Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лотерея грін карт DV: як виграти

  1. Умови лотереї Green Card
  2. Вимоги до учасників лотереї
  3. Чи є шанси виграти грін-карту
  4. Як взяти участь в конкурсі Green Card
  5. Помилки при подачі заявки
  6. Коли і де дізнатися результати лотереї
  7. Що робити далі якщо виграв грін карту
  8. Шахрайство з візової лотереєю
  9. Чи збережеться розіграш грін-карт при Трампа?
  10. FAQ - часті питання по лотереї

Результати лотереї Грін карт (DV 2020) надруковані 7 травня 2019. Офіційний сайт лотереї Green Card був недоступний 3 дня через велику кількість звернень. Багатьох потенційних іммігрантів цікавить питання, як виграти грін-карту. Для цього потрібно знати всі правила програми і враховувати ризик помилок при подачі документів.

Умови лотереї Green Card

Грін-карта - це документ у формі картки зеленого кольору, що видається імміграційною службою США і дозволяє постійно і легально жити і працювати в країні. Один з популярних способів її отримання - участь в диверсіфікаційній лотереї.

Детальніше про те, що таке грін-карта США і як її отримати, читайте в цієї статті.

Green Card Diversity Visa Lottery (DV Lottery або іноді просто DV) - це офіційна програма, яка фінансується урядом США з 1990 року. Вона дозволяє в короткі терміни і на легальній підставі, відповідно до Закону про громадянство та імміграції, отримати посвідку на проживання в Сполучених Штатах і перевезти свою сім'ю. Розіграш влаштовується щороку жовтні - першому тижні листопада. За його результатами грін-карту отримують 50 тисяч іноземних громадян з усього світу.

Якщо кількість іммігрантів в США з конкретної країни перевищило 50 тисяч чоловік протягом 5 останніх років, то вихідців з цієї держави не допускають до участі. Перелік допущених країн щорічно публікується. За всю історію програми громадяни РФ не брали участь в Green Card Lottery два рази. На даний момент немає жодної країни з колишнього СНД, відстороненою від участі в лотереї. За підсумками розіграшу 2015 року візи в 2017 році отримали близько 4 тисяч росіян.

На карті зеленим кольором зафарбовані країни, жителі яких можуть брати участь в лотереї Green Card. Червоним - не можуть.

Вимоги до учасників лотереї

Щоб брати участь, потрібно залишити заявку на офіційному сайті проекту. Вимоги до учасників мінімальні.

  1. Бути вихідцем з країни з низьким рівнем імміграції до Сполучених Штатів.
  2. Вік від 18 років.
  3. Наявність мінімум закінченого повної середньої освіти, яке еквівалентно 12 класів середньої школи США. Якщо у вас менше 12 років шкільної освіти, ви повинні вказати, що воно відповідає 12-річному курсу в американській школі. В якості альтернативи підійде досвід роботи від 2 років за однією спеціальністю за останні 5 років. Ваша посада повинна бути високої кваліфікації і вимагати не менше 2 років навчання.
  4. Відсутність судимостей і проблем з законодавством, як на батьківщині, так і за кордоном.
  5. Відсутність небезпечних захворювань (інфекційних, психічних).

Важливо: члени сімей учасників можуть не відповідати перерахованим вище критеріям.

Якщо ви не зможете довести наявність освіти і професійного досвіду, ваша перемога в лотереї може бути анульована навіть після розіграшу. Наприклад, в процесі співбесіди з консульським офіцером.

Взяти участь у розіграші можуть і ті, хто перебуває на території США на підставі візи. Членами сім'ї вважаються чоловіки, дружини та діти.

Чи є шанси виграти грін-карту

Імовірність перемоги в лотереї становить в середньому 0,5-1%. Підвищити ймовірність виграшу можна тільки в разі бездоганного заповнення анкети. Також ймовірність зростає, коли ваш чоловік / дружина і діти паралельно з вами оформляють заявки на участь і вписує в неї всіх членів сім'ї. Дітьми в даному випадку визнаються особи до 21 року з повною загальною середньою освітою і не вступили в шлюб. Це значно збільшує ймовірність виграшу, що підтверджується статистикою. Інших варіантів підняти шанси не існує.

