Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижні курорти Італії

  1. Гірськолижні курорти Італії Італійські Альпи - це гармонійне поєднання краси природи, спортивного...
  2. 2. Доломити-ді-Брента:
  3. 3. Альта-Вальтелліна:
  4. 4. Валле-д `Аоста:
  5. 5. П'ємонт:
  6. Як вибрати курорт
  7. доломітові Альпи
  8. Валь-Гардена і Альпе-ді-Сіуз
  9. Валь-ді-Фьемме
  10. Доломити-ді-Брента
  11. Альта-Вателліна
  12. Лівіньо
  13. Гірськолижні курорти Італії
  14. 1. Доломітові Альпи:
  15. 2. Доломити-ді-Брента:
  16. 3. Альта-Вальтелліна:
  17. 4. Валле-д `Аоста:
  18. 5. П'ємонт:
  19. Як вибрати курорт
  20. доломітові Альпи
  21. Валь-Гардена і Альпе-ді-Сіуз
  22. Валь-ді-Фьемме
  23. Доломити-ді-Брента
  24. Альта-Вателліна
  25. Лівіньо
  26. Гірськолижні курорти Італії
  27. 1. Доломітові Альпи:
  28. 2. Доломити-ді-Брента:
  29. 3. Альта-Вальтелліна:
  30. 4. Валле-д `Аоста:
  31. 5. П'ємонт:
  32. Як вибрати курорт
  33. доломітові Альпи
  34. Валь-Гардена і Альпе-ді-Сіуз
  35. Валь-ді-Фьемме
  36. Доломити-ді-Брента
  37. Альта-Вателліна
  38. Лівіньо

Гірськолижні курорти Італії

Гірськолижні курорти Італії

Італійські Альпи - це гармонійне поєднання краси природи, спортивного азарту і італійського стилю. Це 2500 км найцікавіших, добре обладнаних різноманітних трас, переплетених нитками понад 1000 підйомників. Це цілий розсип курортних селищ - як всесвітньо відомих, титулованих, фешенебельних, так і простих, затишних і демократичних за цінами і атмосфері. Це чітко налагоджений механізм сфери обслуговування і повна свобода вибору всього - від трас, курортів, об'єктів розміщення, ресторанів, дискотек, спортивних центрів, SPA-салонів до марок лижного спорядження та дитячих садків для ваших «Бамбіні», яким чадолюбні італійці намагаються надати максимум зручностей і розваг. Це чудова італійська кухня, заснована на використанні високоякісних, екологічно чистих місцевих продуктів, абсолютно індивідуальна в кожній долині. Це унікальна можливість поєднувати «два в одному» - катання на гірськолижних схилах і відвідування знаменитих оздоровчих термальних комплексів. І нарешті, Італійські Альпи - це відмінна можливість поєднати приємне з корисним: побачити художні та архітектурні скарби італійських міст і відвідати численні бутики, магазини і аутлет.

Доломітові Альпи за свою неймовірну природну красу внесені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тут найбільша зона катання (1260 км трас!), Що включає знамениту «кругосветку» Sella Ronda , Які об'єднують зони катання 3-х долин: Валь-ді-Фасса, Валь-Гардена, Альта-Бадія і одну з найкрасивіших вершин Італійських Альп - Мармолада (3342 м). Катання тут розкішне, а єдиний абонемент Dolomiti superski дає можливість користуватися 496 підйомниками 12 гірськолижних курортів.

Доломити-ді-Брента - гірський масив, що лежить на захід від автостради Тренто, - також користується великою популярністю у гірськолижників. Зони катання розташовані на схилах двох дуже гарних альпійських долин - Валь-Ренді і Валь-ді-Соле. Єдиний скі-пас Superskirama Dolomiti об'єднує 360 км найрізноманітніших трас і дозволяє кататися відразу на п'яти курортах.

Гірськолижний район Альта-Вальтелліна, розташований на кордоні з Австрією і Швейцарією, порадує не тільки цікавими гірськолижними трасами популярних курортів Борміо і Лівіньо, але і цілющими термальними джерелами. А любителі тиші і спокою на лоні незайманої природи можуть відвідати національний природний парк Стелвио.

Високогірна область Валь-д `Аоста і її знамениті четирехтисячнікі - Монблан (4807 м), Монте-Роза (4632 м), Іль-Червіно (Маттерхорн, 4478 м) - залучають можливістю покататися не тільки над хмарами, але і за кордоном - на трасах швейцарських і французьких курортів.

1. Доломітові Альпи:


▪ долина Валь-ді-Фасса (Кампителло, Канацеи, Альба- ді-Канацеи, Поцца-ді-Фасса, Віго-ді-Фасса) і місто Моена

▪ долина Валь-Гардена (Сельва, Санта-Крістіна, Ортизеи)

▪ долина Альта-Бадіа (Корвара, Кольфоско, Ла-Вілла)

▪ Арабба-Мармолада (Арабба)

▪ долина Валь-ді-Фьемме (Кавалезе, Предаццо, Белламонте, Тезеро)

▪ Кортіна-д'Ампеццо і Мізуріна

▪ гора Кронплатц (Бруніко, Рісконе, Вальдаора, Мареббе)

2. Доломити-ді-Брента:


▪ долина Вель-Ренді (місто Мадонна-ді-Кампільо і селище Пінцоло)

▪ долина Валь-ді-Соле (селища Фолгаріда, Маріллева і Пассо Тонале)

▪ долина Валь-Камоніка (селище Понте-ді-Леньо)

3. Альта-Вальтелліна:


▪ місто Борміо і селище Валідентро

▪ селище Санта-Катерина

▪ місто Лівіньо

4. Валле-д `Аоста:


▪ Червиния

▪ Монте-Роза

▪ Ла-Туіль

▪ Курмайор

▪ Аоста, Пила

5. П'ємонт:


▪ місто Бардонеккья і об'єднана зона катання "Віа Латтеа" (селища Сестриере, Праджелато, Соуз д'улькс, Сан-Секар, Чезана)

Як вибрати курорт

Гірськолижні курорти в Італійських Альпах настільки багатоликі й різноманітні, що практично кожен може знайти те, що йому до душі.

