Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лотерея Грін кард: як брати участь, вимоги до кандидатів і етапи проведення

  1. Грін карта: що це таке
  2. Права власників Грін карти
  3. Обов'язки власників Грін карти
  4. Термін дії Грін карти
  5. Вартість Грін карти
  6. Лотерея Green Card
  7. Хто може брати участь в розіграші Green Card Lottery
  8. Як стати учасником лотереї
  9. Як заповнюється заявка на участь в лотереї
  10. Фотографія в заявці
  11. Відео: поради, як заповнювати заявку для участі в DV Lottery Green Card
  12. Скільки платять учасники лотереї
  13. Посередники і шахраї
  14. Етапи проведення лотереї
  15. Таблиця: основні етапи лотереї Грін карти і їх терміни
  16. Відео: ваші дії після виграшу

За свою більш ніж 70-річну історію Грін карта була рожевою, білою, яскраво-зеленої. Але за всі ці десятиліття вона не стала менш бажаною. Не всім вдається її дістати, але спеціальний розіграш збільшує шанси на здійснення мрії.

Грін карта: що це таке

Green Card, Грінка, Грін карта - так в народі називають дозвіл, що дозволяє іммігрантам постійно перебувати в США. Офіційно прийняте найменування Грін карти - Lawful Permanent Resident Card, це перекладається як «дійсна картка постійного резидента». Є і бюрократичне назва - документ форми I-551.

Всіх, у кого є Green Card, називають постійними резидентами країни, простіше кажучи, постійними жителями. Наявність Green Card є підставою для переїзду в США. Тримачі цієї картки можуть залишатися в Штатах так довго, як їм подобається. Їх не обмежують у виборі місця проживання, вони вільні у пересуванні по країні, можуть працювати, вчитися.

Детальніше про Грін карті можна дізнатися на офіційному сайті імміграційної служби США .

Перші картки резидента з'явилися під час Другої світової війни, це була відповідь на нову хвилю імміграції в Штати. Державі потрібно вводити правила для людей, які прибувають майбутніх резидентів. Бланки для нових американців були яскраво-зеленого кольору, звідси і пішла народна назва дозволу на перебування в країні.

Зовні сучасна карта виглядає як пластиковий прямокутник з фото розміром з кредитну картку. Вона виконує роль посвідчення особи.

Вона виконує роль посвідчення особи

Сучасна Green Card - це пластикова карта з фото та особистими даними власника

Права власників Грін карти

Головне право, яке закріплене за власником картки резидента, - це можливість стати громадянином Сполучених Штатів Америки.

Влада країни очікує, що власник Грін карти переїде в Штати жити і працювати. Однак ніхто не вимагає відразу ж осісти в країні, як тільки ви стали володарем карти. Є можливість провести поза межами США 1-2 роки. Правда, про це слід повідомити владу країни спеціальної заявкою.

Обов'язки власників Грін карти

Тримачі Green Card володіють не тільки правами, а й обов'язками. І одне із зобов'язань - щорічно подавати податкову декларацію. Цей крок підтверджує ваше намір перебратися в країну назовсім, якщо доводиться відкладати поки цей крок. Щорічна оплата податків протягом п'ятиріччя дозволяє власникові Грін карти розраховувати, що він отримає паспорт американського громадянина.

Термін дії Грін карти

Право на постійне проживання в США дається довічно. Але саму карту потрібно оновлювати кожні 10 років подібно до того, як ви міняєте паспорта або водійські права. При цьому статус постійного резидента країни не припиняється.

Грін карта може бути анульована, якщо її власник:

  • проживає за межами США довше 364 днів, не повідомляючи про це владу в спеціальній заявці;
  • стає громадянином США;
  • добровільно відмовляється від Грін карти, повідомляючи про це в спеціальній заяві;
  • скоює злочин або порушує імміграційне законодавство.

Вартість Грін карти

Якщо отримувати Грін карту після переїзду в США по візі, сума всіх зборів починається з 500 доларів. Але для цього треба мати підстави - вступити на навчання, влаштуватися на роботу в Америці або мати там близьких родичів.

Купівля карти постійного резидента доступна тільки багатим людям. Існує так званий інвестиційний шлях. Це має на увазі вкладення 500 000 доларів в нерухомість або бізнес на території Штатів. Важлива умова відкриття фірми в США - наймання персоналу з числа американських громадян.

У вас немає 500 000 доларів? Існує доступний спосіб стати володарем заповітної грінки - Green Card Lottery.

