Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи потрібна віза на Кіпр і як її отримати

  1. Чи потрібна віза на Кіпр?
  2. Чи можна в'їхати на Кіпр, маючи діючі шенгенські візи?
  3. Як орендувати автомобіль на Кіпрі
  4. Як знайти бюджетне житло на Кіпрі
  5. Як заощадити на житло на Кіпрі
  6. Як купити дешевий авіапереліт на Кіпр
  7. Трансфер з аеропорту на Кіпрі
  8. Читайте також:

У яких випадках для поїздки на Кіпр потрібна віза? Коли віза на Кіпр не потрібна. Про те як швидко отримати кіпрську візу і чи можна їхати на Кіпр маючи чинну шенгенську візу.

Чи потрібна віза на Кіпр?

Так, громадянам Російської Федерації і Республіки Білорусь для відпочинку на Кіпрі потрібна віза. Кіпр не входить в шенгенську зону через територіальних суперечок з Республікою Північного Кіпру. Однак, все не так сумно.

Для поїздки на Кіпр діє система електронних віз, так звана Pro-visa. Тобто заявку на візу можна оформити в електронному форматі і відправити по електронній пошті. Заявку необхідно подавати за три робочих дні до запланованого прибуття на Кіпр.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті Посольства Кіпр в Москві.

Віза на Кіпр називається pro-visa і вона безкоштовна для громадян Росії, а для її отримання досить заповнити анкету і відправити на електронну адресу посольства Кіпру . За посиланням можна отримати всю інформацію про візу на Кіпр для громадян Росії. Термін перебування за такою візою не може бути більше 90 днів.

Термін перебування за такою візою не може бути більше 90 днів

Завантажити анкету для отримання про-візи можна з сторінки Посольства . Заповнюйте анкету у відповідність з інструкціями і починайте планувати відпочинок на Кіпрі. Анкету потрібно надіслати на адресу - [email protected]

Після розгляду електронної заявки, на ваш e-mail прийде лист-підтвердження з посольства з про-візою (дозволом) для в'їзду на Кіпр. Цей дозвіл (pro-visa) потрібно роздрукувати та пред'явити при проходженні кордону. Все дуже просто.

Зверніть увагу!

Перетнути кордон з Кіпром по pro-visa можна тільки через пункти пропуску в кіпрських аеропортах Ларнака або Пафос.

Якщо ви збираєтеся подорожувати морем, наприклад на круїзному судні або яхті, вам слід отримати дворазову кіпрську візу або мати діючу багаторазову шенгенську візу.

Чи можна в'їхати на Кіпр, маючи діючі шенгенські візи?

Так можна. Якщо у вас є діюча багаторазова шенгенська віза, ви можете в'їжджати в Республіку Кіпр в терміни, які передбачені цією візою. При цьому, ви можете в'їжджати на Кіпр з будь-якої країни. З багаторазової шенгенської візою ви також зможете відвідати території Північного Кіпру .

Сайт Посольства Кіпру

Громадяни України, Грузії і Молдови, а також громадяни країн ЄС, США, Ізраїлю і деяких інших держав можуть відвідувати Кіпр без візи. Для відвідування Кіпру громадянам цих країн досить біометричного паспорта.

Як орендувати автомобіль на Кіпрі

Громадський транспорт на Кіпрі розвинений слабо, залізниць і зовсім немає, тому автомобіль - не розкіш, а можливість більше побачити і відвідати красивих місць.

Громадський транспорт на Кіпрі розвинений слабо, залізниць і зовсім немає, тому автомобіль - не розкіш, а можливість більше побачити і відвідати красивих місць

оренда автомобіля на Кіпрі

Рух на Кіпрі правосторонній - спасибі англійцям, чиєю колонією був острів, але абсолютно не проблема. Звикаєш до правого керма приблизно за 5-15 хвилин. Орендовані машини мають червоні номерні знаки - по ним місцеві водії визначають туристам і розуміюче відносяться, поступаючись дорогу. Рух на острові коректне, дороги відмінні і в основному роздільні, тобто зустрічні потоки рознесені.

Ми орендуємо машину на сайті Myrentacar , Який об'єднує більшість місцевих прокатників. Ціни хороші, цілодобова російськомовна підтримка, користувався ними вже 6 разів за три роки. Скарг немає, умови прописані прозоро, тому завжди можна знайти прийнятний варіант.

Ціни на Кіпрі невисокі, а в низький сезон копійчані в буквальному сенсі - 20-40 Євро на добу, залежно від сезону. Машини хороші, в основному малолітражки з економною витратою палива. Повнопривідні машини в 90% випадків непотрібні, хіба що захочете поїхати на півострів Акамас або ще в парочку глухих місць, які краще дослідити пішки або скористатися послугами місцевих.

Як знайти бюджетне житло на Кіпрі

Дешеве житло або готелі на Кіпрі можна знайти через систему бронювання Hotels Combined , Сервіс, яким я користуюся сам. Переваги сервісу в тому, що він порівнює ціни десятків систем бронювання - вам залишається вибирати найкращу пропозицію. У кожній статті або звіті я даю посилання на готелі, в яких я зупинявся і які мені сподобалися.

Як заощадити на житло на Кіпрі

Знімайте апартаменти, це зручно і недорого. Найкраще для цього підходить сервіс Booking.com - апартаменти , Особливо якщо хочете спланувати відпочинок заздалегідь. Ніякої передоплати, ніяких додаткових комісій, великий вибір і помірна ціна.

Як варіант - оренда через сервіс Airbnb. Ті, хто ще не має аккаунта можуть зробити це по нашому посиланню і отримати бонус на подорож .

Як купити дешевий авіапереліт на Кіпр

Ми користуємося сервісом aviasales.ru і завжди купуємо дешеві авіаквитки, головне робити це не менше ніж за пару місяців до подорожі. Користуйтеся календарем низьких цін - дуже зручно.

Трансфер з аеропорту на Кіпрі

Кіпр - топове літній напрямок і нерідко таксисти в аеропорту задирають ціни на свої послуги. До того ж у більшості з них немає дитячих автокрісел. Його не ставлять оскільки воно займає місце дорослого пасажира. Через це туристам з дітьми доводиться бігати по території аеропорту в пошуках вільного авто з дитячим автокріслом.

Обидві проблеми вирішуються дуже просто. Трансфер, як індивідуальний так і груповий можна замовити онлайн . Там же можна вибрати опцію з дитячим кріслом. Чи не доведеться переплачувати таксистам і не буде проблем з безпекою дітей.

Відбувається все дуже просто. після оформлення замовлення , Вас зустріне водій з табличкою на якій буде написано ваше ім'я. Відразу після виходу із залу прильоту ви сідаєте в машину і їдете в свій готель.

Знайти варіанти трансферу на Кіпрі >>

Читайте також:

11 кращих пам'яток Кіпру для мізків і для душі

Як орендувати автомобіль на Кіпрі - інструкція для туриста

Основні курорти Кіпру і кращі пляжі

Що потрібно знати туристу про Кіпр

Чи потрібна віза на Кіпр?
Чи можна в'їхати на Кіпр, маючи діючі шенгенські візи?
Чи потрібна віза на Кіпр?
Чи можна в'їхати на Кіпр, маючи діючі шенгенські візи?

Новости