Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Степанова - гірськолижний курорт в Підмосков'ї

  1. Загальна інформація про курорт
  2. Як дістатися до курорту
  3. Гірськолижний сезон
  4. Особливості трас курорту Степанова
  5. Ціни на послуги в Степанова
  6. Де можна зупиниться
  7. Відео прогулянка по схилах в Степанова

Гірськолижний курорт «Степанова» став улюбленим місцем відпочинку для багатьох шанувальників зимових видів спорту. Вся справа в тому, що курорт розташувався неподалік від столиці Росії, поруч з однойменною селом. Які ж траси пропонує «Степанова» спортсменам, і кому відпочинок тут припаде до душі?

Загальна інформація про курорт

Гірськолижний курорт «Степанова» став улюбленим місцем відпочинку для багатьох шанувальників зимових видів спорту

Головне достоїнство гірськолижного комплексу «Степанова» - мальовничі краєвиди. Це місце підійде для відпочинку всією сім'єю, адже неподалік розташовані невеликі озера і річки, а місцеве повітря відомий своєю чистотою.

Ще одна відмінна риса курорту - відмінне оснащення кожного спуску. Місцева адміністрація постаралася облаштувати курорт так, щоб він відповідав європейським стандартам якості. Саме тому в «Степанова» прагнуть відпочити багато досвідчені спортсмени.

Не можна сказати, що гірськолижний комплекс дарує мандрівникам велика різноманітність трас, адже тут всього 6 спусків, але кожен з них унікальний по-своєму, а заряд позитивних емоцій від катання тут навряд чи вдасться з чимось порівняти. Оскільки в темний час доби траси прекрасно освітлюють, кататися тут можна до пізнього вечора.

Як дістатися до курорту

«Степанова» розташувалося в 50-ти кілометрах від Москви, поруч з однойменною селом і в 5 км від спортивного парку «Вільний» . Дістатися до курорту можна відразу декількома способами. Найпростіший з них - це скористатися власним автомобілем. Курорт знаходиться на 65-му кілометрі автостради Москва-Дубна, а різноманітні покажчики не дозволять мандрівникові заблукає.

Також дістатися до комплексу можна на автобусі, наступного з автовокзалу Москви в Дмитрове. Однак цей спосіб незручний тим, що мандрівникові доведеться брати таксі або ловити попутку, щоб дістатися безпосередньо до самого курорту.

Також до «Степанова» можна доїхати на електричці, але знову ж таки, доведеться брати таксі від траси до самого курорту, розташованого посеред лісу.

Також, зовсім не далеко від Степанова, розташувалися гірськолижні курорти Яхрома і Сорочан . Так що ви за одні вихідні зможете відвідати відразу чотири гірськолижних комплексу.

Гірськолижний сезон

Спортивний комплекс «Степанова» починає роботу в зимовому режимі з кінця листопада кожного року. Зазвичай в цьому час тут встановлюється температура в межах -4 градусів за Цельсієм.

Сам сезон може тривати аж до початку квітня, але тут все залежить безпосередньо від погодних умов. Якщо весняне потепління починається рано, сезон можуть скоротити, і тоді катання закінчиться до кінця березня. Зазвичай в зимові місяці температура повітря тут не опускається нижче -10 градусів за Цельсієм. У весняні місяці вона і зовсім піднімається до -5 або -3 градусів за Цельсієм.

Перед поїздкою на гірськолижний курорт Степанова, радимо зазирнути на офіційний сайт комплексу і подивитися стан схилів онлайн по веб-камері. Особливо це буде корисно на початку або наприкінці гірськолижного сезону.

Практично всі відпочиваючі відзначають серед достоїнств цього курорту відмінні погодні умови для катання і комфортного відпочинку.

Особливості трас курорту Степанова

Вище згадувалося, що гірськолижний комплекс «Степанова» має в своєму розпорядженні 6 трасами, кожна з який є унікальною за своєю будовою. Адміністрація курорту постаралася зробити катання на кожній трасі повністю безпечним, тому навіть новачки можуть тут з легкістю освоювати повороти і важкі спуски.

Ознайомитися з особливостями розташування спусків можна за допомогою прикладеного нижче зображення.

Отже, які ж траси користуються найбільшою популярністю у відвідувачів гірськолижного комплексу «Степанова»?

