Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Телефонні коди Таїланду і як дзвонити в Таїланд

  1. Код Таїланду - 66
  2. Зі стаціонарного на стаціонарний
  3. Зі стаціонарного на мобільний
  4. З мобільного
  5. Альтернативні способи комунікації

Перед тим як подзвонити в Таїланд, потрібно зрозуміти загальний принцип здійснення міжнародних дзвінків. Місцева система телефонного зв'язку в будь-якій країні інтегрована з міжнародної.

Кожна держава присвоєно певний код - набираючи його, ми повідомляємо оператору про направлення дзвінка. Кожне місто в межах однієї країни має свій унікальний код, за яким дзвінок адресується далі на локальний міський номер.

Код Таїланду - 66

Саме його потрібно набирати при всіх дзвінках в Таїланд з-за кордону. Для дзвінків зі стаціонарних і мобільних телефонів методика набору різна.

Зі стаціонарного на стаціонарний

Стаціонарні телефони в будь-якій країні підключені до міської телефонної системі. Щоб вийти на міжнародний рівень телефонії необхідно віддати додатковий набір команд:

  • в Росії, Білорусії та Казахстані: 8 (гудок) 10 (гудок)
  • в Україні: 0 (гудок) 0 (гудок)

Якщо дзвінок здійснюється на стаціонарний телефон, то після цього потрібно набрати код міста і номер телефону. Всього 8 знаків, з яких код міста 1-2 знака, номер телефону 7-6 знаків. Перша цифра 0 перед кодом міста не набирається. Наприклад, в номері стаціонарного телефону, що знаходиться на острові Самуї - 077 601 371 - код місцевості (міста) - 77, телефонний номер - шістсот одна тисяча триста сімдесят одна.

Перший 0, з якого починається код міста, ніколи не набирається: він пишеться для дотримання форми. На перший погляд, це може здатися безглуздістю. Насправді такий стандарт написання номерів допомагає сприймати і правильно запам'ятовувати їх разом з кодом. Ви просто знаєте, що будь-який повний номер в Таїланді - завжди 9 знаків. Там, де їх 8, першим ставиться 0.

Таблиця. Телефонні коди міст і провінцій Таїланду.

Бангкок 2 Канчанабурі 34 Чіанг-Май 53 Паттайя 38 Районг 38 Амнатчарен 45 Хуа-Хін 32 Сураттхані (включаючи острови) 77 Крабі (включаючи острови) 75 про. Пхукет 76

ПРИКЛАД:

Якщо потрібно зателефонувати з Росії на Пхукет по телефону (076) 385 000. Набираємо:

Зі стаціонарного на мобільний

Послідовність набору - та ж:

  • вихід на міжмісто;
  • вихід на міжнародну мережу;

Потім замість коду міста відразу набирається 9-значний номер телефону. З них перша цифра завжди 8 або 9.

ПРИКЛАД:

Щоб зателефонувати на номер (894) 711173 з України, потрібно набрати:

З мобільного

Мобільні телефони не відносяться до міської мережі зв'язку, тому при дзвінках за кордон не потрібно набирати команди для виходу в міжміський і міжнародну мережу. При дзвінку на стаціонарний номер набирається код Таїланду і 8 знаків (код міста і номер телефону). При дзвінку на мобільний номер набирається код країни і 9 знаків (код оператора і номер телефону)

Приклади:

Для дзвінка з-за кордону на стаціонарний номер в Таїланді (076) 385 000, потрібно набрати:

Для дзвінка з іншої країни на мобільний номер в Таїланді (894) 711173, слід набрати:

Альтернативні способи комунікації

Користування телефонним зв'язком при міжміських дзвінках на значні відстані може бути накладно. Наприклад, хвилина розмови з Таїландом з європейської частини Росії у великого оператора стаціонарного зв'язку обійдеться більш ніж в 0.7 $. Ціни на послуги російських мобільних операторів ще вище - понад 0.8 $ за хвилину розмови.

Сучасні технології дозволяють споживачам істотно економити на дзвінках. Мова про інтернет-телефонії (ip-телефонії), послуги якої надають численні компанії. Їх ціни приблизно однакові: вартість хвилини розмови не перевищує 0,04 $ в денний час і в 2-3 рази менше - в нічний.

Їх ціни приблизно однакові: вартість хвилини розмови не перевищує 0,04 $ в денний час і в 2-3 рази менше - в нічний

При використанні альтернативних способів телефонії код Таїланду залишається тим же - 66, коди міст, провінцій і операторів мобільного зв'язку - також. В іншому при наборі телефонного номера необхідно слідувати інструкціям комунікаційного сервісу.

У століття смартфонів і загальнодоступного інтернету, найпростіший і дешевий спосіб комунікації з рідними це Skype, Viber, WhatsApp і інші меседжер. По-перше можна не тільки почути співрозмовника, але і побачити, а по-друге це безкоштовно.

Новости