Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Популярні пам'ятки Гродно (Білорусь), що подивитися в Гродно

  1. Гродненська область

Пам'ятки Гродно. Найголовніші і цікаві пам'ятки Гродно - фото і відео, описи і відгуки, розташування, сайти.

Все Все Архітектура Місця для прогулянок Музеї Природа Релігія Розваги

Скасувати

  • Пам'ятки Гродно

    Гродно, вул. Замкова, 22

    Замкова, 22

    Гродно, вул. Замкова, 22

    Замок Гродно був побудований ще в 11 столітті. Фактично це була перша оборонна споруда. Але в середні віки замок майже повністю зруйнували. Хрестоносці під час своїх походів часом трощили все поспіль. Ось і цей замок потрапив під їхню гарячу руку.

  • Гродно, вул. Радянська

  • Гродно, вул. Горького, 82

    Горького, 82

    Гродно, вул. Горького, 82

    Цей аквацентр не можна в повній мірі назвати справжнім аквапарком - скоріше, це басейновий комплекс з різними водними розвагами. Наприклад, з джакузі, каскадами, гідромасажними струменями, штучної рікою і іншими вигадками. В аквапарку є дві гірки - проста і спіральна, а також великий басейн з 4 доріжками.

  • Гродно, пл. Радянська, 4

  • Гродно, вул. Велика Троїцька, 59А

    Велика Троїцька, 59А

    Гродно, вул. Велика Троїцька, 59А

    Велика хоральна синагога в Гродно - вже третя, зведена на цьому місці з 16 століття, попередні будови знищені пожежами. Сьогоднішній вигляд вона придбала в 1905 р і прославилася багатим декором на всю Європу. Але при німецькій окупації була розграбована і перетворена в збірний пункт для євреїв.

  • Гродно, вул. Коложе, 6

    Коложе, 6

    Гродно, вул. Коложе, 6

    В століттях загубилися імена творців і точна дата зведення Борисоглібській церкви Гродно, ровесниці Старого замку. Є версія, ніби вона поставлена ​​в 12 столітті, коли Городенською князівством володіли онуки Володимира Мономаха Борис і Гліб, тому храм і освячений в ім'я їх небесних покровителів.

  • Гродно, вул. Свердлова, 2

    Свердлова, 2

    Гродно, вул. Свердлова, 2

    «Кася» і «Бася» - це дві восьмигранні водонапірні вежі висотою понад 20 метрів. Пам'ятники промислової архітектури, побудовані в кінці 19 - початку 20 століть. Сьогодні тут розміщуються майстерні художників. хто цікавиться процесом створення картин - ласкаво просимо.

  • Гродно, вул. Мостова, 35

    Мостова, 35

    Гродно, вул. Мостова, 35

    Футуристична будівля на високому березі Німану нагадує одночасно середньовічну фортечну вежу і корабель інопланетян. Це Гродненський драматичний театр, куди трупа переїхала в 1984 р з історичної будівлі 18 століття.

  • Гродно, вул. Тімірязєва, 11

    Тімірязєва, 11

    Гродно, вул. Тімірязєва, 11

    Цей зоопарк довгий час був єдиним в Білорусії. Сьогодні - найбільший по колекції. Він з'явився ще в 1927 році при зоологічному відділі чоловічої гімназії. В зоопарку налічується понад 3 тисячі тварин.

  • Гродно, вул. Замкова, 20

    Замкова, 20

    Гродно, вул. Замкова, 20

    Гродненський музей - справжня машина часу: щоб потрапити сюди, потрібно пройти по найстарішому в Білорусії кам'яного замкового мосту - він веде з сучасного міста в далеке минуле. Стародавні книги та ікони, зброю і монети, посуд, прикраси та інші артефакти.

  • Гродно, вул. Дзержинського 1/1

    Дзержинського 1/1

    Гродно, вул. Дзержинського 1/1

    Перед війною в Білорусії гастролювала трупа Сергія Образцова, і з його ініціативи міськрада заснувала Гродненський театр ляльок для акторів, які втекли з Польщі від нацистської окупації. Але спектаклі тривали недовго, через рік німці прийшли і сюди, колектив розпався.

  • Гродно, пл. Радянська

    Радянська

    Гродно, пл. Радянська

    Це один з видатних пам'яток архітектури Білорусії, датований 17 століттям. Раніше костел був найбагатшим у всій Польщі. Разом з монастирем єзуїтів він простягався на цілий квартал. Католики не менш православних любили дорогі прикраси, тому в інтер'єрі використовувалися картини, скульптури та інші декорації.

