Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Самі доброзичливі до туристів міста світу

  1. ЯК складає рейтинг
  2. ТОП-10 найбільш дружніх До ТУРИСТАМ МІСТ СВІТУ
  3. 10. ОРЛАНДО, США (7,81)
  4. 6. ЛИССАБОН, ПОРТУГАЛІЯ (7,9)
  5. 5. РОТТЕРДАМ, НІДЕРЛАНДИ (7,98)
  6. 4. Сан-Франциско, США (8,0)
  7. 3. ГЕЛЬСІНКІ, ФІНЛЯНДІЯ (8,01)
  8. 2. СТОКГОЛЬМ, ШВЕЦІЯ (8,02 БАЛА)

Названі доброзичливі по відношенню до туристів міста світу. У ТОП-100, складений голландською компанією TravelBird, увійшли і два російських мегаполісу. У гостинність міст різних країн розбирався «Вісник АТОР».

ЯК складає рейтинг

31 жовтня по ініціативи ООН відзначався Всесвітній день міст. Щоб оцінити вплив туризму на міста і їх жителів, компанія TravelBird провела дослідження «Інноваційне управління, відкриті міста», за підсумками якого склала рейтинг 100 найбільш дружніх міст світу.

Спочатку в вибірку потрапили 500 найбільших міст світу, які потім через цілу низку факторів, таких як зручність в'їзду (аеропорт), безпеку, «рівень щастя» місцевих жителів і їх готовність розміщувати іноземних гостей у себе вдома, загальне володіння англійською мовою, а також співвідношення вхідного турпотоку до кількості місцевого населення, були відібрані до сотні.

Потім в справу вступили експерти: було проаналізовані думку 15 тисяч журналістів, які пишуть про туризм, на підставі оцінок яких (по 10-ти бальною шкалою) було проведено ранжування мегаполісів. Відповідно, були названі як самі доброзичливі міста, так і ті пункти призначення, де туристам з різних причин, доводиться непросто.

ТОП-10 найбільш дружніх До ТУРИСТАМ МІСТ СВІТУ

10. ОРЛАНДО, США (7,81)

ОРЛАНДО, США (7,81)

У цьому місті «курортного» штату Флорида 300 днів в році світить сонце, тут величезна кількість всіляких ресторанів і магазинів, сучасні комфортабельні готелі, найцікавіші музеї, і, нарешті, більше 80 чудових парків з багатою тропічною рослинністю, безліччю озер і дивовижною фауною - все це Орландо. 4 травня 1965 тут був створений перший Діснейленд в Америці . Мільйони туристів щороку приїжджають в Орландо, що став, не просто красивим містом з високо розвинутою інфраструктурою, але грандіозним втіленням чарівної казки наяву, що гарантує чудові враження для тих, хто вибирає тури в США .

9. ЦЮРИХ, ШВЕЙЦАРІЯ (7,84)

Цюріх - місто справді вражаючий. Що лежить в самому центрі Європи на березі однойменного озера, він являє собою справжнє джерело для туриста - тут є і найцікавіші музеї, і приголомшливі архітектурні споруди, і велика кількість найсучасніших клубів, здатних здивувати самого закоренілого тусовщика. Крім того, це серце культурного, політичного життя Швейцарії і майданчик, приймаюча заходи світового рівня.

Сучасний Цюріх неодноразово визнавався кращим містом для життя. Він може похвалитися більш ніж п'ятдесятьма музеями. Історичний центр - Старе місто - рясніє красивими мостовими і вуличками, антикварними, книгарнями, художніми лавками. Увечері Старе Місто перетворюється в розважальний квартал з еклектичною сумішшю відвідувачів.

8. ОСЛО, НОРВЕГІЯ (7,88)

ОСЛО, НОРВЕГІЯ (7,88)

Найбільше місто Норвегії - космополітичний центр, що відрізняється дивовижним архітектурним різноманіттям, в якому вас чекає безліч музеїв, ресторанів і магазинів.

