Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сорочан - гірськолижний курорт в Помосковье

  1. Як дістатися
  2. Що цікавого в Сорочанах
  3. траси
  4. Скільки коштує
  5. Готельний комплекс Сорочан. Ціни.
  6. Відео нічного катання в Сорочанах

Сучасний спортивний курорт «Сорочан» знаходиться недалеко від Москви, всього в 49 кілометрах від МКАД по Дмитрівське шосе. Екологічно чиста зона, різноманітність трас, високий рівень обслуговування і технічної оснащеності дозволяють гірськолижний курорт «Сорочан» підтримувати репутацію одного з найкращих курортів Підмосков'я. Комплекс був відкритий 8 лютого 2002 року, одночасно з початком IX зимових Олімпійських ігор в Солт-Лейк-Сіті.

Як дістатися

  1. Якщо ви збираєтеся їхати на машині, то велика частина шляху пройде по Дмитрівське шосе. Як тільки ви проїдете селище Икша, повертайте направо (орієнтир -вказівник на Ярославль) і переїжджайте через міст. Після цього, не доїжджаючи до села Подосинки, потрібно повернути ліворуч. А через 10 км, у д. Ильинское, знову потрібно повернути ліворуч. Курорт «Сорочан» розташований в 2-х кілометрах від повороту.
    Праворуч від курорту знаходиться автостоянка, там ви зможете припаркувати свій автомобіль. На територію курорту веде підземний перехід.
  2. Подорож на електричці займе приблизно півтори години. Вам потрібно буде доїхати від Свалявського ж / д вокзалу до станції Яхрома. На станції буде потрібно пересісти на автобус №42 (до села Курова).
  3. Дорога на автобусі зажадає приблизно стільки ж часу. Автобус №401 відправляється від станції метро «Алтуф'єво» до автостанції міста Дмитров. Там вам потрібно буде пересісти на автобус №42 і доїхати до села Курова.
  4. Експрес заощадить вам приблизно 10 хвилин, але поїздка пройде в більш комфортних умовах. Відправляється він від Свалявського ж / д вокзалу. На станції «Дмитров» буде потрібно пересадка в 42 автобус. Кінцева зупинка - село Курова.

Гірськолижний сезон

Сучасний спортивний курорт «Сорочан» знаходиться недалеко від Москви, всього в 49 кілометрах від МКАД по Дмитрівське шосе

Одним з достоїнств курорту Сорочан є сучасна система штучного засніження гори. Варто температурі в жовтні опуститися до нуля, як гору починають сніжитиме.

Повнофункціональний сезон в «Сорочанах» триває з листопада по квітень. Гармати рятують від відлиг і недостатнього снігового покриву. Кожен день перед відкриттям гірськолижного комплексу рятувальна служба перевіряє схили на відповідність нормам.

Що цікавого в Сорочанах

Лижники і сноубордисти люблять «Сорочан» за можливість кататися вночі. Система штучного освітлення трас тут ретельно продумана, а катання доставляє неймовірне задоволення.

Траса для тюбінгу порадує любителів незвичайних спусків, а розташовані поруч ресторани і кафе підійдуть не тільки для обідів і вечерь, а й для проведення днів народжень та корпоративів.

Для тих, хто любить різноманітність, Сорочан цікаві тим, що за вони вихідні можна відвідати ще два гірськолижні курорти - Яхрома і Волен .

траси

В даний момент курорт Сорочан пропонує відпочиваючим 11 трас.

На зображенні нижче ви можете побачити карту схилів в Сорочанах.

Траси різняться за рівнем складності:

  • зеленим кольором традиційно відзначаються найлегші траси;
  • легкі траси відзначені синім;
  • червоний колір позначає траси середньої складності;
  • траси підвищеної складності маркуються чорним.

Варто відзначити, що гірськолижний курорт «Сорочан» - це не тренувальна спортивна база в горах, тому навіть чорні траси тут не уявляють крайньої небезпеки (обривів і ущелин на території Сорочан ви не зустрінете). Однак забувати про безпеку не варто, чорні траси призначені тільки для досвідчених лижників і сноубордистів.

  1. Траса №1. Ця траса створена для тих, хто тільки почав вчитися. Довжина 200 метрів, перепад висоти 40 метрів. Траса досить широка - 70 метрів, що дозволяє новачкам вільно кататися, не заважаючи один одному.
  2. Траса №2. Довжина траси 650 метрів, ширина 35. У разі перепаду висот в 80 метрів, спуск буде захоплюючим. Траса легкого рівня складності.
  3. Траса №3. Легкий рівень складності, довжина 550 метрів, перепад висот - 80 метрів і ширина 40 роблять її ідеальною для тих, хто освоїв ази катання.
  4. Траса №3А. Відгалуження від 3 траси, незважаючи на те, що перепад висот всього 40 метрів, рельєф і невелика ширина (35 м) підвищують рівень складності траси до середнього.
  5. Траса №4. Перепад висот на цій трасі середньої складності - 90 метрів. Довжина траси 500 метрів, а ширина - 50.
  6. Траса №5. Ця траса із змінним рівнем складності починається на вершині гори пологим і м'яким спуском, але ближче до середини маршруту змінюється рельєф, а складність траси зростає до чорного кольору. Будьте уважні. Перепад висот - 90 метрів, а довжина траси - 650 метрів.
  7. Траса №6. Ця траса також зі здвоєним рівнем складності, підходить тільки для досвідчених лижників і сноубордистів. Починаючись з середнього рівня складності, траса поділяється на дві окремі: червоного і чорного кольору. Висота на трасі змінюється на 70 метрів, довжина траси становить 450 метрів.
  8. Траса № 7. Одна з найдовших трас, протяжністю в 800 м з перепадом висот в 70 м. Рівень складності даної траси - середній.
  9. Траса №8. Ця траса з легким рівнем складності сподобається всім. Спуск у 1050 метрів стане захоплюючою подорожжю вниз, адже перепад висот тут 90 метрів.
  10. Траси №9, № 10. Ці траси призначені тільки для впевнених в собі професіоналів. Максимальна складність викликана рельєфом і вузьким (30 метрів) спуском. Довжина трас 500 і 450 метрів відповідно, перепад висот однаковий - 60 метрів.