Щоб не знизити свої шанси виграти, категорично не рекомендується:

  • Приймати будь-які помилки, в тому числі в транслітерації своїх даних;
  • Використовувати застарілі фото більш ніж 6-місячної давності.

Багато що залежить від регіону і країни, в якому постійно проживає заявник. Шанси вихідців з різних регіонів не рівні. Наприклад, для жителів Океанії ймовірність виграшу становить 6%, а для європейців - близько 1,5%. Подавати заявку на участь можна хоч кожен рік. Недоцільно відправляти заявку в перші і в останні 2-3 дня прийому анкет, так як це дні максимальної завантаженості.

Як взяти участь в конкурсі Green Card

Процедура участі DV Lottery починається з заповнення анкети на офіційному сайті програми dvlottery.state.gov. При цьому не потрібні якісь спеціальні документи: досить ПІБ, дати народження, рівня освіти, а також мати цифрову фотографію.

Анкета-заявка включає в себе два блоки. У першому передбачені 14 питань про самому заявника, а в другому - про його рідних. Другий блок потрібно заповнювати тільки в разі, коли в першій частині було зазначено наявність родичів. На внесення всієї необхідної інформації дається не більше 60 хвилин, далі доведеться заповнювати спочатку. Краще заповнювати форму самостійно або бути присутнім при її заповненні третьою особою. Анкета не представляє великої складності і не вимагає високого рівня володіння англійською.

Фотознімки повинні бути завантажені для кожного родича. Групові фото не приймаються. Невідповідність фотографій встановленим вимогам є частою помилкою і причиною відхилення заявки. Перевірити фото на відповідність вимогам можна за посиланням.

Інформація вноситься виключно англійською мовою. Додаткові документи, що додаються до анкети (распорт, свідоцтва про народження, про шлюб, посвідчення водія, довідки з банку) повинні бути переведені сертифікованим перекладачем.

Відомості про себе і родичів потрібно вказувати максимально достовірно. В іншому випадку виграв учасник буде дискваліфікований на етапі оформлення візи.

Після того, як анкета буде заповнена, її потрібно відправити на сайті ( «Submit»). Потім у претендента з'явиться номер підтвердження (ID), який потрібно обов'язково зберегти для подальшої перевірки результатів. Сторінку з цим номером доцільно роздрукувати.

Подати заявку на участь можна в жовтні. Після того, як всі заявники подадуть анкети, в ручному режимі буде здійснюватися їх перевірка і первинний відбір. Спочатку відсіваються заявки з помилками і неправильно виконаними фотографіями. Остаточний відбір переможців відбувається за допомогою комп'ютера, який вибирає їх з величезного списку випадковим чином. Як правило, відбирається в 2-3 рази більше переможців, ніж це заявлено в правилах (тобто понад 100 тисяч). Це пояснюється тим, що в процесі проходження інтерв'ю в консульстві США відсівається майже 2/3 заявників.

Якщо в травні ваша анкета не отримала схвалення, це ще не означає остаточного відмови . Влітку триває процедура перевірки і відсіювання тих, хто не пройшов співбесіду в консульстві або не сплатив збір. Решта незаповненими місця, відведені за квотою на кожну країну, підлягають додатковому розіграшу.

Помилки при подачі заявки

Неправильна подача документів на грін карту може затримати розгляд анкети на довгі місяці. Ваша заявка буде «відкинута» в кінець черги, навіть якщо ви щось зробили випадково. Найгіршим сценарієм може стати довічна заборона на в'їзд в США, якщо уряд запідозрить вас в подачі завідомо неправдивих відомостей. Тому до заповнення форм слід поставитися вкрай уважно і відповідально. Серед найпоширеніших помилок можна виділити наступні:

  1. Невідповідність фотознімку вимогам Державного департаменту США;
  2. Помилки при написанні ПІБ (особливо коли прізвища членів однієї сім'ї не збігаються);
  3. Заповнення надто схожих анкет на себе і членів сім'ї;
  4. Невірне заповнення відомостей про сім'ю;
  5. Внесення даних не англійською мовою;
  6. Неправильна оплата зборів за розгляд документів;
  7. Повторна відправка анкети після отримання номера підтвердження.

