Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку | попутно

  1. Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку Редакція попутно продовжує вивчати питання...
  2. Тарифи на роумінг Водафон
  3. Коли вигідно користуватися
  4. Зв'язок з оператором в роумінгу?
  5. Роумінг МТС Україна
  6. Роумінг лайфселл (lifecell)
  7. Тарифи на роумінг лайфселл
  8. Коли вигідно користуватися
  9. Зв'язок з оператором в роумінгу?
  10. роумінг Київстар
  11. Тарифи на роумінг Київстар
  12. І що ж вигідніше?
  13. Партнерські посилання:
  14. Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку
  15. Роумінг Водафон (Vodafone)
  16. Тарифи на роумінг Водафон
  17. Коли вигідно користуватися
  18. Зв'язок з оператором в роумінгу?
  19. Роумінг МТС Україна
  20. Роумінг лайфселл (lifecell)
  21. Тарифи на роумінг лайфселл
  22. Коли вигідно користуватися
  23. Зв'язок з оператором в роумінгу?
  24. роумінг Київстар
  25. Тарифи на роумінг Київстар
  26. І що ж вигідніше?
  27. Партнерські посилання:
  28. Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку
  29. Роумінг Водафон (Vodafone)
  30. Тарифи на роумінг Водафон
  31. Коли вигідно користуватися
  32. Зв'язок з оператором в роумінгу?
  33. Роумінг МТС Україна
  34. Роумінг лайфселл (lifecell)
  35. Тарифи на роумінг лайфселл
  36. Коли вигідно користуватися
  37. Зв'язок з оператором в роумінгу?
  38. роумінг Київстар
  39. Тарифи на роумінг Київстар
  40. І що ж вигідніше?
  41. Партнерські посилання:
  42. Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку
  43. Роумінг Водафон (Vodafone)
  44. Тарифи на роумінг Водафон
  45. Коли вигідно користуватися
  46. Зв'язок з оператором в роумінгу?
  47. Роумінг МТС Україна
  48. Роумінг лайфселл (lifecell)
  49. Тарифи на роумінг лайфселл
  50. Коли вигідно користуватися
  51. Зв'язок з оператором в роумінгу?
  52. роумінг Київстар
  53. Тарифи на роумінг Київстар
  54. І що ж вигідніше?
  55. Партнерські посилання:
  56. Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку
  57. Роумінг Водафон (Vodafone)
  58. Тарифи на роумінг Водафон
  59. Коли вигідно користуватися
  60. Зв'язок з оператором в роумінгу?
  61. Роумінг МТС Україна
  62. Роумінг лайфселл (lifecell)
  63. Тарифи на роумінг лайфселл
  64. Коли вигідно користуватися
  65. Зв'язок з оператором в роумінгу?
  66. роумінг Київстар
  67. Тарифи на роумінг Київстар
  68. І що ж вигідніше?
  69. Партнерські посилання:

Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку

Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку

Редакція попутно продовжує вивчати питання вигідною мобільного зв'язку в подорожі. Ми вже розповідали вам про віртуальних операторів стільникового зв'язку, які дозволяють здорово заощаджувати в деяких країнах Європи і не тільки. На цей раз ми поговоримо про роумінгових пропозиціях українських операторів, адже з осені у нас на ринку телеком-послуг багато встигло змінитися в кращу для туристів сторону. Тепер, виїжджаючи за кордон з української SIM-картою, можна здорово заощаджувати на зв'язку і навіть мати доступний мобільний інтернет в роумінгу, перебуваючи в Європі чи Туреччині, або просто витрачати трохи менше, ніж це було раніше.

Роумінг Водафон (Vodafone)

Вихід бренду Vodafone, або ж Водафон кирилицею (так, саме так, бренду, на рівні власників оператора нічого не змінилося) ознаменувався для українських користувачів мобільного зв'язку двома крутими речами: простими і зрозумілими тарифами всередині мережі без прихованих комісій і виносок дрібним текстом, зате з величезним пакетом інтернет-трафіку, і вкрай вигідними розцінками на роумінг в деяких країнах присутності Vodafone.

У Vodafone є кілька тарифних зон. В Європі це «Роумінг як вдома» і «Роумінг в Польщі як вдома». За межами - всі інші, третя зона по факту. Щоб користуватися послугами «як вдома», потрібно підключитися до правильних операторам (список є на сайті біля відповідної країни). Якщо ви не знаєте, як це зробити, зверніться в контакт-центр оператора (111 з номера Vodafone).

З моменту виходу бренду на ринок роумінгові умови послуги «Роумінг як вдома» кілька разів погіршувалися, і найголовніші неприємні зміни торкнулися обсягу мобільного трафіку. Тепер на тиждень абоненти передоплати можуть отримати від 100 до 600 МБ за ціною від 120 до 360 гривень (до 11 червня 2017 діє одноразова знижка 50%, але вона не змінює картину принциповим чином). При цьому Vodafone дає багато безкоштовних повідомлень і хвилин на розмови. Така політика обумовлена ​​тим, що роумінг голосового зв'язку і повідомлень став недорогий послугою для операторів на їх міжсобойчик, а ось передача даних як і раніше дорога. Оператор хоче заробити більше, «даючи абонентам більше», тобто підвищити середній чек. Фактично, як Vodafone і заявляє, його пропозиція найвигідніша на ринку. Питання тільки в тому, наскільки велика аудиторія цікавиться можливістю голосового зв'язку. Швидше за все, це ті, хто вирушає у відрядження або в силу специфіки роботи або особистому житті завжди повинен залишатися на зв'язку.

Тарифи на роумінг Водафон

Так виглядають тарифи.

Якщо ви читаєте цю статтю після 11 липня, значить правильні ціни - до знижкиЯкщо ви читаєте цю статтю після 11 липня, значить правильні ціни - до знижки

Але якщо ви - активний користувач смартфона, який не планує переплачувати за непотрібний «голос» і повідомлення, редакція попутно радить не підключати послугу «Роумінг як вдома», а просто користуватися мобільним інтернетом. За 35 гривень в день в країнах дії послуги ви отримаєте ті ж 100 МБ. Особистий досвід показує, що в принципі цього обсягу трафіку як раз на день і вистачає, якщо спілкуватися в месенджерах, користуватися навігацією і іноді серфить в інтернеті, а для «важких» завдань перебігати під Wi-Fi.

Для контрактних абонентів є тільки один тариф, і він діє місяць.

Для контрактних абонентів є тільки один тариф, і він діє місяць

Спецтарифи для Польщі на перший погляд виглядають вигідніше, хоча за менші гроші абонент отримує набагато менше послуг. До речі, менша вартість роумінгу в Польщі стала можливою завдяки тому, що в цій країні знаходиться багато українців і зв'язок в ній в принципі дешевше, ніж в Західній Європі.

Умови для контратних абонентівУмови для абонентів передоплати

Країни, на які поширюється послуга «Роумінг як вдома» (у вигляді списку є на сайті оператора). Ні, це не всі країни присутності Vodafone, але очевидно найбільш популярні в українців.

Якщо ви їдете в подорож в країну, де не діє тариф «Роумінг як вдома», то умови будуть і зовсім кабальними. Мінімальна все (хвилина розмови всередині країни або з операторами України, мегабайт інтернету) буде коштувати 30 гривень. До речі, в цій же таблиці є вартість послуг без підключення «Роумінг як вдома».

Коли вигідно користуватися

Коли вам потрібно багато дзвонити в роумінгу.

