Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

20 чарівних містечок світу

  1. Portree, острів Скай, Шотландія
  2. Ія, острів Санторіні, Греція
  3. Рейні, Лофотенськие острова, Норвегія

До найчудовішим куточках світу ведуть не автостради, а другорядні дороги. Потрапити в них не так-то просто, можливо, тому в них немає ні туристів, ні мережевих готелів, ні модних клубів. Зате в таких місцях завжди затишно, спокійно і живописно, а місцеві жителі усміхнені і привітні, хоч, часто, встають зі світанком і спати лягають задовго до півночі. Скайсканер вибрав 20 чарівних містечок світу, навіть від фотографій яких так і віє спокоєм і затишком.

Portree, острів Скай, Шотландія

Риболовецький порт з різнокольоровими будиночками, пабами з вечірнім елем, рибними лавками і набережної, засіяної чайками. Ідеальна зупинка для подорожі на машині по острову Скай з його смарагдовими пагорбами, суворими скелями, дивно синім морем і безкрайніх шотландським небом.

Ідеальна зупинка для подорожі на машині по острову Скай з його смарагдовими пагорбами, суворими скелями, дивно синім морем і безкрайніх шотландським небом

Шматочок середньовічної Іспанії, який сховався на скелястих уступах Південного Арагона. За фортечною стіною вас чекають вузькі провулки і звивисті вулички, стародавні кам'яні каплиці, чудовий кафедральний собор в стилі мудехар і чудовий замок IX століття.

фото:  Sergio Morchon ,  CC BY-NC-ND 2фото: Sergio Morchon , CC BY-NC-ND 2.0

Ія, острів Санторіні, Греція

Нарядні білосніжні будиночки Ії - головний картинний вид Греції. І якою б грецькому острові ви не проводили відпустку, побувати на Санторіні і побачити Ію на заході треба обов'язково.

І якою б грецькому острові ви не проводили відпустку, побувати на Санторіні і побачити Ію на заході треба обов'язково

Дивіться також: 11 друзів Санторіні. Найкрасивіші острови Греції

Старовинне містечко з руїнами замку, квітучими садами і парками, найстарішої в країні аптекою (1720 года) і будинком, вирубали прямо в скелі. Тут же знаходиться печера легендарної відьми і провидиці Матінки Шіптон, що жила в XV столітті і відомої в Англії більше, ніж Нострадамус.

фото: Adam Simmons , CC BY-NC-ND 2.0

Чарівний середньовічний містечко з романтичними фахверковими будиночками в оправі зелених пагорбів і долин. Мальовничі пейзажі та дивно м'який клімат тутешніх місць ідеально підходять для піших і велосипедних прогулянок і споглядального відпочинку.

фото:  Heribert Pohl ,  CC BY-SA 2фото: Heribert Pohl , CC BY-SA 2.0

Ця гірська село вражає буйством фарб. Чи не кожен фасад різнокольорових будиночків Гуатапе прикрашений забавним барельєфом, традиційними для цих місць. Мало хто туристи, що побували в колумбійській глибинці, стверджують, що тут чудове місце для каякінгу, риболовлі, катання на гірських велосипедах і просто романтичного уїк-енду.

Мало хто туристи, що побували в колумбійській глибинці, стверджують, що тут чудове місце для каякінгу, риболовлі, катання на гірських велосипедах і просто романтичного уїк-енду

Рейні, Лофотенськие острова, Норвегія

Потрапити в цю рибальське село з трьома сотнями жителів непросто: доведеться подолати неблизький шлях і погодитися на проживання в маленьких котеджах. Але тутешні затоки і фіорди, захоплююче норвезьке небо і північне сяйво варті того.

фото:  mariusz kluzniak ,  CC BY-NC-ND 2фото: mariusz kluzniak , CC BY-NC-ND 2.0

НЕ пропустіть: Коли і де можна побачити північне сяйво в Росії і за кордоном

Один з наймальовничіших містечок Марокко, який прославився завдяки любові місцевих жителів до відтінків (НЕ сірого, немає) синього. Крім буйства фарб Шефшауен може похвалитися ще й незвичайною архітектурою і численними святами та фестивалями.

Колись цей відокремлений містечко в глибині Которської затоки облюбувала венеціанська знати, що прикрасила Пераст розкішними бароковими особняками. Свій шарм місто зберегло і до цього дня. Красиві види на море і гори, ошатні магазинчики і сувенірні лавки, затишні ресторани з терасами - все тут розташовує до неспішного відпочинку.

