Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Уряд дозволив концерну Coca-Cola купити російського виробника популярних марок соків

Урядова комісія з контролю за здійсненням іноземних інвестицій в стратегічні галузі схвалила операцію з придбання американським концерном Coca-Cola російського виробника соків "Нідан"

Урядова комісія з контролю за здійсненням іноземних інвестицій в стратегічні галузі схвалила операцію з придбання американським концерном Coca-Cola російського виробника соків "Нідан", передає агентство "Інтерфакс" .

Угода з купівлі "Нідан" потрапила на розгляд уряду через те, що виробник соків володіє ліцензією на дослідження в сфері мікробіології і тому відноситься до розряду стратегічних підприємств.

У березні цього року "дочка" Coca-Cola Company European Refreshments подала у ФАС клопотання про покупку 100% акцій ВАТ "Нідан Соки", яке об'єднує виробничі та збутові активи холдингу "Нідан", в тому числі ТОВ "Нідан-Гросс" (Москва ) і ТОВ "СП Нідан-Екофрукт" (Новосибірськ).

Рішення було відкладено "у зв'язку з необхідністю перевірити її на відповідність закону про іноземні інвестиції в стратегічні галузі", заявляли тоді в ФАС. Інших перешкод для схвалення угоди немає, говорили в антимонопольній службі.

В даний час основним акціонером "Нідан", який виробляє продукцію під брендами Caprice, Caprice Tea, "Моя Сім'я", "Сокос", "Чемпіон" і "Так!", Є британський інвестфонд Lion Capital, який купив в 2007 році 75% плюс 1 акцію виходячи з оцінки в 530 млн доларів за всю компанію. Решта 25% належать засновникам "Нідан". Coca-Cola вже володіє в Росії виробником соків "Мултон".

Новости