Коли і де дізнатися результати лотереї

Перевірити, виграли ви грін-карту чи ні, можна тільки на офіційному сайті лотереї. Посольство США такою інформацією не володіє, дзвонити і писати туди немає сенсу. Сайт лотереї має версію російською мовою. На головній сторінці є кнопка «Перевірити статус заявки». Переходимо в розділ перевірки статусу учасника. Буде потрібно ввести номер заявки, прізвище здобувача, дату народження і буквено-числовий код з картинки (капчу).

Результати лотереї можна перевіряти з початку травня по кінець вересня. У день оголошення результатів сайт зазвичай «висить» через наплив відвідувачів. В цьому випадку потрібно просто перечекати і зайти на dvlottery.state.gov пізніше. Переможець лотереї отримує номер підтвердження (confirmation number), його потрібно зберегти, він ще стане в нагоді.

Якщо ви не знайшли себе серед тих, хто виграв на сайті лотереї, не поспішайте робити висновки. Зайдіть ще раз через місяць або 2. Ваша анкета може бути додана в заповітний список після основного етапу розіграшу. Справа в тому, що не всі переможці можуть уявити належні документи і пройти процедуру до кінця.

Що робити далі якщо виграв грін карту

Якщо ви стали переможцем лотереї, ми вас вітаємо! Але на цьому процес ще не закінчений, і виграш ще не означає, що ви гарантовано отримаєте заповітний документ. Попереду ще довгий шлях і фінансові витрати. У рервую чергу необхідно подати заявку на оформлення імміграційної візи, сплатити збір за кожного члена сім'ї, вписаного в заявку, записатися на інтерв'ю в консульстві і успішно його пройти. Перелік документів, необхідних для проходження співбесіди, буде автоматично сформований після відправки візової заявки.

Остаточне рішення приймає консул на співбесіді в Посольстві. Причини, за якими можуть відмовити у видачі грін-карти, перераховані нижче.

  • Судимість за статтями, визнаним в США непреемлімимі для іммігрантів. До таких відносяться в першу чергу наркоторгівля і проституція. Якщо у вас є легка судимість, це не означає, що у візі вам відмовлять.
  • Наявність у вас або членів сім'ї небезпечних захворювань: туберкульоз, проказа, венеричні хвороби. СНІД в переліку не входить, так як американці ставляться толерантно до його носіїв. Також не може бути причиною для відмови інвалідність.
  • Психічні відхилення.
  • Доведена причетність до терористичної та екстремістської діяльності.

Власник імміграційної візи має 6 місяців на те, щоб в'їхати в США і оформити грін-карту. Це час відводиться на отримання віз, дистанційний пошук роботодавця та житла в США, звільнення з роботи і завершення інших справ на батьківщині.

Запит на видачу «зеленої карти» подається в місцевому відділенні Служби громадянства та імміграції USCIS . Порядок дій у разі виграшу наступний.

  1. Через сайт Державного департаменту ceac.state.gov необхідно подати анкету-заявку на видачу імміграційної візи (форма DS-260). В анкеті необхідно вказати номер підтвердження. Заявки подаються на кожного члена сім'ї окремо.
  2. Збір документів, перелік яких сформується в особистому кабінеті після заповнення анкети. Всі документи російською мовою повинні буть перекладені англійською сертифікованим перекладачем.
  3. Отримання інформації з імміграційного центру в Кентуккі з призначеної датою вашого інтерв'ю.
  4. Проходження медичного огляду на відсутність хронічних інфекційних і психічних захворювань.
  5. Запис на інтерв'ю в американському консульстві. Для учасників лотереї там окрема черга. Необхідно вказати номер вашого confirmation page, одержаного за наслідками заповнення анкети DS-260. Цей документ повинен бути з вами на співбесіді.
  6. Проходження співбесіди і зняття відбитків пальців. З собою повинні бути оригінали та перекладені копії всіх зібраних документів: паспорт, свидительство про народження, 2 фото, диплом або аналог, трудова книжка або інші підтвердження стажу, довідка про несудимість, свідоцтво про шлюб / розлучення, військовий квиток (при наявності), виписка з банківського рахунку та / або 2 ПДФО, спонсорський лист, документи і оцінка власності.
  7. Отримання візи і в'їзд в країну. Візовий збір складає $ 330 на кожного члена сім'ї.
  8. Подача клопотання на «зелену карту» в найближчому відділенні Служби громадянства та імміграції ( USCIS ).
  9. Очікування рішення (статус заявки на UScis.gov можна відстежувати).
  10. Отримання грін-карти поштою на вашу адресу в США.

