Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рейтинги Києва в 2018 році - все про українську столицю

  1. Українську столицю оцінювали за якістю життя, чистоті повітря і прозорості влади
  2. ECA International: Київ - у ТОП-10 міст Європи з найдорожчою орендою житла
  3. Dreamstime: Київ - один з найбільш фотографованих міст
  4. UBS: Київ - один з найбільш недорогих великих міст
  5. The Economist: Київ визнали не найкомфортнішим
  6. Transparency International: Київ отримав дев'яте місце по прозорості влади
  7. Independent: Київ - один з улюблених міст для подорожі у британців
  8. NUMBEO: рейтинг Києва може змінити кожен
  9. АВТОР:
  10. Орфографічна помилка в тексті:

31 грудня 2018, 8:26 Переглядів:

Українську столицю оцінювали за якістю життя, чистоті повітря і прозорості влади

31 грудня 2018, 8:26 Переглядів:   Українську столицю оцінювали за якістю життя, чистоті повітря і прозорості влади   У 2018 році столиця України потрапила в кілька рейтингів, які складають зарубіжні аналітичні компанії і портали

У 2018 році столиця України потрапила в кілька рейтингів, які складають зарубіжні аналітичні компанії і портали. У деяких Київ потрапив на високі позиції - зокрема, за дорожнечею оренди фешенебельних квартир і популярності серед мандрівників з Великобританії. А невисокі оцінки експертів журналу The Economist викликали справжню бурю і меру столиці Віталію Кличку навіть довелося публічно виправдовуватися. Сайт "Сегодня" зібрав найбільш помітні з рейтингів, в яких у 2018 році потрапив Київ.

ECA International: Київ - у ТОП-10 міст Європи з найдорожчою орендою житла

Компанія ECA International, яка складає цей рейтинг, оцінює вартість оренди елітної трикімнатної квартири, яку може собі дозволити високооплачуваний фахівець. У минулому році Київ фігурував на 8 місці, а в січні 2018 го виявився вже на 6 позиції. За даними рейтингу, трійка з "повним фаршем" в нашій столиці обійдеться в 3402 доларів США.

До лідерства за дорожнечею нам ще далеко: на першому місці - Лондон з квартирами за 6600 доларів США, трохи дешевше орендувати гарну нерухомість можна в Москві і Цюріху. Тим часом, дешевше, ніж в Києві, обходяться трикімнатні квартири в Амстердамі (3242 доларів) і Дубліні (3311 доларів США).

Dreamstime: Київ - один з найбільш фотографованих міст

Портал Travel pulse проаналізував статистику фотостоку Dreamstime і вніс Київ в ТОП-15 найбільш фотографованих міст світу - на 15 позицію. Сюди часто відправляють знімки як професійні фотографи, так і туристи.
За даними порталу, любителів фотографувати міські пейзажі в Києві залучають види над Дніпром і архітектурні ансамблі.

У першій п'ятірці рейтингу - Нью-Йорк, Москва, Лондон, Бангкок і Париж. Також серед найпопулярніших - Рим, Лос-Анджелес, Венеція, Гонконг, Стамбул, Барселона, Прага, Пекін і Сінгапур. Гідне сусідство.

UBS: Київ - один з найбільш недорогих великих міст

Столиця України зайняла 75 місце в рейтингу швейцарського банку UBS , Що оцінює вартість життя в великих містах. Автори дослідження розглянули вартість кошика з 128 товарів і послуг в січні-квітні 2018 року, з урахуванням, що споживчі звички в різних країнах відрізняються.

Так, в Києві місяць комфортного життя обійдеться в 1617,6 доларів США. У найдешевшому місті, Каїрі, за місяць доведеться витратити 1272,4 долара. Найдорожчим визнали Цюріх (4260,6 доларів США), за ним слідують Женева, Осло, Копенгаген і Нью-Йорк.

Відзначимо, що в рейтингу всього 77 міст. Експерти банку оцінювали вартість проживання в місті сім'ї з трьох осіб, без урахування оренди житла.

The Economist: Київ визнали не найкомфортнішим

У 2018 році Київ зайняв 118 місце з 140 міст світу в рейтингу найкомфортніших для проживання міст Global Liveability Index 2018 з версією журналу The Economist. Місто набрав 56,6 балів з 100 можливих.
Рейтинг враховує стан інфраструктури, освіти, безпеки, доходів, охорони здоров'я, культури і навколишнього середовища міст. За даними дослідження, протягом 5 років українська столиця втратила в оцінках 12,6%. У той же час, експерти вказали в документі, що за останній рік Київ показав поліпшення умов життя, з огляду на економічне зростання і відносну стабілізацію в Донбасі.

Останніми в рейтингу виявилися Порт Морсбі (Папуа, Нова Гвінея) Карачі (Пакистан), Лагос (Нігерія), Дакка (Бангладеш) і Дамаск (Сирія). Лідерами списку стали Відень, Мельбурн, Осака, Калгарі і Сідней.