Якщо вас вабить Селла-Ронда , То рекомендуємо курорти Валь-ді-Фасса і Валь-Гардени .

Якщо привертає високогір'ї з хорошим натуральним снігом, то радимо побувати в Червинии, Арабба-Мармолада, Кортині-д`Ампеццо.

Ну а якщо ви хочете поєднати приємне з корисним - покататися на лижах і поправити здоров'я, то можна поїхати в Борміо , Де знаходяться три термальних комплексу.

Тим, хто любить поєднувати катання з недорогим шопінгом, рекомендуємо відправитися в Лівіньо (Зона безмитної торгівлі).

Якщо ж ви шукаєте бюджетні курорти з можливістю катання в великих регіонах,
то до ваших послуг Валь-ді-Фасса , Валь-ді-Фьеме, Пассо Тонале .

Любителі моди, престижу, гламуру, веселих апрески і нічних розваг будуть відчувати себе комфортно в Кортині-д`Ампеццо, Мадонні-ді-Кампільо , Курмайорі.

Тому ж, хто вважає за краще катання «від дверей» (ski in / ski out), рекомендуємо Ла-Туіль і Пассо Тонале .

А тим, хто зібрався відпочивати з сім'єю, радимо поїхати в Пассо Тонале , Борміо , Ла-Туіль.

Ну а для тих, хто, відправляючись в гори, не думає про лижах, а мріє про спокійний «пляжному» відпочинку зі смачною їжею, приємною світським життям, SPA-процедурами, цікавими екскурсіями і захоплюючим шопінгом, рекомендуємо вибрати Борміо , Мадонну-ді-Кампільо або Курмайор.

доломітові Альпи

Валь-ді-Фасса

Долина Валь-ді-Фасса - найпопулярніший сьогодні на російському ринку італійський гірськолижний район. Він включає в себе два центральних містечка Кампителло і Канацеи, а також кілька селищ поменше - Альбаді-Канацеи, Поцца, Віго-ді-Фасса. Це традиційні альпійські села в тірольському стилі, з відмінною кухнею і атмосферою. Катання тут найбільше підходить для лижників середнього рівня і початківців. Незважаючи на порівняно невеликі висоти, навіть в снігу й наступної зими тут завжди є сніг завдяки величезній кількості снігових гармат. При покупці єдиного скі-пасу DolomitiSuper-Ski гостям долини Валь-ді-Фасса відкривається можливість катання на 12 курортах, що входять в регіон катання DolomitiSuper-Ski.

Валь-ді-Фасса - одна з чотирьох зон катання, що входять в регіон Селла-Ронда. Підйомники на Селла-Ронда розташовані в Кампителло і Канацеи. Готелі тут від 2 * до 4 * super. Більшість готелів 3 * та квартири. Ціни середні. Долина підходить для всіх категорій катаються: сім'ям, великим компаніям, любителям великих і різноманітних зон катання, цінителям природи, альпійської (тірольської) атмосфери, гарної кухні і додаткових екскурсій.

Валь-Гардена і Альпе-ді-Сіуз

Долина Валь-Гардена в Південному Тіролі - це колишні австрійські землі, що увійшли до складу Італії після Першої світової війни. У Ортизеи (Ortisei), Санта-Христині (Santa Cristina) і Сельві (Selva), трьох курортних містечках долини, поєднуються австрійський колорит і італійський темперамент. Назви вулиць, наприклад, тут до сих пір пишуться на трьох мовах - Ладинский, італійською та німецькою. У кожному з цих містечок вирує весела курортна життя: відкриті бари, ресторани, шумлять дискотеки, чекають покупців модні магазини.

Старовинний і дуже гарне містечко Ортизеи (1234 м) розташований в пологій частині долини, тут багато трас для бігових лиж і стежок для піших прогулянок. Є власна зона катання Альпе-ді-Сіуз, а також підйомник, провідний в зону катання Сечеда - КолРайзер, звідки з пересадкою можна дістатися до Селла-Ронда.

У невеликій Санта-Христині (1 466 м) щорічно проводяться етапи Кубка світу. Це містечко підходить для сімейних пар і компаній лижників з різним досвідом катання.

Сельва, або по-німецьки Фолькенштайн (Wolkenstein), - найбільший містечко долини, з найкращим розташуванням щодо підйомників і трас. Майже до кожного готелю тут можна спуститися на лижах, а район катання над Сельвою входить до складу знаменитої Селла-Ронда.

