Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рейтинг кращих курортів Криму

  1. Рейтинг кращих курортів Криму Рейтинг складений сайтом www.krym4you.com, опитування проводилося на...
  2. Коктебель
  3. Євпаторія
  4. Алушта
  5. Севастополь
  6. Керч
  7. Форос
  8. Балаклава
  9. Сімеїз
  10. Партеніт
  11. Кращі міста Криму, епілог
  12. Додаткові факти про Кращих містах Криму
  13. Рейтинг кращих курортів Криму
  14. Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму
  15. Коктебель
  16. Євпаторія
  17. Алушта
  18. Севастополь
  19. Керч
  20. Форос
  21. Балаклава
  22. Сімеїз
  23. Партеніт
  24. Кращі міста Криму, епілог
  25. Додаткові факти про Кращих містах Криму
  26. Рейтинг кращих курортів Криму
  27. Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму
  28. Коктебель
  29. Євпаторія
  30. Алушта
  31. Севастополь
  32. Керч
  33. Форос
  34. Балаклава
  35. Сімеїз
  36. Партеніт
  37. Кращі міста Криму, епілог
  38. Додаткові факти про Кращих містах Криму
  39. Рейтинг кращих курортів Криму
  40. Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму
  41. Коктебель
  42. Євпаторія
  43. Алушта
  44. Севастополь
  45. Керч
  46. Форос
  47. Балаклава
  48. Сімеїз
  49. Партеніт
  50. Кращі міста Криму, епілог
  51. Додаткові факти про Кращих містах Криму
  52. Рейтинг кращих курортів Криму
  53. Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму
  54. Коктебель
  55. Євпаторія
  56. Алушта
  57. Севастополь
  58. Керч
  59. Форос
  60. Балаклава
  61. Сімеїз
  62. Партеніт
  63. Кращі міста Криму, епілог
  64. Додаткові факти про Кращих містах Криму
  65. Рейтинг кращих курортів Криму
  66. Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму
  67. Коктебель
  68. Євпаторія
  69. Алушта
  70. Севастополь
  71. Керч
  72. Форос
  73. Балаклава
  74. Сімеїз
  75. Партеніт
  76. Кращі міста Криму, епілог
  77. Додаткові факти про Кращих містах Криму
  78. Рейтинг кращих курортів Криму
  79. Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму
  80. Коктебель
  81. Євпаторія
  82. Алушта
  83. Севастополь
  84. Керч
  85. Форос
  86. Балаклава
  87. Сімеїз
  88. Партеніт
  89. Кращі міста Криму, епілог
  90. Додаткові факти про Кращих містах Криму
  91. Рейтинг кращих курортів Криму
  92. Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму
  93. Коктебель
  94. Євпаторія
  95. Алушта
  96. Севастополь
  97. Керч
  98. Форос
  99. Балаклава
  100. Сімеїз
  101. Партеніт
  102. Кращі міста Криму, епілог
  103. Додаткові факти про Кращих містах Криму

Рейтинг кращих курортів Криму

Рейтинг складений сайтом www.krym4you.com, опитування проводилося на пунктах пропуску до Криму: порт «Кавказ», Армянськ, Чонгар і аеропорт «Сімферополь».
На кожному пункті зібрано по 1300 анкет, вибірка склала 5200 осіб. У обробку потрапило 4479 осіб - 56% жінок і 44% чоловіків. Вік аудиторії від 21 до 63 років.
Основною умовою опитування було виключення місцевого населення Криму з анкетування для отримання об'єктивного результату переваг гостей півострова.
Мета опитування - визначення рейтингу, на думку туристів, кращих місць для відпочинку в Криму.

Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму

Ялта

По праву займає перше місце По праву займає перше місце. Популяризація курорту почалася ще в 18 столітті царською сім'єю Романових і знатними дворянськими родами Петербурга і Москви. Кожен знатний рід вважав своїм обов'язком побудувати хоча б невелику садибу в Криму, не кажучи про такі шедеврах, як Лівадійський, Воронцовський, Масандрівський палаци.
Набережна Ялти і до цього дня є найбільш відвідуваним місцем у Криму. Тисячі людей роблять свій вечірній променад перед сном або бурхливої ​​ночі. Кипариси, платани, пальми, затишні лавки, фонтани, теплий морський вітер і шум моря - це тільки маленька частина загальної картини Ялтинській набережній.
Набережні, парки, замки і історичні місця Ялти донині притягають безліч туристів і відпочиваючих в це прекрасне місто. Детальніше про Ялту.

Коктебель

Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь. Є негласною столицею нудистів. В акваторії селища знаходяться самим гарний згаслий вулкан Кара-Даг і біля нього Золоті Ворота. Пляжі в Коктебелі з великої гальки, і практично відсутній пісок, за рахунок чого вода майже весь час прозора. Детальніше про Коктебелі .

Євпаторія

Дитяча здравниця Криму Дитяча здравниця Криму. Різноманітність пляжів, від дрібної гальки до найчистішого білого піску, храми, мечеті, історія, що бере початок з старовинного міста Керкинитида, побудованого греками в 5 столітті до нашої ери, дають законне право Євпаторії займати третій рядок у рейтингу кращих міст Криму. Два аквапарки, дельфінарій, атракціони на кожному кроці роблять місто ідеальним місцем для сімейного відпочинку. Детальніше про Євпаторію.

Алушта

Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти. Велика кількість санаторіїв і готелів зробили це місце вкрай привабливим для туристів. Ціни на проживання завжди були менше, ніж в Ялті. Наявність аквапарку, дельфінарію, акваріумів та безліч розважальних закладів привертають велику кількість туристів з усіх куточків планети. Детальніше про Алушту.

Севастополь

Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок. У Севастополі на сьогоднішній день знаходиться найбільша кількість пам'яток і визначних пам'яток, що тягнуться з античності і до наших днів. Атмосфера міста Севастополь сильно відрізняться від всього Криму. Відносно невеликий проміжок часу, по відношенню до інших курортних містах, Севастополь відкритий для туристів. Місцеві жителі все ще не перейнялися духом комерції і живуть в своєму прекрасному і героїчному світі, повному битв, оборон міста, битв за кожну вулицю. Практично на кожному кроці стоять меморіали, музеї діорами та панорами. Детальніше про Севатороле.

Керч

Один з найдавніших міст світу Один з найдавніших міст світу. Місто наскрізь просякнутий історією і має безліч історичних пам'яток. Чудові пляжі, гірське повітря і ялівцеві гаї роблять це місто не тільки одним з найстаріших, а й одним з найдивовижніших міст в світі. Детальніше про Керчі.

Форос

Невелике селище на Південному березі Кримського півострова Невелике селище на Південному березі Кримського півострова. Найкрасивішою своєї пам'яткою по праву вважає Фороської церкви, побудовану на прямовисній скелі, що височіє високо над містом. Також Форос славиться одними з найчистіших пляжів в Криму. Відсутність великих міст, промисловості і портів роблять цей куточок Криму практично заповідною зоною. Детальніше про Форосі.

