Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Імміграція в США: п'ять історій людей, які виграли грін-карту

  1. Провідна, яка мріяла про океан
  2. Двічі іммігрант в пошуках кращого заробітку
  3. Пара з Донецька, яка приїхала до дітей
  4. Молодята, які подавали на грін-карту з США
  5. Латвійці, які мало не спізнилися з грін-картою
  6. Що робити, якщо ви виграли грін-карту

The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited. The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited

Фото: Depositphotos

З 15 травня 2018 року можна перевіряти результати розіграшу лотереї Green Card 2019 (DV 2019). Лотерея Green Card є одним із способів іммігрувати в США , Який підходить практично будь-якому повнолітньому людині з країн пострадянського простору та Ізраїлю. Робити це потрібно тільки на офіційному сайті Державного департаменту США www.dvlottery.state.gov .

ForumDaily раніше давав покрокову інструкцію, що робити після виграшу в лотереї Green Card , і відповідав на найпоширеніші питання, пов'язані з лотереєю . Крім того, на нашому сайті ви можете дізнатися, коли можна подавати заявку в наступний раз і що робити , Якщо ви не виграли зараз грін-карту.

ForumDaily зібрав 5 абсолютно різних історій людей, яким пощастило виграти і отримати право жити і працювати в Америці.

Провідна, яка мріяла про океан

Альбіна Прейс сидить на березі затоки Сан-Франциско, вдихаючи солонуватий запах океану. «Я закохалася в Сан-Франциско років 8 тому, коли була тут перший раз. Ще тоді я собі сказала: приїду сюди жити. Причому, в той час у мене не було взагалі ніяких планів на переїзд », - зізнається вона.

Альбіна жила в Москві і кілька років вела популярні кулінарні шоу на каналі ТНТ «Відкрита кухня» і «Два з половиною кухаря». Разом з співведучою і своєї власної новонародженою дочкою вчила росіян готувати смачно і правильно.

Альбіна Прейс з донькою Роной на руках під час запису одного з шоу. Фото: Facebook «Два з половиною кухаря»

Анкету на грін-карту Альбіна заповнювала кілька разів - безрезультатно. Так вона особливо і не вірила, що можна просто так взяти і виграти право жити в США. Вона й не виграла. Виграв чоловік Олег - з третьої спроби. Результати лотереї він перевіряв двічі: одразу після оголошення результатів система показувала, що його не обрали, коли ж знову перевірив через кілька місяців, прочитав заповітні слова про виграш.

«Мені, чесно кажучи, не дуже хотілося їхати, мені було страшно. Я бовтанка, і в Росії я можу себе нормально реалізовувати за допомогою мови. А англійська у мене не дуже. Я боялася - як же я буду базікати тут. При цьому, я завжди мріяла жити у океану. Тому вирішила так: буде контракт з ТНТ на наступний сезон - залишуся в Москві, не буде - поїду. І контракту у нас не було », - згадує Альбіна.

За її зізнанням, від'їзд ніяк не пов'язаний з політико-економічною ситуацією в Росcии: «До того моменту, як я поїхала, особисто у мене і у людей в моєму оточенні проблем не було ніяких. Ну так, ні сиру або він коштує дорожче. Але не в сирі ж щастя ».

Далі родина збирала необхідні документи і проходила інтерв'ю. «На інтерв'ю ми були втрьох - я, чоловік і дитина. Рона сиділа у мене на колінах. Офіцер не спитала мене ні слова, я промовчала все інтерв'ю. У чоловіка запитували: чому б він хотів тут займатися і чому хоче приїхати в Америку. Жодного каверзні питання не було. Всі взагалі пройшло дуже швидко », - розповідає дівчина.

Інтерв'ю пара пройшла успішно. У Москві їм поставили в закордонні паспорти імміграційні візи, а коли вони приїхали через півроку до Каліфорнії, отримали і саму грін-карту. Тепер Альбіна живе в Сан-Франциско, на березі Тихого океану.

«У мене купа складнощів тут, але все одно мені добре. Я, до радості для себе, дуже легко відмовилася від того, що у мене було в Москві. Так, мені було приємно, що на перехрестях до мене підходили і говорили: «А, це ж ви Альбіна з програми« Два з половиною кухаря »! Мені це дуже подобалося. Мені подобалося, що там нас всюди запрошували, нас все хотіли. Тут ніхто не хоче, але це теж непогано - у мене є час подумати, чого я хочу », - говорить вона.