мер столиці Віталій Кличко не залишився в стороні і прокоментував не найкращу позицію Києва в рейтингу , Зазначивши, що при оцінюванні Києва експерти розглядали в безпеку в країні в цілому.

"Навіть незважаючи на те, що в цілому Київ живе мирним життям, в 700 кілометрах від столиці тривають бойові дії. Ми звикли до такого життя. А для експертів The Economist - це загроза, що в результаті випливає оцінку комфорту життя в місті. Цей рейтинг є проекцією оцінки експертами того, що відбувається в цілому в Україні ", - заявив Кличко.

При цьому мер уточнив, що в порівнянні з торішніми результатами, Київ піднявся в рейтингу на 13 позицій. У 2017 і 2016 роках місто займало 131 позицію в рейтингу.

"Це не завадило Києву блискуче провести і фінал Ліги Чемпіонів, і Євробачення, збільшити потік туристів", - повідомив Кличко.

Як відомо, рейтинг The Economist складається з п'яти категорій: стабільність, охорона здоров'я, культура і екологія, освіта та інфраструктура. Кожна категорія має свій коефіцієнт впливу на комфортність життя. По кожній із них експерти виставляють оцінки, у тому числі виводиться середня. Потім оцінки підсумовуються з урахуванням важливості категорії для життя людини. При цьому ситуація безпеки становить 25% сумарного рейтингу.

Transparency International: Київ отримав дев'яте місце по прозорості влади

Київ займає 9 місце серед 100 найбільших міст України в рейтингу прозорості. Відповідне дослідження провело Українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International в рамках програми Transparent cities.
При оцінюванні міста розглядають 13 показників, серед них - житлова політика, виділення грантів, соціальні послуги та освіту.

Рейтинг постійно оновлюється. За останніми даними на 16 листопада, Київ отримав 64,8 бала. Кращими в питаннях прозорості управління виявилися Дрогобич (86,9), Маріуполь (81,1) і Вінниця (75,03).

Також експерти підготували рекомендації, які допоможуть Києву поліпшити позиції. Зокрема, столиці радять оприлюднити перелік питань і порядок денний засідань Київради за 10 календарних днів до проведення, повідомляти на офіційному сайті про результати закупівель, а також створити систему електронної реєстрації дозволів на установку кіосків і тимчасових літніх терас при кафе і ресторанах.

Також столиці пропонують створити електронний сервіс, який поліпшить надання соцпослуг в місті.

"Потрібно створити можливість через інтернет подати онлайн-заявку на отримання місця або послуги в міських установах соціальної допомоги (центри реабілітації, соціального обслуговування та одиноких громадян, соціальна допомога на дому тощо) і відстежити рух заявки", - йдеться в рекомендаціях аналітиків.

Independent: Київ - один з улюблених міст для подорожі у британців

Видання Independent назвало Київ другим за популярністю у британських туристів, які вирушають у осінні подорожі. Рейтинг складали виходячи з кількості заброньованих квартир через сервіс Airbnb в різних містах Європи з початку осені до середини грудня, оцінювався вибір 500 тисяч жителів Великобританії.
Перше місце зайняв Стамбул, куди туристи їдуть за архітектурною пишністю і смачною їжею, а на третьому - французьке місто Серрі, де знаходиться європейський Діснейленд.

NUMBEO: рейтинг Києва може змінити кожен

Столиця України весь рік фігурувала в рейтингах Numbeo - найбільшої бази даних про міста і країни світу, які надані користувачами. Таблиці з оцінками регулярно оновлюється за рахунок анкет з опитуванням, які можна заповнити на сайті. Там можна оцінити вартість проживання, житло, охорону здоров'я, завантаженість доріг, злочинність і безпеку, а також рівень забруднення.
Тим часом, в цьому році Київ, рейтинг забрудненості якого рідко піднімається вище 70 місця, в підсумках оцінок за перше півріччя раптово опинився на 10 місці. Правда, в річних підсумки фігурує вже на 98 місці. Користувачі відзначили високу забрудненість повітря в місті та проблеми з доступом до питної води, найбільше невдоволення - проблема з вивезенням сміття. При цьому Київ оцінили, як відносно чистий, не особливо галасливий, і досить освітлений. А ось рівень задоволення зеленими зонами - високий.

Найбільш забрудненими за підсумками року "народні експерти" назвали Кабул (Афганістан), Газіабад (Індія) і Тетово (Македонія). Найчистіші -Веллінгтон (Нова Зеландія), Оттава (Канада) і Рейк'явік (Ісландія).

До речі, на порталі зазначено, що їх рейтинги розраховуються за оцінками майже 32 тисяч людей з більш 4 тисяч країн. Так що вплинути на підсумкову оцінку свого міста може кожен.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Київ в рейтингах 2018 року: дорога оренда житла, низькі ціни і любов туристів з Європи". інші Інші новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Міла Князьська-Ханова

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости