Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Результати розіграшу Грін Карти 2019-2020: як їх дізнатися на офіційному сайті

  1. залишити довірливість
  2. Де можна дізнатися результат
  3. Як потрібно діяти
  4. Що робити далі
  5. Коли проводиться інтерв'ю
  6. процедура очікування
  7. Що рік прийдешній нам готує


Не тільки жителів США зачаровує легендарна «американська мрія». Тисячі людей з усього світу бажають отримати візу в США і жити в одній з найбільш благополучних і економічно сильних держав світу. Імміграційну візу можна отримати, беручи участь в лотереї Green Card . Дізнатися результати 2019-2020 можна на офіційному сайті. Не тільки   жителів США   зачаровує легендарна «американська мрія»

Так виглядає Green Card

залишити довірливість

Деякий час назад переможцям лотереї додому висилалися листа-повідомлення. Іноді людині, котра виграла Грін-карту, могли навіть подзвонити додому. Зараз ця система не практикується, але шахраї не дрімають і нерідко користуються довірливістю громадян.

Все частіше в інтернеті можна почути людей, яким на електронну пошту було відправлено лист з пропозицією спочатку заплатити, а потім дізнатися результат лотереї. Важливо розуміти, що гроші від учасника лотереї, в разі його виграшу, уповноважені приймати тільки співробітники Посольства США. Тому єдино вірною реакцією на такий лист є негайне звернення до прокуратури.

Тому єдино вірною реакцією на такий лист є негайне звернення до прокуратури

Де можна дізнатися результат

Зазвичай сезон роботи з заявками починається в перших числах травня. Конкретне число, коли будуть оголошені дані учасників лотереї Green Card, має бути вказано в інструкції. Кожен учасник може самостійно уточнити, виграв він імміграційну американську візу , чи ні. Для цього учасник повинен зайти на сайт dvlottery.state.gov і вибрати розділ EntrantStatusCheck.

gov   і вибрати розділ EntrantStatusCheck

розділ EntrantStatusCheck на сайті

Перевірити результати можна за допомогою індивідуального номера, який кожному учаснику видається після оформлення заявки. Якщо цей номер загублений, то людина може відновити його. У разі перемоги анкету людини направляють на сторінку, що підтверджує. Там він зможе отримати подальшу інструкцію щодо імміграції до Сполучених Штатів Америки .

Як потрібно діяти

Перевірити результати на сайті досить просто:

  1. Зайти на сайт dvlottery.state.gov .
  2. Клікнути по посиланню в розділі EntrantStatusCheck.
  3. Вказати номер заявки, свої персональні дані, рік народження, після чого натиснути кнопку «Продовжити».
  4. Після цього учасник потрапляє на сторінку з результатом.

Якщо результати розіграшу Green Card свідчать про те, що в США учасник не їде, впадати у відчай не варто. Повторно перевірити результат можна восени, в перших числах жовтня.

Що робити далі

Люди, які отримали позитивні результати і мають на руках кейс-номер, повинні зробити наступне:

  • заповнити форми DSP-122 та DS-230;

Перша сторінка анкети DSP-122 Пункти 1-6

Перевірити результати можна буде 7 травня 2019 після 19 годин.

Детальну інформацію щодо пакету документів потрібно дізнатися заздалегідь у співробітників дипломатичної установи США. Деякі довідки необхідно підготувати заздалегідь. Якісь документи потрібно заздалегідь запитати з-за кордону, що вимагає чималої кількості часу.

Після виграшу в лотереї Green Card людина зобов'язується заповнити всі заяви-анкети і відправити їх в КСС звичайною поштою. Анкети заповнюються не тільки на самого учасника, а й на всіх членів його сім'ї, які планують переїхати жити в Америку разом з ним. Заповнювати анкету необхідно максимально уважно. Важливо пам'ятати, що будь-яка помилка або недостовірна інформація призводить до дискваліфікації.

Коли проводиться інтерв'ю

Після заповнення всіх анкет учасник лотереї Green Card стає в чергу, що складається з інших переможців. Наступним етапом отримання американської візи є проходження інтерв'ю . Дата співбесіди призначається залежно від номера переможця і дати відправлення анкет в КСС.

Співробітники держдепу публікують дати співбесід з переможцями лотереї Green Card на пару місяців вперед. Коли людині призначається інтерв'ю, КСС ​​інформує його про це, надіславши лист на e-mail. Перед співбесідою переможець розіграшу зобов'язується сплатити візовий збір за себе і членів своєї сім'ї. Робити це потрібно тільки в консульському відділенні посольства.

На співбесіду переможець зобов'язується взяти з собою оригінали та якісні ксерокопії всіх актуальних довідок. Також потрібно надати офіційний переклад на державну мову США всіх довідок і результатів медкомісії.

процедура очікування

Перевірити, як рухається черга, можна на сайті Держдепартаменту США в розділі «Віза-бюлетень». Робити це потрібно приблизно 1 раз в 14 днів. У цьому розділі публікуються номери учасників, яким належить пройти співбесіду в найближчі 60 днів. В середньому інтерв'ю призначається за 40-45 днів.

В середньому інтерв'ю призначається за 40-45 днів

Зовнішній вигляд сайту Держдепартаменту США

Перевірити час очікування можна там же, де і результати розіграшу. Для цього переможцю знову знадобиться Confrimation Number. Побачивши дату інтерв'ю, переможець повинен роздрукувати важливу сторінку. Без цього документа проходження медкомісії не представляється можливим.

Що рік прийдешній нам готує

Нещодавно з'явилася інформація про швидке скасування лотереї Green Card.
Доля лотереї кілька разів розглядалася в Конгресі США. Результатом цього розгляду стало видання відразу декількох законопроектів. В одних законопроектах йшлося про повне скасування лотереї, в інших - про необхідність оплати заяв.

Також існує законопроект, який пропонує не скасувати, а збільшити кількість імміграційних віз. За деякими даними в надрах Сенату є самий «страшний» законопроект, що пропонує категоричну заборону будь-яких було імміграційних програм.

Знавці не рекомендують сприймати всі законопроекти серйозно. Жоден з проектів, що стосуються лотереї, ще не знайшов загального схвалення в обох палатах американського парламенту. Швидше за все, і «страшний» законопроект про скасування Green Card не піде далі судового комітету.

Слід пам'ятати і про те, що кожен законопроект припиняє своє існування тоді, коли припиняється робота поточного скликання Конгресу.

Новости