  • Гродно, вул. Академічна, 7А

    Академічна, 7А

    Гродно, вул. Академічна, 7А

    Єдиний храм в Білорусії, де йдуть богослужіння за протестантським канону, - Лютеранська церква в Гродно. В середині 18 століття тут відкрили кілька державних мануфактур і для роботи на них запросили фахівців з Німеччини.

  • Гродно, вул. Радянська, 7-23

    Радянська, 7-23

    Гродно, вул. Радянська, 7-23

    У старовинній частині обласного центру Гродно відкрився перший (і єдиний) Музей праски. Він знаходиться на Радянській вулиці, також відомої як Гродненський «Арбат». над своєрідною «Кунсткамерою» організатори працювали не один рік.

  • чудово

    Гродно, вул. 1 травня

  • Гродно, вул. Ожешко, 23

    Ожешко, 23

    Гродно, вул. Ожешко, 23

    Російсько-японська війна 1905 р засіяла поля Манчжурії тисячами полеглих солдатів і офіцерів. На згадку про решту там воїнів Гродненського гарнізону через два роки і був зведений Покровський собор в Гродно. Завершити меморіал не дала Перша світова, після революції місто стало польським.

  • Гродно, вул. Городенського, 3

    Городенського, 3

    Гродно, вул. Городенського, 3

    Древній Гродно не раз опинявся в центрі історичних подій, на перехресті культур і релігій, на зламі епох. Різдво-Богородичний монастир в повній мірі розділив з містом його нелегку долю: він був дерев'яним і кам'яним, православним і католицьким, горів і відновлювався.

  • Гродно, вул. горнових

    горнових

    Гродно, вул. горнових

    Старий міст - один із символів Гродно. Він з'єднує минуле і сьогодення: правобережну частину міста з історичною забудовою і молодші райони на лівому березі Німану. Це найстаріший з трьох гродненских мостів, а події, пов'язані з його руйнуванням і відтворенням, - частина історії міста.

  • Гродно, вул. Тімірязєва, 1

    Тімірязєва, 1

    Гродно, вул. Тімірязєва, 1

    Ця пам'ятка білоруського Гродно не кидається в очі: старовинна садиба Станіславове загубилася в одному зі спальних районів міста, серед типових радянських багатоповерхівок. А колись велике маєток було об'єктом європейського масштабу - заміською резиденцією короля Речі Посполитої.

Гродно як прикордонне місто увібрав в себе культуру країн-сусідів. Щось взяв від Литви, щось від Польщі, зробив заміс на білоруських традиціях - і ось вам пам'ятки одного з найстаріших міст країни. До речі, апетити гродненців простягаються набагато далі прикордонних територій. Дати їм волю - вони б напевно забрали собі всю Європу. Навіть шматочок Швейцарії встигли собі відхопити.

Гродно як прикордонне місто увібрав в себе культуру країн-сусідів. Щось взяв від Литви, щось від Польщі, зробив заміс на білоруських традиціях - і ось вам пам'ятки одного з найстаріших міст країни.

Чарівність Старого і Нового замків, Серпневого палацу, а особливо згадується в Іпатіївському літописі року Борисоглібська (Коложская) церква, яка є справжньою пенсіонеркою Білорусії, захоплюють надовго. Старий замок з'явився в 12 столітті, поступившись зараз свої приміщення Гродненському історико-археологічного музею. Новий замок був побудований в 18 столітті в якості королівського палацу. Також недалеко знаходиться кафедральна базиліка святого Франциска Ксаверія, всередині якої є десяток дерев'яних вівтарів та фрески 18 століття.

Історичних пам'яток в Гродно величезна кількість, включаючи найяскравіші: церква Різдва Богородиці, монастир базіліанок, костел відшукання Святого Хреста, францисканський костел, цілий середньовічний район «Городниця» і навіть синагогу. З Гродно багато відправляються охочі покататися на катерах і теплоходах по серпневому каналу, минаючи мальовничі форти Гродненської фортеці.

Гродненська область

  • Де зупинитися: для подорожей по Гродненській області зручніше зупинитися в одному з готелів Гродно .
  • Що подивитися: мальовничі замки і численні музеї Гродно , «Польську красуню» Варшаву , Самобутній середньовічний Вільнюс , дивовижний Мирський замок , Легендарну фортецю Бреста і один з найбільш «титулованих» заповідників Європи - Біловезьку пущу . Не варто забувати і про гостинну столицю країни - «місто-герой» Мінськ .
  • Вас також можуть зацікавіти Абхазія , Болгарія , Росія , Україна .
  • Популярні міста країни: Брест , Гомель , Мінськ , світ , Несвіж .

Новости