У Валь-Гардені розвинена мережа локальних підйомників, багато трас спускаються в городки (катання «від дверей»), більшість готелів розташовані близько до підйомників. При покупці єдиного скі-пасу Dolomiti-Super-Ski можна кататися на 12 курортах. Підйомники на СеллаРонда стартують з Сельви і Санта-Христини.

Валь-Гардена підходить для всіх категорій лижників і сноубордистів, пропонує гостям традиційний тірольський стиль, відмінну кухню, веселий апрески і хороші можливості для екскурсій. Різноманітна база розміщення - готелі від 2 * до шикарних 5 *, багато готелів категорії 4 * super. Ціни вище середніх.

Валь-ді-Фьемме

Ця долина свого роду «ворота» в Доломітові Альпи. Тут розташовано кілька містечок - Кавалезе, Предаццо, Белламонте, Тезеро - з добре розвиненою інфраструктурою: є критий спортивний центр з басейном, каток, численні ресторани, бари та магазини, непогане апрески. Порівняно низькі ціни на проживання. Готелі в основному 3-4 *, є висококласні готелі 4 * super з wellness-центрами. Готелів поруч із підйомниками практично немає, в середньому відстань до підйомників 1-3 км.

Катання однаково підходить для всіх категорій лижників, особливо для початківців і просунутих. Любителям спокійного відпочинку і трас, не переобтяжених лижниками (особливо в будні дні), також буде комфортно. Є цікаві чорні траси для експертів. У долині кілька зон катання, між якими треба переміщатися на ski-bus.

При бажанні можна дістатися до підйомників, провідних в зону катання Селла-Ронда
(Близько 20 км).

Доломити-ді-Брента

Мадонна-ді-Кампільо, Фолгаріда, Маріллева

Мадонна-ді-Кампільо - гарний престижний курорт, витриманий в альпійському стилі. Відмінне катання для початківців і впевнених лижників, єдина зона катання
з сусіднім курортом Пінцоло. Хороші умови для сноуборду. При покупці єдиного скіпаса Dolomiti super-ski Rama можна кататися на всіх курортах регіону Доломити-ді-Брента.

Апрески - дуже гарне. Великий вибір готелів від 3 * до 4 * super, багато дорогих готелів 4 * super, є один готель 5 *. Катання «до дверей». Кілька підйомників, траси спускаються в містечко. Є готелі, розташовані поруч з підйомниками. Непоганий шопінг. Відмінні можливості для екскурсій. Підходить новачкам і впевнено катаються, в тому числі сноубордистам, сім'ям з дітьми, любителям престижного відпочинку, ресторанів з гарною кухнею, яскравих апрески, фешенебельних готелів. Курорт можна сміливо рекомендувати VIP-клієнтам.

В 2 км від Мадонни-ді-Кампільо розташоване селище Кампо-Карло-Маньо - красива природа, свій підйомник, пов'язаний з основною зоною катання, катання «від дверей», кілька готелів високого рівня і резиденції.

Селища Фолгаріда і Маріллева - спокійні, симпатичні, сучасні. Підходять тим, хто, бажаючи кататися на трасах Мадонни-ді-Кампільо, хоче «зекономити» на розміщенні і готовий проживати поруч зі знаменитим курортом, до якого трохи більше 10 км.

Альта-Вателліна

Борміо

Унікальний гірськолижний і термальний курорт, розташований в області Альта-Вальтелліна (Ломбардія). Саме містечко і його термальні джерела відомі вже більше тисячі років. Катання в Борміо цікаве: великий перепад висот, гарантований сніг, є літній катання на льодовику Стелвио.

Курорт підходить для впевнено катаються і профі. Комфортно тут буде і сім'ям: є дитячі школи, гарне апрески, відмінний шопінг і найголовніше - три чудово оснащених термальних центру. Готелі від 3 * до 4 * super, один готель 5 * з власним термальним центром в 3 км від центру Борміо. Великий вибір апартаментів. Є катання «від дверей». Ціни середні і нижчі за середні.

Лівіньо

Курорт розташований у швейцарського кордону, в 40 км від Борміо. Широка долина, з двох сторін оточена гірськими хребтами, на схилах яких розкинулися просторі снігові поля, - справжнє роздолля для лижників. Тут завжди сонячно і багато снігу. Відмінні умови для сноуборду і внетрассового катання. Дві зони катання на протилежних сторонах долини. Є готелі поруч з підйомниками. Траси спускаються прямо до містечка. Катання «від дверей». Готелі від 3 * до 4 * super, є апартаменти. Гарне апрески (є великий сучасний центр) і відмінний шопінг, оскільки Лівіньо є зоною безмитної торгівлі. Курорт підходить всім категоріям лижників - від початківців до профі, в тому числі сноубордистам, а також любителям веселою вечірнього життя, неформальної атмосфери, шопінгу.

Гірськолижні курорти Італії

Гірськолижні курорти Італії

Італійські Альпи - це гармонійне поєднання краси природи, спортивного азарту і італійського стилю. Це 2500 км найцікавіших, добре обладнаних різноманітних трас, переплетених нитками понад 1000 підйомників. Це цілий розсип курортних селищ - як всесвітньо відомих, титулованих, фешенебельних, так і простих, затишних і демократичних за цінами і атмосфері. Це чітко налагоджений механізм сфери обслуговування і повна свобода вибору всього - від трас, курортів, об'єктів розміщення, ресторанів, дискотек, спортивних центрів, SPA-салонів до марок лижного спорядження та дитячих садків для ваших «Бамбіні», яким чадолюбні італійці намагаються надати максимум зручностей і розваг. Це чудова італійська кухня, заснована на використанні високоякісних, екологічно чистих місцевих продуктів, абсолютно індивідуальна в кожній долині. Це унікальна можливість поєднувати «два в одному» - катання на гірськолижних схилах і відвідування знаменитих оздоровчих термальних комплексів. І нарешті, Італійські Альпи - це відмінна можливість поєднати приємне з корисним: побачити художні та архітектурні скарби італійських міст і відвідати численні бутики, магазини і аутлет.

