Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Путівник по містах і країнах: фотографії міст і країн, розповіді про поїздки, поради туристам, фото мандрівників, пам'ятки з усього світу.

Збірники місць Rutraveller

Збірок місць 540 Місць в збірниках 5 890 Лайко 3 354 Країн зі збірниками 125
  • Мені подобається! 3

    Гірськолижні курорти України з кожним роком все швидше і швидше наздоганяють престижні європейські курорти - потужна готельна інфраструктура в поєднанні з якісно облаштованими трасами привертає сьогодні все більше і більше туристів. Від RuTraveller - підбірка кращих гірськолижних курортів України ....

  • 0 коментарів

Гірськолижні курорти України з кожним роком все швидше і швидше наздоганяють престижні європейські курорти - потужна готельна інфраструктура в поєднанні з якісно облаштованими трасами привертає сьогодні все більше і більше туристів. Від RuTraveller - підбірка кращих гірськолижних курортів України.

В Україні найбільшим і сучасним гірськолижним курортом є Буковель, розташований біля підніжжя однойменної гори біля міста Яремча на висоті приблизно 900 метрів над рівнем моря. Курорт пропонує не тільки активний зимовий відпочинок, але і різні літні розваги. Крім того, це ще й відомий SPA-курорт, бальнеологічний і лікувальний центр.
Для любителів зимового активного відпочинку в Буковелі є 56 обладнаних сніговими гарматами трас трьох рівнів складності, загальна довжина яких 51 тис метрів, і 16 комфортних підйомників. Каток, поїздки на снігоходах, сноубайках і сноутюбах, сноупарк, прокат устаткування і спорядження, інструктори, магазини, дитячі кімнати - в Буковелі є все атрибути високоякісного гірськолижного сервісу європейського рівня.
Влітку туристи можуть відправитися в різні піші подорожі, квадротури, велосипедні та кінні прогулянки, зайнятися рафтингом або просто відпочити на озерному пляжі. На території курорту є 7 готелів, шале і кемпінг, де туристам забезпечать комфортне проживання. А в різних кафе, ресторанах і барах ви зможете спробувати традиційні для регіону страви і страви кухонь світу.

Драгобрат є високогірним курортом на Українських Карпатах. Він розташовується в оточенні гір та хвойних лісів, на висоті 1400 метрів. Тут відзначений унікальний мікроклімат, завдяки чому природний сніжний покрив зберігається з грудня по травень.
На Драгобраті є 16 трас довжиною 300-2000 кілометрів різної складності. Перепад висот становить приблизно 500 метрів. Підйомники розміщуються на схилах гори Стіг. Також курорт обладнаний навчальним схилом в 300 метрів. За заявками охочих проводиться доставка ратраком на гору Жандарм з довжиною спуску до 3 кілометрів.
10 підйомів на бугель коштуватимуть близько 360 рублів на людину, а прокат сноубордів і гірських лиж обійдеться приблизно в 200 рублів. Біля підніжжя Копиці розташовується база відпочинку «Драгобрат», в готелях і котеджах якої можуть розміститися 116 осіб. На території бази працюють ресторани, бар і відкрите кафе. У розпорядженні відпочиваючих - сауна, баня, більярд, настільні ігри, прокат снігоходів, квадроциклів, санок, магазин і сервіс лижного обладнання. Крім того, тут організовуються фрі-райд тури, ski-тури з ратраком, а також функціонує гірськолижна школа.

Гірськолижний комплекс «Протасів Яр» розташований в самому центрі української столиці. Тут кияни мають можливість покататися на лижах чи сноуборді, не виїжджаючи з міста.
На території «Протасова Яру» обладнані дві гірськолижні траси різної довжини, розраховані на різний рівень професійної підготовки. Вони обслуговуються двома бугельні підйомники. У 2008 році тут відкрилася гірськолижна траса зі штучним снігом і сноуборд-парк з комплексом різноманітних трамплінів. Для досвідчених сноубордистів тут встановлена ​​«напівтруби» - хафпайп, змагання на якій входять в олімпійську програму.
У пунктах прокату, розташованих на території комплексу, можна отримати все необхідне спорядження. Новачки мають можливість отримати консультацію кваліфікованого інструктора. Незалежно від природних катаклізмів, сніг тут лежить з листопада по квітень.
Спортивний комплекс є ідеальним місцем для сімейного відпочинку і проведення будь-яких свят. Тут розташовані кілька кафе і ресторанів, що пропонують традиційну українську кухню.

