Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Грін-карта США. Як отримати грін-карту США в 2019 році?

  1. Що таке грін-карта?
  2. Обов'язки власника грін-карти
  3. Способи отримання грін-карти
  4. 2. Робоча імміграція за візами EB-1 / EB-2
  5. 3. Імміграція по візі інвестора EB-5
  6. Найбільш поширені причини для відмови у видачі грін-карти

Грін-карта не просто дозволяє цілий рік жити в США. Маючи в кишені цей документ, можна отримати пільгову іпотеку, знижку на навчання в університетах, стипендію або грант. Prian.ru розповідає, як правильно оформити посвідку на проживання в США. Грін-карта не просто дозволяє цілий рік жити в США

Що таке грін-карта?

Згідно з офіційною термінологією, Green Card (грін-карта) - це вид на проживання США, документ, що дозволяє його володареві легально і постійно жити в Америці, а також мати всі права громадянина цієї країни, крім права голосу.

Володаря грін-карти зазвичай називають законним постійним резидентом США (lawful permanent resident), або просто резидентом. Ставши резидентом, ви отримуєте безпеку для вашої родини і захист ваших ділових інтересів американським законодавством, право виїжджати з США і повертатися назад без візи. Крім того, можна брати іпотеку і інші кредити на більш вигідних умовах, а також розраховувати на значні знижки на навчання в державних університетах. Навчання обійдеться вам в три-чотири рази дешевше. Резидентам також доступні стипендії, гранти та інші пільги, які надаються громадянам США.

Власникові грін-карти не потрібно американська віза - він може приїжджати і їхати тоді, коли йому зручно. Єдина вимога полягає в необхідності знаходитися в США не менше шести місяців протягом календарного року. Якщо володар грін-карти відсутня більш одного року, то його можуть не пустити в країну, незважаючи на наявність документа.

Грін-карта зазвичай видається на 10 років, а через п'ять років володіння нею можна звернутися за громадянством - це дає деякі додаткові переваги і знімає вимогу щодо обов'язкового шестимісячного знаходженню в США.

Обов'язки власника грін-карти

Бажано перебувати в США не менше шести місяців на рік. Це необхідно для подальшого отримання американського громадянства і підтримки статусу резидента.

Якщо володар документа проживає в США мінімум шість місяців в році і здійснює тільки короткострокові поїздки за межі країни, питань не виникне. Якщо термін з останнього виїзду більше шести місяців, але менше року, при в'їзді в США можуть питати про тривалій відсутності, і резидент повинен надати поважні докази, чому він був змушений так довго бути у від'їзді.

Якщо власнику грін-карти потрібно перебувати поза США довше одного року, потрібно подати заяву на спеціальний імміграційний документ Form 131 - Re-entry Permit (дозвіл на в'їзд після тривалої відсутності). В іншому випадку, при поверненні можуть виникнути проблеми на кордоні і грін-карту можуть анулювати.

При знаходженні поза країною більше одного року, по-перше, виникає презумпція, що резидент відмовився від грін-карти, і, по-друге, переривається термін перебування для цілей отримання громадянства.

Тримач документа залишається під дією всіх імміграційних законів. Це означає, що дозвіл можуть анулювати, якщо імміграційна служба вважатиме, що воно було отримано в результаті обману або шахрайства, якщо його власник вчинить злочин.

Володар грін-карти зобов'язаний повідомляти в імміграційну службу про місце проживання протягом 10 днів з моменту зміни адреси.

Способи отримання грін-карти

1. Імміграція з метою возз'єднання сім'ї

Громадяни та постійні мешканці США мають право звернутися до Служби у справах громадянства та імміграції з проханням про видачу їх родичам імміграційних віз.

Громадяни США старше 21 років можуть «просити» за своїх чоловіків, батьків, дітей, а також братів і сестер. Законні постійні резиденти (власники грін-карти) мають можливість подавати прохання про видачу імміграційної візи своїм дружинам і неповнолітнім дітям молодше 21 року, які не перебувають у шлюбі.

Кількість осіб, які прибувають в США на постійне місце проживання, обмежена щорічної квотою і не може перевищувати 480000 в рік.

2. Робоча імміграція за візами EB-1 / EB-2

Цей спосіб підходить менеджерам і керуючим міжнародних компаній. Ці візи є імміграційними і ведуть до отримання грін-карти, дозволяючи співробітникам отримати право на в'їзд на територію США для роботи на постійній основі.

Для отримання візи EB-1 компанія в США повинна здійснювати значний обсяг операційної діяльності протягом не менше одного року. Позиція в іноземній компанії особи, яка претендує на отримання візи, повинна бути управлінської або керівної.

Також часто потрібно, щоб заявник мав у своєму підпорядкуванні достатня кількість співробітників в компанії. Крім того, претендент повинен пропрацювати в кваліфікаційної іноземної компанії на посаді менеджера або керівника протягом одного року з трьох років, що передують його поїздці в США.

Як правило, американська компанія повинна отримувати річний прибуток в розмірі $ 70000, щоб підтвердити здатність виплачувати заробітну плату заявнику.

3. Імміграція по візі інвестора EB-5

Віза EB-5 є імміграційної, тому веде до отримання грін-карти і забезпечує постійне місце проживання без обмежень. Вклавши певну суму, а також підтвердив, що кошти для інвестицій мають законне джерело походження, можливо отримати цей документ і іммігрувати всією сім'єю в США.

Інвестиції повинні створити 10 робочих місць в США для кожного претендента, який прагне отримати візу EB-5. Цей спосіб вимагає великих фінансових вкладень, але зате ідеально підходить тим, хто не планує управляти власним бізнесом, але хотів би переїхати в США. Також важливим моментом є відсутність в даній категорії візи вимог до національності, знання мови, спеціальним досвіду роботи або до утворення.