Тариф Vodafone зроблений за принципом «на тобі, небоже, що мені не гоже». Голосовий зв'язок (найдешевше в тарифах) відходить у минуле в тих обсягах, в яких її пропонує оператор. А ось популярний нині мобільний інтернет у нього дорогий. Тобто «Роумінг, як вдома» варто підключати, якщо ви їдете на кілька днів і плануєте саме дзвонити і саме на український Vodafone і МТС. Якщо ви абонент Vodafone, в інших ситуаціях підключення послуги для вас не вигідно. Якщо ви потребуєте в трафіку, краще розгляньте тарифи місцевих операторів, інших українських операторів або користуйтеся даними, що не оплачуючи пакет послуг.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

Номер: +380 500 400 111 - безкоштовно з мобільного Vodafone в роумінгу, до речі, революційно для наших операторів.

Роумінг МТС Україна

У МТС Україна, незважаючи на ребрендинг, збереглися свої тарифи як на території країни, так і за її межами. Для роумінгу вони невигідні на тлі всіх інших пропозицій ( базові в тому числі), і в будь-якому випадку ми вам радимо або підключити роумінг іншого оператора, або купити місцеву SIM-карту.

Роумінг лайфселл (lifecell)

Лайфселл, він же lifecell, він же life :) в недалекому минулому - «дочка» найбільшого турецького оператора Turkcell. Компанія провела ребрендинг разу після МТС Україна / Vodafone, щоб розлучитися зі своїм «молодіжним» іміджем, примарою непопулярного нині олігарха в числі власників і нагадати про своє «цивілізованому» турецькому походження. Разом з новим ім'ям лайфселл озвучив деякі приємні нові умови роумінгу. І неприємні заодно.

Тарифи на роумінг лайфселл

Вихід Vodafone на український ринок з роумінговими тарифами змусив всіх операторів переглянути тарифікацію і прийти до більш простим і зрозумілим умовам. У lifecell є кілька тарифних зон (точні умови для своєї країни дивіться на сайті оператора), але ключова відмінність від Vodafone - відсутність пакетів, що включають відразу голос, повідомлення та передачу даних. Якщо вам все-таки потрібно дзвонити і ви їдете до Європи, то така пропозиція для вас невигідно. Якщо ваш вибір - дані, то Європа в мережі lifecell обійдеться трохи дешевше Vodafone (хоча і не у всіх країнах). Зокрема, у Франції, Греції, Угорщини та інших - на 5 грн менше за кожні 100 МБ.

Лайфселл пропонує в роумінгу в Туреччині користуватися 100 МБ мобільного інтернету безкоштовно, але є заковика - їх можна отримати, лише сплативши повідомлення і голос Лайфселл пропонує в роумінгу в Туреччині користуватися 100 МБ мобільного інтернету безкоштовно, але є заковика - їх можна отримати, лише сплативши повідомлення і голос. Якщо 100 МБ буде мало, то за наступний мегабайт потрібно буде доплачувати по 50 копійок. всі умови тут .

Також лайфселл пропонує свій власний месенджер BiP, в якому інтернет-трафік в роумінгу не тарифікується (але тільки в 22 країнах). Є тільки один нюанс - тарифікується будь-який інший трафік, який генерує ваш смартфон, якщо він підключений до інтернету. Можна відключити всі інші інтернет-залежні додатки, оновлення карт і інших сервісів, видалити месенджери і соцмережі, але в підсумку все одно щось та втече в мережу. Детальна інформація є тут .

Тим, хто планує дзвонити трохи, а затримуватися за кордоном більше, ніж на тиждень, тариф прекрасно підійде. Тим, кому потрібно багато інтернету вигідніше буде купити місцеву карту або Vodafone, якщо країна входить в зону дії послуги «Роумінг як вдома».

Коли вигідно користуватися

Якщо ви летите в Туреччину з планами на інтернет і мобільний зв'язок. Якщо ви плануєте користуватися передачею даних і тільки, і відправляєтеся в ті країни, де 100 МБ стоять в мережі оператора 30 грн, а це більшість європейських країн і деякі наші сусіди.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

Номер: +380635433111.

роумінг Київстар

Київстар на даний момент вважається найдорожчим оператором в Україні. І якщо нові тарифи на зв'язок всередині країни дозволяють з натяжкою назвати його таким (хоча вони спрямовані на те, щоб підвищити дохід з одного абонента, а не на те, щоб одиниця послуги всередині тарифу дозволяла оператору заробляти більше), то в роумінгових тарифах Київстар непоганий .

Тарифи на роумінг Київстар

Для більшості популярних і не дуже далеких напрямків (в тому числі і все-таки найбільш популярною у наших абонентів Росії, операторські цифри - більш об'єктивний параметр підрахунку, ніж народне обурення) 100 МБ інтернету коштують 35 гривень. Дзвінки - 2 гривні. Навіть в екзотичному Китаї (який, до речі, до недавнього часу був недоступний для «голосу» в роумінгу) хвилина голосового зв'язку обійдеться в 4 гривні. Болгарія, Латвія обійдуться значно дешевше, ніж в роумінгу Водафон. Роумінгові договору у Київстар є з більш ніж 60 країнами світу. Тільки нам важко сказати, це багато чи мало. Рекламний проспект з тарифами на роумінг Київстар виглядає таким чином.

А тут можна перевірити вартість інтернету, дзвінків і повідомлень конкретно в тій країні, яка вас цікавить. В цілому, на сайті оператора є зручна візуалізація тарифних планів для роумінгу.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

А на це питання ми відповімо вам двома скриншотами. Ось відповідь на питання «як?» А на це питання ми відповімо вам двома скриншотами А це - на питання «скільки мені це обійдеться?»

І що ж вигідніше?

На даний момент у всіх операторів тарифи вирівнялися. Якщо ви плануєте поїхати в одну з популярних у туристів країн, швидше за все, кожен оператор запропонує плюс-мінус однаковий тариф. Хоча якщо чесно, Vodafone в даний момент став заручником свого «Роумінг, як вдома», його список країн вже не виглядає так цікаво, як список Київстар або lifecell. Зокрема, в ньому немає достатньо популярних у українського туриста Болгарії та Латвії.

Київстар також цікавий для тих абонентів, яким треба летіти в Китай або інші в міру екзотичні країни. Йому трохи поступається lifecell, а Vodafone і МТС пропонують просто космічну вартість дзвінків. Роумінг lifecell виглядає найбільш цікаво в Туреччині - рідній країні оператора. Vodafone зі своїми пакетними пропозиціями «Роумінг, як вдома» корисна для тих туристам, які планують активно використовувати голосові послуги. Причому тільки в рідній мережі.

Ще про зв'язок за кордоном:

Партнерські посилання:
  • Шукайте нестандартні екскурсії на Tripster ;
  • Замовляйте житло на Booking ;
  • Шукайте авіаквитки на сайті МАУ або OneTwoTrip ;
  • Замовляйте готові тури на Misto.travel ;
  • Вибирайте вигідну туристичну страховку на Chepara ;
  • Беріть байки в оренду на простих умовах на BikesBooking .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку

Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку

Редакція попутно продовжує вивчати питання вигідною мобільного зв'язку в подорожі. Ми вже розповідали вам про віртуальних операторів стільникового зв'язку, які дозволяють здорово заощаджувати в деяких країнах Європи і не тільки. На цей раз ми поговоримо про роумінгових пропозиціях українських операторів, адже з осені у нас на ринку телеком-послуг багато встигло змінитися в кращу для туристів сторону. Тепер, виїжджаючи за кордон з української SIM-картою, можна здорово заощаджувати на зв'язку і навіть мати доступний мобільний інтернет в роумінгу, перебуваючи в Європі чи Туреччині, або просто витрачати трохи менше, ніж це було раніше.