Існує доступний спосіб стати володарем заповітної грінки - Green Card Lottery

Грін карта відкриває шлях до отримання паспорта громадянина США

Лотерея Green Card

Щорічно бажаючих оселитися в США стає все більше, але не у всіх є для цього можливості. До того ж перед владою стоїть завдання підтримувати етнічну і культурну різноманітність резидентів США. Тому владою і була придумана лотерея. Вона дозволяє запросити в країну людей з усього світу.

У всіх офіційних документах лотерея називається Diversity Visa Program, або DV Program. Це безкоштовний шлях володіти бажаної карткою резидента.

Виграти вдається не всім, але шанси є. Кому-то щастить відразу. Але на форумах, де спілкуються учасники лотереї, є повідомлення від тих, хто відчуває долю більше 10 разів.

Кількість щасливчиків обмежена. Щороку за програмою DV Lottery 50 000 чоловік отримують картки постійного резидента. Майже будь-який житель планети має право брати участь в розіграші. З появою комп'ютерних технологій умови участі постійно спрощуються.

При розіграші визначається порядку 55 000 переможців, але кількість Грінок обмежена 50 тисячами. Такий запас дається не випадково. Близько 5 тисяч переможців з різних причин не можуть скористатися своїм виграшем: у кого-то змінюються життєві плани, кому-то відхиляють заявки в консульствах. Є думка, що організатори лотереї спеціально підтримують якийсь ажіотаж серед тих, хто виграв, щоб вони поспішали скористатися своїми новими можливостями якомога швидше. Є випадки, коли переможцю реально не вистачило Грін карти, тому що він занадто довго все оформляв.

Хто може брати участь в розіграші Green Card Lottery

Ви зможете стати здобувачем Грін карти, якщо:

  1. У вас в планах постійно жити в Штатах. Необхідність тимчасово відвідати країну, вчитися в американському інституті або зустрітися з рідними суперечить ідеям лотереї. Для цих цілей є інші варіанти в'їзду в країну по неімміграційної візи.
  2. Ви задовольняєте одному з наступних критеріїв:
    • у вас є документ про освіту, мінімальний рівень - 12-річна середня школа;
    • ви можете підтвердити, що працювали 24 місяці за останні п'ять років.
  3. Ви є громадянином держави, жителям якого дозволено брати участь в заході. Кожні 12 місяців Держдепартамент оновлює список держав, допущених до лотереї. В останні 5 років перелік країн, які виключені з участі в лотереї, майже не змінюється. У нього включені: Канада, Індія, Бразилія, Китай, Південна Корея, Гаїті, Великобританія, Філіппіни, Пакистан, Ямайка, Домінікана, Сальвадор, Еквадор, В'єтнам, Перу, Нігерія, Колумбія. Приплив нових жителів звідси обмежують, так як ці держави і так поставляють в Штати багато переселенців. Існує три способи підтвердити, що ви з країни, рекомендованої до участі в лотереї:
    • ця країна - місце вашого народження;
    • ваш чоловік / дружина з'явився на світло в цій країні;
    • в країні зі списку народився хтось із ваших батьків і жив там в момент вашої появи на світло.

Вік претендентів не обмежується. Однаково поширені випадки, коли своєю радістю від перемоги ділилися і пенсіонери, і студенти.

Не треба ризикувати і діяти за принципом «може пронесе», якщо якийсь із критеріїв учасника вам не підходить. Вся інформація про вас буде перевірена в разі виграшу. І коли з'ясується, що ви збрехали, то цей факт буде трактуватися проти вас. Більш того, будь-який обман може в майбутньому закрити для вас країну навіть для туристичних поїздок.

Як стати учасником лотереї

Процедура прозора і легальна. Намір спробувати щастя в розіграші підтверджується на офіційному сайті Green card lottery (Лотерея грін кард) . Сайт надає можливість відправити заявку учасника онлайн.

Як заповнюється заявка на участь в лотереї

Офіційна мова лотереї - англійська. Всі дані вводяться виключно на ньому.

Зовнішній вигляд всіх сторінок заявки можна подивитися в документі PDF , Закріпленому на сайті лотереї.

Всі поля анкети на участь в лотереї заповнюються англійською мовою

Увага: можливість правити заявку після її відправки не передбачена. Все недостовірні відомості в заяві будуть трактуватися проти вас. Тому приділіть заповнення заявки не менше години. Не варто поспішати при введенні своїх даних в анкету, а перед відправкою перевірте все ще раз. У мережі є одкровення переможців, яким довелося відмовитися від виграшу тільки через те, що вони некоректно вказали своє сімейне становище або освіту.

