрічаються дуже затишні і романтичні "кишенькові" пляжі в гирлах невеликих балок шириною 2-3 метри і довжиною 10-15 метрів. Пляжі складаються в основному з піску або дрібного гравію і містять велику кількість раковин молюсків. Зрідка в кишенькових пляжах зустрічаються підземні джерела з дуже смачною прісною водою і навіть збереглися середньовічні колодязі. Особливою популярністю у туристів користуються Великий і Малий Атлеш. Подібних ландшафтів з химерними скелястими статуями, з наскрізними гротами і печерами, що йдуть углиб скель і витонченими бухтами, не зустрінеш більше ніде в Криму. Таким же привабливим є і Джангульское обвальне побережжя з його химерними статуями, що нагадують Долину Привидів, що у гори Демерджі під Алуштою. На північний захід від Джангуля до берега моря виходить балка Великий костьол, де збереглися ділянки реліктових чагарникових заростей і степу. Чорноморський район вважається одним з найчистіших куточків Криму. Сонце світить в середньому 280 днів на рік, мілководна прибережна смуга добре прогрівається і тому море дуже тепле. Дощі в літній період дуже рідкісні, повітря сухе, що сприятливо сприяє лікуванню верхніх дихальних шляхів. Зустрічаються озера-лимани з дуже теплою водою і цілющими грязями.

Село Міжводне. Купатися можна в Ярилгачськой мілководній бухті в обрамленні двох піщаних Пересип, що відокремлюють від неї озера Панське (або Сасик) і Джарилгач. Вода в бухті досить тепла і спокійна. Потім прямий берегової обрив розступається невеликою, але зручною бухтою, що отримала дві з половиною тисячі років тому ім'я Калос Лімен, що в перекладі з грецького - Прекрасна Гавань (нині бухту називають Чорноморської). Купальний сезон в смт Чорноморське починається для дорослих у середньому близько 19 травня і закінчується 8 жовтня (період з температурою вище 17 градусів). Для дітей сезон триває з середини червня до середини вересня. Наступний курорт - Лазурне - розташований на заході піщаної пересипу великого озера Донузлав. Омивається хвилями Каламітської затоки, який не такий мілководна, як Каркинитский.

Омивається хвилями Каламітської затоки, який не такий мілководна, як Каркинитский

Крим, Євпаторія. Від Євпаторії до Севастополя. У Євпаторії - велика кількість сонця, дрібний пісок і пологі схили морського дна. Десятки кілометрів відмінних широких золотистих пляжів, купальний сезон на яких для дорослих сприятливий з 20 травня по 14 жовтня і майже не ускладнюється штормами (в середньому всього 9 днів за сезон) або зниженнями температури нижче 17 градусів (тільки 14 днів за сезон). Вище 20 градусів температура води утримується з 20 червня по 13 вересня. Єдиний мінус курорту в тому, що в шторм вода перетворюється в свого роду суспензія зеленувато-жовтого кольору з піску і мулу. Ближче на південь безперервною низкою тягнуться озерні пересипу озера Сасик-Сиваш, Сакського озера, потім йдуть Михайлівське, Кизил-Яр та інші, дрібніші. Тут до піску все частіше домішується дрібна галька, а ухили дна вже крутіше.

Села Миколаївка, Берегове та Піщане мають піщано-галькові пляжі, де-не-де з захисними спорудами проти зсувів. Південніше берег не освоєний і дикий майже до Севастополя. Лише там, де в Чорне море впадає річка Бельбек, біля сіл Учкуєвка і Любимівка, розкинувся досить просторий піщано-гравійний пляж з пологим ухилом, гарним і для дітей, і для дорослих.

Крим. Севастополь. Багато хороших пляжів і в різних частинах Севастополя, особливо хороший пляж Омега. Тривалість купального сезону в місті-герої не має собі рівних в Криму - 100 днів з хорошими умовами для дітей і 144 дні - для дорослих, з кінця травня до 20 жовтня майже без штормів і практично без зниження температури. Але відпочивати краще на заміських пляжах, оскільки вода іноді буває дуже брудною - позначається близькість портового міста.

Але відпочивати краще на заміських пляжах, оскільки вода іноді буває дуже брудною - позначається близькість портового міста

ПІВДЕННЕ УЗБЕРЕЖЖІ КРИМУ

Крим, бухта Ласпі. На землях на південь від Севастополя є пляжі, омивається водами найчистішими - це урочище Батіліман і бухта Ласпі. За своїм природним особливостям вони відносяться до кримського суб-Середземномор'ю. Від мису Айя до мису Ай-Тодор (з Ластівчине гніздо) мальовничі скелі і кам'яні хаоси вкривають невеликі бухти з прозорою і чистою водою, крутим ухилом дна і гравійно-кам'янистими пляжами - просто нудистський рай. Ялта, Гурзуф, Партеніт, Алушта розташовані у великих напівкруглих бухтах, облямованих гірськими амфитеатрами. Відокремлені краю бухт всюди - володіння нудистів.