Балаклава

Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу. На невелику площу міста пам'яток їй не позичати. База підводних човнів, генуезька фортеця, один з найстаріших храмів у Криму та багато іншого. Місто входить в десятку кращих місць Криму для обов'язкового відвідування. Детальніше про Балаклаву.

Сімеїз

Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі. Спокійний, тихий селище. Закохані пари давно його облюбували за романтику і тишу. Велика берегова лінія, чисті пляжі, відносно невелику відстань від основних визначних пам'яток Південного берега Криму роблять це місце золотою серединою між Ялтою і Алуштою. Детальніше про Сімеїзі.

Партеніт

Замикає рейтинг селище Партеніт Замикає рейтинг селище Партеніт. Одна з візитних карток Криму, Ведмідь-гора, знаходиться саме тут. Також Партеніт славиться своїми пляжами і прибережною зоною. Селище найчастіше асоціюють з сімейним і тихим відпочинком. Після 21:00 у селищі ставати тихо, тільки прибережні закладу беруть нічних гостей, і то здебільшого це невеликі і милі ресторанчики з видами на море. Детальніше про Партеніт.

Кращі міста Криму, епілог

Безліч міст і селищ, що не потрапили в рейтинг кращих міст Криму, теж стоять Вашої уваги. Їх відсутність в рейтингу більше пов'язано ні з їх якостями або недоліками, а здебільшого з їх нерозкрученість або невеликий популяризацією як курортів. Хоча серед них дуже багато гідних місць, які могли б вельми успішно конкурувати з більшістю міст з рейтингу. Повний список курортних міст Криму .
Також читайте рейтинг кращих аквапарків Криму і пам'ятки Криму

Додаткові факти про Кращих містах Криму

21% опитаних вперше відвідують Крим, 44% опитаних регулярно відвідують Крим в незалежності від політичної та економічної ситуації в країні.
Лідируючим відповіддю (89%) на запитання: «Чому Ви вибрали Крим?» Була відповідь: «Природа і клімат».
На питання: «Що Вас найбільше дратує в Криму?» 64% відповіли: «Дорога і сервіс».
На пункті переправи «Кавказ» на питання: «Чи є в роботі переправи зміни на краще в порівнянні з минулим роком?» 97% високо оцінили організацію переправи в цьому році.
Основна мета рейтингу - відстежувати думки, настрої та уподобання гостей Криму, тенденцію і динаміку розвитку півострова в новій історії.

Кращі міста Криму на мапі

Рейтинг кращих курортів Криму

Рейтинг складений сайтом www.krym4you.com, опитування проводилося на пунктах пропуску до Криму: порт «Кавказ», Армянськ, Чонгар і аеропорт «Сімферополь».
На кожному пункті зібрано по 1300 анкет, вибірка склала 5200 осіб. У обробку потрапило 4479 осіб - 56% жінок і 44% чоловіків. Вік аудиторії від 21 до 63 років.
Основною умовою опитування було виключення місцевого населення Криму з анкетування для отримання об'єктивного результату переваг гостей півострова.
Мета опитування - визначення рейтингу, на думку туристів, кращих місць для відпочинку в Криму.

Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму

Ялта

По праву займає перше місце По праву займає перше місце. Популяризація курорту почалася ще в 18 столітті царською сім'єю Романових і знатними дворянськими родами Петербурга і Москви. Кожен знатний рід вважав своїм обов'язком побудувати хоча б невелику садибу в Криму, не кажучи про такі шедеврах, як Лівадійський, Воронцовський, Масандрівський палаци.
Набережна Ялти і до цього дня є найбільш відвідуваним місцем у Криму. Тисячі людей роблять свій вечірній променад перед сном або бурхливої ​​ночі. Кипариси, платани, пальми, затишні лавки, фонтани, теплий морський вітер і шум моря - це тільки маленька частина загальної картини Ялтинській набережній.
Набережні, парки, замки і історичні місця Ялти донині притягають безліч туристів і відпочиваючих в це прекрасне місто. Детальніше про Ялту.

Коктебель

Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь. Є негласною столицею нудистів. В акваторії селища знаходяться самим гарний згаслий вулкан Кара-Даг і біля нього Золоті Ворота. Пляжі в Коктебелі з великої гальки, і практично відсутній пісок, за рахунок чого вода майже весь час прозора. Детальніше про Коктебелі .

Євпаторія

Дитяча здравниця Криму Дитяча здравниця Криму. Різноманітність пляжів, від дрібної гальки до найчистішого білого піску, храми, мечеті, історія, що бере початок з старовинного міста Керкинитида, побудованого греками в 5 столітті до нашої ери, дають законне право Євпаторії займати третій рядок у рейтингу кращих міст Криму. Два аквапарки, дельфінарій, атракціони на кожному кроці роблять місто ідеальним місцем для сімейного відпочинку. Детальніше про Євпаторію.

Алушта

Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти. Велика кількість санаторіїв і готелів зробили це місце вкрай привабливим для туристів. Ціни на проживання завжди були менше, ніж в Ялті. Наявність аквапарку, дельфінарію, акваріумів та безліч розважальних закладів привертають велику кількість туристів з усіх куточків планети. Детальніше про Алушту.

Севастополь

Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок. У Севастополі на сьогоднішній день знаходиться найбільша кількість пам'яток і визначних пам'яток, що тягнуться з античності і до наших днів. Атмосфера міста Севастополь сильно відрізняться від всього Криму. Відносно невеликий проміжок часу, по відношенню до інших курортних містах, Севастополь відкритий для туристів. Місцеві жителі все ще не перейнялися духом комерції і живуть в своєму прекрасному і героїчному світі, повному битв, оборон міста, битв за кожну вулицю. Практично на кожному кроці стоять меморіали, музеї діорами та панорами. Детальніше про Севатороле.

Керч

Один з найдавніших міст світу Один з найдавніших міст світу. Місто наскрізь просякнутий історією і має безліч історичних пам'яток. Чудові пляжі, гірське повітря і ялівцеві гаї роблять це місто не тільки одним з найстаріших, а й одним з найдивовижніших міст в світі. Детальніше про Керчі.

Форос

Невелике селище на Південному березі Кримського півострова Невелике селище на Південному березі Кримського півострова. Найкрасивішою своєї пам'яткою по праву вважає Фороської церкви, побудовану на прямовисній скелі, що височіє високо над містом. Також Форос славиться одними з найчистіших пляжів в Криму. Відсутність великих міст, промисловості і портів роблять цей куточок Криму практично заповідною зоною. Детальніше про Форосі.

Балаклава

Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу. На невелику площу міста пам'яток їй не позичати. База підводних човнів, генуезька фортеця, один з найстаріших храмів у Криму та багато іншого. Місто входить в десятку кращих місць Криму для обов'язкового відвідування. Детальніше про Балаклаву.

Сімеїз

Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі. Спокійний, тихий селище. Закохані пари давно його облюбували за романтику і тишу. Велика берегова лінія, чисті пляжі, відносно невелику відстань від основних визначних пам'яток Південного берега Криму роблять це місце золотою серединою між Ялтою і Алуштою. Детальніше про Сімеїзі.

