Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як отримати Грін Карту США громадянину РФ. Корисні поради

  1. Грін-Карта США і інформація про неї
  2. Основні вимоги до фотографії
  3. Які переваги є у власника Грін-карти

Більшості з нас знайомий вираз -Грін-Карта США, або Зелена карта. Є багато фірм, які непогано заробляють на цьому. Що ж собою являє Грін карта, і яким чином можна її отримати? Саме про це ми поговоримо в цій публікації.

Саме про це ми поговоримо в цій публікації

Грін-Карта США і інформація про неї

Перш ніж розповісти про те, як отримати Грін карту США громадянину РФ, потрібно нашим читачам запропонувати деякі відомості. Отже, Грін-Карта є спеціальною картою ідентифікатором, за допомогою якої можна жити в США і отримати роботу. Через п'ять років після того, як людина отримає Грін карту, при постійному проживанні в США, він може оформити заяву на отримання громадянства в цій країні.

Що ж собою являє і як виглядає даний документ?

Це невеликого розміру посвідчення зеленого кольору, з відбитком пальця її власника, фото, місцем проживання та контактними даними. Першим подібним документом була звичайний білий папір, яка засвідчувала проходження реєстрації іноземного громадянина. Після закінчення другої світової війни, це посвідчення стало сучасної Грін картою, яка надавала право іммігрантам залишатися в країні на легальній підставі. Правда, з часом, для захисту цього документа від підробок, дизайнер змінив його колір. Але все ж з початку 2010 року, карта почала випускатися в зеленому оформленні, і стала повністю відповідати своїй назві. У 2016 році отримати даний документ можна в такий спосіб:

  • Возз'єднання всієї родини з близькими родичами, які проживають в США.
  • Укладення шлюбу з громадянином Сполучених Штатів Америки.
  • Надання роботодавцем клопотання.
  • Отримання громадянином притулку з релігійних, політичних, або будь-яким іншим підставою.
  • Визнання статусу біженця.
  • Вкладення в економічний розвиток країни.
  • Бізнес-карта.
  • Диверсифікаційна лотерея.

Возз'єднання з сім'єю. Возз'єднання з близькими родичами, які проживають в США, в багатьох випадках може на сто відсотків гарантувати отримання Грін-карти. До родичів як правило відносяться: близькі родичі, наприклад, батьки громадян Америки, діти до 21 років, подружжя, і сестри і братися, які в свою чергу теж є громадянами США.

Шлюб. Існує інший спосіб отримання зеленої карти. Цей висновок шлюбу в офіційному порядку з громадянином США. Що стосується цивільного шлюбу, то в даному випадку, отримати візу неможливо. А ось якщо чоловік або дружина, є громадянами США, подадуть своє клопотання в імміграційному службу, то цей факт може позитивно вплинути на цей процес. Але все таки, більшість громадян інших країн неодноразово намагалися ввести в оману влади, оформляючи фіктивні шлюби в обмін на грошову винагороду. Співробітники імміграційної служби, яка і займається видачею Грін Карт, за великий час своєї роботи легко можуть відрізнити фіктивні шлюби від справжніх. Для можливості підтвердити офіційний шлюб, владі США обов'язково потрібно буде надати такі докази:

  • фото, які демонструють сімейні відносини,
  • різні рахунки з банків, рахунки за оплату комунальних служб,
  • нерухомість, яка знаходиться в спільному користуванні,
  • сімейний бізнес і документи на власних дітей.

Всі ці документи допоможуть оформити Грін карту. Термін її дії в даному випадку, становить 2 роки. Але після закінчення даного терміну, вам потрібно буде відвідати імміграційну службу, і подати нові документи за наданим вище списку. У тому випадку, якщо нерезидент США має власну дитину за межами штатів, то як тільки він отримає дозвіл на проживання, його дитина автоматично теж має на це право.