Тисовець - спортивний туристичний гірськолижний комплекс, розташований в Львівській області, в 2 км від селища Орявчик. На базу щорічно приїжджають туристи з різних країн, спортивний центр має міжнародне значення.
У минулому Тисовець (Тисовець) був недоступний для простого громадянина, і тільки якийсь час назад база стала відкритою для всіх. Гірськолижний комплекс пропонує все, що необхідно для активного відпочинку любителям зимових видів спорту: укатані траси для сноуборду і лиж (протяжність від 400м до 950м), траси для бігу на лижах (5 і 10 км), траси для могула, біатлону, сноутюбінга. Є схили для професійних спортсменів і для початківців, проводяться змагання з гірськолижного балету.
На базі працюють сучасні підйомники (4 бугельних, 1 крісельний), є прокат спортивного інвентарю, організовується харчування (в їдальні туристичного комплексу). Гості розміщуються в готелі або котеджах, вартість проживання залежить від типу номера або котеджу.
Від залізничної станції до бази 1 година їзди на автобусі або маршрутці, до міста Львів - 150 км. На території спортивної бази є сауна, тренажерний та спортивний зал, більярд, бар, кафе.

Гірськолижний курорт в Міжгір'я розташоване в мальовничій долині річки Ріка, на висоті 450 метрів над рівнем моря.
Тут обладнані три лижні траси, довжина найбільшої становить 2500 метрів, перепад висот - 300 метрів. Траси проходять на горі Маковиця, вони обслуговуються крісельними і бугельні підйомники. На території курорту розташовані кілька пунктів прокату, в яких є широкий вибір спорядження для гірськолижного спорту та сноубордингу. Новачкам надається можливість скористатися послугами досвідченого інструктора.
Крім занять спортом, відвідувачам пропонується відвідати цікаві екскурсії по околицях і гірських маршрутах, більярдний клуб і дискотеки, а також попаритися в лазні і сауні. На території комплексу розташовані комфортабельні готелі і пансіонати, в яких є кафе і ресторани. Приголомшлива природа цього краю є прекрасною декорацією для зйомки.

Селище Славське розташований в Львівській області, в мальовничій долині річки Опір та її притоки Славки, оточеній горами. На шести з них знаходяться різні гірськолижні траси, що робить Славське популярним гірськолижним курортом України. Влітку серед зелених лісів, пагорбів і гірських вершин в Славському можна кататися на конях, велосипедах, рибалити, ходити на полювання або просто гуляти по мальовничій місцевості і насолоджуватися свіжим повітрям. Щорічно тут проходить міжнародний фестиваль «Славське рок».
Для любителів гірськолижного відпочинку навколо Славського є кілька комплексів: «Динамо-Тростян», «Погар», пологі траси «Політех» і «ФМІ», «Грабовець», «Варшава» і «Захар Беркут». Тут як початківець, так і найдосвідченіший спортсмен знайде трасу для себе. Лижі чи сноуборд можна змінити снегоходами або квадроцикламі і відправитися в даний екстремальну подорож. Комфортне проживання туристам забезпечать численні бази відпочинку, приватні будинки та оздоровчі комплекси. Інфраструктура селища досить розвинена, тут є безліч ресторанів, кафе і магазинів.