Альбіна зараз вивчає англійську мову в коледжі і намагається знайти роботу, щоб підтягти розмовну мову ще й таким чином. На батьківщині вона проводила кулінарні майстер-класи і зараз хоче знайти роботу на кухні. Це виявилося непросто.

Альбіна Прейс на березі Тихого океану. Фото Юлії Буняк

«Я себе кожен день ідіоткою відчуваю. У мене є складнощі з мовою, і я хочу попрактикувати його на роботі. Причому, я готова йти майже на будь-яку роботу, на яку мене візьмуть. Весь останній тиждень у мене проходять телефонні інтерв'ю. Розмовляти по телефону по-англійськи - це пекло. Я не розумію питання, які мені задають. Люди просто вішають трубку. Так що поки ці інтерв'ю нічим не закінчилися », - зізнається Альбіна. Але вона рук не опускає - на наступний тиждень у неї заплановані нові інтерв'ю.

Двічі іммігрант в пошуках кращого заробітку

Максим Глибочанської-Грушіхін переїхав з Ізраїлю в США в 2013 році. За рік до цього, з третьої спроби, виграв грін-карту. 30-річний Макс - двічі іммігрант. У 7-річному віці він з родиною з України поїхав в Ізраїль. У Хайфі здобув економічну освіту, 3 роки відслужив в армії. Грін-карту виграв від України, оскільки головне для лотереї - місце народження. Причому, спочатку, як і у випадку з чоловіком Альбіни, система показала спочатку негативний результат, а через кілька днів - позитивний.

Оскільки на момент подачі заявки на грін-карту Макс жив в Ізраїлі, то інтерв'ю проходив в посольстві США в Єрусалимі. Про виграш дізнався в травні, інтерв'ю йому призначили на лютий. На співбесіду Максим приніс виписку з банківського рахунку (чим більше на ньому грошей - тим краще), свідоцтво про народження, документ про вищу освіту, а також лист від спонсора-американця (в разі Максима це був родич), в якому той брав на себе зобов'язання допомогти в разі потреби новоприбулого американцеві.

На інтерв'ю можна було взяти перекладача, але Максим вирішив сам відповідати на всі питання по-англійськи - мова він вчив з 7 років. «Інтерв'ю виглядало так: я підійшов до стійки за склом, ми навіть не сідали. Хвилин 15 консульський офіцер мене питав про те, де я живу, де навчався, народився, де збираюся зупинятися на початку в Америці, просив показати документи, причому, чим я збираюся займатися після переїзду в США, навіть не поцікавився », - розповідає Максим .

Хвилин 15 консульський офіцер мене питав про те, де я живу, де навчався, народився, де збираюся зупинятися на початку в Америці, просив показати документи, причому, чим я збираюся займатися після переїзду в США, навіть не поцікавився », - розповідає Максим

Максим Глибочанської-Грушіхін, завдяки переїзду в США, став заробляти набагато більше. Фото з особистого архіву

Він залишив свій паспорт в посольстві, а через 2 тижні його повернули з імміграційною візою. Менше ніж через 2 місяці Максим полетів до Каліфорнії. В аеропорту після прильоту у нього запитали адресу, куди йому вислати грін-карту, і через два тижні вона була у Максима на руках.

Зараз Макс живе і працює в Кремнієвій долині. «Після переїзду в Долину я зрозумів, що потрібно займатися IT, і пішов вчитися на тестувальника. Після місяця навчання влаштувався на роботу в Сан-Франциско. На першій роботі отримував $ 9 на годину, але вже через 3 місяці влаштувався в іншу компанію на $ 35 на годину. Потім знайшов роботу тестувальника з річним заробітком в $ 90 тисяч - це $ 45 в годину плюс бонуси. Правда, близько 30% зарплати йде на податки. Я тестую функціональність відеопрогравачів. Цю спеціальність можна освоїти за місяць навчання ", - зізнається Макс.

«Добре, де нас немає, але ми вже всюди, - сміючись, відповідає Максим на питання про те, чому вирішив поїхати. - Я Ізраїль дуже люблю, там добре жити. І там, якщо чесно, набагато безпечніше, ніж в Сан-Франциско. Єдиний момент, який мене напружував, - це те, що у нас все досить передбачувано, все заробляють від $ 1,5 до $ 3 тисяч в місяць. Після приїзду сюди я швидко вийшов на ті гроші, які в Ізраїлі не міг би заробити. Там такі зарплати, як зараз у мене, отримують, наприклад, дуже круті лікарі. Приємно, що США дозволяють тобі реалізовувати свій потенціал ».

