Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Доставка вантажів в Казахстан: особливості і види вантажоперевезень

Між Росією і Казахстаном існують особливі торгово-транспортні відносини, які впливають на способи і можливості   доставки вантажів Між Росією і Казахстаном існують особливі торгово-транспортні відносини, які впливають на способи і можливості доставки вантажів . Цікавий факт, що Казахстан для Росії є одним з найбільших партнерів, якщо розглядати партнерство в рамках Митного союзу.

на способи доставки вантажів з Росії в Казахстан і навпаки великий вплив мають географічні особливості. Так як зручно і швидко можна доставити вантаж по суші, то перевага віддається наземного транспорту: залізничні або автомобільні доставки. Авіасполучення для доставки вантажів також існують і найголовнішим їх перевагою, як і завжди, буде швидкість.

Особливості доставки вантажів в Казахстан

Між Росією і Казахстаном з 2011 року підписано угоду про скасування митних кордонів. Це означає, що будь-яким обраним способом вантаж можна буде доставити швидко, без особливих обмежень і перешкод. регулює вантажоперевезення з цією країною Кодекс Митного союзу між Росією, Білоруссю і Казахстаном. Фахівці професійних компаній з вантажоперевезень завжди зможуть зорієнтувати в пунктах цього документа. Звернення в перевірену логістичну компанію позбавити від зайвих турбот з законодавством.

В рамках Митного союзу передбачила безмитна система при здійсненні вантажоперевезень різними видами транспорту. Без мит можна перевозити моторні транспортні засоби, сировину, продовольство і паливо, технологічне обладнання. Безмитний режим перевезення товарів з Росії в Казахстан можливий у випадках, коли товари вироблені на одній з митних територій або ж випущені в обіг на території іншої країни, яка також входить до Митного союзу. Але в будь-якому випадку, треба пам'ятати, що це міжнародна доставка вантажів і є море нюансів.

Що стосується страхування митних ризиків, то сума розрахується в залежності від транспортного засобу, яким здійснюється доставка. Також важливим є розмір страхової відповідальності, характер і протяжність маршруту, наявність перевантажень в дорозі і деякі інші фактори. Вартість страхування в Казахстані є 0,2% від суми митних платежів. У Росії вартість коливається в межах 3-10% від ціни автоперевезення.

Доставка вантажів в Казахстан залізницею

При виборі певного способу доставки вибирати залізничні колії необхідно в тому випадку, коли потрібно доставить насипні або наливні, негабаритні вантажі. Фахівці вважають цей спосіб вантажоперевезень між Росією і Казахстаном найбільш дешевим.

Залізницею можна буде доставити вантажі тільки до великих міст республіки Казахстан. Це Астана і Алмати, Атирау, Актау, Актобе, Каараганда, Теміртау Уральськ і деякі інші. Якщо ж необхідно доставити вантаж не в один з великих міст, а в більш віддалений від залізниці регіон, доведеться скористатися автомобільним транспортом до регіонів.

Автомобільна доставка вантажів в Казахстан

Більшість фахівців в області доставки вантажів схиляються до того, що між Росією і Казахстаном найвигідніше користуватися автомобільним транспортом. Це обумовлено, по-перше, тим, що не в кожне місто Казахстану вантаж можна доставити тільки залізницею. Якщо спочатку здійснювалася доставка в аеропорт або на залізничний вокзал, то для поставки у віддалені регіони країни вантаж все одно треба буде забирати і довозити автомобілем. При замовленні саме автоперевезень вантаж буде доставлений, як це називається, «від дверей до дверей». Це означає, що не буде потрібно додаткових фінансових вкладень.

По-друге, завдяки зручному географічному положенню, вантажі з Росії в Казахстан на автомобілі можна доставити в короткі терміни. Іноді, це покажуть попередні розрахунки, навіть швидше, ніж по залізниці. Оперативність забезпечується не тільки завдяки географічному положенню і мобільності, але також тому, що немає необхідності проводити додаткові операції по завантаженню і вивантаженню товарів.

По-третє, тільки за допомогою автомобільних перевезень буде вигідно доставляти малі партії товару в Казахстан. У тих випадках, коли треба доставити всього кілька кілограмів вантажу, досвідчені фірми пропонують доставку збірних вантажів. Найкраще здійснювати її саме шляхом автоперевезень. Таким способом можна перевозити товар від двадцяти кілограмів.

Що запропонує досвідчена компанія з вантажоперевезень

Незважаючи на різні боки перевезень вантажів в Казахстан тих чи інших описаним способом, все залежить від конкретного вантажу і технічних вимог, які пред'являє клієнт. Досвідчені логісти завжди складуть для кожного замовника індивідуальний маршрут. Іноді вони радять вибрати авіа вантажоперевезення , А іноді - вибрати мультимодальне перевезення. Необхідно домовитися про необхідність упаковки товару, страхування, кількість операцій з вивантаження та завантаження товарів.
Складаючи план автомобільних вантажоперевезень в облік завжди береться такий показник як вантажопідйомність. Зазвичай вантажі доставляються автомобілями, які можуть перевозити до двадцяти тонн товарів. Такі обсяги відмінно підійдуть, щоб перевезти вантаж компаній не тільки малого, а й середнього бізнесу.

При виборі способу доставки вантажів в Казахстан з Росії треба звертати увагу на географічне положення точки відправлення та прийому товару, кількість пунктів відправки і доставки. Також важливо враховувати тип вантажу, терміновість, цінність, крихкість. Незайвою буде додаткова послуга страхування вантажу незалежно від того, який спосіб доставки буде обраний в результаті.

Досвідчені фахівці єдині в думці, що оптимальним способом доставки вантажів в Казахстан є автомобільні вантажоперевезення в поточних ринкових умовах. Можлива також доставка залізничним або авіаційним транспортом.

Досвідчені і професійні фахівці, що працюють в перевіреної компанії, що займається логістикою, завжди нададуть розгорнуту консультацію. Що стосується способів доставки вантажів в Казахстан, то варіантів тут може бути кілька. Вибір конкретного способу залежить від термінів, вартість і типу вантажу.

Новости