Окремо варто сказати про медичний огляд на відсутність небезпечних захворювань. Проводиться воно в акредитованому при Посольстві медичному центрі МОМ. Вартість огляду становить $ 215 на кожного члена сім'ї. Дійсно воно 6 місяців з моменту проходження.

В'їхати в США можна тільки за чинним медичним висновком і будучи щепленим (всією сім'єю) вакцинами від кору, дифтерії і т.п. Якщо немає необхідних щеплень у вас і членів сім'ї - зробити їх (оплачується окремо). Вакцинації, зроблені на батьківщині, будуть зараховані тільки при наявності довідок з медичних закладів. Результати обстеження видаються в запечатаному конверті, його потрібно пред'явити на співбесіді.

Співбесіда - найскладніший етап, на якому вирішується питання про видачу візи. Його проводить імміграційний офіцер. Він задає різні питання, що стосуються майбутньої поїздки в США, сім'ї здобувача, цілей перебування, роботи. Хід інтерв'ю визначає консул, і він може задавати найнесподіваніші питання. Може влаштувати навіть щось подібне перехресному допиту, з метою виявити можливі фіктивні відносини. Особливо це стосується випадків, коли шлюб укладається відразу після виграшу в лотерею.

радимо докладно ознайомитися з правилами проходження співбесіди в американському консульстві.

У більшості випадків на інтерв'ю запитують, чи самостійно заповнювалася анкета. Нерідко зустрічаються оголошення про пропозицію послуг щодо заповнення анкети. Це не обов'язково є шахрайством, однак анкету краще заповнювати самостійно. При знанні англійської, це займає близько 15 хвилин. До того ж третя особа може оформити її некоректно. Але, навіть якщо все пройшло успішно, можуть початися проблеми. Консульство з недовірою ставиться до тих людей, які вдаються до допомоги при оформленні документів. Це зменшує шанси на отримання візи.

Результат буде відомий після інтерв'ю. Паспорт з візою росіянам видається за допомогою служби кур'єрської доставки Pony Express.

Шахрайство з візової лотереєю

Оскільки диверсифікаційна лотерея користується популярністю серед громадян СНД, на ній хочуть нажитися шахраї. Схем обману існує безліч. Але всі вони зводяться до того, що посередник будь-якими способами намагається отримати гроші від клієнта за недобросовісно надані послуги. Попередження про це розміщено на офіційному сайті з інструкціями до лотереї travel.state.gov.

Одна з таких сумнівних фірм - Green Card Lottery Experts (GCLE). Вона має велику мережу інтернет-порталів з видозміненими назвами, але кожен з них переводить потенційного клієнта на основний сайт. Шахрайська схема полягає в тому, що компанія пропонує посприяти в заповненні і відправлення анкети. Клієнт передає свої персональні дані і переводить гроші за послугу. В результаті анкета заповнюється невірно, клієнт програє. При цьому фірма запевняє, що може допомагати брати участь в конкурсі хоч щороку. Причина програшу так і залишається невідомою. Компанія офіційно зареєстрована в Ізраїлі, але її співробітники дзвонять зазвичай з європейських номерів.

Багатьом на адресу електронної пошти приходили листи про те, що ви виграли в лотереї Green Card, і це теж обман. У листі зазвичай пишуть, що потрібно звернутися до якогось особі для оформлення документів. Після цього шахраї просять переслати певну суму на їх банківську карту і висилають підроблене лист-підтвердження виграшу.