Пара з Донецька, яка приїхала до дітей

Надія і Валерій Савченко з України виграли грін-карту в минулому році. Обом - по 55 років. Заявку на грін-карту від їх особи подавала дочка, яка вже живе в США. З першого разу виграв Валерій.

Сім'я на батьківщині більше 20 років займалася бізнесом - володіла магазином жіночого одягу. Валерій, крім цього, робив ремонт житла. Один з головних страхів Надії, пов'язаний з переїздом, - незнання англійської мови. Хоча вона практично самостійно вивчила польську, поки 23 роки їздила за товаром до Польщі.

Готуючись до інтерв'ю, подружжя документів зібрали навіть більше, ніж потрібно. В тому числі, дочка написала фінансове зобов'язання матеріально підтримувати їх в США в разі потреби.

За словами Надії Савченко, інтерв'ю проходило російською мовою і тривало менше 5 хвилин. Поставили лише декілька запитань - як вони дізналися про грін-карті і як їх дочка потрапила в Америку. При цьому подружжя навіть не питали - кажуть вони по-англійськи.

Молодята, які подавали на грін-карту з США

Олександра Степанова разом зі своїм тоді ще майбутнім чоловіком Іллею подавала на грін-карту з Америки. Вони разом приїхали з Росії: Олександра за студентською візою, Ілля - по робочій, він програміст. Жили в Бостоні близько 2,5 років, коли дізналися, що Ілля з третьої спроби виграв грін-карту. Це було в 2011 році. Після цього молоді люди відразу одружилися і подали документи на оформлення імміграційної візи.

Після цього молоді люди відразу одружилися і подали документи на оформлення імміграційної візи

Олександра Степанова працює в США фітнес-інструктором. Фото з особистого архіву

«У лотереї нам присвоїли досить високий номер - десь за 30 000. Ми боялися, що не встигнемо пройти всі процедури до 1 жовтня, адже після цієї дати наш виграш б згорів. Але, слава Богу, встигли », - каже Олександра.

Через деякий час пара переїхала до Каліфорнії. Інтерв'ю проходили в офісі Служби з питань громадянства та імміграції США в Сан-Хосе. Подружжя закидали питаннями.

«На інтерв'ю багато уваги приділили нашому шлюбу, оскільки думали, що він фіктивний. Адже ми одружилися вже після виграшу. Тому запитували всі: куди ми їздили відпочивати разом, скільки людей живе в нашій квартирі, чи знаємо ми батьків один одного і т. Д. Але ми до одруження 10 років зустрічалися, так що спокійно відповіли на всі питання », - згадує Олександра.

У підсумку, пара отримала грін-карту, і зараз щасливо живе в Каліфорнії і виховує дитину.

Латвійці, які мало не спізнилися з грін-картою

Павло і Катя Киливник - громадяни Латвії, але на момент подання анкети на лотерею-2015 жили в Ірландії. Подружжя заповнили свою заявку і зовсім про неї забули. Підсумки лотереї-2015 опублікували 1 травня 2014 року, а вони кинулися перевіряти результати лише у вересні.

«Прочитавши You have randomly selected [Ви були відібрані випадковим чином] не повірили своїм очам, - згадує Катя. - З одного боку, ми дуже зраділи, а з іншого - злякалися, що втратили багато часу. На наступний день стали дзвонити в консульський центр у Кентуккі, і нам підтвердили, що ми ще встигаємо заповнити анкети на трьох членів сім'ї ».

Своєї черги на інтерв'ю сім'я чекала 8 місяців. Інтерв'ю проходило в Дубліні.

«Ми були супер-підготовленими, але все одно дуже хвилювалися, адже від результату інтерв'ю залежало, дадуть нам візу чи ні. Як виявилося, даремно хвилювалися, так як візи отримали без проблем. Крім звичайних питань по навчанню і роботі, запитали тільки, де плануємо жити і працювати. От і все! Ми, задоволені і щасливі, дочекавшись з посольства паспорта з візами, відразу замовили квитки в Сан-Франциско в один кінець », - згадує Катя.

Грін-карту сім'я отримала через 3 тижні після в'їзду в США. Чоловіка перевели в сан-Франциський офіс IT-компанії, в якій він працював, і для облаштування виділили на 2 тижні квартиру в Кремнієвій долині. За цей час родина отримала номер соціального страхування і зняла житло в невеликому місті недалеко від Сан-Франциско.