Партеніт

Замикає рейтинг селище Партеніт Замикає рейтинг селище Партеніт. Одна з візитних карток Криму, Ведмідь-гора, знаходиться саме тут. Також Партеніт славиться своїми пляжами і прибережною зоною. Селище найчастіше асоціюють з сімейним і тихим відпочинком. Після 21:00 у селищі ставати тихо, тільки прибережні закладу беруть нічних гостей, і то здебільшого це невеликі і милі ресторанчики з видами на море. Детальніше про Партеніт.

Кращі міста Криму, епілог

Безліч міст і селищ, що не потрапили в рейтинг кращих міст Криму, теж стоять Вашої уваги. Їх відсутність в рейтингу більше пов'язано ні з їх якостями або недоліками, а здебільшого з їх нерозкрученість або невеликий популяризацією як курортів. Хоча серед них дуже багато гідних місць, які могли б вельми успішно конкурувати з більшістю міст з рейтингу. Повний список курортних міст Криму .
Також читайте рейтинг кращих аквапарків Криму і пам'ятки Криму

Додаткові факти про Кращих містах Криму

21% опитаних вперше відвідують Крим, 44% опитаних регулярно відвідують Крим в незалежності від політичної та економічної ситуації в країні.
Лідируючим відповіддю (89%) на запитання: «Чому Ви вибрали Крим?» Була відповідь: «Природа і клімат».
На питання: «Що Вас найбільше дратує в Криму?» 64% відповіли: «Дорога і сервіс».
На пункті переправи «Кавказ» на питання: «Чи є в роботі переправи зміни на краще в порівнянні з минулим роком?» 97% високо оцінили організацію переправи в цьому році.
Основна мета рейтингу - відстежувати думки, настрої та уподобання гостей Криму, тенденцію і динаміку розвитку півострова в новій історії.

Кращі міста Криму на мапі

Рейтинг кращих курортів Криму

Рейтинг складений сайтом www.krym4you.com, опитування проводилося на пунктах пропуску до Криму: порт «Кавказ», Армянськ, Чонгар і аеропорт «Сімферополь».
На кожному пункті зібрано по 1300 анкет, вибірка склала 5200 осіб. У обробку потрапило 4479 осіб - 56% жінок і 44% чоловіків. Вік аудиторії від 21 до 63 років.
Основною умовою опитування було виключення місцевого населення Криму з анкетування для отримання об'єктивного результату переваг гостей півострова.
Мета опитування - визначення рейтингу, на думку туристів, кращих місць для відпочинку в Криму.

Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму

Ялта

По праву займає перше місце По праву займає перше місце. Популяризація курорту почалася ще в 18 столітті царською сім'єю Романових і знатними дворянськими родами Петербурга і Москви. Кожен знатний рід вважав своїм обов'язком побудувати хоча б невелику садибу в Криму, не кажучи про такі шедеврах, як Лівадійський, Воронцовський, Масандрівський палаци.
Набережна Ялти і до цього дня є найбільш відвідуваним місцем у Криму. Тисячі людей роблять свій вечірній променад перед сном або бурхливої ​​ночі. Кипариси, платани, пальми, затишні лавки, фонтани, теплий морський вітер і шум моря - це тільки маленька частина загальної картини Ялтинській набережній.
Набережні, парки, замки і історичні місця Ялти донині притягають безліч туристів і відпочиваючих в це прекрасне місто. Детальніше про Ялту.

Коктебель

Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь. Є негласною столицею нудистів. В акваторії селища знаходяться самим гарний згаслий вулкан Кара-Даг і біля нього Золоті Ворота. Пляжі в Коктебелі з великої гальки, і практично відсутній пісок, за рахунок чого вода майже весь час прозора. Детальніше про Коктебелі .

Євпаторія

Дитяча здравниця Криму Дитяча здравниця Криму. Різноманітність пляжів, від дрібної гальки до найчистішого білого піску, храми, мечеті, історія, що бере початок з старовинного міста Керкинитида, побудованого греками в 5 столітті до нашої ери, дають законне право Євпаторії займати третій рядок у рейтингу кращих міст Криму. Два аквапарки, дельфінарій, атракціони на кожному кроці роблять місто ідеальним місцем для сімейного відпочинку. Детальніше про Євпаторію.

Алушта

Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти. Велика кількість санаторіїв і готелів зробили це місце вкрай привабливим для туристів. Ціни на проживання завжди були менше, ніж в Ялті. Наявність аквапарку, дельфінарію, акваріумів та безліч розважальних закладів привертають велику кількість туристів з усіх куточків планети. Детальніше про Алушту.

Севастополь

Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок. У Севастополі на сьогоднішній день знаходиться найбільша кількість пам'яток і визначних пам'яток, що тягнуться з античності і до наших днів. Атмосфера міста Севастополь сильно відрізняться від всього Криму. Відносно невеликий проміжок часу, по відношенню до інших курортних містах, Севастополь відкритий для туристів. Місцеві жителі все ще не перейнялися духом комерції і живуть в своєму прекрасному і героїчному світі, повному битв, оборон міста, битв за кожну вулицю. Практично на кожному кроці стоять меморіали, музеї діорами та панорами. Детальніше про Севатороле.

Керч

Один з найдавніших міст світу Один з найдавніших міст світу. Місто наскрізь просякнутий історією і має безліч історичних пам'яток. Чудові пляжі, гірське повітря і ялівцеві гаї роблять це місто не тільки одним з найстаріших, а й одним з найдивовижніших міст в світі. Детальніше про Керчі.

Форос

Невелике селище на Південному березі Кримського півострова Невелике селище на Південному березі Кримського півострова. Найкрасивішою своєї пам'яткою по праву вважає Фороської церкви, побудовану на прямовисній скелі, що височіє високо над містом. Також Форос славиться одними з найчистіших пляжів в Криму. Відсутність великих міст, промисловості і портів роблять цей куточок Криму практично заповідною зоною. Детальніше про Форосі.

Балаклава

Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу. На невелику площу міста пам'яток їй не позичати. База підводних човнів, генуезька фортеця, один з найстаріших храмів у Криму та багато іншого. Місто входить в десятку кращих місць Криму для обов'язкового відвідування. Детальніше про Балаклаву.

Сімеїз

Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі. Спокійний, тихий селище. Закохані пари давно його облюбували за романтику і тишу. Велика берегова лінія, чисті пляжі, відносно невелику відстань від основних визначних пам'яток Південного берега Криму роблять це місце золотою серединою між Ялтою і Алуштою. Детальніше про Сімеїзі.

Партеніт

Замикає рейтинг селище Партеніт Замикає рейтинг селище Партеніт. Одна з візитних карток Криму, Ведмідь-гора, знаходиться саме тут. Також Партеніт славиться своїми пляжами і прибережною зоною. Селище найчастіше асоціюють з сімейним і тихим відпочинком. Після 21:00 у селищі ставати тихо, тільки прибережні закладу беруть нічних гостей, і то здебільшого це невеликі і милі ресторанчики з видами на море. Детальніше про Партеніт.