Доломітові Альпи за свою неймовірну природну красу внесені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тут найбільша зона катання (1260 км трас!), Що включає знамениту «кругосветку» Sella Ronda , Які об'єднують зони катання 3-х долин: Валь-ді-Фасса, Валь-Гардена, Альта-Бадія і одну з найкрасивіших вершин Італійських Альп - Мармолада (3342 м). Катання тут розкішне, а єдиний абонемент Dolomiti superski дає можливість користуватися 496 підйомниками 12 гірськолижних курортів.

Доломити-ді-Брента - гірський масив, що лежить на захід від автостради Тренто, - також користується великою популярністю у гірськолижників. Зони катання розташовані на схилах двох дуже гарних альпійських долин - Валь-Ренді і Валь-ді-Соле. Єдиний скі-пас Superskirama Dolomiti об'єднує 360 км найрізноманітніших трас і дозволяє кататися відразу на п'яти курортах.

Гірськолижний район Альта-Вальтелліна, розташований на кордоні з Австрією і Швейцарією, порадує не тільки цікавими гірськолижними трасами популярних курортів Борміо і Лівіньо, але і цілющими термальними джерелами. А любителі тиші і спокою на лоні незайманої природи можуть відвідати національний природний парк Стелвио.

Високогірна область Валь-д `Аоста і її знамениті четирехтисячнікі - Монблан (4807 м), Монте-Роза (4632 м), Іль-Червіно (Маттерхорн, 4478 м) - залучають можливістю покататися не тільки над хмарами, але і за кордоном - на трасах швейцарських і французьких курортів.

1. Доломітові Альпи:


▪ долина Валь-ді-Фасса (Кампителло, Канацеи, Альба- ді-Канацеи, Поцца-ді-Фасса, Віго-ді-Фасса) і місто Моена

▪ долина Валь-Гардена (Сельва, Санта-Крістіна, Ортизеи)

▪ долина Альта-Бадіа (Корвара, Кольфоско, Ла-Вілла)

▪ Арабба-Мармолада (Арабба)

▪ долина Валь-ді-Фьемме (Кавалезе, Предаццо, Белламонте, Тезеро)

▪ Кортіна-д'Ампеццо і Мізуріна

▪ гора Кронплатц (Бруніко, Рісконе, Вальдаора, Мареббе)

2. Доломити-ді-Брента:


▪ долина Вель-Ренді (місто Мадонна-ді-Кампільо і селище Пінцоло)

▪ долина Валь-ді-Соле (селища Фолгаріда, Маріллева і Пассо Тонале)

▪ долина Валь-Камоніка (селище Понте-ді-Леньо)

3. Альта-Вальтелліна:


▪ місто Борміо і селище Валідентро

▪ селище Санта-Катерина

▪ місто Лівіньо

4. Валле-д `Аоста:


▪ Червиния

▪ Монте-Роза

▪ Ла-Туіль

▪ Курмайор

▪ Аоста, Пила

5. П'ємонт:


▪ місто Бардонеккья і об'єднана зона катання "Віа Латтеа" (селища Сестриере, Праджелато, Соуз д'улькс, Сан-Секар, Чезана)

Як вибрати курорт

Гірськолижні курорти в Італійських Альпах настільки багатоликі й різноманітні, що практично кожен може знайти те, що йому до душі.

Якщо вас вабить Селла-Ронда , То рекомендуємо курорти Валь-ді-Фасса і Валь-Гардени .

Якщо привертає високогір'ї з хорошим натуральним снігом, то радимо побувати в Червинии, Арабба-Мармолада, Кортині-д`Ампеццо.

Ну а якщо ви хочете поєднати приємне з корисним - покататися на лижах і поправити здоров'я, то можна поїхати в Борміо , Де знаходяться три термальних комплексу.

Тим, хто любить поєднувати катання з недорогим шопінгом, рекомендуємо відправитися в Лівіньо (Зона безмитної торгівлі).

Якщо ж ви шукаєте бюджетні курорти з можливістю катання в великих регіонах,
то до ваших послуг Валь-ді-Фасса , Валь-ді-Фьеме, Пассо Тонале .

Любителі моди, престижу, гламуру, веселих апрески і нічних розваг будуть відчувати себе комфортно в Кортині-д`Ампеццо, Мадонні-ді-Кампільо , Курмайорі.

Тому ж, хто вважає за краще катання «від дверей» (ski in / ski out), рекомендуємо Ла-Туіль і Пассо Тонале .

А тим, хто зібрався відпочивати з сім'єю, радимо поїхати в Пассо Тонале , Борміо , Ла-Туіль.

Ну а для тих, хто, відправляючись в гори, не думає про лижах, а мріє про спокійний «пляжному» відпочинку зі смачною їжею, приємною світським життям, SPA-процедурами, цікавими екскурсіями і захоплюючим шопінгом, рекомендуємо вибрати Борміо , Мадонну-ді-Кампільо або Курмайор.

