Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лотерея «Green Card-2018» в питаннях і відповідях

Грін-карта дає майже такі ж права, як і громадянство США, крім права голосувати на виборах. Фото: vgisinfo.com

C 4 жовтня 2016 року можна подавати заявки на участь в лотереї «Green Card-2018». Грін-карта - один із способів іммігрувати в США, доступний майже всім. За великим рахунком, тут потрібно тільки везіння - щоб комп'ютерна система вибрала саме вашу заявку.

ForumDaily раніше давав докладну інструкцію , Як заповнити анкету для участі в лотереї. Зараз же ми відповімо на кілька поширених запитань по лотереї «Green Card-2018».

Де можна зареєструватися для участі в лотереї «Green Card-2018»?

Реєстрація триватиме з полудня 4 жовтня до 12.00 7 листопада 2016 року по нью-йоркським часом. С2 травня 2017 року по 30 вересня 2018 року можна перевіряти результати розіграш а на офіційному сайті лотереї: https://www.dvlottery.state.gov.

Заповнювати анкету для участі в цьому розіграші і всіх наступних потрібно ТІЛЬКИ на офіційному сайті Державного департаменту США www.dvlottery.state.gov . Зверніть увагу: сайт повинен мати розширення .gov - в інтернеті вже з'явилися сайти зі схожими адресами, але з розширеннями .com і .org. Це посередники або шахраї.

Також на цьому сайті можна знайти докладну інструкцію щодо заповнення анкети англійською мовою. Перекладу на російську мову умов «Green Card-2018» на даний момент немає. Однак є переклад на українську мову і узбецький. є російський переклад інструкції минулих років , Проте в заявку для 2018 року було внесено деякі незначні зміни, тому користуватися застарілим варіантом не рекомендуємо.

Анкета досить проста, і на її заповнення йде, як правило, 15-20 хвилин.

ВАЖЛИВО: Якщо ви не встигнете заповнити за годину, система перевантажиться, і всі введені дані зникнуть - доведеться все заповнювати наново.

ВАЖЛИВО: У рік можна відправляти тільки одну анкету. Якщо заповніть її двічі - вас дискваліфікують.

Скільки коштує реєстрація?

Заповнення і відправка анкети - БЕЗКОШТОВНІ. Тільки якщо ви виграєте і будете отримувати грін-карту, доведеться заплатити консульський збір за оформлення імміграційної візи.

Які країни беруть участь в лотереї Green Card-2018?

Люди, що народилися в усіх країнах колишнього Радянського Союзу, можуть брати участь у розіграші. При цьому потрібно вказувати сучасну назву країни: Росія, Україна, Білорусь і т. Д. Заявки на «Green Card-2018» не приймаються з тих країн, з яких в попередні п'ять років іммігрували більше 50 тисяч чоловік. Це такі країни, як Мексика, Пакистан, Китай, Колумбія, Індія, Великобританія та інші.

Всього буде видано 50 тисяч грін-карт. Невелика частина людей відсіюється під час оформлення імміграційної візи, тому завжди відбирають понад 50 тисяч осіб. Зворотний бік медалі - є ймовірність, що на всіх віз може не вистачити. Тому в разі отримання повідомлення про виграш, важливо якомога раніше почати процес оформлення візи.

У разі виграшу в програмі «Green Card-2018», візи потрібно отримати в період з 1 жовтня 2017 року до 30 вересня 2018 року. Після цієї дати, навіть якщо вас відібрали, отримати грін-карту вже буде не можна.

Чи можна подавати заявку на лотерею, перебуваючи в США?

Так можна. Важливо не те, в якій країні ви перебуваєте або какое у вас сейчас громадянство, а де ви народилися.

Анна Рудна з Росії перебувала в Сан-Франциско, коли почалася реєстрація на лотерею «Green Card-2017». «Це друга моя спроба, - зізнається вона. - До цього я вже заповнювала анкету разом з сестрою. Сестра виграла, я ні ».

Анкету Анна заповнювала на офіційному сайті dvlottery.state.gov. У графі «Країна, де ви живете зараз» вибрала «United States of America». За відправку анкети нічого не платила.

Анна Рудна заповнювала анкету для грін-карти, перебуваючи в США. Фото з особистого архіву

Хто може брати участь в лотереї?

Головних вимог для учасників два:

• народитися в країні-учасниці лотереї (як написано вище, всі країни пострадянського простору і Ізраїль беруть участь в програмі);

• мати закінчену середню освіту або два роки трудового стажу в протягом останніх п'яти років за фахом, яка вимагає дворічного професійного навчання.