Роумінг Водафон (Vodafone)

Вихід бренду Vodafone, або ж Водафон кирилицею (так, саме так, бренду, на рівні власників оператора нічого не змінилося) ознаменувався для українських користувачів мобільного зв'язку двома крутими речами: простими і зрозумілими тарифами всередині мережі без прихованих комісій і виносок дрібним текстом, зате з величезним пакетом інтернет-трафіку, і вкрай вигідними розцінками на роумінг в деяких країнах присутності Vodafone.

У Vodafone є кілька тарифних зон. В Європі це «Роумінг як вдома» і «Роумінг в Польщі як вдома». За межами - всі інші, третя зона по факту. Щоб користуватися послугами «як вдома», потрібно підключитися до правильних операторам (список є на сайті біля відповідної країни). Якщо ви не знаєте, як це зробити, зверніться в контакт-центр оператора (111 з номера Vodafone).

З моменту виходу бренду на ринок роумінгові умови послуги «Роумінг як вдома» кілька разів погіршувалися, і найголовніші неприємні зміни торкнулися обсягу мобільного трафіку. Тепер на тиждень абоненти передоплати можуть отримати від 100 до 600 МБ за ціною від 120 до 360 гривень (до 11 червня 2017 діє одноразова знижка 50%, але вона не змінює картину принциповим чином). При цьому Vodafone дає багато безкоштовних повідомлень і хвилин на розмови. Така політика обумовлена ​​тим, що роумінг голосового зв'язку і повідомлень став недорогий послугою для операторів на їх міжсобойчик, а ось передача даних як і раніше дорога. Оператор хоче заробити більше, «даючи абонентам більше», тобто підвищити середній чек. Фактично, як Vodafone і заявляє, його пропозиція найвигідніша на ринку. Питання тільки в тому, наскільки велика аудиторія цікавиться можливістю голосового зв'язку. Швидше за все, це ті, хто вирушає у відрядження або в силу специфіки роботи або особистому житті завжди повинен залишатися на зв'язку.

Тарифи на роумінг Водафон

Так виглядають тарифи.

Якщо ви читаєте цю статтю після 11 липня, значить правильні ціни - до знижкиЯкщо ви читаєте цю статтю після 11 липня, значить правильні ціни - до знижки

Але якщо ви - активний користувач смартфона, який не планує переплачувати за непотрібний «голос» і повідомлення, редакція попутно радить не підключати послугу «Роумінг як вдома», а просто користуватися мобільним інтернетом. За 35 гривень в день в країнах дії послуги ви отримаєте ті ж 100 МБ. Особистий досвід показує, що в принципі цього обсягу трафіку як раз на день і вистачає, якщо спілкуватися в месенджерах, користуватися навігацією і іноді серфить в інтернеті, а для «важких» завдань перебігати під Wi-Fi.

Для контрактних абонентів є тільки один тариф, і він діє місяць.

Для контрактних абонентів є тільки один тариф, і він діє місяць

Спецтарифи для Польщі на перший погляд виглядають вигідніше, хоча за менші гроші абонент отримує набагато менше послуг. До речі, менша вартість роумінгу в Польщі стала можливою завдяки тому, що в цій країні знаходиться багато українців і зв'язок в ній в принципі дешевше, ніж в Західній Європі.

Умови для контратних абонентівУмови для абонентів передоплати

Країни, на які поширюється послуга «Роумінг як вдома» (у вигляді списку є на сайті оператора). Ні, це не всі країни присутності Vodafone, але очевидно найбільш популярні в українців.

Якщо ви їдете в подорож в країну, де не діє тариф «Роумінг як вдома», то умови будуть і зовсім кабальними. Мінімальна все (хвилина розмови всередині країни або з операторами України, мегабайт інтернету) буде коштувати 30 гривень. До речі, в цій же таблиці є вартість послуг без підключення «Роумінг як вдома».

Коли вигідно користуватися

Коли вам потрібно багато дзвонити в роумінгу.

Тариф Vodafone зроблений за принципом «на тобі, небоже, що мені не гоже». Голосовий зв'язок (найдешевше в тарифах) відходить у минуле в тих обсягах, в яких її пропонує оператор. А ось популярний нині мобільний інтернет у нього дорогий. Тобто «Роумінг, як вдома» варто підключати, якщо ви їдете на кілька днів і плануєте саме дзвонити і саме на український Vodafone і МТС. Якщо ви абонент Vodafone, в інших ситуаціях підключення послуги для вас не вигідно. Якщо ви потребуєте в трафіку, краще розгляньте тарифи місцевих операторів, інших українських операторів або користуйтеся даними, що не оплачуючи пакет послуг.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

Номер: +380 500 400 111 - безкоштовно з мобільного Vodafone в роумінгу, до речі, революційно для наших операторів.

Роумінг МТС Україна

У МТС Україна, незважаючи на ребрендинг, збереглися свої тарифи як на території країни, так і за її межами. Для роумінгу вони невигідні на тлі всіх інших пропозицій ( базові в тому числі), і в будь-якому випадку ми вам радимо або підключити роумінг іншого оператора, або купити місцеву SIM-карту.

Роумінг лайфселл (lifecell)

Лайфселл, він же lifecell, він же life :) в недалекому минулому - «дочка» найбільшого турецького оператора Turkcell. Компанія провела ребрендинг разу після МТС Україна / Vodafone, щоб розлучитися зі своїм «молодіжним» іміджем, примарою непопулярного нині олігарха в числі власників і нагадати про своє «цивілізованому» турецькому походження. Разом з новим ім'ям лайфселл озвучив деякі приємні нові умови роумінгу. І неприємні заодно.

Тарифи на роумінг лайфселл

Вихід Vodafone на український ринок з роумінговими тарифами змусив всіх операторів переглянути тарифікацію і прийти до більш простим і зрозумілим умовам. У lifecell є кілька тарифних зон (точні умови для своєї країни дивіться на сайті оператора), але ключова відмінність від Vodafone - відсутність пакетів, що включають відразу голос, повідомлення та передачу даних. Якщо вам все-таки потрібно дзвонити і ви їдете до Європи, то така пропозиція для вас невигідно. Якщо ваш вибір - дані, то Європа в мережі lifecell обійдеться трохи дешевше Vodafone (хоча і не у всіх країнах). Зокрема, у Франції, Греції, Угорщини та інших - на 5 грн менше за кожні 100 МБ.

Лайфселл пропонує в роумінгу в Туреччині користуватися 100 МБ мобільного інтернету безкоштовно, але є заковика - їх можна отримати, лише сплативши повідомлення і голос Лайфселл пропонує в роумінгу в Туреччині користуватися 100 МБ мобільного інтернету безкоштовно, але є заковика - їх можна отримати, лише сплативши повідомлення і голос. Якщо 100 МБ буде мало, то за наступний мегабайт потрібно буде доплачувати по 50 копійок. всі умови тут .

Також лайфселл пропонує свій власний месенджер BiP, в якому інтернет-трафік в роумінгу не тарифікується (але тільки в 22 країнах). Є тільки один нюанс - тарифікується будь-який інший трафік, який генерує ваш смартфон, якщо він підключений до інтернету. Можна відключити всі інші інтернет-залежні додатки, оновлення карт і інших сервісів, видалити месенджери і соцмережі, але в підсумку все одно щось та втече в мережу. Детальна інформація є тут .

Тим, хто планує дзвонити трохи, а затримуватися за кордоном більше, ніж на тиждень, тариф прекрасно підійде. Тим, кому потрібно багато інтернету вигідніше буде купити місцеву карту або Vodafone, якщо країна входить в зону дії послуги «Роумінг як вдома».

Коли вигідно користуватися

Якщо ви летите в Туреччину з планами на інтернет і мобільний зв'язок. Якщо ви плануєте користуватися передачею даних і тільки, і відправляєтеся в ті країни, де 100 МБ стоять в мережі оператора 30 грн, а це більшість європейських країн і деякі наші сусіди.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

Номер: +380635433111.