доломітові Альпи

Валь-ді-Фасса

Долина Валь-ді-Фасса - найпопулярніший сьогодні на російському ринку італійський гірськолижний район. Він включає в себе два центральних містечка Кампителло і Канацеи, а також кілька селищ поменше - Альбаді-Канацеи, Поцца, Віго-ді-Фасса. Це традиційні альпійські села в тірольському стилі, з відмінною кухнею і атмосферою. Катання тут найбільше підходить для лижників середнього рівня і початківців. Незважаючи на порівняно невеликі висоти, навіть в снігу й наступної зими тут завжди є сніг завдяки величезній кількості снігових гармат. При покупці єдиного скі-пасу DolomitiSuper-Ski гостям долини Валь-ді-Фасса відкривається можливість катання на 12 курортах, що входять в регіон катання DolomitiSuper-Ski.

Валь-ді-Фасса - одна з чотирьох зон катання, що входять в регіон Селла-Ронда. Підйомники на Селла-Ронда розташовані в Кампителло і Канацеи. Готелі тут від 2 * до 4 * super. Більшість готелів 3 * та квартири. Ціни середні. Долина підходить для всіх категорій катаються: сім'ям, великим компаніям, любителям великих і різноманітних зон катання, цінителям природи, альпійської (тірольської) атмосфери, гарної кухні і додаткових екскурсій.

Валь-Гардена і Альпе-ді-Сіуз

Долина Валь-Гардена в Південному Тіролі - це колишні австрійські землі, що увійшли до складу Італії після Першої світової війни. У Ортизеи (Ortisei), Санта-Христині (Santa Cristina) і Сельві (Selva), трьох курортних містечках долини, поєднуються австрійський колорит і італійський темперамент. Назви вулиць, наприклад, тут до сих пір пишуться на трьох мовах - Ладинский, італійською та німецькою. У кожному з цих містечок вирує весела курортна життя: відкриті бари, ресторани, шумлять дискотеки, чекають покупців модні магазини.

Старовинний і дуже гарне містечко Ортизеи (1234 м) розташований в пологій частині долини, тут багато трас для бігових лиж і стежок для піших прогулянок. Є власна зона катання Альпе-ді-Сіуз, а також підйомник, провідний в зону катання Сечеда - КолРайзер, звідки з пересадкою можна дістатися до Селла-Ронда.

У невеликій Санта-Христині (1466 м) щорічно проводяться етапи Кубка світу. Це містечко підходить для сімейних пар і компаній лижників з різним досвідом катання.

Сельва, або по-німецьки Фолькенштайн (Wolkenstein), - найбільший містечко долини, з найкращим розташуванням щодо підйомників і трас. Майже до кожного готелю тут можна спуститися на лижах, а район катання над Сельвою входить до складу знаменитої Селла-Ронда.

У Валь-Гардені розвинена мережа локальних підйомників, багато трас спускаються в городки (катання «від дверей»), більшість готелів розташовані близько до підйомників. При покупці єдиного скі-пасу Dolomiti-Super-Ski можна кататися на 12 курортах. Підйомники на СеллаРонда стартують з Сельви і Санта-Христини.

Валь-Гардена підходить для всіх категорій лижників і сноубордистів, пропонує гостям традиційний тірольський стиль, відмінну кухню, веселий апрески і хороші можливості для екскурсій. Різноманітна база розміщення - готелі від 2 * до шикарних 5 *, багато готелів категорії 4 * super. Ціни вище середніх.

Валь-ді-Фьемме

Ця долина свого роду «ворота» в Доломітові Альпи. Тут розташовано кілька містечок - Кавалезе, Предаццо, Белламонте, Тезеро - з добре розвиненою інфраструктурою: є критий спортивний центр з басейном, каток, численні ресторани, бари та магазини, непогане апрески. Порівняно низькі ціни на проживання. Готелі в основному 3-4 *, є висококласні готелі 4 * super з wellness-центрами. Готелів поруч із підйомниками практично немає, в середньому відстань до підйомників 1-3 км.

Катання однаково підходить для всіх категорій лижників, особливо для початківців і просунутих. Любителям спокійного відпочинку і трас, не переобтяжених лижниками (особливо в будні дні), також буде комфортно. Є цікаві чорні траси для експертів. У долині кілька зон катання, між якими треба переміщатися на ski-bus.

При бажанні можна дістатися до підйомників, провідних в зону катання Селла-Ронда
(Близько 20 км).

Доломити-ді-Брента

Мадонна-ді-Кампільо, Фолгаріда, Маріллева

Мадонна-ді-Кампільо - гарний престижний курорт, витриманий в альпійському стилі. Відмінне катання для початківців і впевнених лижників, єдина зона катання
з сусіднім курортом Пінцоло. Хороші умови для сноуборду. При покупці єдиного скіпаса Dolomiti super-ski Rama можна кататися на всіх курортах регіону Доломити-ді-Брента.

Апрески - дуже гарне. Великий вибір готелів від 3 * до 4 * super, багато дорогих готелів 4 * super, є один готель 5 *. Катання «до дверей». Кілька підйомників, траси спускаються в містечко. Є готелі, розташовані поруч з підйомниками. Непоганий шопінг. Відмінні можливості для екскурсій. Підходить новачкам і впевнено катаються, в тому числі сноубордистам, сім'ям з дітьми, любителям престижного відпочинку, ресторанів з гарною кухнею, яскравих апрески, фешенебельних готелів. Курорт можна сміливо рекомендувати VIP-клієнтам.