  1. основний схил
    Цей спуск по праву став улюбленим серед усіх відвідувачів комплексу. Справа в тому, що траса має довжину 900 метрів, а при перепаді висот в 110 метрів, враження від катання дійсно дуже яскраві. Ця траса рекомендована для спортсменів з великим досвідом, оскільки їй присвоєно підвищений рівень складності.
  2. центральний схил
    Ще одна складна траса, що має протяжність в 700 метрів. Незважаючи на те, що цей спуск менше в розмірах, ніж основний схил, катання тут може освоїти не кожен спортсмен. Пристойний перепад висот в 90 метрів, а також різкі повороти і ухили роблять катання досить екстремальним. Траса ідеально підійде для лижників і сноубордистів з пристойним спортивним досвідом.
  3. Основний схил вздовж ППКД-3
    Ця траса також підійде для досвідчених лижників, оскільки їй присвоєно підвищений рівень складності. При довжині в 850 метрів, перепад висот становить 110 метрів, а, значить, яскраві і екстремальні враження гарантовані. Незважаючи на наявність декількох дуже різких поворотів, катання абсолютно безпечно для всіх лижників. Пройти спуск від початку до кінця вдається далеко не всім спортсменам, адже уникнути падінь на деяких ділянках надзвичайно складно. До того ж, цей схил популярний і через чудового виду, що відкривається з вершини.
  4. Стрековскій схил
    Відмінне місце для новачків і дітей. І нехай довжина траси в 580 метрів здається суттєвою, пройти її зовсім нескладно. Невеликий перепад висот в 60 метрів гарантує, що навіть самий недосвідчений лижник зможе втриматися на ногах. Однак парочка поворотів із середнім рівнем складності зробить спуск воістину захоплюючим!
  5. Стрековскій схил вздовж ППКД-3
    Ще одна траса, яка підійде скоріше для новачків, ніж для спортсменів з досвідом. Загальна протяжність її - 550 метрів, а перепад висот становить 50 метрів. Катання тут цікаво багато в чому завдяки пристойній швидкості, яку можна розвинути в кінці спуску.
  6. обвідний схил
    Ця траса вважається однією з найскладніших і найнебезпечніших і ідеально підійде для любителів екстриму. Справа в тому, що на схилі є кілька тривалих і складних поворотів, в які нелегко вписатися. Довжина самого схилу - 750 метрів, а перепад висот тут становить близько 90 метрів. Якщо розвинути пристойну швидкість, викид адреналіну в кров точно забезпечений!

Ціни на послуги в Степанова

На території гірськолижного комплексу «Степанова» діє система спеціальних абонементів. Сам абонемент коштує 20 000 рублів, і при його покупці на нього нараховується 30 000 балів. За кожен прокат на підйомнику або за прокат обладнання знімаються свої бали. Так, наприклад, прокат на підйомнику, що веде до схилу 1,3 коштуватиме 70 балів, а прокат на підйомнику до спуску 4,6 60 балів.

Вартість заняття у інструктора можна назвати доступною. Так, наприклад, годину індивідуального заняття буде коштувати 1500 рублів. За годину заняття в групі від п'яти чоловік доведеться віддати 850 рублів. У святкові та вихідні дні ця вартість незмінно збільшується.

Також існують абонементи на 3 заняття по дві години, а також на 4 і 5 занять.

Вартість прокату лижного комплекту варіюється в межах 800-950 рублів. Прокат сноуборда також обійдеться приблизно в 800-1000 рублів за годину.

Де можна зупиниться

Самі простий варіант для мандрівників - зупинитися на території самого гірськолижного комплексу, в місцевому готелі «Волен».

Тут мандрівникам пропонують номери з різним рівнем комфортності та з різними цінами на них. Так, наприклад, зняти номер категорії Стандарт можна за 3800 рублів за добу. У вихідні дні ціни значно підвищуються, і такий номер буде коштувати вже близько 9-ти тисяч рублів.

Номер Люкс обійдеться мандрівникові в 12800 рублів за добу. У вихідні дні ціна піднімається до 25-ти тисяч за добу. Також завжди можна зняти російський будиночок з сауною або без для великої компанії. Уточнити більш докладні ціни, а також забронювати номери можна по телефону: +7 (495) 981-88-94. У цьому готельному комплексі існують свої акції, а також діють спеціальні пропозиції для більш бюджетного розселення.

Відео прогулянка по схилах в Степанова

А тепер давайте віртуально проїде по гірськолижних схилів в Степанова. Можливо, вам сподобається і наступні вихідні ви проведете саме там.

Якщо хтось із читачів статті має інформацію з приводу більш вигідних варіантів проживання, нею можна поділитися в коментарях. Можливо, ваші відомості про особливості робіт гірськолижного комплексу «Степанова» допоможуть багатьом туристам економно і цікаво відпочити.

Які ж траси пропонує «Степанова» спортсменам, і кому відпочинок тут припаде до душі?
Отже, які ж траси користуються найбільшою популярністю у відвідувачів гірськолижного комплексу «Степанова»?

Новости