Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Виїзд дитини за кордон. Які документи необхідні

  1. Зміст статті:

Безвізовий режим України з ЄС поширюється не тільки на дорослих, а й на дітей. За кількістю питань і коментарів на цю тему ми зрозуміли, що потрібно написати статтю про те, як відбувається виїзд дитини за кордон щодо безвізового режиму, а також про правила в'їзду в країни ЄС, і які потрібні документи, щоб подорожувати дітям без візи.

Зміст статті:

Так само, як і дорослим для перетину кордонів Євросоюзу, дітям потрібен біометричний закордонний паспорт . Не варто його плутати з ID-картою .

Право на безвізовий в'їзд до країн ЄС дає тільки біометричний закордонний паспорт!

Зараз його оформляють від народження. Нагадаю, що проїзні документи вже не видають, але вони продовжують діяти. За ним можна подорожувати, але тільки при наявності візи.

Варто зауважити, що дітям до 16 років біометричний паспорт видається на 4 роки, після - на 10 років.

Діти до 16 років подорожують у супроводі батьків або супроводжуючих осіб.

У разі, якщо дитина робить виїзд за кордон у супроводі одного з батьків при собі потрібно мати нотаріально завірена згода другого. Не завадить взяти з собою в поїздку за кордон свідоцтво про народження дитини. Його можна пред'явити прикордонникам на знак того, що люди, які подорожують з дитиною, є його батьками.

Якщо дитина робить виїзд за кордон у супроводі довіреної особи потрібно мати при собі нотаріально завірену згоду обох батьків.

У наш час дуже часто дітям влаштовують змагання або екскурсії за кордоном. Які документи в цьому випадку потрібні?! Розберемося нижче.

До 16 років виїзд дитини за кордон здійснюється тільки за згодою обох батьків, опікунів або усиновителів оформленого у вигляді нотаріально завіреного документа.

У документі повинні бути вказані:

  • Дані про супроводжує особі
  • Країна, куди вирушає дитина
  • Період «з ... - по ...» дитина буде перебувати в іншій країні.

У разі, якщо один з батьків відмовляється давати згоду на виїзд дитини за кордон, то суперечка вирішується через суд.

Є випадки, коли нотаріальна згода другого з батьків не потрібна:

  1. Якщо той з батьків позбавлений батьківських прав (потрібно мати оригінал або завірену копію рішення суду)
  2. Якщо дитина виїжджає за кордон з матір'ю-одиначкою (при цьому потрібно мати з собою документальне підтвердження)
  3. Якщо він позбавлений громадянства або є іноземцем (в свідоцтві про народження дитини повинна бути запис про це)
  4. У разі, коли людина (другий батько) пропав безвісти (оригінал або завірену копію рішення суду, про визнання зниклого безвісти)
  5. Якщо батько помер (потрібно пред'явити документ, який свідчить про це - оригінал або завірену копію свідоцтва про смерть)

З лютого 2018 роки тому з батьків, хто утримує дитину, більше не потрібно отримувати дозвіл на виїзд від другого батька, якщо той не платить аліменти. Потрібно тільки надати документ, який свідчить про ухилення від сплати аліментів.

Коли дитині виповнилося 16 років, він має повне право подорожувати самостійно.

Коли дитині виповнилося 16 років, він має повне право подорожувати самостійно

Нагадую, що правила перетину кордону ЄС для дітей такі ж, як і для дорослих. При собі потрібно мати біометричний закордонний паспорт, на вимогу прикордонної служби - підтвердити мету поїздки, фінансові кошти на час подорожі, туристичну страховку, бронювання готелю або запрошення від запрошуючої сторони, квитки назад. Повну інформацію про це можна почитати в статті Безвізовий режим України з Євросоюзом - правила в'їзду в ЄС, безвізові країни.

Як ми знаємо Безвізовий режим в країнах Європейського союзу в основному поширюється на туристичні, ділові і службові поїздки, а також з метою відвідати родичів і друзів. У багатьох виникає питання: А чи можна, вчитися в Євросоюзі без візи? На це питання не так вже й багато інформації, але, вона є, тому ділюся з вами.

Рівень навчання за кордоном вище, ніж в Україні, тим більше в більшості країн навчання безкоштовне. Все більше українських студентів надходить в закордонні вузи і поганих відгуків я, чесно сказати, не чула.

Все більше українських студентів надходить в закордонні вузи і поганих відгуків я, чесно сказати, не чула

Згідно із законом Євросоюзу, іноземні громадяни в разі короткотермінового навчання мають повне право навчатися без візи. Це можуть бути різноманітні курси, тренінги, уроки. Є навіть спеціальні наукові програми для українських студентів. Вони є однією з ключових ідей безвізового режиму. Обмін знаннями та досвідом. Програми дозволяють кілька днів або місяців повчиться в Європейських вузах.

Для тих хлопців, які хочуть отримати повну освіту в ЄС потрібно оформляти довгострокову візу, головною метою, якої є навчання.

Сьогодні ми надали корисну інформацію, щодо того, як діє безвізовий режим України з ЄС для дітей, а також як відбувається виїзд дитини за кордон, правила в'їзду, і які потрібні документи для цього. Дуже хочеться, щоб стаття стала корисною для вас. І ви без труднощів подорожували без віз всією сім'єю!

Якщо у вас залишилися питання, напишіть нам на зворотний зв'язок або в коментарях.

Спасибі, що читаєте наш блог. До скорої зустрічі на ст ранічках нашого щоденника Подорожей

У багатьох виникає питання: А чи можна, вчитися в Євросоюзі без візи?

Новости