роумінг Київстар

Київстар на даний момент вважається найдорожчим оператором в Україні. І якщо нові тарифи на зв'язок всередині країни дозволяють з натяжкою назвати його таким (хоча вони спрямовані на те, щоб підвищити дохід з одного абонента, а не на те, щоб одиниця послуги всередині тарифу дозволяла оператору заробляти більше), то в роумінгових тарифах Київстар непоганий .

Тарифи на роумінг Київстар

Для більшості популярних і не дуже далеких напрямків (в тому числі і все-таки найбільш популярною у наших абонентів Росії, операторські цифри - більш об'єктивний параметр підрахунку, ніж народне обурення) 100 МБ інтернету коштують 35 гривень. Дзвінки - 2 гривні. Навіть в екзотичному Китаї (який, до речі, до недавнього часу був недоступний для «голосу» в роумінгу) хвилина голосового зв'язку обійдеться в 4 гривні. Болгарія, Латвія обійдуться значно дешевше, ніж в роумінгу Водафон. Роумінгові договору у Київстар є з більш ніж 60 країнами світу. Тільки нам важко сказати, це багато чи мало. Рекламний проспект з тарифами на роумінг Київстар виглядає таким чином.

А тут можна перевірити вартість інтернету, дзвінків і повідомлень конкретно в тій країні, яка вас цікавить. В цілому, на сайті оператора є зручна візуалізація тарифних планів для роумінгу.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

А на це питання ми відповімо вам двома скриншотами. Ось відповідь на питання «як?» А на це питання ми відповімо вам двома скриншотами А це - на питання «скільки мені це обійдеться?»

І що ж вигідніше?

На даний момент у всіх операторів тарифи вирівнялися. Якщо ви плануєте поїхати в одну з популярних у туристів країн, швидше за все, кожен оператор запропонує плюс-мінус однаковий тариф. Хоча якщо чесно, Vodafone в даний момент став заручником свого «Роумінг, як вдома», його список країн вже не виглядає так цікаво, як список Київстар або lifecell. Зокрема, в ньому немає достатньо популярних у українського туриста Болгарії та Латвії.

Київстар також цікавий для тих абонентів, яким треба летіти в Китай або інші в міру екзотичні країни. Йому трохи поступається lifecell, а Vodafone і МТС пропонують просто космічну вартість дзвінків. Роумінг lifecell виглядає найбільш цікаво в Туреччині - рідній країні оператора. Vodafone зі своїми пакетними пропозиціями «Роумінг, як вдома» корисна для тих туристам, які планують активно використовувати голосові послуги. Причому тільки в рідній мережі.

Ще про зв'язок за кордоном:

Партнерські посилання:
  • Шукайте нестандартні екскурсії на Tripster ;
  • Замовляйте житло на Booking ;
  • Шукайте авіаквитки на сайті МАУ або OneTwoTrip ;
  • Замовляйте готові тури на Misto.travel ;
  • Вибирайте вигідну туристичну страховку на Chepara ;
  • Беріть байки в оренду на простих умовах на BikesBooking .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку

Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку

Редакція попутно продовжує вивчати питання вигідною мобільного зв'язку в подорожі. Ми вже розповідали вам про віртуальних операторів стільникового зв'язку, які дозволяють здорово заощаджувати в деяких країнах Європи і не тільки. На цей раз ми поговоримо про роумінгових пропозиціях українських операторів, адже з осені у нас на ринку телеком-послуг багато встигло змінитися в кращу для туристів сторону. Тепер, виїжджаючи за кордон з української SIM-картою, можна здорово заощаджувати на зв'язку і навіть мати доступний мобільний інтернет в роумінгу, перебуваючи в Європі чи Туреччині, або просто витрачати трохи менше, ніж це було раніше.

Роумінг Водафон (Vodafone)

Вихід бренду Vodafone, або ж Водафон кирилицею (так, саме так, бренду, на рівні власників оператора нічого не змінилося) ознаменувався для українських користувачів мобільного зв'язку двома крутими речами: простими і зрозумілими тарифами всередині мережі без прихованих комісій і виносок дрібним текстом, зате з величезним пакетом інтернет-трафіку, і вкрай вигідними розцінками на роумінг в деяких країнах присутності Vodafone.

У Vodafone є кілька тарифних зон. В Європі це «Роумінг як вдома» і «Роумінг в Польщі як вдома». За межами - всі інші, третя зона по факту. Щоб користуватися послугами «як вдома», потрібно підключитися до правильних операторам (список є на сайті біля відповідної країни). Якщо ви не знаєте, як це зробити, зверніться в контакт-центр оператора (111 з номера Vodafone).

З моменту виходу бренду на ринок роумінгові умови послуги «Роумінг як вдома» кілька разів погіршувалися, і найголовніші неприємні зміни торкнулися обсягу мобільного трафіку. Тепер на тиждень абоненти передоплати можуть отримати від 100 до 600 МБ за ціною від 120 до 360 гривень (до 11 червня 2017 діє одноразова знижка 50%, але вона не змінює картину принциповим чином). При цьому Vodafone дає багато безкоштовних повідомлень і хвилин на розмови. Така політика обумовлена ​​тим, що роумінг голосового зв'язку і повідомлень став недорогий послугою для операторів на їх міжсобойчик, а ось передача даних як і раніше дорога. Оператор хоче заробити більше, «даючи абонентам більше», тобто підвищити середній чек. Фактично, як Vodafone і заявляє, його пропозиція найвигідніша на ринку. Питання тільки в тому, наскільки велика аудиторія цікавиться можливістю голосового зв'язку. Швидше за все, це ті, хто вирушає у відрядження або в силу специфіки роботи або особистому житті завжди повинен залишатися на зв'язку.

Тарифи на роумінг Водафон

Так виглядають тарифи.

Якщо ви читаєте цю статтю після 11 липня, значить правильні ціни - до знижкиЯкщо ви читаєте цю статтю після 11 липня, значить правильні ціни - до знижки

Але якщо ви - активний користувач смартфона, який не планує переплачувати за непотрібний «голос» і повідомлення, редакція попутно радить не підключати послугу «Роумінг як вдома», а просто користуватися мобільним інтернетом. За 35 гривень в день в країнах дії послуги ви отримаєте ті ж 100 МБ. Особистий досвід показує, що в принципі цього обсягу трафіку як раз на день і вистачає, якщо спілкуватися в месенджерах, користуватися навігацією і іноді серфить в інтернеті, а для «важких» завдань перебігати під Wi-Fi.

Для контрактних абонентів є тільки один тариф, і він діє місяць.

Для контрактних абонентів є тільки один тариф, і він діє місяць

Спецтарифи для Польщі на перший погляд виглядають вигідніше, хоча за менші гроші абонент отримує набагато менше послуг. До речі, менша вартість роумінгу в Польщі стала можливою завдяки тому, що в цій країні знаходиться багато українців і зв'язок в ній в принципі дешевше, ніж в Західній Європі.

Умови для контратних абонентівУмови для абонентів передоплати

Країни, на які поширюється послуга «Роумінг як вдома» (у вигляді списку є на сайті оператора). Ні, це не всі країни присутності Vodafone, але очевидно найбільш популярні в українців.

Якщо ви їдете в подорож в країну, де не діє тариф «Роумінг як вдома», то умови будуть і зовсім кабальними. Мінімальна все (хвилина розмови всередині країни або з операторами України, мегабайт інтернету) буде коштувати 30 гривень. До речі, в цій же таблиці є вартість послуг без підключення «Роумінг як вдома».

Коли вигідно користуватися

Коли вам потрібно багато дзвонити в роумінгу.