Звертайте увагу на розширення сайту, на якому ви регістрістріруетесь для участі в лотереї. Його адреса повинна закінчуватися на .gov. Сайти з іншими розширеннями (.com, .info, .net і ін.) Не можуть бути офіційними.

Пам'ятайте, що результати можна дізнатися тільки на офіційному сайті лотереї. Ніяких листів про виграш не надсилали, і, якщо ви отримали такий лист - це обман. Внесок за співбесіду ви платите тільки в тому випадку, якщо збираєтеся на інтерв'ю в консульство. Ніяких попередніх зборів не існує. Якщо ви добре вивчили правила участі в лотереї, шахраям не вдасться вас обдурити.

Чи збережеться розіграш грін-карт при Трампа?

Лотерея Green Card поки не скасована, вона проводиться і при Трампа. Але президент виступає за її скасування ще з 2017 року. Поки предметно обговорюється тільки проект змін у проведенні розіграшу. У ньому запропоновано ввести нову систему відбору кандидатів на отримання грін карти. Стара схема, яка діє з 1990 року, орієнтована головним чином на іммігрантів з низькими кваліфікацією, освітою і доходами.

Нова схема передбачає відбір за рівнем кваліфікації іноземця, дефіцитності його спеціальності і його освіти. Такий підхід прийнятий, зокрема, в імміграційних програмах Канади, і за це активно виступає президент Трамп. Одна з пропозицій - розігрувати карту тільки серед кандидатів з вищою освітою.

Ряд конгресменів запропонували стягувати з претендентів заставу в $ 10 000, щоб одержувачі грін-карт підтверджували свою платоспроможність і не претендували на допомогу від держави. Є висока ймовірність того, що вам відмовлять в грін карті, якщо ви можете стати тягарем для американських платників податків. Поки це тільки законопроект, і він не набув чинності на момент публікації цієї статті. Однак плани щодо зміни умов або повне скасування лотереї продовжують обговорюватися.

16 травня 2019 року Трамп виступив з черговим зверненням скасувати лотерею. Заяву про це опубліковано на сайті адміністрації президента. Лотерею запропоновано замінити на систему відбору кандидатів на основі балів, за прикладом Канади, Австралії та Нової Зеландії. У цих країнах віддається пріоритет молодим кваліфікованим фахівцям, що мають затребувані навички. Також президент висловився за введення обов'язкового іспиту на знання мови і американської історії для одержувачів грін-карт, подібно тесту для вступників до громадянства.

У червні 2019 року посилено вимоги з заповнення полів паспортних даних в анкеті. Це пов'язано з великою кількістю анкет, які відсіваються при перевірці. Наприклад, тільки з Узбекистану, з населенням 33 млн чоловік, щорічно подається 2 млн заявок.

У разі дискваліфікації основного учасника, підлягає дискваліфікації вся сім'я.

Можливо, лотерея Green Card 2020 стане останньою, у всякому разі, в існуючому вигляді. Не виключена і ймовірність її повного скасування. Але поки що відбувається більше схоже на передвиборну компанію Трампа, ніж на план реальних перетворень. Для закриття проекту DV Lottery у президента немає досточно прихильників в Конгресі.

FAQ - часті питання по лотереї

Яка вартість участі в лотереї Green Card?

Участь в розіграші абсолютно безкоштовне. Плата стягується за оформлення візи ($ 165), сертифікований переклад і обробку документів (ще $ 300-600). На сайті USCIS є докладні інструкції - які збори і як слід оплатити. Всі витрати складуть приблизно $ 1000-1500. Якщо будь-які особи або організації вимагають оплатити сама участь в лотереї, це незаконно. Про факти шахрайства необхідно повідомляти консульські установи США або імміграційну службу USCIS.

Чи потрібно учасникам знати англійську мову?

Знання англійської мови для учасника не є обов'язковим. Співбесіда може бути проведено на його рідній мові. Однак інтересах самого заявника розвиватися в цьому напрямку.

Коли відбудеться наступний розіграш грін-карт?

