Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як правильно: грінки або грінки?

27 лютого 2014 18:04 27 лютого 2014 18:04   Адміністрація міста Єкатеринбурга в рамках проекту «Єкатеринбург говорить правильно» звертається до питання про грамотному вимові слова грінки

Адміністрація міста Єкатеринбурга в рамках проекту «Єкатеринбург говорить правильно» звертається до питання про грамотному вимові слова грінки.

Основні труднощі пов'язана з тим, що раніше словники приводили в якості єдино можливої ​​форми однини іменник грінок і, як наслідок, множинне грінки. Але останнім часом ситуація змінюється.

Як зазначає довідково-інформаційний портал «Російська мова», варіант грінки (однина - грінок чоловічого роду) поступово поступається місцем варіанту грінки (однина - грінки жіночого роду). Раніше варіант грінки заборонявся, але в більшості сучасних словників російської мови, в тому числі в «Російському орфографічному словнику» РАН під редакцією В.В. Лопатіна, зафіксовані обидва варіанти. Десь вони дані як рівноправні, десь кращим все ще визнається варіант грінки (і єдине число - грінок), але є і такі видання, які вже не вважають за потрібне фіксувати варіант з чоловічим родом, справедливо вважаючи, що він йде з мови .

Таким чином, на сьогоднішній день грінки і грінки - варіанти рівноправні.



Ключові слова: російська мова

Матеріали по темі

Новости