Відсутність у вас закордонного паспорта не є перешкодою до участі в програмі. Але якщо удача вам посміхнеться, закордонний паспорт вам буде потрібно. Тому є сенс оформити цей документ, поки ви будете чекати результатів лотереї. Зайвим він точно не буде.

Відомості про себе, які вам потрібно буде вказати в заявці:

  1. Ім'я та прізвище, дата народження. Якщо у вас є закордонний паспорт або міжнародні водійські права, скопіюйте написання свого імені і прізвища звідти. Складнощі з транслітерацією можу виникнути, якщо у вас немає міжнародно-правових актів. Скористайтеся допомогою родичів. Подивіться, як пишеться прізвище вашої сім'ї в їх закордонних паспортах. Є й інший рада: запам'ятайте, як ввели свої ім'я та прізвище в заявці. А після в точності повторити це написання, подаючи заяву на отримання закордонного паспорта.
  2. Статева приналежність.
  3. Місце народження: необхідно вписати держава і населений пункт, де ви з'явилися на світ. Якщо вони були перейменовані, в заявці вкажіть те, як місто і країна називаються в даний момент.
  4. Адреса електронної пошти. Переконайтеся, що помилок в ньому немає, так як на цю адресу будуть приходити повідомлення від організаторів лотереї.
  5. Контактний телефон. Треба вписати номер в міжнародному форматі, тобто ввести 14-значну комбінацію. Наприклад, якщо дзвонити в Москву зі Штатів, то набирають такий набір цифр: 011-7-915-YYY-YY-YY.
  6. Країна перебування. Вказуються точний поштовий індекс і адреса.
  7. Освіта. На вибір пропонується кілька пунктів, важливо вибрати правильний, тому що класифікація не зовсім відповідає тому, яка система освіти існує на території колишнього СРСР:
    • якщо ви закінчили середню школу, поставте позначку High School degree;
    • університетську і університетську освіту позначається як University Degree;
    • якщо вуз незакінчений, вибирайте опцію Some University Courses;
    • ПТУ - це Vocational School;
    • для власників докторського ступеня - Doctorate Degree;
    • якщо ви в процесі навчання в аспірантурі, то відзначте пункт Some Doctorate Level Courses.
  8. Сімейний стан. З цією графою теж можуть виникнути труднощі, а помилки тягнуть фатальні наслідки. Брехня щодо наявності дружин чи чоловіків завжди трактується не на користь здобувача візи. Розкажіть про свою сім'ю максимально чесно. Вибір потрібно зробити з декількох пунктів:
    • unmarried - шлюбу немає і ніколи не було;
    • married - в шлюбі;
    • divorced - розлучений;
    • widowed - вдовствуете;
    • legally Separated - в країнах колишнього CCCP такого статусу офіційно ніхто не має, тому його не можна вказувати, це загрожує відстороненням від подальшої участі в лотереї на етапі розгляду справи в посольстві;
    • проживання в цивільному шлюбі не можна заявляти як married, це призведе до відмови при подальшому розгляді анкети.
  9. Інформація про дітей. Слід вказати всіх власних дітей, що не досягли 21-річного віку.

Заявку не надсилають поштою! Участь можливо тільки через інтернет.

Фотографія в заявці

Під час заповнення анкети учасника лотереї вам буде потрібно прикріпити до неї фотографію. Це ж фото потім буде на пластиковій Грін карті. Якщо заявка виявиться в числі переможців, ваш чоловік і діти до настання 21-річчя матимуть право на переїзд в Штати. Тому, крім своєї фотографії, потрібно приготувати фото членів сім'ї для заявки.

Тому, крім своєї фотографії, потрібно приготувати фото членів сім'ї для заявки

Фото в заявці повинно бути квадратним і відповідати вимогам щодо розміру особи

Держдепартамент розмістив на сайті лотереї правила оформлення фотографій . Знімки повинні бути:

  • недавніми - актуально відображають зовнішність;
  • кольоровими, на однотонному світлому фоні;
  • в формі квадрата, 600 пікселів в ширину і 600 пікселів у висоту;
  • голова повинна розташовуватися по центру і займати не менше 50% від висоти знімка.

Коли ви почнете заповнення анкети, на сайті буде активний сервіс по перевірці фото. Натисніть на посилання «Фото-валідатор» (Photo Validator) і перевірте всі фотографії. Цей сервіс перевіряє розмір знімка, колірну гамму і пропорції особи щодо загальної площі фото.

