Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Green Card в Україні - як отримати?

  1. Кожен, хто хоч раз замислювався про переїзд на постійне місце проживання в США, знає, що отримання...

Кожен, хто хоч раз замислювався про переїзд на постійне місце проживання в США, знає, що отримання Зеленої карти (Green Card) - один з найпростіших способів його реалізації. Про те, як отримати Грін Кард в Україні, розповідає Workland.com.ua

Безпрограшна лотерея Green Card

Грін Кард або Програма «Diversity Immigrant Visa» - це візова програма Держдепартаменту США, метою якої є різноманітність населення країни за рахунок регулювання імміграції. Щороку, починаючи з 1995, США розігрують 50 тисяч Грін Кард - Permanent Resident Card, - які дають її власнику право на постійне місце проживання (ПМП) і роботу в США.

Механізм відбору переможців наступний. Щороку до певного терміну всі бажаючі подають свої анкети на участь у лотереї на сайті Держдепартаменту США. Надійшли анкети поділяються по шести географічних регіонів, а потім серед них випадковим чином комп'ютер відбирає переможців. При цьому ступінь володіння англійською мовою, досвід роботи та інші характеристики значення не мають.

Переваги Green Card або навіщо нам це треба

Володар Грін Кард отримує більшість прав і деякі соціальні пільги нарівні з резидентами США (за винятком виборчого права):

  • через 5 років перебування з США володар Green Card може подати заяву про надання громадянства;
  • право на легальне працевлаштування;
  • право відкривати власну справу / засновувати компанії;
  • право на допомогу в освіті, фінансовану урядом США;
  • істотні знижки на освіту;
  • право законно володіти нерухомістю, авто, зброєю нарівні з резидентами;
  • в деяких випадках - привілеї при виході на пенсію;
  • право вільно перетинати кордон США.

Як взяти участь в диверсіфікаційній візової лотереї «Грін Кард-2017»

Щоб стати учасником Green Card необхідно зареєструвати заявку на сайті Держдепартаменту США тут: dvlottery.state.gov. Зазвичай реєстрація анкет проходить один раз на рік в жовтні, причому процедура ця безкоштовна. Майте на увазі - заповнювати Анкету необхідно онлайн в чіткій відповідності до вимог Держдепартаменту США і правилами програми, а значить, мінімальне володіння англійською мовою все-таки знадобиться. Крім того, необхідно докласти фото заявника (і супроводжуючих його осіб), зроблене не раніше ніж за півроку до подачі заявки.

Взяти участь в лотереї можуть громадяни-уродженці країн-учасниць лотереї (Україна входить в їх число), в яких еквівалент середньої освіти (10 класів школи або училище / технікум). Разом з заявником право на виїзд з ним мають чоловік / дружина і їхні діти до 21 року, які не перебувають у шлюбі.

Після реєстрації Держдепартамент присвоює вам номер-підтвердження (сonfirmation number), за яким ви надалі зможете відслідковувати статус своєї заявки.

Увага! Не намагайтеся ввести свої анкетні дані двічі, щоб підвищити шанси на виграш. В цьому випадку і основна анкета, і її дублікати будуть видалені, а ви - дискваліфіковані.

А далі?

Після того, як комп'ютер відбере переможців, ви можете перевірити статус своєї заявки за номером-підтвердження на сайті dvlottery.state.gov. Зверніть увагу, відстежувати статус заявки треба самостійно, ніяких повідомлень в якій би то не було формі Держдепартамент не надсилали.

Я переможець!

Якщо після введення вашого номера-підтвердження на екрані висвічується лист зі штрих-кодом і ваші дані, то ви стали переможцем.

Але не спокушайтеся - перемога в лотереї ще не означає, що ви отримаєте Грін Кард.

Наступний етап - заповнення імміграційної форми DS-260 (анкети) на кожного члена сім'ї. У ній вказуються особисті дані: статус, освіту, місця роботи та інше. Заповнювати форму треба гранично уважно і правдиво. Після її заповнення роздрукуйте сторінку підтвердження (confirmation page), вона стане в нагоді вам на співбесіді в посольстві, запрошення на яке має прийти на вказану в анкеті електронну адресу.

З 2012 року українці можуть проходити співбесіду в консульському відділі посольства США в Києві, де і буде прийматися рішення про видачу вам імміграційної візи. Пройти таке співбесіду необхідно до кінця вересня виграшного року, не встигнете - виграш анулюється. А тому не витрачайте час даремно - займіться збором і перекладом на англійську необхідних документів і проходженням обов'язкового медичного обстеження в одній з сертифікованих клінік, яке обійдеться в 215 $ на кожного члена сім'ї. На візовому співбесіді вам потрібно буде оплатити також консульський збір у розмірі 330 $ за людину і додатково 160 $ ​​потрібно сплатити в якості збору міграційної служби.

Зверніть увагу - призначення дати інтерв'ю ще не означає, що вам гарантовано відкриють візу.

Зауважимо, що процедура оформлення візи на виїзд - справа не швидке. В середньому від моменту участі в розіграші Green Card до виїзду проходить від півроку до 2 років.

Чи потрібні посередники

На просторах Уанету існує маса сайтів-посередників, що пропонують свої послуги щодо заповнення анкети на участь у лотереї Грін Кард, а також всі супутні послуги.

З одного боку, якщо Ви відчуваєте себе невпевнено через слабке володіння мовою або властивою вам неуважності, можна перекласти завдання по супроводженню вашої участі в програмі на таких посередників. Адже найменші помилки або неточності при заповненні заявки на участь у програмі можуть привести до дискваліфікації або відмови в співбесіді в консульстві.

З іншого боку, на ринку існує чимало шахраїв, які беруть значні суми з бажаючих спробувати щастя в Грін Кард. Посольство США в Україні звертає увагу на ознаки того, що ви маєте справу з візовими шахраями:

  • з вас вимагають гроші за реєстрацію в лотереї (нагадуємо, подача Анкети на Грін Кард безкоштовна);

  • надсилають вам повідомлення про перемогу в лотереї і вимагають оплату за це;

  • обіцяють збільшити ваші шанси на виграш;

  • намагаються продати вам ваш номер-підтвердження і т.д.

А тому, якщо вже вирішили звернутися за допомогою, будьте вкрай уважні при виборі компанії для співпраці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Що таке Re-entry Permit і як його отримати?
Імміграція українців в США: основні моменти
Мовні тести TOEFL: як пройти?
Який іспит вибрати: TOEFL або IELTS

ОФОРМИТИ ЗАЯВКУ НА ОТРИМАННЯ ВІЗИ

А далі?

Новости