Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Робота Іспанії: вакансії для росіян і українців в 2019 році

  1. Як знайти роботу в Іспанії?
  2. Пошук вакансій за фахом
  3. сезонне працевлаштування
  4. Як відкрити свій бізнес?
  5. Соціальний захист
  6. Оформлення документів

Серед тих, кого цікавить робота за кордоном, багато хто замислюється про працевлаштування в Іспанії. Цей південний край привабливий не тільки теплим кліматом, але і розвиненою інфраструктурою (дороги, школи, лікарні). Крім того, ціни на продукти та оренду квартири тут невисокі, порівнюючи з рештою Європи, а зарплати цілком гідні. Серед тих, кого цікавить робота за кордоном, багато хто замислюється про працевлаштування в Іспанії

Площа в Севільї в Іспанії

Як знайти роботу в Іспанії?

Способи пошуку стандартні: це можливо за допомогою агентства, через інтернет або на підставі особистого спілкування з потенційним роботодавцем. Останнє можна здійснити під час відвідування держави з туристичною метою або стажування у великій організації.

Головна проблема полягає в наступному факті: громадянин іноземної держави має право зайняти тільки ту вакансію, на яку не захотів влаштуватися жоден місцевий житель. Таке законодавство діє на всій території Європейського Союзу. Тому, якщо роботодавець готовий найняти іноземця, знадобиться довідка з локальної служби зайнятості про те, що іспанця на цю посаду знайти не вдалося. Більшою мірою це стосується працевлаштування на тривалий час. У сезонних працівників труднощі виникають рідше, так як ця праця європейці вважають занадто важким.

Віза типу «D» дає право не тільки перебувати на території Іспанії 90 днів, але і працювати, навчатися, володіти нерухомістю, а також багато Дурга.

Ще один спосіб - звернутися в іспанське посольство. Можливо, вони мають інформацію про те, які працівники потрібні в даний час.

Пошук вакансій за фахом

Потрібно бути готовим до того, що влаштуватися на високооплачувану посаду дуже важко. Необхідний диплом європейського зразка, трудовий стаж не менше 5 років, позитивні рекомендації та стажування за кордоном. Але навіть ці умови нічого не гарантують, все залежить від особистої зацікавленості наймача.

Найпростіше фахівцям в області інформаційних технологій. Країна потребує програмістів, системних адміністраторів, професіоналах з безпеки інформаційних мереж. Дипломи вітчизняних університетів визнаються автоматично, без додаткового підтвердження. Ще одна вільна ніша - це технічні професії: інженери, техніки і машиністи.

Центр зайнятості в Іспанії

Укладаючи контракт з міжнародною організацією, досить буде знання англійської мови. Але в більшості випадків, все ж, знадобиться знати іспанська хоча б на мінімальному рівні.

Дозвіл на роботу в Іспанії

сезонне працевлаштування

Сезонна робота в Іспанії для російських залежить від сезону. Під час гарячого туристичного сезону багато готелів і ресторани мають потреби в обслуговуючому персоналі: покоївок, адміністраторів, офіціантів і барменів. Працюючи в готелі або барі, не обійтися без знання мови, перш за все, англійської. Якщо цільова аудиторія готелю - туристи з-за кордону, цього вистачить, і іспанська не буде критичним важливий.

Якщо цільова аудиторія готелю - туристи з-за кордону, цього вистачить, і іспанська не буде критичним важливий

Клінінгові послуги в готелях Іспанії

Якщо претендент не володіє англійською, про сферу послуг доведеться забути. Однак завжди залишається сільське господарство. Підприємства запрошують на літо збирачів врожаю, сортувальників, пакувальників для збору апельсинів, мандаринів, лимонів. У цей період також потрібні вантажники і водії.

Коли потік туристів зменшується, активізується будівництво. Досвідчені теслі, слюсарі та зварники дуже цінуються іспанськими виконробами, вони з радістю наймають жителів Східної Європи.

Як відкрити свій бізнес?

Як і весь світ, країна переживає кризу, однією з проблем є безробіття. Тому уряд залучає іноземних громадян, готових інвестувати в нові проекти. Однак, необхідно відповідати ряду умов.

Оформляючи приватне підприємство, потрібно особисто перебувати в країні. Здійснити це через посередника не вдасться. Тому спочатку оформляється туристична або гостьова віза, і вже після вирішення всіх бюрократичних тонкощів бізнесмен може повернутися на батьківщину. Наймати тільки своїх співвітчизників не вийде, обов'язково знадобиться працевлаштувати іспанських громадян. Повторне відвідування країни слід здійснювати на підставі візи підприємця, як юридична особа.

Обов'язкова реєстрація компанії в місцевій податковій. Графік роботи та заробітну плату власник компанії може спланувати самостійно. Однак прибуток, яку буде отримувати підприємство, повинна бути достатньою, щоб підприємцю вистачало на власне життя, зміст фірми і забезпечення сім'ї. Через 5 років бізнесмен може претендувати на тимчасову посвідку на проживання, а згодом і на отримання громадянства.

Соціальний захист

У 2019 Фонд соціального страхування надає ряд гарантій працівникам. У переважній більшості випадків полягає офіційний контракт, в якому обумовлюються умови праці, заробітна плата, графік. Оплата може бути щомісячної або погодинної. Якщо роботодавець звільняє працівника раніше, він виплачує матеріальну компенсацію. У разі хвороби медична страховка компенсує лікування.

Оформлення документів

Для російських перш ніж звертатися в посольство, потрібно отримати дозвіл в Департаменті праці або в Імміграційному відділі Міністерства внутрішніх справ. Для цього наймач повинен надіслати спонсорський лист, що підтверджує його намір. Здобувач надає паспорт (внутрішній і закордонний, ідентифікаційний код, диплом і трудову книжку). Після того, як дане відомство дає «добро», можна нести паперу в консульство.

Щоб отримати робочу візу, знадобляться такі документи:

1. Закордонний паспорт, термін дії - не менше 6 місяців.
2. Кольорові фотографії.
3. Заповнена анкета (її можна знайти на сайті консульства).
4. Дозвіл на роботу в Іспанії (його оформляє роботодавець у себе на батьківщині і надсилає копію).
5. Медична страховка.
6. Довідка про відсутність судимості.
7. Спонсорська лист або виписка з банку про те, що на рахунку у прохача є достатня сума.

Дозвіл на працевлаштування в Іспанії видається на 3 місяці і максимально продовжується на 5 років. Після цього можна пробувати отримати посвідку на проживання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Канари, незважаючи на кризу, все ще залишаються популярним місцем відпочинку для росіян. Мандрівників приваблюють яскраве сонце, унікальні скелясті пляжі з чорним піском, дайвінг і параплани. Робота на найбільшому з Канарських островів, Тенеріфе - це приваблива ...

Отримати вид на довгострокове проживання в сонячній Іспанії можна з метою отримання роботи, розвитку бізнесу, надходження на навчання, розвитку інвестиційних проектів, покупки нерухомості або для життя на пенсії в стабільній країні. Який б не була ...

Як знайти роботу в Іспанії?
Як відкрити свій бізнес?

Новости