Кращі міста Криму, епілог

Безліч міст і селищ, що не потрапили в рейтинг кращих міст Криму, теж стоять Вашої уваги. Їх відсутність в рейтингу більше пов'язано ні з їх якостями або недоліками, а здебільшого з їх нерозкрученість або невеликий популяризацією як курортів. Хоча серед них дуже багато гідних місць, які могли б вельми успішно конкурувати з більшістю міст з рейтингу. Повний список курортних міст Криму .
Також читайте рейтинг кращих аквапарків Криму і пам'ятки Криму

Додаткові факти про Кращих містах Криму

21% опитаних вперше відвідують Крим, 44% опитаних регулярно відвідують Крим в незалежності від політичної та економічної ситуації в країні.
Лідируючим відповіддю (89%) на запитання: «Чому Ви вибрали Крим?» Була відповідь: «Природа і клімат».
На питання: «Що Вас найбільше дратує в Криму?» 64% відповіли: «Дорога і сервіс».
На пункті переправи «Кавказ» на питання: «Чи є в роботі переправи зміни на краще в порівнянні з минулим роком?» 97% високо оцінили організацію переправи в цьому році.
Основна мета рейтингу - відстежувати думки, настрої та уподобання гостей Криму, тенденцію і динаміку розвитку півострова в новій історії.

Кращі міста Криму на мапі

Рейтинг кращих курортів Криму

Рейтинг складений сайтом www.krym4you.com, опитування проводилося на пунктах пропуску до Криму: порт «Кавказ», Армянськ, Чонгар і аеропорт «Сімферополь».
На кожному пункті зібрано по 1300 анкет, вибірка склала 5200 осіб. У обробку потрапило 4479 осіб - 56% жінок і 44% чоловіків. Вік аудиторії від 21 до 63 років.
Основною умовою опитування було виключення місцевого населення Криму з анкетування для отримання об'єктивного результату переваг гостей півострова.
Мета опитування - визначення рейтингу, на думку туристів, кращих місць для відпочинку в Криму.

Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму

Ялта

По праву займає перше місце По праву займає перше місце. Популяризація курорту почалася ще в 18 столітті царською сім'єю Романових і знатними дворянськими родами Петербурга і Москви. Кожен знатний рід вважав своїм обов'язком побудувати хоча б невелику садибу в Криму, не кажучи про такі шедеврах, як Лівадійський, Воронцовський, Масандрівський палаци.
Набережна Ялти і до цього дня є найбільш відвідуваним місцем у Криму. Тисячі людей роблять свій вечірній променад перед сном або бурхливої ​​ночі. Кипариси, платани, пальми, затишні лавки, фонтани, теплий морський вітер і шум моря - це тільки маленька частина загальної картини Ялтинській набережній.
Набережні, парки, замки і історичні місця Ялти донині притягають безліч туристів і відпочиваючих в це прекрасне місто. Детальніше про Ялту.

Коктебель

Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь. Є негласною столицею нудистів. В акваторії селища знаходяться самим гарний згаслий вулкан Кара-Даг і біля нього Золоті Ворота. Пляжі в Коктебелі з великої гальки, і практично відсутній пісок, за рахунок чого вода майже весь час прозора. Детальніше про Коктебелі .

Євпаторія

Дитяча здравниця Криму Дитяча здравниця Криму. Різноманітність пляжів, від дрібної гальки до найчистішого білого піску, храми, мечеті, історія, що бере початок з старовинного міста Керкинитида, побудованого греками в 5 столітті до нашої ери, дають законне право Євпаторії займати третій рядок у рейтингу кращих міст Криму. Два аквапарки, дельфінарій, атракціони на кожному кроці роблять місто ідеальним місцем для сімейного відпочинку. Детальніше про Євпаторію.

Алушта

Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти. Велика кількість санаторіїв і готелів зробили це місце вкрай привабливим для туристів. Ціни на проживання завжди були менше, ніж в Ялті. Наявність аквапарку, дельфінарію, акваріумів та безліч розважальних закладів привертають велику кількість туристів з усіх куточків планети. Детальніше про Алушту.

Севастополь

Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок. У Севастополі на сьогоднішній день знаходиться найбільша кількість пам'яток і визначних пам'яток, що тягнуться з античності і до наших днів. Атмосфера міста Севастополь сильно відрізняться від всього Криму. Відносно невеликий проміжок часу, по відношенню до інших курортних містах, Севастополь відкритий для туристів. Місцеві жителі все ще не перейнялися духом комерції і живуть в своєму прекрасному і героїчному світі, повному битв, оборон міста, битв за кожну вулицю. Практично на кожному кроці стоять меморіали, музеї діорами та панорами. Детальніше про Севатороле.

Керч

Один з найдавніших міст світу Один з найдавніших міст світу. Місто наскрізь просякнутий історією і має безліч історичних пам'яток. Чудові пляжі, гірське повітря і ялівцеві гаї роблять це місто не тільки одним з найстаріших, а й одним з найдивовижніших міст в світі. Детальніше про Керчі.

Форос

Невелике селище на Південному березі Кримського півострова Невелике селище на Південному березі Кримського півострова. Найкрасивішою своєї пам'яткою по праву вважає Фороської церкви, побудовану на прямовисній скелі, що височіє високо над містом. Також Форос славиться одними з найчистіших пляжів в Криму. Відсутність великих міст, промисловості і портів роблять цей куточок Криму практично заповідною зоною. Детальніше про Форосі.

Балаклава

Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу. На невелику площу міста пам'яток їй не позичати. База підводних човнів, генуезька фортеця, один з найстаріших храмів у Криму та багато іншого. Місто входить в десятку кращих місць Криму для обов'язкового відвідування. Детальніше про Балаклаву.

Сімеїз

Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі. Спокійний, тихий селище. Закохані пари давно його облюбували за романтику і тишу. Велика берегова лінія, чисті пляжі, відносно невелику відстань від основних визначних пам'яток Південного берега Криму роблять це місце золотою серединою між Ялтою і Алуштою. Детальніше про Сімеїзі.

Партеніт

Замикає рейтинг селище Партеніт Замикає рейтинг селище Партеніт. Одна з візитних карток Криму, Ведмідь-гора, знаходиться саме тут. Також Партеніт славиться своїми пляжами і прибережною зоною. Селище найчастіше асоціюють з сімейним і тихим відпочинком. Після 21:00 у селищі ставати тихо, тільки прибережні закладу беруть нічних гостей, і то здебільшого це невеликі і милі ресторанчики з видами на море. Детальніше про Партеніт.

Кращі міста Криму, епілог

Безліч міст і селищ, що не потрапили в рейтинг кращих міст Криму, теж стоять Вашої уваги. Їх відсутність в рейтингу більше пов'язано ні з їх якостями або недоліками, а здебільшого з їх нерозкрученість або невеликий популяризацією як курортів. Хоча серед них дуже багато гідних місць, які могли б вельми успішно конкурувати з більшістю міст з рейтингу. Повний список курортних міст Криму .
Також читайте рейтинг кращих аквапарків Криму і пам'ятки Криму

Додаткові факти про Кращих містах Криму

21% опитаних вперше відвідують Крим, 44% опитаних регулярно відвідують Крим в незалежності від політичної та економічної ситуації в країні.
Лідируючим відповіддю (89%) на запитання: «Чому Ви вибрали Крим?» Була відповідь: «Природа і клімат».
На питання: «Що Вас найбільше дратує в Криму?» 64% відповіли: «Дорога і сервіс».
На пункті переправи «Кавказ» на питання: «Чи є в роботі переправи зміни на краще в порівнянні з минулим роком?» 97% високо оцінили організацію переправи в цьому році.
Основна мета рейтингу - відстежувати думки, настрої та уподобання гостей Криму, тенденцію і динаміку розвитку півострова в новій історії.

