Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижні курорти Хорватії: фото, відгуки. Гірські лижі в Хорватії

  1. Устаткування і траси
  2. Розваги та екскурсії


Хорватія - це не тільки бірюза Адріатики, білосніжні пляжі, терпкі вина і дивовижна кухня. Маленька європейська країна таїть в собі чимало інших достоїнств, одне з яких її гірськолижні курорти. Хорватські гори не відрізняються особливими рекордами по висоті, а тому навченим досвідом гуру від гірськолижного спорту тут може бути трохи нудно. Зате новачки, сімейні пари з дітьми і лижники середнього рівня підготовки відчувають себе на гірськолижних курортах Хорватії цілком затишно.

Устаткування і траси

Один з найвідоміших схилів країни - гора Слеме. Курорт розташований всього в десятці кілометрів від Загреба, а тому на ньому завжди жваво і весело. Чотири траси Слеме мають загальну довжину в чотири кілометри і обслуговуються трьома підйомниками, два з яких - бугелі. Найскладніша траса курорту Слеме промаркована червоним кольором, і на ній навіть проводяться змагання міжнародного рангу. Від примх погоди спортсменів надійно рятує система штучного оснежненія, а підсвічування у вечірній час дозволяє вважати курорт одним з найромантичніших.
Гірські лижі в Хорватії представлені і на курорті Белоласіца. Сучасні і технічно досконалі траси Белоласіци дозволяють тренуватися тут навіть олімпійської збірної країни. Рівень спусків досить складний, і з шести трас курорту чотири мають «червону» маркування, а одна і зовсім - «чорна». Новенькі і малюки можуть навчитися триматися на схилі за допомогою досвідчених інструкторів гірськолижної школи на навчальних трасах. Три підйомника дозволяють уникнути черг і швидко доставляють спортсменів на вершину гори, а снігові гармати допомагають впоратися з проблемою нестачі снігу, якщо зима дуже тепла.

Розваги та екскурсії

Близькість гірськолижних курортів Хорватії від міст дозволяє вдало поєднувати заняття улюбленою спортом з пізнавально-розважальною програмою. Гостей завжди чекають в затишних ресторанчиках, меню яких складається з кращих страв місцевої кухні. Екскурсії в національні парки країни допоможуть познайомитися з унікальною природою Хорватії, насолодитися її первозданністю і красою.
Багато готелів на гірськолижних курортах Хорватії пропонують оздоровчі програми в спа-центрах, запрошують попаритися в лазнях і саунах, провести вечір в нічному клубі або дискотеці.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 05.08.2014


Фотографії гірськолижних курортів Хорватії

Популярні статті



Новости