Осло - один з найбільш швидко зростаючих міст в Європі, в його нових районах ключем б'є життя, а самі вони вражають гостей міста дивовижними ресторанами, модними магазинами і галереями. Обличчя міста стрімко змінюється, і відбувається це багато в чому завдяки таким архітектурним пам'яткам, як будівля Опери, музей Аструп-Фернлі і комплекс будівель виробник, проте при цьому місту вдається зберегти спокійну атмосферу провінційного містечка. Місто розташувалось між Осло-фьордом і великими, порослими лісом пагорбами, і отримав звання Зеленої європейської столиці 2019 року.

7. ТОКІО, ЯПОНІЯ (7,89)

ТОКІО, ЯПОНІЯ (7,89)

Один з найбільш густонаселених міст світу. Економічний, культурний і промисловий центр Японії. Префектура Токіо складається з південно-західної частини регіону Канто, островів Ідзу і Бонінскіх островів. Токіо - столиця Японії і один з найбільших міст світу з населенням в 13 млн осіб. На початку 17-го століття сьоґун Токугава Іеясу заснував тут уряд, і територія навколо його резиденції в замку Едо стала поступово розвиватися. Зараз Токіо - один з найбезпечніших мегаполісів світу. Тут можна спокійно гуляти вночі в будь-якому районі. Через різницю в часі з європейською частиною Росії, багато туристів, які прилетіли з Москви і Санкт-Петербурга, так і надходять.

6. ЛИССАБОН, ПОРТУГАЛІЯ (7,9)

Лісабон, столиця Португалії і одна з найдавніших столиць світу. Він же - знаменитий «Місто на семи пагорбах», недарма тут безліч сходів і підйомників. Лісабон веде свою історію з 1200 р. До н.е. е. З тих пір місто встиг побувати під управлінням Римської імперії, арабів, іспанців, маврів, пережив навалу кастильских і французьких військ наполеонівських часів, десятки землетрусів, пожеж, інквізицію і смертельні епідемії. І кожен завиток історії залишив португальцям безцінну пам'ять у вигляді десятків пам'яток, архітектурних творінь, багатовікових традицій і звичаїв. Лісабон вважається містом мореплавців, проте в ньому немає моря: до океанського узбережжя 15 кілометрів. І це найкраще місце для цінителів спокійного відпочинку, для бажаючих відпочити від шуму і суєти.


5. РОТТЕРДАМ, НІДЕРЛАНДИ (7,98)

РОТТЕРДАМ, НІДЕРЛАНДИ (7,98)

Роттердам - ​​найбільший порт Європи і другий за величиною місто Голландії. Його часто називають «містом архітектури» - декілька квадратних кілометрів в центрі Роттердама забудовані найсучаснішими і футуристичними будівлями 21 століття, які тільки можна уявити.

4. Сан-Франциско, США (8,0)

Сан-Франциско - красиве місто Каліфорнії, розташовується на Західному узбережжі і зветься «вратами в Тихий океан». Місто, що отримав свою назву на честь святого Франциска Ассизького, був заснований в 1776 році іспанцями, в 1847 р перейшов до Сполучених Штатів після війни з Мексикою. Під юрисдикцію міста потрапляють кілька островів затоки: Алькатрас, Острів Скарбів і велика частина острова Ред Рок, а також незаселені острови фараллон, що знаходяться в Тихому океані в 43 кілометрах від берега.
Схожий частково на Флоренцію, почасти на Бостон це місто, компактний, романтичний, повний витонченості і неповторної чарівності, розкриває перед гостями свої потаємні пам'ятки, занурює в вируючий ритм фінансового кварталу, зачаровує башточками, загостреними фронтонами і пишними прикрасами вікторіанського стилю і запрошує на залите сонцем узбережжі, місце, де, якщо вірити індіанцям Охлон, які жили вздовж затоки більше 500 років тому, «все танцюють на краю світу».

3. ГЕЛЬСІНКІ, ФІНЛЯНДІЯ (8,01)

ГЕЛЬСІНКІ, ФІНЛЯНДІЯ (8,01)

Гельсінкі заснований в 1550 і розташований на березі Ботнічної затоки, а тому, не дивлячись на свій портовий статус, славиться свіжим повітрям і прекрасними пейзажами укупі з цікавою «північної» архітектурою. Столиця Фінляндії Гельсінкі - це жваве місто на узбережжі Фінської затоки, місто, що розкинулося на безлічі красивих островів, місто чудових парків і бульварів. В цілому життя тут тече досить повільно, але достатня кількість нічних клубів і відмінних ресторанів дозволяє жителям і гостям не нудьгувати.