«Чоловік на початку 2000-х уже жив в Америці пару років, так що він зараз себе почуває, як риба в воді. А я до сих пір в стані ейфорії », - сміється Катя.

Грін-карта дає майже такі ж права, як і американське громадянство. Відмінність - власники грін-карт не можуть брати участь у виборах. Фото: vivastravel.ru

Що робити, якщо ви виграли грін-карту

Отже, коротка інструкція, що робити, після того як ви дізналися про виграш грін-карти.

  1. Заповнити форму DS-260 .
  2. Пройти медичне обстеження. Його вартість - $ 150-215 (в залежності від країни і віку). Необхідні вакцинації оплачуються окремо. Проходити його потрібно тільки в тій клініці, яка схвалена посольством США в вашій країні. Їх адреси є на сайті посольства. Наприклад, для України це Міжнародна організація з міграції в Києві , для Росії - Міжнародна організація з міграції в Москві. Результати медичного обстеження на інтерв'ю потрібно приносити в запечатаному конверті.
  3. Зібрати необхідні документи, відповідні вашої ситуації:

• документ про освіту або підтвердження необхідного стажу роботи;

• свідоцтво про народження;

• свідоцтво про шлюб або офіційні докази зміни прізвища;

• свідоцтво про розлучення;

• рішення суду про усиновлення;

• довідка про несудимість з усіх країн (в тому числі - колишнього Радянського Союзу), в яких ви прожили більше року;

• військовий квиток;

• всі рішення судів і пенітенціарних служб, якщо ви були затримані, заарештовані або відбували термін;

• документи, що пояснюють перебування в США більш ніж півроку і документи про депортацію;

• дві кольорові фотографії 5х5 см, зроблені не раніше, ніж за півроку до дати інтерв'ю;

• докази проживання в країні за адресою, вказаною в анкеті DS-260 ;

• докази того, що в США ви не будете на повному державному утриманні. Це можуть бути документи, що підтверджують наявність майна, заощаджень, запрошення на роботу в США або документ про фінансову підтримку від родича чи друга з Америки (форма I-134).

  1. Сплатити візовий збір в $ 330.
  2. Пройти інтерв'ю.

Всю додаткову інформацію Ви можете дізнатись тільки на сайті посольства США в вашій країні.

Для тих, хто зважився на імміграцію в США, ForumDaily розповідав, як отримати американське посвідчення особи, відкрити рахунок в банку , зняти житло , отримати освіту і побудувати кредитну історію .

Від редакції: Перша версія даної статті була опублікована в 2016 році.

Читайте також на ForumDaily:

Як отримати громадянство США, якщо чоловік - американець

Результати розіграшу грін-карт: поради і правила

Що робити після виграшу в лотереї Green Card: покрокова інструкція

Як розлучення може вплинути на імміграційний статус

Відмовитися від американської мрії: історії повернулися на батьківщину

Лотерея «Green Card» в питаннях і відповідях

10 способів залишитися в США

Шановні читачі ForumDaily!

Спасибі, що залишаєтеся з нами і довіряєте! За останні чотири роки ми отримали масу вдячних відгуків від читачів, яким наші матеріали допомогли влаштувати життя після переїзду в США, отримати роботу або освіту, знайти житло або влаштувати дитину в садок. Ми раді, що допомагаємо вам в період імміграції, який може бути досить складним.

Зараз ми хочемо попросити ВАС про підтримку. Якісна журналістика достаточнo витратна. Після різкого скорочення рекламних надходжень від Facebook, наші доходи не покривають витрати на утримання редакції, що ставить під загрозу безперервну роботу сайту. Ми не вводимо платну підписку, як це роблять багато американських ЗМІ, і надаємо доступ до всіх наших матеріалів безкоштовно, оскільки розуміємо, наскільки важливо для російськомовних іммігрантів отримувати перевірену інформацію рідною мовою. $ 5, $ 10, $ 20 - будь-яка сума, якої ви зможете поділитися з нами, допоможе вижити сайту, а значить, ми зможемо і далі надавати корисну інформацію тисячам іммігрантів. Підтримайте якісну журналістику! Ми віримо в силу наших читачів!

Завжди ваш, ForumDaily!

Хочете більше важливих і цікавих новин про життя в США і імміграції в Америку? Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. Вибирайте опцію «Пріоритет в показі» - і читайте нас першими. І не забудьте підписатися на ForumDaily Woman - там вас чекає маса позитивної інформації.

Хочете більше важливих і цікавих новин про життя в США і імміграції в Америку?

Новости