В 2 км від Мадонни-ді-Кампільо розташоване селище Кампо-Карло-Маньо - красива природа, свій підйомник, пов'язаний з основною зоною катання, катання «від дверей», кілька готелів високого рівня і резиденції.

Селища Фолгаріда і Маріллева - спокійні, симпатичні, сучасні. Підходять тим, хто, бажаючи кататися на трасах Мадонни-ді-Кампільо, хоче «зекономити» на розміщенні і готовий проживати поруч зі знаменитим курортом, до якого трохи більше 10 км.

Альта-Вателліна

Борміо

Унікальний гірськолижний і термальний курорт, розташований в області Альта-Вальтелліна (Ломбардія). Саме містечко і його термальні джерела відомі вже більше тисячі років. Катання в Борміо цікаве: великий перепад висот, гарантований сніг, є літній катання на льодовику Стелвио.

Курорт підходить для впевнено катаються і профі. Комфортно тут буде і сім'ям: є дитячі школи, гарне апрески, відмінний шопінг і найголовніше - три чудово оснащених термальних центру. Готелі від 3 * до 4 * super, один готель 5 * з власним термальним центром в 3 км від центру Борміо. Великий вибір апартаментів. Є катання «від дверей». Ціни середні і нижчі за середні.

Лівіньо

Курорт розташований у швейцарського кордону, в 40 км від Борміо. Широка долина, з двох сторін оточена гірськими хребтами, на схилах яких розкинулися просторі снігові поля, - справжнє роздолля для лижників. Тут завжди сонячно і багато снігу. Відмінні умови для сноуборду і внетрассового катання. Дві зони катання на протилежних сторонах долини. Є готелі поруч з підйомниками. Траси спускаються прямо до містечка. Катання «від дверей». Готелі від 3 * до 4 * super, є апартаменти. Гарне апрески (є великий сучасний центр) і відмінний шопінг, оскільки Лівіньо є зоною безмитної торгівлі. Курорт підходить всім категоріям лижників - від початківців до профі, в тому числі сноубордистам, а також любителям веселою вечірнього життя, неформальної атмосфери, шопінгу.

Гірськолижні курорти Італії

Гірськолижні курорти Італії

Італійські Альпи - це гармонійне поєднання краси природи, спортивного азарту і італійського стилю. Це 2500 км найцікавіших, добре обладнаних різноманітних трас, переплетених нитками понад 1000 підйомників. Це цілий розсип курортних селищ - як всесвітньо відомих, титулованих, фешенебельних, так і простих, затишних і демократичних за цінами і атмосфері. Це чітко налагоджений механізм сфери обслуговування і повна свобода вибору всього - від трас, курортів, об'єктів розміщення, ресторанів, дискотек, спортивних центрів, SPA-салонів до марок лижного спорядження та дитячих садків для ваших «Бамбіні», яким чадолюбні італійці намагаються надати максимум зручностей і розваг. Це чудова італійська кухня, заснована на використанні високоякісних, екологічно чистих місцевих продуктів, абсолютно індивідуальна в кожній долині. Це унікальна можливість поєднувати «два в одному» - катання на гірськолижних схилах і відвідування знаменитих оздоровчих термальних комплексів. І нарешті, Італійські Альпи - це відмінна можливість поєднати приємне з корисним: побачити художні та архітектурні скарби італійських міст і відвідати численні бутики, магазини і аутлет.

Доломітові Альпи за свою неймовірну природну красу внесені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тут найбільша зона катання (1260 км трас!), Що включає знамениту «кругосветку» Sella Ronda , Які об'єднують зони катання 3-х долин: Валь-ді-Фасса, Валь-Гардена, Альта-Бадія і одну з найкрасивіших вершин Італійських Альп - Мармолада (3342 м). Катання тут розкішне, а єдиний абонемент Dolomiti superski дає можливість користуватися 496 підйомниками 12 гірськолижних курортів.

Доломити-ді-Брента - гірський масив, що лежить на захід від автостради Тренто, - також користується великою популярністю у гірськолижників. Зони катання розташовані на схилах двох дуже гарних альпійських долин - Валь-Ренді і Валь-ді-Соле. Єдиний скі-пас Superskirama Dolomiti об'єднує 360 км найрізноманітніших трас і дозволяє кататися відразу на п'яти курортах.

Гірськолижний район Альта-Вальтелліна, розташований на кордоні з Австрією і Швейцарією, порадує не тільки цікавими гірськолижними трасами популярних курортів Борміо і Лівіньо, але і цілющими термальними джерелами. А любителі тиші і спокою на лоні незайманої природи можуть відвідати національний природний парк Стелвио.

Високогірна область Валь-д `Аоста і її знамениті четирехтисячнікі - Монблан (4807 м), Монте-Роза (4632 м), Іль-Червіно (Маттерхорн, 4478 м) - залучають можливістю покататися не тільки над хмарами, але і за кордоном - на трасах швейцарських і французьких курортів.