Також на курорті є окрема траса для тюбінгу (спуску на ватрушках).

Також на курорті є окрема траса для тюбінгу (спуску на ватрушках)

Варто окремо відзначити велику кількість підйомників: три бугельних, три двокрісельному і один чотирикрісельний. Окремий підйомник для снотюбінга розташований поруч з трасою. Пропускна здатність підйомників - 6600 осіб на годину.

На території Сорочан завжди можна смачно пообідати - поруч зі злітно-посадочної станцією двокрісельного підйомника знаходиться ресторан «Хатинка», а в приміщенні Спортивно-розважального центру розташувалося кафе «Панорама».

Скільки коштує

Вартість катання залежить від дня тижня. Ціни на підйомники в Сорочанах відрізняються в будні і вихідні дні. За один підйом в будній день потрібно буде заплатити 80 рублів, а у вихідний або свято - 170. Діти до 5 років піднімаються безкоштовно, дітям з 2003 по 2009 рр. народження надається знижка - в будні дні вартість одного підйому 20 рублів, у вихідні - 55 рублів.

Передбачаються знижки і для людей старше 65 років: в будні дні до 19.00 вартість одного підйому для них - 20 рублів, після цього часу - 25 рублів.

Також існує кілька тарифних планів, які дозволяють всім відпочиваючим, що не відносяться до пільгових категорій, заощадити на вартості підйомників.

Прокат обладнання в Сорочанах також знаходиться в залежності від дня тижня Прокат обладнання в Сорочанах також знаходиться в залежності від дня тижня. В наявності 3 види сноубордів і гірських лиж: категорії «А», «Б» і «С».

Так вартість оренди сноуборду категорії «А» на 1 годину в будній день складе 400 рублів, на 2 години - 550 рублів, на 3 години - 700 рублів, а на цілий день (не менш 5 годин) - 1000 рублів. У вихідні дні ціна на прокат збільшується, година оренди того ж сноуборду вийде за вартістю в 550 рублів за годину 2 години ми будемо робити коштувати 700 рублів, 3 години - 1000, а оренда на день обійдеться в 1300 рублів.

Ціни на прокат гірських лиж категорії «А» аналогічні. Черевики для гірських лиж та сноуборду, а також палиці для гірських лиж в комплект не входять, їх потрібно орендувати окремо.

Варто зауважити, що якщо ви берете обладнання в оренду на певний термін, то не можете здати його раніше. В іншому випадку буде зроблений перерахунок суми згідно зі стандартною вартістю прокату за кожну годину.

Також особливістю курорту можна назвати специфічний час «зміни доби» - 19.00. Так, наприклад, в п'ятницю після цього часу починають діяти тарифи вихідного дня, а в неділю після 19.00 ціни опускаються до рівня будніх днів.

Готельний комплекс Сорочан. Ціни.

Якщо ви приїжджаєте покататися в гірськолижний комплекс Сорочан нема на 1 день, то хвилюватися про пошук місця для проживання не варто. Поруч з курортом Сорочан знаходиться котеджне селище, в якому ви завжди зможете відпочити.

Гольф-готель «Сорочан»

Готель «Сорочан» ідеально підходить як для сімейного відпочинку, так і для відпочинку великою компанією. Широкий вибір номерів, смачна кухня і, звичайно, справжня природа зачарують кожного гостя. Вартість стандартного номера на 4-х в будні дні - 5800 рублів на добу.

Телефон для бронювання номерів в готелі «Сорочан»: 8 (495) 268-01-52.

2-х поверховий котедж

Якщо ви хочете пожити на природі з комфортом, але відчувати себе як вдома, то орендуйте затишні і нові котеджі в Сорочанах. Тут зможуть з комфортом розташуватися 16 осіб. Для бажаючих здійснюється трансфер до курорту. Вартість оренди - 12000 рублів на добу. Телефон власника: +7 916 723-54-00.

3-х поверховий котедж

Справжня розкіш зимового відпочинку - пити гарячий глінтвейн, сидячи поруч з каміном. Знімаючи котедж в Сорочанах площею в 480 метрів, ви можете насолодитися всіма благами цивілізації. Дорога до гірськолижного комплексу займе всього 10 хвилин. Вартість оренди будинку в будній день - 18000 рублів на добу. Телефон для зв'язку: +7 495 646-61-08.

Відео нічного катання в Сорочанах

Пропонуємо вам подивитися бачив нічного катання в Сорочанах, яке дуже популярно серед лижників і бордистів.

Відпочити від міської суєти, що не відправляючись у відпустку, цілком можливо. Парк «Сорочан» - відмінне місце для розваг і відпочинку всією сім'єю. Різноманітні траси і досвідчені інструктори зроблять ваш відпочинок по-справжньому незабутнім.

Якщо ви вже встигли побувати в гірськолижному курорті Сорочан і у вас залишилися контакти комфортабельного готелю, або у вас залишилися питання після прочитання статті, залиште свої коментарі нижче.

Новости