Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Українських туристів в Болгарії відмовилися прийняти в хороший готель і дві години маринували на сонці

Болгарія. Українських школярів відмовилися приймати в готель, за який заплатили батьки. фото lady-of-rain.ru

Українські туристи в Болгарії не змогли потрапити в заброньований готель.

Група школярів з Переяслав-Хмельницького (Київська область) вирушила до Болгарії 10 липня. Діти повинні були відпочивати в 4-зірковому готелі "Медіа Гранд Резорт" в селищі Ахелой. У групі - 11 учнів, молодші з яких закінчили тільки перший клас, і шестеро дорослих. Проте по дорозі виявилося, що в готель, за який батьки школярів платили гроші , Туристів поселити не можуть - там немає вільних місць. Всю групу відправили в тризірковий "Грін парк", який знаходиться в зовсім іншому місті - Кітен.

"Коли я дізнався, що мого сина не зможуть відвезти туди, куди планували, я хотів писати заяву в міліцію і прокуратуру. Дитину вивезли за кордон, його місце знаходження мені було невідомо", - розповів "Сегодня" тато одного з учасників групи Ігор.

За його словами, дітей з Переяслав-Хмельницького забрали на маршрутці в Київ , А звідти повинен був виїхати комфортабельний автобус до Болгарії. Відправлення було призначено на 10.00, однак школярів майже дві години тримали під палючим сонцем на ВДНГ. "Говорили, що не готові документи, загубилися папери одного з хлопчиків в нашій групі", - розповідає Ігор. На початку дванадцятої школярам дозволили зайти в автобус, де хоча б працював кондиціонер. "Потім з'ясувалося, що в" Медіа Гранд Резорт ", куди купували путівки, дітей відправити не можуть, і група поїде в" Грін парк "в місті Кітен. Про це готелі ми нічого не знали. В інтернеті прочитав, що він 3-зірковий , знаходиться на другій лінії від моря. А "Медіа Гранд Резорт" - це перша лінія, 4 зірки ", - розповів засмучений батько.

Дорога до Болгарії зайняла 24 години, хоча при покупці туру батькам обіцяли, що діти доберуться за 18.

"Грін парк" нашій групі не сподобався - далеко до моря, кондиціонер не в кожному номері. О 3 годині дня все ще стояли з речами на ресепшені і думали, що робити: залишатися тут, їхати назад в Україну або намагатися пробитися в "Медіа Гранд Резорт", - говорить Ігор.

В результаті розсудили, що краще відпочивати в "Грін парку", а різницю у вартості - 20 євро за путівку - групі пообіцяли компенсувати безкоштовної екскурсією.

"Якби нас хоч попередили, що в заявлений готель діти не потраплять, ми б подумали, чи варто їхати. А так ніхто нічого не сказав. Тур ми купували через" Мережа агентств горящих путівок ", представник яких є в Переяслав - Хмельницькому. А в Болгарію дітей відправляла компанія "Албена тревел", їх представник зустрічав групу в Києві ", - розповів Ігор.

"Сегодня" звернулася в "Мережа агентств горящих путівок". "Ми не знали, що групу не зможуть поселити в" Медіа Гранд Резорт ". У ситуації, коли заброньований готель зайнятий, туристів зазвичай селять в інший, а різницю у вартості компенсують за рахунок безкоштовних екскурсій. У минулому році, наприклад, відпочиваючих возили в аква-парк, всі залишилися дуже задоволені ", - заявила нам представник" Мережі агентств гарячих путівок "Юлія, у якої група купувала тур.

У компанії "Албена Тревел" нам пояснили, що з готелем "Медіа Гранд Резорт" розірвали відносини кілька тижнів тому. "Готель продав путівок більше, ніж міг розмістити людей. Виявивши цю проблему, ми відмовилися з ним працювати, щоб не створювати бардак і не розселяти туристів в останній момент по іншим готелям. Про це ми повідомили всіх туристів, запропонували людям на вибір інші місця для відпочинку. А на готель, який допустив таку ситуацію, разом з іншими туроператорами подали скаргу владі Болгарії ", - заявила Албена Стасова, заступник директора" Албена Тревел ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Новости