Варіант відпочинку в Подобовці підходить тим, хто бажає якісно відпочити, не витративши при цьому зайвих коштів. Поєднання низьких цін, високого сервісу, гостинності та привітності приваблює сюди туристів з усього світу. Однак Подобовець - місце не людне, а тому підходить тим, хто бажає відпочити без зайвої суєти.
На території гірськолижного комплексу працює кілька трас і підйомників, в тому числі, і невеликий ( «дитячий») підйомник, 400 метрів. Є навчальна траса, довжиною близько 200 метрів, траса для початківців та професійна спортивна траса. Штучне освітлення дозволяє кататися не тільки вдень, але і вночі.
Зупинитися можна в готелі або в котеджах, номери пропонуються різної вартості, залежно від класу. Домашнє харчування можливо як самостійно, так і з включенням у вартість проживання (кафе на території спортивної бази).
Крім активного відпочинку Подобовець привертає і любителів помилуватися природою. Поруч зі спусками перлина Карпат - знаменитий водоспад Шипіт, куди влаштовуються піші екскурсії. Перепади висот в горах вражають і ваблять тих, хто любить освоювати повітря: параплани, дельтаплани і навіть легкі парашути до послуг туристів.
У самому селі гостей зустрічає Миколаївська церква - пам'ятник архітектури 18 століття. Поруч з церквою в 1903 був встановлений хрест, який розписаний євангельськими сюжетами.

У селі Водяники Черкаської області розташований однойменний гірськолижний комплекс. На даний момент він є сучасним курортом з добре розвиненою інфраструктурою. Три траси (для новачків, досвідчених і експертів) загальною протяжністю 2 кілометри завдяки снігових гармат працюють вже при перших заморозках. Курорт обладнаний двома сучасними підйомниками і одним навчальним. Крім традиційних трас для лижників і сноубордистів також є траса для сноутюбінга, сноупарк і прокат квадроциклів.
Недосвідченим спортсменам допоможуть спеціальні школи, спорядження можна взяти напрокат. Щоб розслабитися після активного дня вирушайте в лазню або в джакузі на відкритому повітрі. У Водяниках також є ціла SPA-зона. Повечеряти можна в одному з кафе, ресторанів або в колибі. У селі Водяники є безліч комфортних приватних будиночків, які пропонують туристам домашнє тепло і затишок, готелі, в 10 хвилинах їзди розташоване місто Звенигородка.

Пилипець - одне з найбільших в Міжгірському районі України сіл, засноване в 1463 році. На розташованих поруч горах Гемба (1797 метрів) і Магура-Жида (1517 метрів) обладнані траси різних рівнів складності, що робить село відомим гірськолижним курортом. У шести кілометрах від села знаходиться водоспад Шипіт, висота якого 14 метрів. Є тут і мінеральне джерело.
Шанувальникам активного зимового відпочинку напевно сподобаються гірськолижні траси в оточенні закарпатської природи. На горі Гемба знаходиться безліч трас загальною протяжністю понад 20 тисяч метрів, найдовша - 6 тисяч метрів. На горі Магура-Жида розташовано 4 траси, найдовша - 1,5 тисячі метрів. Всього в Пилипці 7 підйомників. Недосвідченим лижникам і сноубрдістам допоможуть інструктори. Устаткування можна взяти напрокат.
На території села знаходиться декілька готелів. Щоб відчути неймовірний карпатський колорит, можна оселитися в приватних будинках. Також відпочиваючі можуть відправитися в одне з численних кафе або ж відпочити після насиченого дня в сауні.

Для любителів активних снігових видів спорту в Верховині працюють два підйомники, це: що знаходиться в Верховині схил Пушкар і схил Запідки, який розташовується в селі Ільці, в декількох кілометрах від самої Верховини.
Перший схил, довжиною 380 метрів, розташовується на території лікувального комплексу «Верховина». Він ідеально підходить для початківців спортсменів, для тих, хто тільки що встав на сноуборд або лижі, так як є досить низьким і пологим.
В Ільцях, на схилі Запідки, діють відразу три гірськолижних траси, які обслуговуються двома підйомниками. Сніг тримається на даному схилі, як правило, з грудня по березень.
У пішої доступності від підйомників працюють кілька пунктів прокату гірськолижного спорядження, де без зусиль можна орендувати все необхідне для відпочинку. Крім того, не складе великих труднощів, за помірну плату, знайти професійного інструктора, який дасть спортсменам пару кваліфікованих уроків.