Тариф Vodafone зроблений за принципом «на тобі, небоже, що мені не гоже». Голосовий зв'язок (найдешевше в тарифах) відходить у минуле в тих обсягах, в яких її пропонує оператор. А ось популярний нині мобільний інтернет у нього дорогий. Тобто «Роумінг, як вдома» варто підключати, якщо ви їдете на кілька днів і плануєте саме дзвонити і саме на український Vodafone і МТС. Якщо ви абонент Vodafone, в інших ситуаціях підключення послуги для вас не вигідно. Якщо ви потребуєте в трафіку, краще розгляньте тарифи місцевих операторів, інших українських операторів або користуйтеся даними, що не оплачуючи пакет послуг.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

Номер: +380 500 400 111 - безкоштовно з мобільного Vodafone в роумінгу, до речі, революційно для наших операторів.

Роумінг МТС Україна

У МТС Україна, незважаючи на ребрендинг, збереглися свої тарифи як на території країни, так і за її межами. Для роумінгу вони невигідні на тлі всіх інших пропозицій ( базові в тому числі), і в будь-якому випадку ми вам радимо або підключити роумінг іншого оператора, або купити місцеву SIM-карту.

Роумінг лайфселл (lifecell)

Лайфселл, він же lifecell, він же life :) в недалекому минулому - «дочка» найбільшого турецького оператора Turkcell. Компанія провела ребрендинг разу після МТС Україна / Vodafone, щоб розлучитися зі своїм «молодіжним» іміджем, примарою непопулярного нині олігарха в числі власників і нагадати про своє «цивілізованому» турецькому походження. Разом з новим ім'ям лайфселл озвучив деякі приємні нові умови роумінгу. І неприємні заодно.

Тарифи на роумінг лайфселл

Вихід Vodafone на український ринок з роумінговими тарифами змусив всіх операторів переглянути тарифікацію і прийти до більш простим і зрозумілим умовам. У lifecell є кілька тарифних зон (точні умови для своєї країни дивіться на сайті оператора), але ключова відмінність від Vodafone - відсутність пакетів, що включають відразу голос, повідомлення та передачу даних. Якщо вам все-таки потрібно дзвонити і ви їдете до Європи, то така пропозиція для вас невигідно. Якщо ваш вибір - дані, то Європа в мережі lifecell обійдеться трохи дешевше Vodafone (хоча і не у всіх країнах). Зокрема, у Франції, Греції, Угорщини та інших - на 5 грн менше за кожні 100 МБ.

Лайфселл пропонує в роумінгу в Туреччині користуватися 100 МБ мобільного інтернету безкоштовно, але є заковика - їх можна отримати, лише сплативши повідомлення і голос Лайфселл пропонує в роумінгу в Туреччині користуватися 100 МБ мобільного інтернету безкоштовно, але є заковика - їх можна отримати, лише сплативши повідомлення і голос. Якщо 100 МБ буде мало, то за наступний мегабайт потрібно буде доплачувати по 50 копійок. всі умови тут .

Також лайфселл пропонує свій власний месенджер BiP, в якому інтернет-трафік в роумінгу не тарифікується (але тільки в 22 країнах). Є тільки один нюанс - тарифікується будь-який інший трафік, який генерує ваш смартфон, якщо він підключений до інтернету. Можна відключити всі інші інтернет-залежні додатки, оновлення карт і інших сервісів, видалити месенджери і соцмережі, але в підсумку все одно щось та втече в мережу. Детальна інформація є тут .

Тим, хто планує дзвонити трохи, а затримуватися за кордоном більше, ніж на тиждень, тариф прекрасно підійде. Тим, кому потрібно багато інтернету вигідніше буде купити місцеву карту або Vodafone, якщо країна входить в зону дії послуги «Роумінг як вдома».

Коли вигідно користуватися

Якщо ви летите в Туреччину з планами на інтернет і мобільний зв'язок. Якщо ви плануєте користуватися передачею даних і тільки, і відправляєтеся в ті країни, де 100 МБ стоять в мережі оператора 30 грн, а це більшість європейських країн і деякі наші сусіди.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

Номер: +380635433111.

роумінг Київстар

Київстар на даний момент вважається найдорожчим оператором в Україні. І якщо нові тарифи на зв'язок всередині країни дозволяють з натяжкою назвати його таким (хоча вони спрямовані на те, щоб підвищити дохід з одного абонента, а не на те, щоб одиниця послуги всередині тарифу дозволяла оператору заробляти більше), то в роумінгових тарифах Київстар непоганий .

Тарифи на роумінг Київстар

Для більшості популярних і не дуже далеких напрямків (в тому числі і все-таки найбільш популярною у наших абонентів Росії, операторські цифри - більш об'єктивний параметр підрахунку, ніж народне обурення) 100 МБ інтернету коштують 35 гривень. Дзвінки - 2 гривні. Навіть в екзотичному Китаї (який, до речі, до недавнього часу був недоступний для «голосу» в роумінгу) хвилина голосового зв'язку обійдеться в 4 гривні. Болгарія, Латвія обійдуться значно дешевше, ніж в роумінгу Водафон. Роумінгові договору у Київстар є з більш ніж 60 країнами світу. Тільки нам важко сказати, це багато чи мало. Рекламний проспект з тарифами на роумінг Київстар виглядає таким чином.

А тут можна перевірити вартість інтернету, дзвінків і повідомлень конкретно в тій країні, яка вас цікавить. В цілому, на сайті оператора є зручна візуалізація тарифних планів для роумінгу.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

А на це питання ми відповімо вам двома скриншотами. Ось відповідь на питання «як?» А на це питання ми відповімо вам двома скриншотами А це - на питання «скільки мені це обійдеться?»

І що ж вигідніше?

На даний момент у всіх операторів тарифи вирівнялися. Якщо ви плануєте поїхати в одну з популярних у туристів країн, швидше за все, кожен оператор запропонує плюс-мінус однаковий тариф. Хоча якщо чесно, Vodafone в даний момент став заручником свого «Роумінг, як вдома», його список країн вже не виглядає так цікаво, як список Київстар або lifecell. Зокрема, в ньому немає достатньо популярних у українського туриста Болгарії та Латвії.

Київстар також цікавий для тих абонентів, яким треба летіти в Китай або інші в міру екзотичні країни. Йому трохи поступається lifecell, а Vodafone і МТС пропонують просто космічну вартість дзвінків. Роумінг lifecell виглядає найбільш цікаво в Туреччині - рідній країні оператора. Vodafone зі своїми пакетними пропозиціями «Роумінг, як вдома» корисна для тих туристам, які планують активно використовувати голосові послуги. Причому тільки в рідній мережі.

Ще про зв'язок за кордоном:

Партнерські посилання:
  • Шукайте нестандартні екскурсії на Tripster ;
  • Замовляйте житло на Booking ;
  • Шукайте авіаквитки на сайті МАУ або OneTwoTrip ;
  • Замовляйте готові тури на Misto.travel ;
  • Вибирайте вигідну туристичну страховку на Chepara ;
  • Беріть байки в оренду на простих умовах на BikesBooking .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку

Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку

Редакція попутно продовжує вивчати питання вигідною мобільного зв'язку в подорожі. Ми вже розповідали вам про віртуальних операторів стільникового зв'язку, які дозволяють здорово заощаджувати в деяких країнах Європи і не тільки. На цей раз ми поговоримо про роумінгових пропозиціях українських операторів, адже з осені у нас на ринку телеком-послуг багато встигло змінитися в кращу для туристів сторону. Тепер, виїжджаючи за кордон з української SIM-картою, можна здорово заощаджувати на зв'язку і навіть мати доступний мобільний інтернет в роумінгу, перебуваючи в Європі чи Туреччині, або просто витрачати трохи менше, ніж це було раніше.