Політичні та робочі візи. Якщо ви є відмінним працівником, і маєте високу посадове становище, і ваша американська фірма бажає, щоб ви залишилися в цій країні, то її керівники можуть клопотати про видачу вам Грін карти і отриманні громадянства. Американська влада може надати притулок тим особам, здоров'я і життя яких піддається небезпеці через будь-яких політичних чи релігійних мотивів. Для того, щоб можна було отримати таку Грін-карту, вам буде потрібно якимось чином потрапити на територію Америки, і надати владі всі докази пов'язані з загрозою, яка вас може чекати в країні вашого проживання. В даному випадку, вам необхідно буде найняти досвідченого юриста, який відмінно розбирається в цих питаннях. Дані послуги обійдуться вам далеко не дешево.

Інвестування. Якщо ви є заможною людиною, і ваші кошти можуть дозволити вам вливати інвестиції в економіку США, від п'ятисот тисяч доларів до мільйона. Крім цього, для того, щоб отримати Грін-карту, можна створити нову компанію, і вкласти свої інвестиції в майбутнє її існування. Даний спосіб дозволить вам отримати спеціальну інвестиційну карту Грін-карту. Отримання зеленої карти, також можливо при переведенні працівника закордонної філії фірми США, в той філія, який знаходиться на території Америки. В цьому випадку, слід подати необхідну документацію на отримання зеленої карти після закінчення 1,5 років, після перекладу. Припустимо, якщо ви почнете займатися своїм перекладом в 2016 році, то вже з настанням 2018 роки ви можете відвідати імміграційну службу і отримати зелену карту.

Лотерея. Даний метод дуже часто застосовується тими людьми, які мріють виїхати на постійне місце проживання в Америку. Щороку, держдепартамент США, займається проведенням спеціальної програми - так званої лотереєю, за допомогою якої можна виграти Грін- карту. Анкета на участь у даному конкурсі, знаходиться на офіційному сайті. Заповнити її можна там же. Розіграш зеленої карти здійснюється за допомогою комп'ютера. Переможець цієї лотереї повинен пройти інтерв'ю і оформити необхідну документацію на отримання Грін-карти. Але варто зазначити, що у даного методу є свої недоліки і деякі обмеження. Реєстрація на участь у розіграші відбувається за півтора року до проведення цієї лотереї. Департамент США зміг встановити, що ті держави, в яких число офіційних іммігрантів, за останні п'ять років перевищила 50 000 тис. Осіб, не мають право брати участь в лотереї. Велика кількість Грін-карт надається країнам, що мають найменше число іммігрантів. Департаментом Америки було встановлено спеціальну квоту, для кожного-держави, що бере участь в лотереї -не більше 7% від загального числа. віз.

Зразок оформлення анкети для участі в розіграші лотереї 2017 року.

Зразок оформлення анкети для участі в розіграші лотереї 2017 року

Для того, щоб взяти участь в розіграші, потрібно правильно заповнити відповідну анкету. Шанс отримати виграш є у кожного, оскільки комп'ютер вибере переможця за допомогою випадкових чисел. До початку 2015 року, число людей, які взяли участь в цьому розіграші, склало майже десять мільйонів. Заповнення анкети відбувається безкоштовно. Але якщо ви станете переможцем лотереї, то вам доведеться оплатити спеціальний збір за видачу Грін-карти. У разі виграшу, консульський збір складе приблизно 300 $. Вам також необхідно буде приїхати на співбесіду в посольство США, подати певний пакет документів, і здати аналізи. Якщо ви виграєте лотерею, то вам буде призначена дата проведення співбесіди. Вам також повідомлять, яку документацію потрібно буде надати.

Заповнювати анкету слід дуже уважно, так як невелике відхилення від встановленої в ній форми, може загрожувати вам повною дискваліфікацією. Як ми писали трохи вище, існує безліч компаній, які пропонують послуги посередника, при оформленні та подачі даних анкет. Будьте гранично уважні! Так як є шахраї, що запитують величезні грошові суми, за надання своїх послуг.

Прочитайте статтю сайту: Що таке фінансовий лізинг

Основні вимоги до фотографії

Якщо ви не знаєте, як отримати Грін карту США, то вам допоможе в цьому випадку лотерея. І як взяти участь в ній ми розповіли вище. Варто сказати про те, що для участь в лотереї потрібно ваше фото і до особистого фото пред'являються дуже жорсткі вимоги. З цієї причини, їх недотримання, навіть в разі виграшу в лотереї, може загрожувати дискваліфікацією анкети.