Селище Синяк розташований недалеко від міста Мукачево відомий як багатопрофільний лікувальний курорт. Приємним доповненням для бажаючих оздоровитися стане гірськолижний курорт, розташований на однойменній горі. На трьох трасах, загальна протяжність яких близько 2,5 кілометрів, можуть кататися початківці і спортсмени середнього рівня. Курорт обладнаний бугельних підйомників (1200 метрів) і горизонтальним мультиліфтом (350 метрів). Цей курорт припаде до душі любителям тихого і затишного відпочинку.
У Синяку можна взяти обладнання напрокат, попрактикуватися з особистим інструктором або ж відвідати школу лижників і школу для сноубордистів. Для дітей і дорослих є можливість покататися на санках або ж відвідати різні екскурсії. Вечірньої пори туристи можуть відвідати більярдну, сауну, кінозал, пневматичний тир або міні-зоопарк. Незабутні враження можна отримати, просто помилувавшись неймовірно мальовничою місцевістю. На схилах гір прямо біля трас ростуть ялини, буки і смереки, завдяки чому в повітрі витає приємний і корисний для здоров'я дихальних шляхів аромат.

У шести кілометрах від міста Чернівці біля підніжжя гори Цецино проходить міська гірськолижна траса, оснащена бугельних підйомників - тут знаходиться гірськолижний комплекс Цецино. Протяжність траси 600 метрів. На території гірськолижного комплексу діє прокат сноуборда і лиж, можна індивідуально займатися з інструктором, кататися в нічний час.
Серед розваг, доступних на території комплексу: більярдна, сауна, катання на квадроциклах та санках, прогулянки на конях, кафе і медпункт. На даний момент Цецино знаходиться на стадії розвитку і в майбутньому тут буде сучасний центр для всіляких зимових розваг.

Гірськолижний комплекс «Косів» розташований в двох кілометрах від центру міста Косова. Він оточений мальовничими горами, цілющими джерелами мінеральних вод і водоспадами.
Тут обладнана гірськолижна траса, яку обслуговує бугельних підйомників. Її протяжність становить 1200 метрів, довжина бугеля - 1000 метрів. Гірськолижний спуск знаходиться на висоті 250 метрів. На базі відпочинку пропонується прокат лиж, сноубордів і гірськолижного спорядження. Новачки можуть скористатися послугами кваліфікованих інструкторів.
Поруч з комплексом розташовані комфортабельні готелі, затишні кафе і ресторани, що пропонують досить різноманітне меню. Розваги включають різноманітні екскурсії, катання на санях, відвідування сауни, більярдного клубу і дискотеки.
Косів є центром гуцульської культури і найбільшим в Карпатах сувенірним центром. Мальовнича природа цього краю є відмінною декорацією для фотозйомки.

Гірськолижний курорт «Перевал Німчич» в Чернівецькій області входить до складу однойменного міжнародного туристично-розважального комплексу. Він розташований на перевалі, на висоті 586 метрів над рівнем моря, з якого відкривається широка панорама гірської долини річки Черемош.
Тут обладнана якісна гірськолижна траса, що підходить як для професіоналів, так і новачків. Вона обслуговується двома бугельні підйомники, розташованими на висоті 500 метрів. У пункті прокату гірськолижного спорядження можна взяти напрокат необхідне спорядження. Для початківців лижників досвідчені інструктори викладають уроки майстерності. На території комплексу зібрані воєдино безліч зимових розваг, включаючи катання на санях, лижах, сноубордах, снігоходах і навіть на справжніх гуцульських гринжолах.
База відпочинку «Перевал Німчич» надзвичайно популярна серед туристів, особливо в дні новорічних свят. Тут можна добре відпочити, насолоджуючись мальовничою природою і неповторним національним колоритом.

Недалеко від карпатського селища Славське знаходиться гора Тростян (1232 метра). Ще в шістдесятих роках тут відкрили гірськолижний курорт, який відомий під назвою «Динамо». Тут кататися по зручним нахилам гори довжиною до 2 тисяч метрів можна в будь-якому напрямку. Саме сюди приїжджає тренуватися олімпійська збірна України, крім того, тут проводять безліч змагань з гірськолижного спорту.
На базі «Динамо» знаходиться 11 трас різних рівнів складності, серед яких міжнародні траси для слалому і траси для супер-слалому і слалому супер-гігант. Загальна довжина трас 22 кілометри. Найдовший в Україні крісельний підйомник підніме вас на саму вершину гори, також курорт оснащений 7 бугельні підйомники. Серед інших розваг: санки, квадроцикли, снігоходи, кінні прогулянки і запряжені кіньми сани, спідрайдінг.
У складі гірськолижного центру є два готелі, кафе, боулінг та більярд, сауна. У літню пору року організовуються піші подорожі в гори, велосипедні прогулянки, екскурсії до озера Синевир та в стародавні замки Закарпаття. А в Славському щорічно проходить відомий рок-фестиваль.