Відео: поради, як заповнювати заявку для участі в DV Lottery Green Card

підтвердження участі

Коли ви заповните всі поля анкети і відправите документ, вашою заявкою буде присвоєно кодовий номер. Обов'язково запишіть його, збережіть і зробіть скріншот сторінки. Не втрачайте ці скріншоти, вони можуть допомогти вам в спірній ситуації, додадуть впевненості в момент співбесіди.

Я грала в лотерею три рази. Поки безуспішно. Але навіть цей досвід дає чимало. Свої поради я описала в електронній книзі, яку ви можете безкоштовно завантажити або почитати тут . Раджу робити скріншоти всіх сторінок своєї заявки. Тоді через півроку у вас не буде сумнівів з приводу того, які дані про себе ви повідомили владі США. Можу також сказати, що участь у лотереї навчило відповідальніше ставитися до своїх документів і біографії. Поки чекаєш рішення, можна без поспіху зробити закордонний паспорт, відшукати всі свої дипломи і документи про навчання. Ви також можете в спокійному режимі все відсканувати і зробити нотаріально завірені переклади, відкласти гроші на консульський збір і медогляд (приблизно 500 доларів США). Наявність переведених на англійську мову документів ніколи не завадить. Загалом, я не бачу мінусів в участі. Це однозначно дисциплінує і змушує серйозно задуматися про своє майбутнє.

Скільки платять учасники лотереї

Участь в лотереї є безкоштовною. За заповнення анкети та її пересилання Держдепартамент ніколи грошей не брав. Ті, хто пропонує вам взяти участь в лотереї за гроші, - шахраї.

Часто шахраї здорово маскуються, використовуючи на своїх сторінках символіку Держдепартаменту. Вони накручують рейтинг своїх сайтів таким чином, що інтернет-пошукачі можуть видати їх в перших рядках, тоді як сайти з реальною лотереєю стоятимуть значно нижче.

Посередники і шахраї

Величезний інтерес до лотереї з розіграшем Грін карт стимулював появу великої кількості різних посередницьких фірм, що пропонують допомогу в заповненні заявки. Природно, робиться це за гроші. Серед них можуть бути сумлінні люди і фірми, але чимало і тих, хто просто хоче заробити на бажанні людей переїхати в Штати. Щоб не ризикувати, постарайтеся заповнити заявку самостійно. Держдепартамент США змушений щорічно робити офіційні заяви, в яких він не рекомендує користуватися послугами консультантів або агентів для введення ваших даних в заявку на участь в лотереї.

Є чимало випадків, коли помилки допускають і надійні фірми-посередники. Вони можуть переплутати фотографії своїх клієнтів, зробити помилки в анкетах.

Етапи проведення лотереї

Лотерею DV можна розділити на 5 основних етапів. Для кожного існують свої терміни.

Заповнення заявки дозволено протягом 30 днів, ця можливість відкривається на сайті DV Lottery в жовтні. Точну дату, коли саме відкриється така можливість для нинішнього року, дізнавайтеся на сайті лотереї. Іноді старт програми припадає на перше число, а часом - на третє чи п'яте.

Заповнюючи заявку, ви стаєте учасником DV Program двома роками пізніше. Тобто якщо відправите анкету в жовтні 2018, то будете учасником Програми DV-2020. Ця цифра нагадує, в якому році ви повинні в'їхати в США.

Для перевірки, чи виграла ваша анкета в лотереї, краще не чекати повідомлень по електронній пошті, а діяти самостійно. Результати лотереї стануть відомі через півроку, з початку травня наступного року. На сайті заходу вас попросять ввести код, присвоєний вам на момент прийняття заявки. Після цього ви побачите привітання з виграшем або менш приємний вердикт Not Selected.

При перевірці виграшу необхідно ввести свій номер і ім'я, помилка хоча б в одному знакові неприпустима

Таблиця: основні етапи лотереї Грін карти і їх терміни

Що робити, якщо вдалося виграти в лотереї

Подальші етапи участі в лотереї зажадають великих зусиль. У стислі терміни потрібно встигнути заповнити онлайн більш детальну анкету на кожного, хто був вказаний в заявці як потенційний переселенець (форма DS-260). І помилки були б неможливими. У учасника програми є можливість кілька разів зберігати і правити документи, перш ніж відправити їх консулу. У кожного щасливчика буде свій аккаунт (кабінет) на сайті лотереї, де буде функція редагувати і доповнювати анкети.