Кращі міста Криму на мапі

Рейтинг кращих курортів Криму

Рейтинг складений сайтом www.krym4you.com, опитування проводилося на пунктах пропуску до Криму: порт «Кавказ», Армянськ, Чонгар і аеропорт «Сімферополь».
На кожному пункті зібрано по 1300 анкет, вибірка склала 5200 осіб. У обробку потрапило 4479 осіб - 56% жінок і 44% чоловіків. Вік аудиторії від 21 до 63 років.
Основною умовою опитування було виключення місцевого населення Криму з анкетування для отримання об'єктивного результату переваг гостей півострова.
Мета опитування - визначення рейтингу, на думку туристів, кращих місць для відпочинку в Криму.

Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму

Ялта

По праву займає перше місце По праву займає перше місце. Популяризація курорту почалася ще в 18 столітті царською сім'єю Романових і знатними дворянськими родами Петербурга і Москви. Кожен знатний рід вважав своїм обов'язком побудувати хоча б невелику садибу в Криму, не кажучи про такі шедеврах, як Лівадійський, Воронцовський, Масандрівський палаци.
Набережна Ялти і до цього дня є найбільш відвідуваним місцем у Криму. Тисячі людей роблять свій вечірній променад перед сном або бурхливої ​​ночі. Кипариси, платани, пальми, затишні лавки, фонтани, теплий морський вітер і шум моря - це тільки маленька частина загальної картини Ялтинській набережній.
Набережні, парки, замки і історичні місця Ялти донині притягають безліч туристів і відпочиваючих в це прекрасне місто. Детальніше про Ялту.

Коктебель

Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь. Є негласною столицею нудистів. В акваторії селища знаходяться самим гарний згаслий вулкан Кара-Даг і біля нього Золоті Ворота. Пляжі в Коктебелі з великої гальки, і практично відсутній пісок, за рахунок чого вода майже весь час прозора. Детальніше про Коктебелі .

Євпаторія

Дитяча здравниця Криму Дитяча здравниця Криму. Різноманітність пляжів, від дрібної гальки до найчистішого білого піску, храми, мечеті, історія, що бере початок з старовинного міста Керкинитида, побудованого греками в 5 столітті до нашої ери, дають законне право Євпаторії займати третій рядок у рейтингу кращих міст Криму. Два аквапарки, дельфінарій, атракціони на кожному кроці роблять місто ідеальним місцем для сімейного відпочинку. Детальніше про Євпаторію.

Алушта

Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти. Велика кількість санаторіїв і готелів зробили це місце вкрай привабливим для туристів. Ціни на проживання завжди були менше, ніж в Ялті. Наявність аквапарку, дельфінарію, акваріумів та безліч розважальних закладів привертають велику кількість туристів з усіх куточків планети. Детальніше про Алушту.

Севастополь

Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок. У Севастополі на сьогоднішній день знаходиться найбільша кількість пам'яток і визначних пам'яток, що тягнуться з античності і до наших днів. Атмосфера міста Севастополь сильно відрізняться від всього Криму. Відносно невеликий проміжок часу, по відношенню до інших курортних містах, Севастополь відкритий для туристів. Місцеві жителі все ще не перейнялися духом комерції і живуть в своєму прекрасному і героїчному світі, повному битв, оборон міста, битв за кожну вулицю. Практично на кожному кроці стоять меморіали, музеї діорами та панорами. Детальніше про Севатороле.

Керч

Один з найдавніших міст світу Один з найдавніших міст світу. Місто наскрізь просякнутий історією і має безліч історичних пам'яток. Чудові пляжі, гірське повітря і ялівцеві гаї роблять це місто не тільки одним з найстаріших, а й одним з найдивовижніших міст в світі. Детальніше про Керчі.

Форос

Невелике селище на Південному березі Кримського півострова Невелике селище на Південному березі Кримського півострова. Найкрасивішою своєї пам'яткою по праву вважає Фороської церкви, побудовану на прямовисній скелі, що височіє високо над містом. Також Форос славиться одними з найчистіших пляжів в Криму. Відсутність великих міст, промисловості і портів роблять цей куточок Криму практично заповідною зоною. Детальніше про Форосі.

Балаклава

Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу. На невелику площу міста пам'яток їй не позичати. База підводних човнів, генуезька фортеця, один з найстаріших храмів у Криму та багато іншого. Місто входить в десятку кращих місць Криму для обов'язкового відвідування. Детальніше про Балаклаву.

Сімеїз

Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі. Спокійний, тихий селище. Закохані пари давно його облюбували за романтику і тишу. Велика берегова лінія, чисті пляжі, відносно невелику відстань від основних визначних пам'яток Південного берега Криму роблять це місце золотою серединою між Ялтою і Алуштою. Детальніше про Сімеїзі.

Партеніт

Замикає рейтинг селище Партеніт Замикає рейтинг селище Партеніт. Одна з візитних карток Криму, Ведмідь-гора, знаходиться саме тут. Також Партеніт славиться своїми пляжами і прибережною зоною. Селище найчастіше асоціюють з сімейним і тихим відпочинком. Після 21:00 у селищі ставати тихо, тільки прибережні закладу беруть нічних гостей, і то здебільшого це невеликі і милі ресторанчики з видами на море. Детальніше про Партеніт.

Кращі міста Криму, епілог

Безліч міст і селищ, що не потрапили в рейтинг кращих міст Криму, теж стоять Вашої уваги. Їх відсутність в рейтингу більше пов'язано ні з їх якостями або недоліками, а здебільшого з їх нерозкрученість або невеликий популяризацією як курортів. Хоча серед них дуже багато гідних місць, які могли б вельми успішно конкурувати з більшістю міст з рейтингу. Повний список курортних міст Криму .
Також читайте рейтинг кращих аквапарків Криму і пам'ятки Криму

Додаткові факти про Кращих містах Криму

21% опитаних вперше відвідують Крим, 44% опитаних регулярно відвідують Крим в незалежності від політичної та економічної ситуації в країні.
Лідируючим відповіддю (89%) на запитання: «Чому Ви вибрали Крим?» Була відповідь: «Природа і клімат».
На питання: «Що Вас найбільше дратує в Криму?» 64% відповіли: «Дорога і сервіс».
На пункті переправи «Кавказ» на питання: «Чи є в роботі переправи зміни на краще в порівнянні з минулим роком?» 97% високо оцінили організацію переправи в цьому році.
Основна мета рейтингу - відстежувати думки, настрої та уподобання гостей Криму, тенденцію і динаміку розвитку півострова в новій історії.