Роумінг Водафон (Vodafone)

Вихід бренду Vodafone, або ж Водафон кирилицею (так, саме так, бренду, на рівні власників оператора нічого не змінилося) ознаменувався для українських користувачів мобільного зв'язку двома крутими речами: простими і зрозумілими тарифами всередині мережі без прихованих комісій і виносок дрібним текстом, зате з величезним пакетом інтернет-трафіку, і вкрай вигідними розцінками на роумінг в деяких країнах присутності Vodafone.

У Vodafone є кілька тарифних зон. В Європі це «Роумінг як вдома» і «Роумінг в Польщі як вдома». За межами - всі інші, третя зона по факту. Щоб користуватися послугами «як вдома», потрібно підключитися до правильних операторам (список є на сайті біля відповідної країни). Якщо ви не знаєте, як це зробити, зверніться в контакт-центр оператора (111 з номера Vodafone).

З моменту виходу бренду на ринок роумінгові умови послуги «Роумінг як вдома» кілька разів погіршувалися, і найголовніші неприємні зміни торкнулися обсягу мобільного трафіку. Тепер на тиждень абоненти передоплати можуть отримати від 100 до 600 МБ за ціною від 120 до 360 гривень (до 11 червня 2017 діє одноразова знижка 50%, але вона не змінює картину принциповим чином). При цьому Vodafone дає багато безкоштовних повідомлень і хвилин на розмови. Така політика обумовлена ​​тим, що роумінг голосового зв'язку і повідомлень став недорогий послугою для операторів на їх міжсобойчик, а ось передача даних як і раніше дорога. Оператор хоче заробити більше, «даючи абонентам більше», тобто підвищити середній чек. Фактично, як Vodafone і заявляє, його пропозиція найвигідніша на ринку. Питання тільки в тому, наскільки велика аудиторія цікавиться можливістю голосового зв'язку. Швидше за все, це ті, хто вирушає у відрядження або в силу специфіки роботи або особистому житті завжди повинен залишатися на зв'язку.

Тарифи на роумінг Водафон

Так виглядають тарифи.

Якщо ви читаєте цю статтю після 11 липня, значить правильні ціни - до знижкиЯкщо ви читаєте цю статтю після 11 липня, значить правильні ціни - до знижки

Але якщо ви - активний користувач смартфона, який не планує переплачувати за непотрібний «голос» і повідомлення, редакція попутно радить не підключати послугу «Роумінг як вдома», а просто користуватися мобільним інтернетом. За 35 гривень в день в країнах дії послуги ви отримаєте ті ж 100 МБ. Особистий досвід показує, що в принципі цього обсягу трафіку як раз на день і вистачає, якщо спілкуватися в месенджерах, користуватися навігацією і іноді серфить в інтернеті, а для «важких» завдань перебігати під Wi-Fi.

Для контрактних абонентів є тільки один тариф, і він діє місяць.

Для контрактних абонентів є тільки один тариф, і він діє місяць

Спецтарифи для Польщі на перший погляд виглядають вигідніше, хоча за менші гроші абонент отримує набагато менше послуг. До речі, менша вартість роумінгу в Польщі стала можливою завдяки тому, що в цій країні знаходиться багато українців і зв'язок в ній в принципі дешевше, ніж в Західній Європі.

Умови для контратних абонентівУмови для абонентів передоплати

Країни, на які поширюється послуга «Роумінг як вдома» (у вигляді списку є на сайті оператора). Ні, це не всі країни присутності Vodafone, але очевидно найбільш популярні в українців.

Якщо ви їдете в подорож в країну, де не діє тариф «Роумінг як вдома», то умови будуть і зовсім кабальними. Мінімальна все (хвилина розмови всередині країни або з операторами України, мегабайт інтернету) буде коштувати 30 гривень. До речі, в цій же таблиці є вартість послуг без підключення «Роумінг як вдома».

Коли вигідно користуватися

Коли вам потрібно багато дзвонити в роумінгу.

Тариф Vodafone зроблений за принципом «на тобі, небоже, що мені не гоже». Голосовий зв'язок (найдешевше в тарифах) відходить у минуле в тих обсягах, в яких її пропонує оператор. А ось популярний нині мобільний інтернет у нього дорогий. Тобто «Роумінг, як вдома» варто підключати, якщо ви їдете на кілька днів і плануєте саме дзвонити і саме на український Vodafone і МТС. Якщо ви абонент Vodafone, в інших ситуаціях підключення послуги для вас не вигідно. Якщо ви потребуєте в трафіку, краще розгляньте тарифи місцевих операторів, інших українських операторів або користуйтеся даними, що не оплачуючи пакет послуг.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

Номер: +380 500 400 111 - безкоштовно з мобільного Vodafone в роумінгу, до речі, революційно для наших операторів.

Роумінг МТС Україна

У МТС Україна, незважаючи на ребрендинг, збереглися свої тарифи як на території країни, так і за її межами. Для роумінгу вони невигідні на тлі всіх інших пропозицій ( базові в тому числі), і в будь-якому випадку ми вам радимо або підключити роумінг іншого оператора, або купити місцеву SIM-карту.

Роумінг лайфселл (lifecell)

Лайфселл, він же lifecell, він же life :) в недалекому минулому - «дочка» найбільшого турецького оператора Turkcell. Компанія провела ребрендинг разу після МТС Україна / Vodafone, щоб розлучитися зі своїм «молодіжним» іміджем, примарою непопулярного нині олігарха в числі власників і нагадати про своє «цивілізованому» турецькому походження. Разом з новим ім'ям лайфселл озвучив деякі приємні нові умови роумінгу. І неприємні заодно.

Тарифи на роумінг лайфселл

Вихід Vodafone на український ринок з роумінговими тарифами змусив всіх операторів переглянути тарифікацію і прийти до більш простим і зрозумілим умовам. У lifecell є кілька тарифних зон (точні умови для своєї країни дивіться на сайті оператора), але ключова відмінність від Vodafone - відсутність пакетів, що включають відразу голос, повідомлення та передачу даних. Якщо вам все-таки потрібно дзвонити і ви їдете до Європи, то така пропозиція для вас невигідно. Якщо ваш вибір - дані, то Європа в мережі lifecell обійдеться трохи дешевше Vodafone (хоча і не у всіх країнах). Зокрема, у Франції, Греції, Угорщини та інших - на 5 грн менше за кожні 100 МБ.

Лайфселл пропонує в роумінгу в Туреччині користуватися 100 МБ мобільного інтернету безкоштовно, але є заковика - їх можна отримати, лише сплативши повідомлення і голос Лайфселл пропонує в роумінгу в Туреччині користуватися 100 МБ мобільного інтернету безкоштовно, але є заковика - їх можна отримати, лише сплативши повідомлення і голос. Якщо 100 МБ буде мало, то за наступний мегабайт потрібно буде доплачувати по 50 копійок. всі умови тут .

Також лайфселл пропонує свій власний месенджер BiP, в якому інтернет-трафік в роумінгу не тарифікується (але тільки в 22 країнах). Є тільки один нюанс - тарифікується будь-який інший трафік, який генерує ваш смартфон, якщо він підключений до інтернету. Можна відключити всі інші інтернет-залежні додатки, оновлення карт і інших сервісів, видалити месенджери і соцмережі, але в підсумку все одно щось та втече в мережу. Детальна інформація є тут .

Тим, хто планує дзвонити трохи, а затримуватися за кордоном більше, ніж на тиждень, тариф прекрасно підійде. Тим, кому потрібно багато інтернету вигідніше буде купити місцеву карту або Vodafone, якщо країна входить в зону дії послуги «Роумінг як вдома».

Коли вигідно користуватися

Якщо ви летите в Туреччину з планами на інтернет і мобільний зв'язок. Якщо ви плануєте користуватися передачею даних і тільки, і відправляєтеся в ті країни, де 100 МБ стоять в мережі оператора 30 грн, а це більшість європейських країн і деякі наші сусіди.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

Номер: +380635433111.

роумінг Київстар

Київстар на даний момент вважається найдорожчим оператором в Україні. І якщо нові тарифи на зв'язок всередині країни дозволяють з натяжкою назвати його таким (хоча вони спрямовані на те, щоб підвищити дохід з одного абонента, а не на те, щоб одиниця послуги всередині тарифу дозволяла оператору заробляти більше), то в роумінгових тарифах Київстар непоганий .

Тарифи на роумінг Київстар

Для більшості популярних і не дуже далеких напрямків (в тому числі і все-таки найбільш популярною у наших абонентів Росії, операторські цифри - більш об'єктивний параметр підрахунку, ніж народне обурення) 100 МБ інтернету коштують 35 гривень. Дзвінки - 2 гривні. Навіть в екзотичному Китаї (який, до речі, до недавнього часу був недоступний для «голосу» в роумінгу) хвилина голосового зв'язку обійдеться в 4 гривні. Болгарія, Латвія обійдуться значно дешевше, ніж в роумінгу Водафон. Роумінгові договору у Київстар є з більш ніж 60 країнами світу. Тільки нам важко сказати, це багато чи мало. Рекламний проспект з тарифами на роумінг Київстар виглядає таким чином.

А тут можна перевірити вартість інтернету, дзвінків і повідомлень конкретно в тій країні, яка вас цікавить. В цілому, на сайті оператора є зручна візуалізація тарифних планів для роумінгу.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

А на це питання ми відповімо вам двома скриншотами. Ось відповідь на питання «як?» А на це питання ми відповімо вам двома скриншотами А це - на питання «скільки мені це обійдеться?»

І що ж вигідніше?

На даний момент у всіх операторів тарифи вирівнялися. Якщо ви плануєте поїхати в одну з популярних у туристів країн, швидше за все, кожен оператор запропонує плюс-мінус однаковий тариф. Хоча якщо чесно, Vodafone в даний момент став заручником свого «Роумінг, як вдома», його список країн вже не виглядає так цікаво, як список Київстар або lifecell. Зокрема, в ньому немає достатньо популярних у українського туриста Болгарії та Латвії.

Київстар також цікавий для тих абонентів, яким треба летіти в Китай або інші в міру екзотичні країни. Йому трохи поступається lifecell, а Vodafone і МТС пропонують просто космічну вартість дзвінків. Роумінг lifecell виглядає найбільш цікаво в Туреччині - рідній країні оператора. Vodafone зі своїми пакетними пропозиціями «Роумінг, як вдома» корисна для тих туристам, які планують активно використовувати голосові послуги. Причому тільки в рідній мережі.

Ще про зв'язок за кордоном:

Партнерські посилання:
  • Шукайте нестандартні екскурсії на Tripster ;
  • Замовляйте житло на Booking ;
  • Шукайте авіаквитки на сайті МАУ або OneTwoTrip ;
  • Замовляйте готові тури на Misto.travel ;
  • Вибирайте вигідну туристичну страховку на Chepara ;
  • Беріть байки в оренду на простих умовах на BikesBooking .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку

Роумінг в подорож: тарифи українських операторів зв'язку

Редакція попутно продовжує вивчати питання вигідною мобільного зв'язку в подорожі. Ми вже розповідали вам про віртуальних операторів стільникового зв'язку, які дозволяють здорово заощаджувати в деяких країнах Європи і не тільки. На цей раз ми поговоримо про роумінгових пропозиціях українських операторів, адже з осені у нас на ринку телеком-послуг багато встигло змінитися в кращу для туристів сторону. Тепер, виїжджаючи за кордон з української SIM-картою, можна здорово заощаджувати на зв'язку і навіть мати доступний мобільний інтернет в роумінгу, перебуваючи в Європі чи Туреччині, або просто витрачати трохи менше, ніж це було раніше.

Роумінг Водафон (Vodafone)

Вихід бренду Vodafone, або ж Водафон кирилицею (так, саме так, бренду, на рівні власників оператора нічого не змінилося) ознаменувався для українських користувачів мобільного зв'язку двома крутими речами: простими і зрозумілими тарифами всередині мережі без прихованих комісій і виносок дрібним текстом, зате з величезним пакетом інтернет-трафіку, і вкрай вигідними розцінками на роумінг в деяких країнах присутності Vodafone.

У Vodafone є кілька тарифних зон. В Європі це «Роумінг як вдома» і «Роумінг в Польщі як вдома». За межами - всі інші, третя зона по факту. Щоб користуватися послугами «як вдома», потрібно підключитися до правильних операторам (список є на сайті біля відповідної країни). Якщо ви не знаєте, як це зробити, зверніться в контакт-центр оператора (111 з номера Vodafone).

З моменту виходу бренду на ринок роумінгові умови послуги «Роумінг як вдома» кілька разів погіршувалися, і найголовніші неприємні зміни торкнулися обсягу мобільного трафіку. Тепер на тиждень абоненти передоплати можуть отримати від 100 до 600 МБ за ціною від 120 до 360 гривень (до 11 червня 2017 діє одноразова знижка 50%, але вона не змінює картину принциповим чином). При цьому Vodafone дає багато безкоштовних повідомлень і хвилин на розмови. Така політика обумовлена ​​тим, що роумінг голосового зв'язку і повідомлень став недорогий послугою для операторів на їх міжсобойчик, а ось передача даних як і раніше дорога. Оператор хоче заробити більше, «даючи абонентам більше», тобто підвищити середній чек. Фактично, як Vodafone і заявляє, його пропозиція найвигідніша на ринку. Питання тільки в тому, наскільки велика аудиторія цікавиться можливістю голосового зв'язку. Швидше за все, це ті, хто вирушає у відрядження або в силу специфіки роботи або особистому житті завжди повинен залишатися на зв'язку.

Тарифи на роумінг Водафон

Так виглядають тарифи.

Якщо ви читаєте цю статтю після 11 липня, значить правильні ціни - до знижкиЯкщо ви читаєте цю статтю після 11 липня, значить правильні ціни - до знижки

Але якщо ви - активний користувач смартфона, який не планує переплачувати за непотрібний «голос» і повідомлення, редакція попутно радить не підключати послугу «Роумінг як вдома», а просто користуватися мобільним інтернетом. За 35 гривень в день в країнах дії послуги ви отримаєте ті ж 100 МБ. Особистий досвід показує, що в принципі цього обсягу трафіку як раз на день і вистачає, якщо спілкуватися в месенджерах, користуватися навігацією і іноді серфить в інтернеті, а для «важких» завдань перебігати під Wi-Fi.

Для контрактних абонентів є тільки один тариф, і він діє місяць.

Для контрактних абонентів є тільки один тариф, і він діє місяць

Спецтарифи для Польщі на перший погляд виглядають вигідніше, хоча за менші гроші абонент отримує набагато менше послуг. До речі, менша вартість роумінгу в Польщі стала можливою завдяки тому, що в цій країні знаходиться багато українців і зв'язок в ній в принципі дешевше, ніж в Західній Європі.

Умови для контратних абонентівУмови для абонентів передоплати

Країни, на які поширюється послуга «Роумінг як вдома» (у вигляді списку є на сайті оператора). Ні, це не всі країни присутності Vodafone, але очевидно найбільш популярні в українців.

Якщо ви їдете в подорож в країну, де не діє тариф «Роумінг як вдома», то умови будуть і зовсім кабальними. Мінімальна все (хвилина розмови всередині країни або з операторами України, мегабайт інтернету) буде коштувати 30 гривень. До речі, в цій же таблиці є вартість послуг без підключення «Роумінг як вдома».