1. Доломітові Альпи:


▪ долина Валь-ді-Фасса (Кампителло, Канацеи, Альба- ді-Канацеи, Поцца-ді-Фасса, Віго-ді-Фасса) і місто Моена

▪ долина Валь-Гардена (Сельва, Санта-Крістіна, Ортизеи)

▪ долина Альта-Бадіа (Корвара, Кольфоско, Ла-Вілла)

▪ Арабба-Мармолада (Арабба)

▪ долина Валь-ді-Фьемме (Кавалезе, Предаццо, Белламонте, Тезеро)

▪ Кортіна-д'Ампеццо і Мізуріна

▪ гора Кронплатц (Бруніко, Рісконе, Вальдаора, Мареббе)

2. Доломити-ді-Брента:


▪ долина Вель-Ренді (місто Мадонна-ді-Кампільо і селище Пінцоло)

▪ долина Валь-ді-Соле (селища Фолгаріда, Маріллева і Пассо Тонале)

▪ долина Валь-Камоніка (селище Понте-ді-Леньо)

3. Альта-Вальтелліна:


▪ місто Борміо і селище Валідентро

▪ селище Санта-Катерина

▪ місто Лівіньо

4. Валле-д `Аоста:


▪ Червиния

▪ Монте-Роза

▪ Ла-Туіль

▪ Курмайор

▪ Аоста, Пила

5. П'ємонт:


▪ місто Бардонеккья і об'єднана зона катання "Віа Латтеа" (селища Сестриере, Праджелато, Соуз д'улькс, Сан-Секар, Чезана)

Як вибрати курорт

Гірськолижні курорти в Італійських Альпах настільки багатоликі й різноманітні, що практично кожен може знайти те, що йому до душі.

Якщо вас вабить Селла-Ронда , То рекомендуємо курорти Валь-ді-Фасса і Валь-Гардени .

Якщо привертає високогір'ї з хорошим натуральним снігом, то радимо побувати в Червинии, Арабба-Мармолада, Кортині-д`Ампеццо.

Ну а якщо ви хочете поєднати приємне з корисним - покататися на лижах і поправити здоров'я, то можна поїхати в Борміо , Де знаходяться три термальних комплексу.

Тим, хто любить поєднувати катання з недорогим шопінгом, рекомендуємо відправитися в Лівіньо (Зона безмитної торгівлі).

Якщо ж ви шукаєте бюджетні курорти з можливістю катання в великих регіонах,
то до ваших послуг Валь-ді-Фасса , Валь-ді-Фьеме, Пассо Тонале .

Любителі моди, престижу, гламуру, веселих апрески і нічних розваг будуть відчувати себе комфортно в Кортині-д`Ампеццо, Мадонні-ді-Кампільо , Курмайорі.

Тому ж, хто вважає за краще катання «від дверей» (ski in / ski out), рекомендуємо Ла-Туіль і Пассо Тонале .

А тим, хто зібрався відпочивати з сім'єю, радимо поїхати в Пассо Тонале , Борміо , Ла-Туіль.

Ну а для тих, хто, відправляючись в гори, не думає про лижах, а мріє про спокійний «пляжному» відпочинку зі смачною їжею, приємною світським життям, SPA-процедурами, цікавими екскурсіями і захоплюючим шопінгом, рекомендуємо вибрати Борміо , Мадонну-ді-Кампільо або Курмайор.

доломітові Альпи

Валь-ді-Фасса

Долина Валь-ді-Фасса - найпопулярніший сьогодні на російському ринку італійський гірськолижний район. Він включає в себе два центральних містечка Кампителло і Канацеи, а також кілька селищ поменше - Альбаді-Канацеи, Поцца, Віго-ді-Фасса. Це традиційні альпійські села в тірольському стилі, з відмінною кухнею і атмосферою. Катання тут найбільше підходить для лижників середнього рівня і початківців. Незважаючи на порівняно невеликі висоти, навіть в снігу й наступної зими тут завжди є сніг завдяки величезній кількості снігових гармат. При покупці єдиного скі-пасу DolomitiSuper-Ski гостям долини Валь-ді-Фасса відкривається можливість катання на 12 курортах, що входять в регіон катання DolomitiSuper-Ski.

Валь-ді-Фасса - одна з чотирьох зон катання, що входять в регіон Селла-Ронда. Підйомники на Селла-Ронда розташовані в Кампителло і Канацеи. Готелі тут від 2 * до 4 * super. Більшість готелів 3 * та квартири. Ціни середні. Долина підходить для всіх категорій катаються: сім'ям, великим компаніям, любителям великих і різноманітних зон катання, цінителям природи, альпійської (тірольської) атмосфери, гарної кухні і додаткових екскурсій.

Валь-Гардена і Альпе-ді-Сіуз

Долина Валь-Гардена в Південному Тіролі - це колишні австрійські землі, що увійшли до складу Італії після Першої світової війни. У Ортизеи (Ortisei), Санта-Христині (Santa Cristina) і Сельві (Selva), трьох курортних містечках долини, поєднуються австрійський колорит і італійський темперамент. Назви вулиць, наприклад, тут до сих пір пишуться на трьох мовах - Ладинский, італійською та німецькою. У кожному з цих містечок вирує весела курортна життя: відкриті бари, ресторани, шумлять дискотеки, чекають покупців модні магазини.

Старовинний і дуже гарне містечко Ортизеи (1234 м) розташований в пологій частині долини, тут багато трас для бігових лиж і стежок для піших прогулянок. Є власна зона катання Альпе-ді-Сіуз, а також підйомник, провідний в зону катання Сечеда - КолРайзер, звідки з пересадкою можна дістатися до Селла-Ронда.