Кращі міста Криму на мапі

Рейтинг кращих курортів Криму

Рейтинг складений сайтом www.krym4you.com, опитування проводилося на пунктах пропуску до Криму: порт «Кавказ», Армянськ, Чонгар і аеропорт «Сімферополь».
На кожному пункті зібрано по 1300 анкет, вибірка склала 5200 осіб. У обробку потрапило 4479 осіб - 56% жінок і 44% чоловіків. Вік аудиторії від 21 до 63 років.
Основною умовою опитування було виключення місцевого населення Криму з анкетування для отримання об'єктивного результату переваг гостей півострова.
Мета опитування - визначення рейтингу, на думку туристів, кращих місць для відпочинку в Криму.

Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму

Ялта

По праву займає перше місце По праву займає перше місце. Популяризація курорту почалася ще в 18 столітті царською сім'єю Романових і знатними дворянськими родами Петербурга і Москви. Кожен знатний рід вважав своїм обов'язком побудувати хоча б невелику садибу в Криму, не кажучи про такі шедеврах, як Лівадійський, Воронцовський, Масандрівський палаци.
Набережна Ялти і до цього дня є найбільш відвідуваним місцем у Криму. Тисячі людей роблять свій вечірній променад перед сном або бурхливої ​​ночі. Кипариси, платани, пальми, затишні лавки, фонтани, теплий морський вітер і шум моря - це тільки маленька частина загальної картини Ялтинській набережній.
Набережні, парки, замки і історичні місця Ялти донині притягають безліч туристів і відпочиваючих в це прекрасне місто. Детальніше про Ялту.

Коктебель

Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь. Є негласною столицею нудистів. В акваторії селища знаходяться самим гарний згаслий вулкан Кара-Даг і біля нього Золоті Ворота. Пляжі в Коктебелі з великої гальки, і практично відсутній пісок, за рахунок чого вода майже весь час прозора. Детальніше про Коктебелі .

Євпаторія

Дитяча здравниця Криму Дитяча здравниця Криму. Різноманітність пляжів, від дрібної гальки до найчистішого білого піску, храми, мечеті, історія, що бере початок з старовинного міста Керкинитида, побудованого греками в 5 столітті до нашої ери, дають законне право Євпаторії займати третій рядок у рейтингу кращих міст Криму. Два аквапарки, дельфінарій, атракціони на кожному кроці роблять місто ідеальним місцем для сімейного відпочинку. Детальніше про Євпаторію.

Алушта

Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти. Велика кількість санаторіїв і готелів зробили це місце вкрай привабливим для туристів. Ціни на проживання завжди були менше, ніж в Ялті. Наявність аквапарку, дельфінарію, акваріумів та безліч розважальних закладів привертають велику кількість туристів з усіх куточків планети. Детальніше про Алушту.

Севастополь

Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок. У Севастополі на сьогоднішній день знаходиться найбільша кількість пам'яток і визначних пам'яток, що тягнуться з античності і до наших днів. Атмосфера міста Севастополь сильно відрізняться від всього Криму. Відносно невеликий проміжок часу, по відношенню до інших курортних містах, Севастополь відкритий для туристів. Місцеві жителі все ще не перейнялися духом комерції і живуть в своєму прекрасному і героїчному світі, повному битв, оборон міста, битв за кожну вулицю. Практично на кожному кроці стоять меморіали, музеї діорами та панорами. Детальніше про Севатороле.

Керч

Один з найдавніших міст світу Один з найдавніших міст світу. Місто наскрізь просякнутий історією і має безліч історичних пам'яток. Чудові пляжі, гірське повітря і ялівцеві гаї роблять це місто не тільки одним з найстаріших, а й одним з найдивовижніших міст в світі. Детальніше про Керчі.

Форос

Невелике селище на Південному березі Кримського півострова Невелике селище на Південному березі Кримського півострова. Найкрасивішою своєї пам'яткою по праву вважає Фороської церкви, побудовану на прямовисній скелі, що височіє високо над містом. Також Форос славиться одними з найчистіших пляжів в Криму. Відсутність великих міст, промисловості і портів роблять цей куточок Криму практично заповідною зоною. Детальніше про Форосі.

Балаклава

Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу. На невелику площу міста пам'яток їй не позичати. База підводних човнів, генуезька фортеця, один з найстаріших храмів у Криму та багато іншого. Місто входить в десятку кращих місць Криму для обов'язкового відвідування. Детальніше про Балаклаву.

Сімеїз

Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі. Спокійний, тихий селище. Закохані пари давно його облюбували за романтику і тишу. Велика берегова лінія, чисті пляжі, відносно невелику відстань від основних визначних пам'яток Південного берега Криму роблять це місце золотою серединою між Ялтою і Алуштою. Детальніше про Сімеїзі.

Партеніт

Замикає рейтинг селище Партеніт Замикає рейтинг селище Партеніт. Одна з візитних карток Криму, Ведмідь-гора, знаходиться саме тут. Також Партеніт славиться своїми пляжами і прибережною зоною. Селище найчастіше асоціюють з сімейним і тихим відпочинком. Після 21:00 у селищі ставати тихо, тільки прибережні закладу беруть нічних гостей, і то здебільшого це невеликі і милі ресторанчики з видами на море. Детальніше про Партеніт.

Кращі міста Криму, епілог

Безліч міст і селищ, що не потрапили в рейтинг кращих міст Криму, теж стоять Вашої уваги. Їх відсутність в рейтингу більше пов'язано ні з їх якостями або недоліками, а здебільшого з їх нерозкрученість або невеликий популяризацією як курортів. Хоча серед них дуже багато гідних місць, які могли б вельми успішно конкурувати з більшістю міст з рейтингу. Повний список курортних міст Криму .
Також читайте рейтинг кращих аквапарків Криму і пам'ятки Криму

Додаткові факти про Кращих містах Криму

21% опитаних вперше відвідують Крим, 44% опитаних регулярно відвідують Крим в незалежності від політичної та економічної ситуації в країні.
Лідируючим відповіддю (89%) на запитання: «Чому Ви вибрали Крим?» Була відповідь: «Природа і клімат».
На питання: «Що Вас найбільше дратує в Криму?» 64% відповіли: «Дорога і сервіс».
На пункті переправи «Кавказ» на питання: «Чи є в роботі переправи зміни на краще в порівнянні з минулим роком?» 97% високо оцінили організацію переправи в цьому році.
Основна мета рейтингу - відстежувати думки, настрої та уподобання гостей Криму, тенденцію і динаміку розвитку півострова в новій історії.

Кращі міста Криму на мапі

Рейтинг кращих курортів Криму

Рейтинг складений сайтом www.krym4you.com, опитування проводилося на пунктах пропуску до Криму: порт «Кавказ», Армянськ, Чонгар і аеропорт «Сімферополь».
На кожному пункті зібрано по 1300 анкет, вибірка склала 5200 осіб. У обробку потрапило 4479 осіб - 56% жінок і 44% чоловіків. Вік аудиторії від 21 до 63 років.
Основною умовою опитування було виключення місцевого населення Криму з анкетування для отримання об'єктивного результату переваг гостей півострова.
Мета опитування - визначення рейтингу, на думку туристів, кращих місць для відпочинку в Криму.

Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму

Ялта

По праву займає перше місце По праву займає перше місце. Популяризація курорту почалася ще в 18 столітті царською сім'єю Романових і знатними дворянськими родами Петербурга і Москви. Кожен знатний рід вважав своїм обов'язком побудувати хоча б невелику садибу в Криму, не кажучи про такі шедеврах, як Лівадійський, Воронцовський, Масандрівський палаци.
Набережна Ялти і до цього дня є найбільш відвідуваним місцем у Криму. Тисячі людей роблять свій вечірній променад перед сном або бурхливої ​​ночі. Кипариси, платани, пальми, затишні лавки, фонтани, теплий морський вітер і шум моря - це тільки маленька частина загальної картини Ялтинській набережній.
Набережні, парки, замки і історичні місця Ялти донині притягають безліч туристів і відпочиваючих в це прекрасне місто. Детальніше про Ялту.

Коктебель

Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь. Є негласною столицею нудистів. В акваторії селища знаходяться самим гарний згаслий вулкан Кара-Даг і біля нього Золоті Ворота. Пляжі в Коктебелі з великої гальки, і практично відсутній пісок, за рахунок чого вода майже весь час прозора. Детальніше про Коктебелі .

Євпаторія

Дитяча здравниця Криму Дитяча здравниця Криму. Різноманітність пляжів, від дрібної гальки до найчистішого білого піску, храми, мечеті, історія, що бере початок з старовинного міста Керкинитида, побудованого греками в 5 столітті до нашої ери, дають законне право Євпаторії займати третій рядок у рейтингу кращих міст Криму. Два аквапарки, дельфінарій, атракціони на кожному кроці роблять місто ідеальним місцем для сімейного відпочинку. Детальніше про Євпаторію.

Алушта

Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти. Велика кількість санаторіїв і готелів зробили це місце вкрай привабливим для туристів. Ціни на проживання завжди були менше, ніж в Ялті. Наявність аквапарку, дельфінарію, акваріумів та безліч розважальних закладів привертають велику кількість туристів з усіх куточків планети. Детальніше про Алушту.

Севастополь

Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок. У Севастополі на сьогоднішній день знаходиться найбільша кількість пам'яток і визначних пам'яток, що тягнуться з античності і до наших днів. Атмосфера міста Севастополь сильно відрізняться від всього Криму. Відносно невеликий проміжок часу, по відношенню до інших курортних містах, Севастополь відкритий для туристів. Місцеві жителі все ще не перейнялися духом комерції і живуть в своєму прекрасному і героїчному світі, повному битв, оборон міста, битв за кожну вулицю. Практично на кожному кроці стоять меморіали, музеї діорами та панорами. Детальніше про Севатороле.

Керч

Один з найдавніших міст світу Один з найдавніших міст світу. Місто наскрізь просякнутий історією і має безліч історичних пам'яток. Чудові пляжі, гірське повітря і ялівцеві гаї роблять це місто не тільки одним з найстаріших, а й одним з найдивовижніших міст в світі. Детальніше про Керчі.

Форос

Невелике селище на Південному березі Кримського півострова Невелике селище на Південному березі Кримського півострова. Найкрасивішою своєї пам'яткою по праву вважає Фороської церкви, побудовану на прямовисній скелі, що височіє високо над містом. Також Форос славиться одними з найчистіших пляжів в Криму. Відсутність великих міст, промисловості і портів роблять цей куточок Криму практично заповідною зоною. Детальніше про Форосі.

Балаклава

Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу. На невелику площу міста пам'яток їй не позичати. База підводних човнів, генуезька фортеця, один з найстаріших храмів у Криму та багато іншого. Місто входить в десятку кращих місць Криму для обов'язкового відвідування. Детальніше про Балаклаву.

Сімеїз

Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі. Спокійний, тихий селище. Закохані пари давно його облюбували за романтику і тишу. Велика берегова лінія, чисті пляжі, відносно невелику відстань від основних визначних пам'яток Південного берега Криму роблять це місце золотою серединою між Ялтою і Алуштою. Детальніше про Сімеїзі.

Партеніт

Замикає рейтинг селище Партеніт Замикає рейтинг селище Партеніт. Одна з візитних карток Криму, Ведмідь-гора, знаходиться саме тут. Також Партеніт славиться своїми пляжами і прибережною зоною. Селище найчастіше асоціюють з сімейним і тихим відпочинком. Після 21:00 у селищі ставати тихо, тільки прибережні закладу беруть нічних гостей, і то здебільшого це невеликі і милі ресторанчики з видами на море. Детальніше про Партеніт.

Кращі міста Криму, епілог

Безліч міст і селищ, що не потрапили в рейтинг кращих міст Криму, теж стоять Вашої уваги. Їх відсутність в рейтингу більше пов'язано ні з їх якостями або недоліками, а здебільшого з їх нерозкрученість або невеликий популяризацією як курортів. Хоча серед них дуже багато гідних місць, які могли б вельми успішно конкурувати з більшістю міст з рейтингу. Повний список курортних міст Криму .
Також читайте рейтинг кращих аквапарків Криму і пам'ятки Криму

Додаткові факти про Кращих містах Криму

21% опитаних вперше відвідують Крим, 44% опитаних регулярно відвідують Крим в незалежності від політичної та економічної ситуації в країні.
Лідируючим відповіддю (89%) на запитання: «Чому Ви вибрали Крим?» Була відповідь: «Природа і клімат».
На питання: «Що Вас найбільше дратує в Криму?» 64% відповіли: «Дорога і сервіс».
На пункті переправи «Кавказ» на питання: «Чи є в роботі переправи зміни на краще в порівнянні з минулим роком?» 97% високо оцінили організацію переправи в цьому році.
Основна мета рейтингу - відстежувати думки, настрої та уподобання гостей Криму, тенденцію і динаміку розвитку півострова в новій історії.

Кращі міста Криму на мапі

Рейтинг кращих курортів Криму

Рейтинг складений сайтом www.krym4you.com, опитування проводилося на пунктах пропуску до Криму: порт «Кавказ», Армянськ, Чонгар і аеропорт «Сімферополь».
На кожному пункті зібрано по 1300 анкет, вибірка склала 5200 осіб. У обробку потрапило 4479 осіб - 56% жінок і 44% чоловіків. Вік аудиторії від 21 до 63 років.
Основною умовою опитування було виключення місцевого населення Криму з анкетування для отримання об'єктивного результату переваг гостей півострова.
Мета опитування - визначення рейтингу, на думку туристів, кращих місць для відпочинку в Криму.