Коли вигідно користуватися

Коли вам потрібно багато дзвонити в роумінгу.

Тариф Vodafone зроблений за принципом «на тобі, небоже, що мені не гоже». Голосовий зв'язок (найдешевше в тарифах) відходить у минуле в тих обсягах, в яких її пропонує оператор. А ось популярний нині мобільний інтернет у нього дорогий. Тобто «Роумінг, як вдома» варто підключати, якщо ви їдете на кілька днів і плануєте саме дзвонити і саме на український Vodafone і МТС. Якщо ви абонент Vodafone, в інших ситуаціях підключення послуги для вас не вигідно. Якщо ви потребуєте в трафіку, краще розгляньте тарифи місцевих операторів, інших українських операторів або користуйтеся даними, що не оплачуючи пакет послуг.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

Номер: +380 500 400 111 - безкоштовно з мобільного Vodafone в роумінгу, до речі, революційно для наших операторів.

Роумінг МТС Україна

У МТС Україна, незважаючи на ребрендинг, збереглися свої тарифи як на території країни, так і за її межами. Для роумінгу вони невигідні на тлі всіх інших пропозицій ( базові в тому числі), і в будь-якому випадку ми вам радимо або підключити роумінг іншого оператора, або купити місцеву SIM-карту.

Роумінг лайфселл (lifecell)

Лайфселл, він же lifecell, він же life :) в недалекому минулому - «дочка» найбільшого турецького оператора Turkcell. Компанія провела ребрендинг разу після МТС Україна / Vodafone, щоб розлучитися зі своїм «молодіжним» іміджем, примарою непопулярного нині олігарха в числі власників і нагадати про своє «цивілізованому» турецькому походження. Разом з новим ім'ям лайфселл озвучив деякі приємні нові умови роумінгу. І неприємні заодно.

Тарифи на роумінг лайфселл

Вихід Vodafone на український ринок з роумінговими тарифами змусив всіх операторів переглянути тарифікацію і прийти до більш простим і зрозумілим умовам. У lifecell є кілька тарифних зон (точні умови для своєї країни дивіться на сайті оператора), але ключова відмінність від Vodafone - відсутність пакетів, що включають відразу голос, повідомлення та передачу даних. Якщо вам все-таки потрібно дзвонити і ви їдете до Європи, то така пропозиція для вас невигідно. Якщо ваш вибір - дані, то Європа в мережі lifecell обійдеться трохи дешевше Vodafone (хоча і не у всіх країнах). Зокрема, у Франції, Греції, Угорщини та інших - на 5 грн менше за кожні 100 МБ.

Лайфселл пропонує в роумінгу в Туреччині користуватися 100 МБ мобільного інтернету безкоштовно, але є заковика - їх можна отримати, лише сплативши повідомлення і голос Лайфселл пропонує в роумінгу в Туреччині користуватися 100 МБ мобільного інтернету безкоштовно, але є заковика - їх можна отримати, лише сплативши повідомлення і голос. Якщо 100 МБ буде мало, то за наступний мегабайт потрібно буде доплачувати по 50 копійок. всі умови тут .

Також лайфселл пропонує свій власний месенджер BiP, в якому інтернет-трафік в роумінгу не тарифікується (але тільки в 22 країнах). Є тільки один нюанс - тарифікується будь-який інший трафік, який генерує ваш смартфон, якщо він підключений до інтернету. Можна відключити всі інші інтернет-залежні додатки, оновлення карт і інших сервісів, видалити месенджери і соцмережі, але в підсумку все одно щось та втече в мережу. Детальна інформація є тут .

Тим, хто планує дзвонити трохи, а затримуватися за кордоном більше, ніж на тиждень, тариф прекрасно підійде. Тим, кому потрібно багато інтернету вигідніше буде купити місцеву карту або Vodafone, якщо країна входить в зону дії послуги «Роумінг як вдома».

Коли вигідно користуватися

Якщо ви летите в Туреччину з планами на інтернет і мобільний зв'язок. Якщо ви плануєте користуватися передачею даних і тільки, і відправляєтеся в ті країни, де 100 МБ стоять в мережі оператора 30 грн, а це більшість європейських країн і деякі наші сусіди.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

Номер: +380635433111.

роумінг Київстар

Київстар на даний момент вважається найдорожчим оператором в Україні. І якщо нові тарифи на зв'язок всередині країни дозволяють з натяжкою назвати його таким (хоча вони спрямовані на те, щоб підвищити дохід з одного абонента, а не на те, щоб одиниця послуги всередині тарифу дозволяла оператору заробляти більше), то в роумінгових тарифах Київстар непоганий .

Тарифи на роумінг Київстар

Для більшості популярних і не дуже далеких напрямків (в тому числі і все-таки найбільш популярною у наших абонентів Росії, операторські цифри - більш об'єктивний параметр підрахунку, ніж народне обурення) 100 МБ інтернету коштують 35 гривень. Дзвінки - 2 гривні. Навіть в екзотичному Китаї (який, до речі, до недавнього часу був недоступний для «голосу» в роумінгу) хвилина голосового зв'язку обійдеться в 4 гривні. Болгарія, Латвія обійдуться значно дешевше, ніж в роумінгу Водафон. Роумінгові договору у Київстар є з більш ніж 60 країнами світу. Тільки нам важко сказати, це багато чи мало. Рекламний проспект з тарифами на роумінг Київстар виглядає таким чином.

А тут можна перевірити вартість інтернету, дзвінків і повідомлень конкретно в тій країні, яка вас цікавить. В цілому, на сайті оператора є зручна візуалізація тарифних планів для роумінгу.

Зв'язок з оператором в роумінгу?

А на це питання ми відповімо вам двома скриншотами. Ось відповідь на питання «як?» А на це питання ми відповімо вам двома скриншотами А це - на питання «скільки мені це обійдеться?»

І що ж вигідніше?

На даний момент у всіх операторів тарифи вирівнялися. Якщо ви плануєте поїхати в одну з популярних у туристів країн, швидше за все, кожен оператор запропонує плюс-мінус однаковий тариф. Хоча якщо чесно, Vodafone в даний момент став заручником свого «Роумінг, як вдома», його список країн вже не виглядає так цікаво, як список Київстар або lifecell. Зокрема, в ньому немає достатньо популярних у українського туриста Болгарії та Латвії.

Київстар також цікавий для тих абонентів, яким треба летіти в Китай або інші в міру екзотичні країни. Йому трохи поступається lifecell, а Vodafone і МТС пропонують просто космічну вартість дзвінків. Роумінг lifecell виглядає найбільш цікаво в Туреччині - рідній країні оператора. Vodafone зі своїми пакетними пропозиціями «Роумінг, як вдома» корисна для тих туристам, які планують активно використовувати голосові послуги. Причому тільки в рідній мережі.

Ще про зв'язок за кордоном:

Партнерські посилання:
  • Шукайте нестандартні екскурсії на Tripster ;
  • Замовляйте житло на Booking ;
  • Шукайте авіаквитки на сайті МАУ або OneTwoTrip ;
  • Замовляйте готові тури на Misto.travel ;
  • Вибирайте вигідну туристичну страховку на Chepara ;
  • Беріть байки в оренду на простих умовах на BikesBooking .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Зв'язок з оператором в роумінгу?
Зв'язок з оператором в роумінгу?
Зв'язок з оператором в роумінгу?
Ось відповідь на питання «як?
Зв'язок з оператором в роумінгу?
Зв'язок з оператором в роумінгу?
Зв'язок з оператором в роумінгу?
Ось відповідь на питання «як?
Зв'язок з оператором в роумінгу?
Зв'язок з оператором в роумінгу?

Новости