Документальні підтвердження освіти або трудового стажу не потрібно прикріплювати до реєстраційної заявки, проте їх потрібно буде показати консульському працівнику під час інтерв'ю на отримання імміграційної візи.

Якщо ви не зможете довести наявність освіти або досвіду роботи, ваша анкета буде дискваліфікована навіть після виграшу.

А якщо немає повної середньої освіти (не закінчив школу)?

Якщо повної середньої освіти немає, то потрібно довести, що є трудовий стаж. Причому працювати потрібно за професією, що вимагає, як мінімум, два роки попереднього професійного навчання. Визначити, чи відповідає ваш рівень освіти або професійної підготовки цим вимогам, можна за допомогою бази даних Міністерства праці США O * Net OnLine . У ній всі спеціальності розділені на п'ять груп ( «Job Zone»). Якщо у вас немає закінченого середньої освіти, то потрібно показати, що мінімум два роки за останні п'ять років ви працювали на посаді, яка відповідає групі 4 або 5, а також, що у вас рівень не нижче 7.0 за Класифікацією професійної підготовки (SVP - Special Vocation Preparation).

Алгоритм перевірки виглядає так:

1. Виберіть «Find Occupation», потім клацніть на «Job Family».

2. З списку виберіть категорію професії і натисніть «Gо».

3. Виберіть конкретну спеціальність.

4. У розділі «Job Zone» подивіться номер групи і рівень SVP.

Наприклад, виберіть «Computer and Mathematical». У списку «Job Family» клікніть на свою спеціальність, наприклад, «Computer Programmers». У розділі «Job Zone» ви побачите напис Job Zone Four, SVP Range 7.0 to <8.0. Це означає, що спеціальність «Computer Programmers» дозволяє брати участь в програмі «Green Card-2017».

Це означає, що спеціальність «Computer Programmers» дозволяє брати участь в програмі «Green Card-2017»

Напис «Job Zone Four» означає, що представник цієї професії може брати участь в лотереї. Скрін-шот з сайту Міністерства праці США

Кого з членів сім'ї потрібно включати в заявку на отримання грін-карти?

Обов'язково потрібно вказувати чоловіка або дружину, причому незалежно від того, живете ви разом чи ні, і чи збирається чоловік їхати з вами в Америку. Не потрібно вказувати тільки померлих і колишнього подружжя.

Також потрібно вказати всіх неодружених дітей віком до 21 року - рідних, усиновлених та дітей від попередніх шлюбів чоловіка, навіть якщо вони не планують переїжджати. Не потрібно включати тільки дітей, які вже є постійними жителями або громадянами США.

Батьків, а також братів і сестер в анкету включати не потрібно - лотерея все одно не дозволяє забрати їх в США.

Якщо ви не вкажете когось із близьких родичів, під час оформлення візи вас дискваліфікують - ні ви, ні хто-небудь з ваших родичів грін-карту не отримають.

Виняток - якщо поповнення у вашій родині сталося вже після того, як ви відправили заявку. Наприклад, у вас народилася дитина або ви вийшли заміж.

Чи можуть чоловік і дружина одночасно подавати заявки?

Так, обидва члени сім'ї можуть подавати окрему анкету, якщо кожен з них відповідає вимогам. Таким чином, пара може збільшити свої шанси на виграш. Якщо хтось один з них виграє, чоловік отримує грін-карту як член сім'ї.

Юрій та Олена Крицини з Росії подавали анкету удвох. В результаті, пощастило чоловікові.

«Чоловік виграв грін-карту з першої спроби. Спочатку він поїхав в Америку, знайшов роботу і житло, а потім приїхав і забрав нас », - розповідає Олена. Пара працює в сфері IT, тому вирішила переїхати до Каліфорнії, ближче до Кремнієвій долині.

Пара працює в сфері IT, тому вирішила переїхати до Каліфорнії, ближче до Кремнієвій долині

Олена Крицина отримала грін-карту завдяки виграшу чоловіка. Фото з особистого архіву

Чи можна додати до анкети старе фото?

Ні. Фотографія повинна бути зроблена протягом попередніх шести місяців і показувати, як ви виглядаєте зараз. Наприклад, якщо три місяці тому ви були блондинкою з довгим волоссям, а потім раптом вирішили кардинально поміняти імідж - коротко постриглися і пофарбувалися в чорний колір, на фотографії ви повинні бути саме брюнеткою з короткою стрижкою.

Такі ж вимоги поширюються на фотографії всіх членів сім'ї, яких ви вказуєте в анкеті, в тому числі самих маленьких.