Рейтинг кращих міст на думку гостей Криму

Ялта

По праву займає перше місце По праву займає перше місце. Популяризація курорту почалася ще в 18 столітті царською сім'єю Романових і знатними дворянськими родами Петербурга і Москви. Кожен знатний рід вважав своїм обов'язком побудувати хоча б невелику садибу в Криму, не кажучи про такі шедеврах, як Лівадійський, Воронцовський, Масандрівський палаци.
Набережна Ялти і до цього дня є найбільш відвідуваним місцем у Криму. Тисячі людей роблять свій вечірній променад перед сном або бурхливої ​​ночі. Кипариси, платани, пальми, затишні лавки, фонтани, теплий морський вітер і шум моря - це тільки маленька частина загальної картини Ялтинській набережній.
Набережні, парки, замки і історичні місця Ялти донині притягають безліч туристів і відпочиваючих в це прекрасне місто. Детальніше про Ялту.

Коктебель

Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь Починаючи з Максиміліана Волошина, селище просто манить до себе творчу молодь. Є негласною столицею нудистів. В акваторії селища знаходяться самим гарний згаслий вулкан Кара-Даг і біля нього Золоті Ворота. Пляжі в Коктебелі з великої гальки, і практично відсутній пісок, за рахунок чого вода майже весь час прозора. Детальніше про Коктебелі .

Євпаторія

Дитяча здравниця Криму Дитяча здравниця Криму. Різноманітність пляжів, від дрібної гальки до найчистішого білого піску, храми, мечеті, історія, що бере початок з старовинного міста Керкинитида, побудованого греками в 5 столітті до нашої ери, дають законне право Євпаторії займати третій рядок у рейтингу кращих міст Криму. Два аквапарки, дельфінарій, атракціони на кожному кроці роблять місто ідеальним місцем для сімейного відпочинку. Детальніше про Євпаторію.

Алушта

Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти Алушта перше велике місто по дорозі з Сімферополя до Ялти. Велика кількість санаторіїв і готелів зробили це місце вкрай привабливим для туристів. Ціни на проживання завжди були менше, ніж в Ялті. Наявність аквапарку, дельфінарію, акваріумів та безліч розважальних закладів привертають велику кількість туристів з усіх куточків планети. Детальніше про Алушту.

Севастополь

Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок Місто військової слави з руїнами старовинного міста Херсонеса, хрещенням князя Володимира, що хрестив Русь, і багатьом іншим історичною спадщиною заслужено займає в рейтингу п'ятий рядок. У Севастополі на сьогоднішній день знаходиться найбільша кількість пам'яток і визначних пам'яток, що тягнуться з античності і до наших днів. Атмосфера міста Севастополь сильно відрізняться від всього Криму. Відносно невеликий проміжок часу, по відношенню до інших курортних містах, Севастополь відкритий для туристів. Місцеві жителі все ще не перейнялися духом комерції і живуть в своєму прекрасному і героїчному світі, повному битв, оборон міста, битв за кожну вулицю. Практично на кожному кроці стоять меморіали, музеї діорами та панорами. Детальніше про Севатороле.

Керч

Один з найдавніших міст світу Один з найдавніших міст світу. Місто наскрізь просякнутий історією і має безліч історичних пам'яток. Чудові пляжі, гірське повітря і ялівцеві гаї роблять це місто не тільки одним з найстаріших, а й одним з найдивовижніших міст в світі. Детальніше про Керчі.

Форос

Невелике селище на Південному березі Кримського півострова Невелике селище на Південному березі Кримського півострова. Найкрасивішою своєї пам'яткою по праву вважає Фороської церкви, побудовану на прямовисній скелі, що височіє високо над містом. Також Форос славиться одними з найчистіших пляжів в Криму. Відсутність великих міст, промисловості і портів роблять цей куточок Криму практично заповідною зоною. Детальніше про Форосі.

Балаклава

Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу Своє місце в рейтингу безумовно зайняла через незвичайну бухти, в якій навіть в самий сильний шторм на морі хвилювання води не досягає і 1-го балу. На невелику площу міста пам'яток їй не позичати. База підводних човнів, генуезька фортеця, один з найстаріших храмів у Криму та багато іншого. Місто входить в десятку кращих місць Криму для обов'язкового відвідування. Детальніше про Балаклаву.

Сімеїз

Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі Один з найзатишніших селищ на узбережжі Криму, навіть гора Кішка вляглася на його узбережжі. Спокійний, тихий селище. Закохані пари давно його облюбували за романтику і тишу. Велика берегова лінія, чисті пляжі, відносно невелику відстань від основних визначних пам'яток Південного берега Криму роблять це місце золотою серединою між Ялтою і Алуштою. Детальніше про Сімеїзі.

Партеніт

Замикає рейтинг селище Партеніт Замикає рейтинг селище Партеніт. Одна з візитних карток Криму, Ведмідь-гора, знаходиться саме тут. Також Партеніт славиться своїми пляжами і прибережною зоною. Селище найчастіше асоціюють з сімейним і тихим відпочинком. Після 21:00 у селищі ставати тихо, тільки прибережні закладу беруть нічних гостей, і то здебільшого це невеликі і милі ресторанчики з видами на море. Детальніше про Партеніт.

Кращі міста Криму, епілог

Безліч міст і селищ, що не потрапили в рейтинг кращих міст Криму, теж стоять Вашої уваги. Їх відсутність в рейтингу більше пов'язано ні з їх якостями або недоліками, а здебільшого з їх нерозкрученість або невеликий популяризацією як курортів. Хоча серед них дуже багато гідних місць, які могли б вельми успішно конкурувати з більшістю міст з рейтингу. Повний список курортних міст Криму .
Також читайте рейтинг кращих аквапарків Криму і пам'ятки Криму

Додаткові факти про Кращих містах Криму

21% опитаних вперше відвідують Крим, 44% опитаних регулярно відвідують Крим в незалежності від політичної та економічної ситуації в країні.
Лідируючим відповіддю (89%) на запитання: «Чому Ви вибрали Крим?» Була відповідь: «Природа і клімат».
На питання: «Що Вас найбільше дратує в Криму?» 64% відповіли: «Дорога і сервіс».
На пункті переправи «Кавказ» на питання: «Чи є в роботі переправи зміни на краще в порівнянні з минулим роком?» 97% високо оцінили організацію переправи в цьому році.
Основна мета рейтингу - відстежувати думки, настрої та уподобання гостей Криму, тенденцію і динаміку розвитку півострова в новій історії.

Кращі міста Криму на мапі

Лідируючим відповіддю (89%) на запитання: «Чому Ви вибрали Крим?
На питання: «Що Вас найбільше дратує в Криму?
На пункті переправи «Кавказ» на питання: «Чи є в роботі переправи зміни на краще в порівнянні з минулим роком?
Лідируючим відповіддю (89%) на запитання: «Чому Ви вибрали Крим?
На питання: «Що Вас найбільше дратує в Криму?
На пункті переправи «Кавказ» на питання: «Чи є в роботі переправи зміни на краще в порівнянні з минулим роком?
Лідируючим відповіддю (89%) на запитання: «Чому Ви вибрали Крим?
На питання: «Що Вас найбільше дратує в Криму?
На пункті переправи «Кавказ» на питання: «Чи є в роботі переправи зміни на краще в порівнянні з минулим роком?
Лідируючим відповіддю (89%) на запитання: «Чому Ви вибрали Крим?

Новости