Співбесіда в посольстві зажадає від вас підготувати об'ємний набір документації. Переведіть всі документи на англійську. Найкраще це зробити в сертифікованому агентстві перекладів, їх печаток і підписів більше довіряють, ніж саморобному перекладу. Дату співбесіди в посольстві вам призначать після того як приймуть ваші анкети форми DS-260. Як правило, спілкування з консулом відбувається через кілька місяців після відправки DS-260. До цього моменту у вас повинні бути готові наступні документи:

  1. Закордонні паспорти на всех, хто має право іммігруваті разом з вами. Це чоловік і діти до 21 років.
  2. Свідоцтва про народження в оригіналі та копії.
  3. Трудові книжки в оригіналі або копії.
  4. Документи про освіту. Переведіть свій останній документ. Якщо у вас університетську освіту, то шкільний атестат на співбесіді не знадобиться.
  5. Свідоцтва про шлюб - оригінали і копії.
  6. Документ з відділення поліції про те, що ви не були судимі. Оформляється на кожного члена сім'ї.
  7. Для чоловіків - військовий квиток.
  8. Медичні довідки на кожного з виїжджають. Ці документи можна отримати тільки в клініці при посольстві. Послуга медогляду платна, близько 120 доларів на людину.
  9. За 4 фотографії на візи для кожного форматом 5х5 см.
  10. Гроші на візовий збір. З кожного беруть по 330 доларів. Оплата проводиться прямо в посольстві, гроші приймаються в валюті США. Якщо ви не пройшли співбесіду, візовий збір не повертається.

Інтерв'ю в посольстві не викличе складнощів, якщо в процесі попередніх етапів лотереї ви були чесні, робили все в термін, представили достовірні відомості про себе та сім'ї. Є упередження, що недостатня фінансова спроможність може перешкодити отриманню візи на в'їзд в країну. Але в офіційних умовах лотереї не сказано ні слова про те, що претендент повинен мати якийсь певний фінансовий статус. Важливо довести консулу, що ви зможете адаптуватися в країні, знайти роботу і житло, не маєте ніяких психічних відхилень.

Відео: ваші дії після виграшу

Відгуки

Я сам думав, що отримати виграш нереально, граючи втретє, навіть не сподівався вже виграти. Подавав від всієї родини заявки, від сестри, себе, мами і батька.
Навіть поклав кудись листочки з номером для перевірки результатів (добре, що на електронну пошту прийшли номера). Перевіряючи, перші 2 анкети були в прольоті, і тут, перевіряючи анкету батька, дивлюся, а тут типу «дорогий ...», після цього у мене аж в очах потемніло, думав, може, це мені привиділось або я заснув. Сподіваюся, все у нас вийде. Будемо сподіватися на краще! Удачі, народ, не втрачайте руки, головне, діяти, а не чекати удачі, і все у вас вийде!

Доброго часу доби всім форумчанам,
А є, хто вже грає ну так раз 14-й, 17-й? У мене в цьому році було вже 18 раз. І знову NOT SELECTED. Листи з номерами приходили на пошту, 1 травня виграшу не було. Таке враження, що мене, та й не тільки мене, всю нашу сім'ю, занесли в «black list» департаменту. Хоча жодного разу не були за океаном.
А були часи, коли ще в паперовому конверті відправляли заявки на участь. Як згадаю, так смішно стає ...

Особистий досвід.
У липні 2012 року дізналися про виграш DV-2012. За тиждень приготували анкети, заодно замовили довідки про несудимість і нові паспорти всієї сім'ї. Судячи з номеру, інтерв'ю повинно було бути десь в листопаді-грудні.
У нас були відкриті B1 / B2 візи, вирішили прокотитися, вже з метою оглядітися і прийняти концептуальне рішення на тему «куди поїдемо». Через 3 тижні вилетіли назад в Москву, де отримали нові паспорти, підготували документи для інтерв'ю і це саме інтерв'ю пройшли. Альо Це вже зовсім Інша історія.
Раджу тим переможцям, хто на турвизе, робити все через посольство і не винаходити велосипед.

Участь в лотереї - заняття нескладне. Багато хто може спробувати щастя. Слід враховувати, що в разі виграшу первісна заявка буде відігравати важливу роль при вирішенні консула дозволити вам в'їзд в Штати. Тому до простого запитальника для лотереї слід поставитися серйозно. Залишається побажати удачі всім, хто вирішив брати участь!

Фрілансер. Копірайтер, дизайнер, ілюстратор. Працюю якісно і в строк. Чи не терплю плагіат, прагну до унікальності в будь-якій справі, яким займаюся. Оцініть статтю: поділіться з друзями!

У вас немає 500 000 доларів?

Новости