Відокремлені краю бухт всюди - володіння нудистів

Місхорський пляж і парк - це найтепліше місце в Криму. Купальний сезон триває з кінця травня до жовтня. Пляж штучний, але створений з добре окатанного приємного дрібного гравію, та ще з чудовою скелею під назвою Бублик. Повітря і вода тут кришталевої чисті, а над морем іноді трапляються зовсім неймовірні нічні грози. В Ялті купальний сезон для дорослих починається в середньому 17 травня і триває до 23 жовтня, тобто температура вище 17 градусів тримається довше всього в Криму. Сезон з температурою води вище 20 градусів продовжується в Ялті з 22 червня по 4 жовтня, унаслідок штормів і сгонов з нього випадають приблизно 40 днів. Дуже цікаві бухти, скелі і гроти в Гурзуфі і Артеку. Відразу за Ведмідь-горою починається Велика Алушта. Купання в Партеніті нічим не відрізняється від гурзуфського, як втім, і парки, хоча риси Середземномор'я поступово стають ніби суші, дерева нижче, листя менше і тьмяніше.

ПІВДЕННО-СХІДНЕ УЗБЕРЕЖЖЯ КРИМУ

Щодо просторі долини Південно-східного Криму мають хороші місткі пляжі, в основному з річкових наносів. Від Алушти до Судака - піщано-галькові пляжі в гирлах стрімких гірських річечок, розділені мисами з брилові-гальковими пляжами. Ширина їх часто невелика. Всі вони схожі один на одного, хоча у кожного мису і кожної бухти є свої принади. Дуже красива і простора Алуштинська долина, але саме цікаве місце - околиці мису Сотера: легендарні нудистські стоянки - "Мотлох", "Лимония". Села Семидвір'я, Сонячногірське, Малоріченське, Рибаче та Морське можна вважати близнюками. Вони славляться відмінними фруктами і овочами, а, крім того, влаштовані ще й спеціальні автостоянки для туристів. Свої пляжі є у сіл Привітне і Веселе, тільки розташовані вони значно вище берега (зате ближче до гір).

Крим, Новий Світ. Новий Світ зі своїми знаменитими романтичними бухтами: Блакитний (через колір води), Синьої та Зеленої. Блакитна бухта славиться царським пляжем, Синя - тим, що вона ж і Розбійницька, тому як здавлені далеко йдуть в море дикими мисами, ідеально створеними, щоб вкривати контрабандистів. Ну і, нарешті, Зелена бухта має самий великий гравійно-гальковий пляж з гарним дном і ухилом. У Судаку прямо під фортецею знаходиться двокілометровий пляж, складений в смузі прибою сірим дрібним гравієм, а вище - відмінним пісочком темно-сірого кольору, який набагато швидше і сильніше прожарюється на сонці, ніж жовтий черепашковий. Кам'яні чудеса вибухнув вулкана Кара-Даг і Коктебельская бухта - колиска російського нудизму. По обидва боки глибоко вдаються в море мису Киік-Атлама (п. Орджонікідзе) знаходяться дві великі бухти і кілька затишних бухт з піщано-гравійні пляжами. Селище практично ще не освоєний в курортному відношенні, але тут абсолютно неймовірні пейзажі, нудистський рай, повна відсутність комарів і можливість міняти бухти - якщо в одній вітер, то в інший - тиша і спокій. Якщо хочете все-таки чистої натури, прогуляйтеся за мис Хамелеон в Мертву бухту. Назва через білого, як в пустелі, піску і повної відсутності зелені. Тут знімали "Біле сонце пустелі".

Тут знімали Біле сонце пустелі

Крим. Феодосія. У Феодосії 15 кілометрів широкого піщаного пляжу, пологе дно, рідкісні шторми і стійка сонячна погода. Купальний сезон відкритий з 23 травня по 15 жовтня, для дітей - з 22 червня по 3 вересня. Приблизно три тижні з дитячого сезону можуть випасти з-за штормів або холодних "течій". Після Золотого пляжу Феодосії на величезному протязі чорноморського берега Керченського півострова Ви не знайдете жодного пляжу. Лише в Керченській протоці біля підніжжя тридцятиметрових стрімких обривів з'являються вузькі пляжики. Вони цікаві тим, що прямо в обриві оголюються прошаруй залізної руди, а пляжна галька нагадує іржаві залізяки, серед яких трапляються заміщені залізом раковини прадавніх молюсків. Берег небезпечний при штормах, крім того в прибережному мілководді безліч каменів з гострими краями, а дно складається з слизької глини.

КРИМ. КЕРЧЕНСЬКИЙ півострів

Крим, Керч. На величезному протязі чорноморського берега Керченського півострова самі зручні пляжі біля гори Опук. У Керченській протоці багато кишенькових пляжів. Від Тобечикського озера і практично до Ельтігена уздовж протоки тягнеться відмінний пляж, по якому можна йти цілий день. Дно мілководдя тут, як і на Азові цікаво піщаним валом, що простягнувся вздовж берега. Це так званий бар. Спочатку досить швидко входиш у воду по пояс або по груди, потім дно піднімається, і вже по коліно. У самому місті Керчі - Карантинский пляж. Але місцеві на ньому не купаються через забруднення води. Вода в Керченській протоці, тим більше в мілководних бухтах з барами прогрівається до 28 градусів, тому тут купаються довго. Хороші пляжі з піску і раковин молюсків утворюють пересипу солоних озер.

за матеріалами articles.turne.com

джерело фото images.yandex.ua

МЕТЕОПРОГ сподівається, що інформація про кращих пляжах Криму буде корисною для наших читачів, а так само радить ознайомитися з погодними прогнозами на літо-2011 .

Проголосувало: 89 осіб.

Новости