Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижні курорти Сербії

  1. Златібор
  2. Копаоник
  3. Куштіца

Гірськолижні курорти Сербії - відносно молоде туристичний напрямок в країні, але вельми привабливе. Мальовничі в будь-який час року гори підкорюють серця багатьох мандрівників, а покататися тут на лижах - задоволення приємне і недороге.

Найбільшим і найвищим гірським масивом в Сербії є Копаоник, він має в своєму розпорядженні 25 підйомниками, а загальна протяжність його гірськолижних трас становить понад 60 км. Тут практично кожен день стоїть прекрасна погода, через що в народі це місце отримало назву «сонячна гора». На сьогоднішній день Копаоник має в розпорядженні сучасне обладнання, щоб забезпечити найкращі умови для любителів покататися на лижах по гірських схилах.

Крім того, зараз тут побудовано багато готелів, проживати в яких можливо за досить прийнятними цінами. Реалізована можливість прокату інвентарю, також можливо записатися в школу, навчальну мистецтву катання на лижах, або прокотитися по канатній дорозі, насолоджуючись чудовим пейзажем, що нагадує чарівну різдвяну казку.

Златібор

Златібор - один з найвідоміших курортів Сербії. Сюди приїжджають, щоб просто чудово провести час або поправити своє здоров'я. Вважається, що завдяки клімату, лікування захворювань проходить набагато успішніше.

Якщо влітку тут можна отримати задоволення від спокійних прогулянок по мальовничих околицях, то взимку сюди їдуть щоб насолодитися активними видами спорту. Гірськолижні траси щорічно збирають тисячі спортсменів і любителів. Для тих, хто ще не освоїв лижі або сноуборд, працює спеціальна школа, яка навчає стандартним навичкам.

Оселитися гості курорту можуть в комфортабельні готелі, а перекусити можна в численних закладах громадського харчування.

Оселитися гості курорту можуть в комфортабельні готелі, а перекусити можна в численних закладах громадського харчування

Zlatibor, Rujanska

Ціни від 2 748 руб.

Копаоник

Гірськолижний курорт Копаонік вважається одним із самих популярних в Сербії. Щорічно сюди приїжджають тисячі любителів зимових видів спорту. Тут регулярно проводяться турніри різного класу. Від місцевих, до міжнародних.

Зупинитися можна в численних готелях, де крім стандартних зручностей, часто можна зустріти прокат спортивного інвентарю. Для новачків в даних видах спорту працює спеціальна школа, де навчають основам.

Також тут можна сходити на різноманітні екскурсії. Дуже цікавою буде поїздка в собор Студениця, який був внесений до списку всесвітньої спадщини. З розваг можна відвідати нічні клуби, ресторани, в яких можна покуштувати європейський і національні страви. Для дітей працюють атракціони і дитячі дискотеки.

Для дітей працюють атракціони і дитячі дискотеки

Kopaonik, Sunčani Vrhovi 2-3

Kopaonik, Sunčani Vrhovi 2-3

Kopaonik, Vikend Naselje F8, Milmari Resort

Ціни від 2 818 руб.

Куштіца

Курорт «Стара платина» дуже популярний у туристів завдяки мальовничих околицях і високим схилам. Саме сюди приїжджають любителі активного відпочинку.

Це ще молодий, але розвинений гірськолижний курорт. Тут є сучасний підйомник, оглядовий майданчик і чудова траса протяжністю понад кілометр. Спеціальна школа відкрита постійно, в ній навчають основам зимових видом спорту і видають напрокат спортивний інвентар.

Захоплюючі екскурсії по місцевих визначних пам'ятках дозволять урізноманітнити своє дозвілля, познайомиться з практично забутими традиціями і скуштувати страви, приготовані за найстарішим рецептами.

Захоплюючі екскурсії по місцевих визначних пам'ятках дозволять урізноманітнити своє дозвілля, познайомиться з практично забутими традиціями і скуштувати страви, приготовані за найстарішим рецептами

Ćuštica, Jabucko Ravniste bb

Ціни від 6 975 руб.

Новости