Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижні курорти Чорногорії

  1. Жабляк
  2. Колашин

Невелика балканська країна може запропонувати досвідченому туристу не тільки комфортний відпочинок на морському узбережжі, а й дивовижне проведення часу в горах. В останні роки гірськолижний спорт в Чорногорії розвивається досить швидкими темпами і багато курортів вже не поступаються за технічним оснащенням і сервісу своїм європейських сусідів. М'який клімат, мальовничі пейзажі, великий вибір трас для катання, прийнятна ціна роблять Чорногорію привабливою для туриста. Відгуки, фото, розташування на карті - вірні помічники, які допоможуть вибрати куди і коли краще поїхати.

Особливою популярністю користуються курорти «Колашин» і «Жібляк», які знаходяться поблизу однойменних міст. Це цілі комплекси, в які входять школи для початківців спортсменів, які тільки починають освоювати техніку катання, пункти прокату, готель з ресторанами і кав'ярнями, звідки відкривається унікальний вид на засніжену долину.

Траси передбачені для екстремалів різних рівнів підготовки: відносно пологі для новачків і круті з перегинами для впевнених спортсменів. Зручні фунікулери дозволяють дістатися вгору на гору за лічені хвилини. Поруч з гірськолижними курортами розташовуються великі лісисті зони, які відмінно підходять для спокійних піших прогулянок.

Жабляк

Гірськолижний курорт Жабляк вважається самим високогірним населеним пунктом на Балканах. Гірськолижний сезон відкрито з грудня і до кінця березня. Також, круглий рік працює траса в Дебелі намет. Пообідати або перекусити можна в кафе, які знаходяться біля трас. Щоб дістатися до міста потрібно прилетіти спочатку в Подгориці, а потім на трансфер до готелю. Це відмінний варіант для якісного відпочинку на свіжому повітрі і в оточенні красивих лісів за доступною ціною.

Це відмінний варіант для якісного відпочинку на свіжому повітрі і в оточенні красивих лісів за доступною ціною

Žabljak, Pitomine

Ціни від 907 руб.

Žabljak, Marka Miljanova bb

Ціни від 1 378 руб.

Колашин

Колашин - це найбільш популярний і розвинений гірськолижний курорт в Чорногорії. Гірськолижний сезон зазвичай починається з грудня і закінчується в квітні. Тут знаходяться 7 трас, які оснащені всім необхідним для комфортного спуску. Також, для зручності відпочиваючих встановлені бугельні і крісельні підйомники. Всі вони справно працюють. На самому прохідному і широкому місці встановлені сучасні снігові гармати. Також на території курорту працює велика кількість кафе, магазинів і барів.

Також на території курорту працює велика кількість кафе, магазинів і барів

Kolašin, 13. Jula 31

Ціни від 3 264 руб.

Новости