фото:  VinceTraveller ,  CC BY-NC 2фото: VinceTraveller , CC BY-NC 2.0

Ще по темі: Де відпочити в Чорногорії

Місто з двох частин - сучасної нижньої і старовинної верхньої на високому пагорбі, звідки відкриваються захоплюючі види на околиці Бергамо. Старе місто обнесений масивними стінами, за якими приховані бруковані пішохідні вулички, невеликі площі з кафе, сувенірні магазини і кондитерські.

фото: Alex , CC BY-SA 2.0

Тихе містечко з акуратними двориками і велосипедними доріжками. Не обійшлося і без постійного голландського атрибута - річкових каналів з гронами квіткових клумб по берегах. М'яку красу Делфта підкреслюють шпилі готичних будівель, старовинні церкви і розкішна ратуша на Ринковій площі.

М'яку красу Делфта підкреслюють шпилі готичних будівель, старовинні церкви і розкішна ратуша на Ринковій площі

НЕ пропустіть: 10 кращих занять в Амстердамі

Мальовниче місто, що розкинулося на берегах річки Неретви. У Мостара - східний колорит: галасливий ринок з солодощами, кальянами і яскравими килимами, барвисті мечеті. Кілька років тому був відновлений Старий міст, візитна картка і головна визначна пам'ятка Мостара, яка з'єднує обидві його частини.

фото: Pietro Columba , CC BY-NC-SA 2.0

Фахверковиє будиночки, бруковані вулички, клумби на кожному розі - ця крихітна французька комуна дивно нагадує ляльковий містечко. А за ошатним фасадом криється смачна начинка: в льохах Егісайм дозрівають чудові ельзаські вина - через це місто проходить головний винний маршрут регіону.

фото:  missusdoubleyou ,  CC BY-NC-ND 2фото: missusdoubleyou , CC BY-NC-ND 2.0

Ще по темі: 10 країн, куди можна відправитися восени за кращим в світі вином

Хвар - найбільше місто однойменного ідилічного острова, де в повітрі витають аромати хвої і лаванди, а сонце світить чи не цілий рік. Кращий вид на округу відкривається з кафедрального собору Святого Стефана, на першому поверсі якого виставлена ​​непогана колекція старовинних картин.

Місто-музей з історичним центром, оточеним каналом, завдяки чому Тельч прозвали «Моравської Венецією». Гордість ТЕЛЬЧІ - його головна площа із старовинними особняками і костелом Святого Духа, звідки відкривається чудова панорама околиць. І, звичайно, сам Тельчскій замок, навколо якого колись і виросло місто.

фото:  CeBepuH ,  CC BY-NC-SA 2фото: CeBepuH , CC BY-NC-SA 2.0

Ще про Чехії: 10 ідей коротких подорожей з Праги

Маленьке село на березі озера в оточенні альпійських пагорбів. Бріенц славиться своїми віковими традиціями різьблення по дереву, тому майже кожен будинок на його вуличках прикрашають вигадливі дерев'яні скульптури.

За фортечними стінами Обідуш тісняться білі будиночки з черепичними дахами, а на оповитих квітами вуличках рясніють вивіски сувенірних крамниць і кафе. Звідси можна їхати, не спробувавши гарненько місцеве ласощі: вишневу настоянку «Жінью» в шоколадних стаканчиках.

Звідси можна їхати, не спробувавши гарненько місцеве ласощі: вишневу настоянку «Жінью» в шоколадних стаканчиках

Дивіться також: Куди поїхати і що подивитися в Португалії

Маленький Сігнагі - свого роду «потьомкінське село» Грузії. Бруківки, строкаті фасади будинків з різьбленими дерев'яними балкончиками і забавні скульптури надають цьому затишному кахетинські містечку майже європейський шарм.

фото: opalpeterliu , CC BY-NC-ND 2.0

Ще по темі: Куди поїхати і що подивитися в Грузії

Курортне місто з найчистішим повітрям, казковим замком на кручі і мальовничим озером, посеред якого, на маленькому острові, потопає в зелені чудова церква. Потрапити на острів можна на строкатих човнах - словенських аналогах венеціанських гондол.

Ще по темі: 10 речей, які потрібно зробити в Словенії

Мініатюрний гренландський містечко в 75 км від полярного кола. Затишним його можна назвати, напевно, всього пару-трійку днів в році, під час стрімкого арктичного літа. Тим не менш, завжди знаходяться охочі хоч ненадовго втекти від людей на цей «край землі» з маленькими лего-будиночками.

фото: Greenland Travel , CC BY 2.0

Дивіться також:

Красиві замки Європи

10 найяскравіших міст світу

Новости