7 травня 2019 року відбувся розіграш грін-карт на 2020 рік. Наступний етап проводиться на початку травня 2020 для лотереї 2021 року.

Зараз 2019 рік, чому заявки подаються на лотерею 2021 роки?

Анкети приймаються тільки в жовтні, з листопада по кінець квітня відбувається відбір анкет, а результати будуть відомі в травні наступного року. Приступати до оформлення візи можна з травня по вересень. Таким чином, процес від подачі заявки до в'їзду в США по диверсіфікаційній візі займає від 1,5 до 2 років. З цієї причини в 2019 приймаються заявки на лотерею 2021 року. Термін подачі заявок - з початку жовтня по початок листопада.

Скільки заявок на участь в лотереї Green Card допустимо подавати?

Один кандидат може подати тільки одну заявку. Якщо оформляється кілька, учасника дискваліфікують. Більш того, відсторонення від розіграшу в майбутньому негативно позначиться на схвалення візи в США.

Чим відрізняється країна участі від країни народження?

В опитувальному аркуші Green Card є пункт про країну участі і народження. Країна народження - це держава, де народився претендент, вона не залежить від його поточного громадянства. Країна участі - це держава, громадянином якої є заявник. У заявці враховується країна народження. Якщо Ви народились в країні, громадяни якої в цьому році не беруть участі в лотереї, то він може все ж в ній участь в наступних випадках:

  1. Чоловік заявника є вихідцем з держави, що має право на участь;
  2. Мати і батько заявника ніколи не були уродженцями тієї країни, яка не бере участі в розіграші, і жодного разу не проживали там на постійній основі.

Чи можлива подача заявки третьою особою?

Надіслати анкету може будь-яка людина - безпосередньо заявник, його родич, друг, знайомий, адвокат, консультант. Однак слід пам'ятати про принцип «одна людина - одна анкета».

Як правильно заповнити своє ім'я в анкеті на Грін карт?

Використовуйте написання ПІБ і адреси з закордонного паспорта, в тому числі якщо він прострочений. Якщо закордонні паспорти немає - використовуйте написання з будь-якого документа, де ваші дані прописані латиницею. Щоб уникнути помилок, використовуйте сервіси перевірки транслітерації з інтернету або проконсультуйтеся з фахівцем.

Чи позначиться участь в лотереї на шансах отримати туристичну візу в США?

Ні, участь в лотереї Green Card не вплине на схвалення туристичної візи B1 / B2 . Головне - не приховувати цей факт від імміграційного офіцера на співбесіді. Йому видно база всіх учасників.

Куди надсилають грін-карту після виграшу в лотереї?

Green Card і SSN (Social Security Number) будуть доставлені на адресу в США, який ви вкажете в анкеті для переможців. Якщо у вас на той момент ще не буде конкретної адреси, вкажіть місце проживання знайомих, які погодяться взяти пошту. SSN приходить протягом 2-3 тижнів після в'їзду, а грін-карту доведеться почекати від 2 місяців до півроку. До її отримання на пластиковому носії, можна жити за чинною візою.

Які існують варіанти отримання грін-карти без лотереї?

Крім участі в Green Card Lottery, способи отримання грін карти наступні:

  1. працевлаштування в американській компанії;
  2. Переїзд до родичів - резидентам фізичними або юридичними особами США;
  3. оформлення офіційних шлюбних відносин з американцем;
  4. Інвестування в американську економіку і підприємництво;
  5. Отримання легального статусу біженця.

Чи збережеться розіграш грін-карт при Трампа?
Чи потрібно учасникам знати англійську мову?
Коли відбудеться наступний розіграш грін-карт?
Зараз 2019 рік, чому заявки подаються на лотерею 2021 роки?
Скільки заявок на участь в лотереї Green Card допустимо подавати?
Чим відрізняється країна участі від країни народження?
Чи можлива подача заявки третьою особою?
Як правильно заповнити своє ім'я в анкеті на Грін карт?
Чи позначиться участь в лотереї на шансах отримати туристичну візу в США?
Куди надсилають грін-карту після виграшу в лотереї?

Новости