  1. Фото обов'язково повинне відповідати наступного розміру: 600 * 600 пікселів. Фото обов'язково повинно бути в форматі jpq.
  2. Задній фон фотографії обов'язково повинен бути світлим. Не можна, припустимо, виготовити фото, на тлі якого буде розташовано вікно, або яскраві стіни. Найкраще відвідати фотоательє.
  3. Не можна робити ретуш фотографії. Слід про це також попередити фотографа.
  4. При фотографуванні, ви повинні бути одягнені у звичайний одяг. Головний убір заборонений. Також забороняється фотографуватися у військовій формі.
  5. Особа на фото не повинно бути дуже великим. Але і занадто маленьке обличчя теж не допускається.
  6. Вираз вашого обличчя обов'язково має бути нейтральним. Посмішка при фотографуванні забороняється.

Після того, як анкета буде заповнена, вам буде привласнений спеціальний номер. Реєстрація на 2016 рік завершилася в 2014 році. Реєстрація на DV-лотерею 2016 була проведена восени 2014 року. Влада Америки не стали переглядати своє рішення. І в на початку 2015 року реєстрацію на лотерею 2017 року було відкрито третього жовтня і завершилася 1 листопада.

Найкраще починати оформлення анкети в першій декаді жовтня, з тієї причини, що влада США розривають більшу кількість місць, ніж потрібно, так як багато людей роблять заповнення анкети просто так, і не приходять на співбесіду. Але в тому випадку, якщо всі виграли люди зможуть зібрати необхідний пакет документів, оплатять спеціальний консультаційний збір, зможуть пройти співбесіду і вирішувати виїхати в США, то до найбільш пізніх анкет за датою, може просто-напросто не дійти чергу. І такі випадки мали місце. Якщо ж ви не смоги прийняти участь в цьому розіграші, і отримати Грін-карту, то у вас ще буде кілька способів стати громадянином США.

Якщо ж ви не смоги прийняти участь в цьому розіграші, і отримати Грін-карту, то у вас ще буде кілька способів стати громадянином США

Які переваги є у власника Грін-карти

Про те, як отримати Грін карту США в Росії, ми говорили вище. Зараз важливо повідомити основні переваги даної карти.

Отже, власник зеленої карти має повне право працювати і жити на території Америки. Він також може подорожувати по всьому світу, не один раз перетинаючи кордон з США, перевозити в Америку своїх близьких родичів. Але крім цього, власник даного документа повинен виконати обов'язки, які можуть виникнути у будь-якого громадянина. Припустимо, оплата податків, платежів, заробітну плату і т.д.

Всі чоловіки, які проживають в Америці, і мають зелену карту, повинні в обов'язковому порядку стати на військовий облік, якщо їх вік становить від 18 до 27 років. У тому випадку, якщо ви переїхали в США по роботі, то працювати в тій організації, яка вас запросила, ви зобов'язані не менше шести місяців. Але все ж краще за все збільшити цей строк до 2-ох років, для того, щоб у влади Америки не смоги виникнути якісь підозри, що стосуються вашої надійності, як громадянина і співробітника.

Також ви зобов'язані проживати в США, а не користуватися цим, як заміською резиденцією.

І ні в якому разі, не можна порушувати встановлені закони, так як статус законного громадянина Америки можна втратити дуже легко.

Крім цього, в кожному штаті Америки існує маса різних законів. Може бути, вони десь і забавні і трохи застарілі, але все ж, не потрібно їх порушувати. Зелена карта не має терміну своєї дії. Але все таки, краще за все, поцікавитися існуючими нюансами завчасно.

Подивіться відео на тему: Як отримати Грін Карту а США.

На закінчення

У цій статті ми говорили про те, як отримати Грін карту США громадянину РФ. Однак тут ми описали спосіб отримання карти під назвою - лотерея. Сподіваємося на те, що наші корисні відомості допоможуть вам в отриманні даної карти.

Що ж собою являє Грін карта, і яким чином можна її отримати?
Що ж собою являє і як виглядає даний документ?

Новости