У невеликій Санта-Христині (1466 м) щорічно проводяться етапи Кубка світу. Це містечко підходить для сімейних пар і компаній лижників з різним досвідом катання.

Сельва, або по-німецьки Фолькенштайн (Wolkenstein), - найбільший містечко долини, з найкращим розташуванням щодо підйомників і трас. Майже до кожного готелю тут можна спуститися на лижах, а район катання над Сельвою входить до складу знаменитої Селла-Ронда.

У Валь-Гардені розвинена мережа локальних підйомників, багато трас спускаються в городки (катання «від дверей»), більшість готелів розташовані близько до підйомників. При покупці єдиного скі-пасу Dolomiti-Super-Ski можна кататися на 12 курортах. Підйомники на СеллаРонда стартують з Сельви і Санта-Христини.

Валь-Гардена підходить для всіх категорій лижників і сноубордистів, пропонує гостям традиційний тірольський стиль, відмінну кухню, веселий апрески і хороші можливості для екскурсій. Різноманітна база розміщення - готелі від 2 * до шикарних 5 *, багато готелів категорії 4 * super. Ціни вище середніх.

Валь-ді-Фьемме

Ця долина свого роду «ворота» в Доломітові Альпи. Тут розташовано кілька містечок - Кавалезе, Предаццо, Белламонте, Тезеро - з добре розвиненою інфраструктурою: є критий спортивний центр з басейном, каток, численні ресторани, бари та магазини, непогане апрески. Порівняно низькі ціни на проживання. Готелі в основному 3-4 *, є висококласні готелі 4 * super з wellness-центрами. Готелів поруч із підйомниками практично немає, в середньому відстань до підйомників 1-3 км.

Катання однаково підходить для всіх категорій лижників, особливо для початківців і просунутих. Любителям спокійного відпочинку і трас, не переобтяжених лижниками (особливо в будні дні), також буде комфортно. Є цікаві чорні траси для експертів. У долині кілька зон катання, між якими треба переміщатися на ski-bus.

При бажанні можна дістатися до підйомників, провідних в зону катання Селла-Ронда
(Близько 20 км).

Доломити-ді-Брента

Мадонна-ді-Кампільо, Фолгаріда, Маріллева

Мадонна-ді-Кампільо - гарний престижний курорт, витриманий в альпійському стилі. Відмінне катання для початківців і впевнених лижників, єдина зона катання
з сусіднім курортом Пінцоло. Хороші умови для сноуборду. При покупці єдиного скіпаса Dolomiti super-ski Rama можна кататися на всіх курортах регіону Доломити-ді-Брента.

Апрески - дуже гарне. Великий вибір готелів від 3 * до 4 * super, багато дорогих готелів 4 * super, є один готель 5 *. Катання «до дверей». Кілька підйомників, траси спускаються в містечко. Є готелі, розташовані поруч з підйомниками. Непоганий шопінг. Відмінні можливості для екскурсій. Підходить новачкам і впевнено катаються, в тому числі сноубордистам, сім'ям з дітьми, любителям престижного відпочинку, ресторанів з гарною кухнею, яскравих апрески, фешенебельних готелів. Курорт можна сміливо рекомендувати VIP-клієнтам.

В 2 км від Мадонни-ді-Кампільо розташоване селище Кампо-Карло-Маньо - красива природа, свій підйомник, пов'язаний з основною зоною катання, катання «від дверей», кілька готелів високого рівня і резиденції.

Селища Фолгаріда і Маріллева - спокійні, симпатичні, сучасні. Підходять тим, хто, бажаючи кататися на трасах Мадонни-ді-Кампільо, хоче «зекономити» на розміщенні і готовий проживати поруч зі знаменитим курортом, до якого трохи більше 10 км.

Альта-Вателліна

Борміо

Унікальний гірськолижний і термальний курорт, розташований в області Альта-Вальтелліна (Ломбардія). Саме містечко і його термальні джерела відомі вже більше тисячі років. Катання в Борміо цікаве: великий перепад висот, гарантований сніг, є літній катання на льодовику Стелвио.

Курорт підходить для впевнено катаються і профі. Комфортно тут буде і сім'ям: є дитячі школи, гарне апрески, відмінний шопінг і найголовніше - три чудово оснащених термальних центру. Готелі від 3 * до 4 * super, один готель 5 * з власним термальним центром в 3 км від центру Борміо. Великий вибір апартаментів. Є катання «від дверей». Ціни середні і нижчі за середні.

Лівіньо

Курорт розташований у швейцарського кордону, в 40 км від Борміо. Широка долина, з двох сторін оточена гірськими хребтами, на схилах яких розкинулися просторі снігові поля, - справжнє роздолля для лижників. Тут завжди сонячно і багато снігу. Відмінні умови для сноуборду і внетрассового катання. Дві зони катання на протилежних сторонах долини. Є готелі поруч з підйомниками. Траси спускаються прямо до містечка. Катання «від дверей». Готелі від 3 * до 4 * super, є апартаменти. Гарне апрески (є великий сучасний центр) і відмінний шопінг, оскільки Лівіньо є зоною безмитної торгівлі. Курорт підходить всім категоріям лижників - від початківців до профі, в тому числі сноубордистам, а також любителям веселою вечірнього життя, неформальної атмосфери, шопінгу.

Новости