Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Петербурзький гот-людожер програв справу про захист честі і гідності

Після місяця дебатів і розгляду різноманітних клопотань Максим Главатских відмовився від своїх претензій, визнавши тим самим слабкість доказової бази зі свого боку

У Санкт-Петербурзі завершився судовий процес за зустрічним позовом, поданим засудженим за вбивство і канібалізм 21-річним Максимом Главатских. Молода людина, котра з'їла разом з приятелем частини тіла знайомої школярки, наполягав на тому, що є жертвою цькування з боку родичів убитої дівчини. На думку гота-вбивці, він піддався в суді образам і нелюдському поводженню.

Після місяця дебатів і розгляду різноманітних клопотань Максим Главатских відмовився від своїх претензій, визнавши тим самим слабкість доказової бази зі свого боку, повідомляє BaltInfo . За деякими даними, курйозний процес канібал затіяв для того, щоб відстрочити свою відправку до виправної колонії, де у нього не буде такої потужної підтримки в особі "готичних прихильниць", як в Північній столиці. Якщо у Главатских не виникне ідеї висунути ще які-небудь звинувачення, то з СІЗО найближчим часом він буде відправлений по етапу в місця відбування покарання.

Несподівана заява про відмову продовжувати тяжбу з матір'ю вбитої ним Карини Будучьян Максим Главатских озвучив в четвер. При цьому на початку чергового засідання злочинець мав намір усіма способами домагатися притягнення Надії Будучьян до відповідальності. За його словами, жінка образила його, заявивши: "Ти, Главатских, будеш горіти в пеклі. Таким покидькам і людожерів уготована лише така доля". Тим самим вона, нібито, принизила його честь і гідність, а значить повинна понести покарання.

Приватний обвинувач, яким був сам Главатских, в черговий раз проявив обізнаність в юридичних тонкощах і протягом усього засідання не розлучався з кримінально-процесуальним кодексом. За постійні репліки і коментарі він не раз отримав попередження від судді.

Главатских особисто допитав свого свідка і подругу Галину Тарасову. 19-річна дівчина підтвердила, що 25 березня 2010 року після завершення засідання вона чула, як мати загиблої дівчинки Надія Будучьян викрикувала на адресу Главатских і Можнова образливі слова. "Надія Будучьян стояла позаду мене, і коли я обернулася, то почула, як вона стала викрикувати" Ти ще не здох, моральний урод! ". У цей час повз нас проводили Максима", - повідомила Тарасова.

Однак захист представила свого свідка - прокурора Світлану Єфименко, яка дала протилежні свідчення. За її словами, Будучьян після закінчення засідань завжди залишалася з нею і ніколи не виходила із залу разом зі слухачами. "Необхідно було вберегти Будучьян від контактів з групою підтримки Главатских, яка була негативно налаштована по відношенню до неї", - пояснила Єфименко.

За словами прокурора, в залі суду можна було чути різні репліки, в тому числі і відверто цинічні: "Смачно поїли, ням-ням!"

"Природно, що при такому ставленні Будучьян не могла перебувати поруч з цими людьми", - додала Єфименко.

Для того, щоб розібратися, хто все-таки говорить правду, Главатских запропонував викликати ще одного свідка - Владислава Стасина. За його словами, ця молода людина також може підтвердити, що Будучьян висловлювала образливі слова на його адресу. Суд задовольнив це клопотання, і відповідно засідання мало бути перенесено. Однак після невеликої перерви Главатских несподівано змінив своє рішення. Спочатку він попросив надати йому допомогу із запитом в управління Федеральної міграційної служби для розшуку Стасина. Виявилося, що місце його проживання наразі невідомо. Але суд в цьому проханні відмовив приватному обвинувачу.

Потім Главатских зажадав, щоб суд направив у СІЗО дозвіл на те, щоб у його представника була можливість без обмежень відвідувати слідчий ізолятор. У свою чергу суддя заявила, що направляти такі дозволи в СІЗО немає підстав.

"Спілкування Главатских і судді більше нагадувало добре продуману шахову гру. На кожну відмову в клопотанні молода людина діставав вже складене нове звернення", - пише інтернет-видання. В результаті низка таких заяв закінчилася вимогою про усунення мирового судді Глазкової від ведення цієї справи. Приватний обвинувач заявив, що суд створює умови, при яких він не може здійснювати обвинувачення, і він не має змоги надавати докази, що свідчать про вину Будучьян. Пославшись на ряд статей, Главатских передав це клопотання, але вона була відхилена.

Нагадаємо, в травні 2010 року міський суд Санкт-Петербурга виніс вирок по "справі готовий-канібалів", визнавши флориста ТОВ "Ніколь" Максима Главатских і непрацюючого Юрія Можнова винними у звірячому вбивстві неповнолітньої дівчини. Молоді люди, які зараховують себе до субкультури готів, отримали 19 і 18 років колонії суворого режиму відповідно.

В ході розслідування було встановлено, що Карина Будучьян була прихильницею творчості "поета і музиканта" Максима Главатских. У фатальну ніч 19 січня 2009 року, користуючись гостинністю своєї близької знайомої Каті, вона вирішила залишитися з ним наодинці в квартирі подруги, де гот-музикант жив зі своїм приятелем і "охоронцем" Юрієм Можновим.

Там в процесі алкогольної вечірки приятелі втопили Карину у ванній, а потім до ранку розчленовували тіло жертви. останки були розкидані по навколишніх смітниках, а частина дівочої плоті Главатских і можна запекли в духовці і з'їли.

Розчленовані останки Карини близько тижня збирали по навколишніх кварталах Північної столиці, але багато частин тіла так і не були знайдені.

Новости