Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найкрасивіші міста світу

  1. столичні штучки
  2. У Південній півкулі


У суперечці про найкрасивіших містах світу не може бути ні переможців, ні переможених. Краса - поняття дуже суб'єктивне, а тому кожне місто може подобається одним і зовсім не вражати інших. Рейтинги намагаються складати багато авторитетні джерела, але їх результати рідко збігаються повністю і беззастережно. І все ж є на планеті міста, які подобаються абсолютній більшості мандрівників. Вони розташовані на різних континентах і саме з них вважає за краще починати знайомство з новою країною будь-який турист.

столичні штучки

Серед світових столиць є кілька беззаперечних лідерів будь-якого конкурсу краси:

  • Париж. Ідеальний для романтичних подорожей і шопінгу, це місто вражає своїми класичними картинками, а вид на Нотр-Дам або прогулянки в саду Тюїльрі однаково надихають на визнання в любові у віршах.
  • Будапешт. Враження від побачених ажурно-зефірних обрисів будівлі парламенту, що позначилась в дунайських водах, не може затьмарити навіть приємний післясмак справжнього токайського.
  • Прага. Стриножена багатьма мостами Влтава і її набережні особливо прекрасні в сезон золотої осені. Уникнути натовпу інших стражденних побачити найкрасивіше місто світу досить просто: варто лише вранці встати раніше.
  • Рим. столиця Італії заслужила епітет Вічне місто по праву. Сюди хочеться повертатися знову і знову, тому що кожен камінь тут дихає історією, а красі римських фонтанів немає і не буде рівних в усі часи.
  • Пекін. Заборонене місто і найбільша в світі площа як і раніше залишаються східною екзотикою і вражають туристів масштабами і ідеальними пропорціями одночасно.

У Південній півкулі

Одним з найкрасивіших міст світу по праву вважається Кейптаун . Вид хмари, що зібрався переночувати на вершині гори Столовой, шикарна океанська панорама, що відкривається з Мису Доброї Надії, - вагомі причини перелетіти через пів-світу і познайомитися з Південної Африкою .
Австралійський Сідней знаменитий оперним театром, який підняв вітрила в місцевій гавані і мостом Харбор, званим візитною карткою міста. На галявині на березі Сіднейського затоки збираються тисячі людей, щоб побачити знаменитий новорічний феєрверк.
про Ріо-де-Жанейро можна розповідати годинами. Його золоті пляжі, бухта і статуя Христа-Спасителя, що ширяє над містом - чудові декорації для проходить щорічно знаменитого бразильського карнавалу.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 29.02.2016


фотографії

Популярні статті



Новости