Сума вкладень становить $ 500000, якщо проект відноситься до категорії TEA - високий рівень безробіття або сільська місцевість, і дорівнює $ 1000000, якщо він не належить до категорії TEA.

Читайте статтю про інвестиційних візах в США .

Існують також варіанти отримання політичного притулку та виграшу в лотерею Грін-кард. Але ми не будемо їх розглядати, так як вони не є надійними. Наприклад, за даними Держдепу США, з 12 млн учасників лотереї в 2013 році грін-карту отримали 105 тис. Осіб.

Найбільш поширені причини для відмови у видачі грін-карти

Кожен випадок отримання грін-карти індивідуальний. Людина приходить зі своїм досвідом і «багажем». І його справа вирішується персонально. Загальних ситуацій не буває. Однак, безумовно, існують якісь моменти, які так чи інакше ведуть до невдалого досвіду.

Наприклад, явна невідповідність заявленим вимогам до отримання візи, надання неправдивих і недостовірних відомостей, самостійна подача петиції (відмова від послуг професійного адвоката), допущені в петиції помилки, а також звернення до тих, хто не володіє достатнім досвідом.

Чарльз Рейтер, керуючий партнер компанії «Amlaw Group» розповідає: «Деякі люди, в спробах зробити свою петицію більш« яскравою »і релевантною для імміграційного офіцера, привносять туди не цілком достовірні відомості, прикрашають якісь факти своєї біографії. Але саме подібні дії найчастіше ведуть до відмов. Надання виключно правдивої інформації, підкріпленої документальними фактами - єдиний спосіб дати собі шанс іммігрувати в США ».

Грін-карта через воссоедіеніе сім'їГрін-карта міжнародного керівника ЕВ-1Грін-карта через працевлаштування ЕВ-2/3Грін-карта через інвестиції ЕВ-5

Вимоги Немає вимог до національності, посади, освіті або досвіду роботи. Обов'язковий досвід роботи заявника не менше 1 року в якості топ-менеджера іноземної компанії (за останні 3 роки). Заявник перекладається на постійну роботу в дочірню компанію в США на керівну посаду. Наявність роботодавця в США, який буде подавати петицію для майбутнього працівника. Немає вимог до національності, посади, освіті або досвіду роботи. умови

Наявність родича-громадянина США:

1 категорія - близькі родичі - дружина; дітей до 21 років, які не перебувають у шлюбі; і батьків (якщо заявник старше 21 років).

2 категорія - родичі, які потрапляють в спеціальну категорію - діти старше 21 років, які не перебувають у шлюбі; діти будь-якого віку, які перебувають у шлюбі; брати і сестри заявника.

АБО наявність чоловіка-власника Грін карти (постійного резидента США).

Компанія в США є дочірньою компанією.

Компанія в США повинна існувати не менше 1 року.

Бажано 10+ співробітників і два рівня управління (керівники-підлеглі або підрозділу).

$ 75000 чистого прибутку в рік.

Проходження процесу трудової сертифікації Департаментом Праці США. Мета трудової сертифікації - показати, що прийняття іноземного працівника не вплине негативно на працевлаштування, зарплату і умови праці громадян США. Проводиться шляхом PERM - включає рекламу вакансії, інтерв'ю з можливими кандидатами і визначення, що громадяни США не відпо або не бажають зайняти запропоновану позицію.

Інвестувати $ 500000 або $ 1000000.

$ 500000, якщо проект відноситься до категорії TEA (високий рівень безробіття або сільська місцевість).

$ 1000000, якщо проект не відноситься до категорії TEA.

Грошові кошти для інвестицій мають законне джерело походження.

Інвестиції повинні створити 10 робочих місць в США для кожного інвестора, який прагне отримати візу EB-5.

Терміни Залежить від категорії родичів. Близькі родичі 1ої категорії - від 3 місяців до 1 року. Родичі спеціальної категорії і подружжя постійних резидентів - від 1 року до 12 років очікування (в залежності від підкатегорії і довжини черги на візу). Близько 6-9 місяців для обробки Службою імміграції та натуралізації США; Плюс час для обробки даних консульством або для зміни статусу. Близько 3-4 місяців - підготовка до трудової сертифікації. Близько 5 місяців - розгляд заяви Департаментом праці (9-12 місяців в разі аудиту). Потім, близько 3-6 місяців розгляд в імміграційній службі США. Близько 9-14 місяців для обробки Службою імміграції та натуралізації США; Плюс час для обробки даних консульством або для зміни статусу. Плюси Немає вимог до заявітеолю крім наявності родинних зв'язків. Отримання постійної Грін карти. Отримання постійної Грін карти. Найбільш надійний спосіб отримати Грін карту (більше 85% схвалень). мінуси

Довга черга очікування візи для певних категорій родичів.

У разі заміжжя, отримання тимчасової (умовної) Грін-карти на 2 роки. Після 2х років подається заява на зняття умовності і отримання постійної Грін-карти.

Високі вимоги до оборотів, співробітникам, і досвіду роботи. Тривалий і складний процес трудової сертифікації (до 24 місяців). Інвестор отримує умовну Грін-карту на 2 роки. Після 2х років подається заява на зняття умовності, і інвестор отримує постійну Грін карту.

За допомогу в підготовці матеріалу портал Prian.ru дякує Чарльза Рейтера, керуючого партнера компанії «Amlaw Group».

Підготувала: Ольга Петегіріч

Умови цитування матеріалів Prian.ru

Що таке грін-карта?
Що таке грін-карта?

Новости