2. СТОКГОЛЬМ, ШВЕЦІЯ (8,02 БАЛА)

СТОКГОЛЬМ, ШВЕЦІЯ (8,02 БАЛА)

Стокгольм - столиця Швеції і всієї Скандинавії - розташувався на 14 островах в місці злиття Балтійського моря і озера Меларен. Стокгольм по праву вважається одним з найкрасивіших міст світу, центром скандинавського дизайну і форпостом нової північній кухні. Стокгольм - найбільш екологічно чиста столиця світу згідно з рейтингом Всесвітньої організації охорони здоров'я і один з найбезпечніших міст Європи.

1. СИНГАПУР, СИНГАПУР (8,22 БАЛА)

СИНГАПУР, СИНГАПУР (8,22 БАЛА)

Про Сінгапурі кажуть, що голова цього міста знаходиться в майбутньому, а душа - в минулому. Добре розвинена інфраструктура туризму в Сінгапурі, і особливо на острові Сентоза, приваблює туристів з різних країн світу.

Сінгапур - це суперсучасні хмарочоси і старовинні квартали з маленькими будиночками, розкішні супермаркети та крихітні китайські крамниці, жваві вулиці і спокійні, що потопають у зелені парки і сади орхідей, набережні з численними ресторанами, де представлена ​​кухня практично всіх країн, індуїстські і буддистські храми, мечеті .

Сінгапур визнаний самим дружелюбним містом світу для туристів, завдяки своєму «мультикультурному чарівності», поширеності англійських знаків, зручному аеропорту (цю позицію оцінили в максимальні 10 балів), безпечної міської екосистемі і повсюдної чистоті. Як відомо, в цьому місті, як і всій країні, заборонена жувальна гумка.

РОСІЙСЬКІ МІСТА У ТОП-100 найбільш дружніх До ТУРИСТАМ МІСТ СВІТУ

РОСІЙСЬКІ МІСТА У ТОП-100 найбільш дружніх До ТУРИСТАМ МІСТ СВІТУ

Що стосується російських мегаполісів, то в ТОП-100 найбільш дружніх до туристів міст світу увійшли Санкт-Петербург і Москва. Північна столиця зайняла 57 місце (загальні 6,03 бала), Москва - 97 місце (4,12 бала). Причому за таким критерієм як готовність жителів прийняти у себе вдома іноземних гостей російські міста отримали високі бали: Петербург - 9,21 бала, Москва - 9,65 бала.

Причому за таким критерієм як готовність жителів прийняти у себе вдома іноземних гостей російські міста отримали високі бали: Петербург - 9,21 бала, Москва - 9,65 бала

З чим погано у російських столиць, кажуть експерти TravelBird, так це з іноземними мовами: всього по 4,06 бала у обох міст. З точки зору зручності в'їзду Москва з показником в 8,08 бала обійшла Петербург (3,62 бала), правда в оцінках експертів місто на Неві (6 балів) був оцінений вище столиці (4,5 бала).

ДЕ небезпечним і ПОГАНО З АНГЛІЙСЬКИМ І ДЕ - НАВПАКИ

Найбезпечнішим визнаний Абу-Дабі (10 балів по цій позиції), самим привітним - Осло, самим англооріентірованним - Дублін (Лондон лише третій (!)), Самим відкритим для розміщення туристів в приватному секторе- Париж.

Найвищі оцінки експертів з точки зору розвитку туризму отримав Копенгаген. А ось найбільше навантаження туризму на місцевих жителів відзначена в Барселоні, Мумбай, Амстердамі, Венеції і Ханої.

Найбільш небезпечними для туристів визнані Маніла, Йоганнесбург, Богота, Мехіко, Ріо-де-Жанейро. Найскладніше мандрівникам прилітати в аеропорти Джедди (Саудівська Аравія), Нанта (Франція), Катманду (Непал), Кувейту і Майамі (США).

Найгірше з англійським в Катманду, Пномпені (Камбоджа), Джедде, Кувейті та Мускат (Оман). Нарешті, найменше хочуть дати притулок іноземцям жителі Монако, Пхукета, Дохи (Катар), Денпасара (Індонезія) і Манами (Бахрейн).

Новости