У зеленому передмісті міста Харків за Окружною трасою розташувався великий сучасний спортивно-розважальний комплекс «Анжер». Круглий рік Гості комплексу зможуть Відкрити для себе ряд абсолютно різніх розваг.
У зимову пору року «Анжер» предлагает своим Відвідувачам з користи и азартом провести час на ПРОФЕСІЙНИХ сніговіх трасах, обладнання підйомнікамі и сніговімі Гармата. У прокаті є: гірські лижі, сноуборди, сани, снігоході. Даже если ви до цього жодних разу не стояли на сноуборді або лижах - НЕ біда, Професійні інструктори всього за кілька зайняти навчаюсь вас азам сноубордингу, а при бажанні допоможуть стати профі в цьом екстремального спорті.
Оскільки головна мета комплексу - зробити сноуборд загальнодоступним і довести, що це під силу всім бажаючим. Після активного проведення часу, ресторан комплексу «Анжер» з душевною теплотою і гостинністю прийме своїх гостей.
Також, крім активного відпочинку «Анжер» пропонує настільні ігри, дитячі атракціони, відпочинок на природі. А в літню пору року працює величезний басейн з вишкою для стрибків, гірками для маленьких дітей, власним пляжем з шезлонгами і «водним баром». «Анжер» надає повноцінний курортний відпочинок, не виїжджаючи з міста.

У селі Вишка Закарпатської області розташований гірськолижний курорт Красія. Гірськолижні схили однойменної гори неймовірно зручні і підходять як для початківців спортсменів, так і для справжніх професіоналів. Високоякісний сервіс і невелика кількість туристів роблять це місце ідеальним для любителів сімейного відпочинку.
Ширина пологих трас курорту доходить до 250 метрів. Тут проходить найдовша в країні гірськолижна траса - 3,5 кілометра. Можна кататися і на позатрасових місцях. У Красії функціонує 4 крісельних підйомника і два приватних бугеля. Устаткування можна брати напрокат. Недосвідченим і початківцям лижникам і сноубордистом завжди готові прийти на допомогу інструктори.
Комфортне проживання забезпечать готелі та мотелі комплексу, можна оселитися і в приватних садибах. На території також знаходиться декілька кафе і ресторан.

У Львівській області в центрі Карпатських гір в 2007 році відкрили гірськолижний курорт Плай. З тих пір його будівництво і розвиток не припиняється, і на даний момент Плай може похвалитися європейською якістю обслуговування і розвиненою інфраструктурою. Шість трас різних рівнів складності, починаючи від пологих і закінчуючи екстремальними, залучають досвідчених і не дуже спортсменів. Тут є траса для початківців, обладнана підйомником (всього на курорті два підйомника). Найдовша траса 1,2 кілометра має перепад висот до 260 метрів. Окремо розташовується траса для дітей.
Курорт Плай активно прагне стати найсучаснішим гірськолижним курортом з добре розвиненою інфраструктурою. Зараз тут розташовується сучасний готель, ресторани і бістро, SPA-центр. Цікава особливість комплексу - музей карпатської культури і побуту, на території знаходиться красива дерев'яна церква Святого Архистратига Михаїла. Серед інших послуг комплексу: прокат обладнання, школа лижників і сноубордистів, дитячий майданчик.

  • Мені подобається! 3

    Гірськолижні курорти України з кожним роком все швидше і швидше наздоганяють престижні європейські курорти - потужна готельна інфраструктура в поєднанні з якісно облаштованими трасами привертає сьогодні все більше і більше туристів. Від RuTraveller - підбірка кращих гірськолижних курортів України ....

  • 0 коментарів

Інші збірники Місць - 540

Новости