Олена Крицина була вагітна, коли разом з чоловіком подавалася на грін-карту. Коли дізналися, що виграли заповітну візу, в родині вже з'явилася дитина. Пара повинна була дослати інформацію про малюка, в тому числі, зробити його фотографію. Олені з чоловіком довелося добряче попотіти, щоб відобразити непосидючого малюка. «Чоловік брав біле простирадло, я клала дитини на неї і веселила, а він, як монстр, стояв над ним і фотографував», - сміється Олена.

Більш докладний опис вимог до фотографії можна знайти в нашій попередній публікації. Крім того, тут можна підігнати ваше фото під потрібні пропорції.

Як зрозуміти, що заяву прийнято?

Після того як ви заповните анкету і натиснете кнопку «Submit» ( «Відправити»), вам повинно прийти повідомлення, в якому буде вказано номер підтвердження. Його обов'язково потрібно зберегти - без нього ви не дізнаєтеся, виграли грін-карту чи ні.

Як не попастися шахраям?

Держдепартамент США наполегливо просить всіх учасників не дозволяти стороннім людям відправляти за вас анкету на грін-карту. Тим більше, що заповнити її може людина навіть з мінімальним рівнем знання англійської мови, особливо за допомогою докладної інструкції «ForumDaily». Численні посередники, які повсюдно пропонують свої послуги щодо заповнення анкет, можуть створити чимало труднощів, а то і просто обдурити. Навіть якщо ви зважитеся скористатися їх послугами, пам'ятайте: ви повинні бути присутніми при процесі заповнення анкети і обов'язково отримати унікальний номер підтвердження. По ньому ви пізніше зможете перевірити, відібрали вас для участі в програмі чи ні.

Якщо номер підтвердження залишиться у посередника, наслідки можуть бути самими різними: ви можете взагалі не впізнати, що виграли, або в разі виграшу у вас почнуть вимагати чималу суму за те, щоб повідомити вам необхідний код.

Як дізнатися, виграв я грін-карту чи ні?

Починаючи с 2 травня 2017 року по 30 вересня 2018 року, використовуючи свій номер підтвердження, ви зможете перевірити статус заявки на сайті www.dvlottery.state.gov . Це єдиний спосіб дізнатися про результати лотереї.

Ніяких електронних або звичайних листів Держдепартамент надсилати не буде.

Єдине електронне повідомлення, яке ви можете отримати від Держдепартаменту США - це нагадування про необхідність перевірити ваш статус після проведення лотереї. Тим більше, офіційна установа ніколи не просить зробити грошові перекази. Будьте в цьому особливо уважні, якщо подавали заявку через посередника.

Чи допомагає уряд США з переїздом, пошуком житла та роботи в разі виграшу?

Ні. Це завдання людини, яка отримала грін-карту. При цьому вам ще потрібно буде довести, що ви після переїзду в США ви не будете претендувати на отримання соціальної допомоги. Тому вам потрібно буде або знайти роботу, або заручитися фінансовою підтримкою від людини, що живе в Америці, або довести, що у вас є заощадження, необхідні в житті в Штатах.

Важливо пам'ятати: виграш грін-карти - це тільки півсправи, головне - як ви зможете себе реалізувати в Америці. Наприклад, почитайте історію голлівудського продюсера Валерії Філ , Яка виграла грін-карту в лотерею і довго не хотіла переїжджати.

Однак пам'ятайте, що крім лотереї «Green Card», є ще як мінімум дев'ять інших способів залишитися в США на ПМЖ.

У кожному з випадків для отримання грін-карти потрібно пройти медичну перевірку та інтерв'ю . Крім того, кожному, хто приїхав в США, варто зробити кілька основних документів: оформити банківські картки, номер соцстрахування і американське посвідчення особи.

Автор: Юлія Буняк

джерело: http://www.forumdaily.com/lotereya-green-card-2017-v-voprosax-i-otvetax/

Де можна зареєструватися для участі в лотереї «Green Card-2018»?
Скільки коштує реєстрація?
Які країни беруть участь в лотереї Green Card-2018?
Чи можна подавати заявку на лотерею, перебуваючи в США?
А якщо немає повної середньої освіти (не закінчив школу)?
Чи можуть чоловік і дружина одночасно подавати заявки?
Як зрозуміти, що заяву прийнято?
Як не попастися шахраям?
Як дізнатися, виграв я грін-карту чи ні?
Чи допомагає уряд США з переїздом, пошуком житла та роботи в разі виграшу?

Новости