Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

BSNews :: Червона Поляна - найдорожчий гірськолижний курорт Росії

Все більше число росіян вважає за краще відпочивати всередині країни, про це говорить статистика. Основна причина - відпочинок за кордоном в нинішній економічній ситуації обходиться істотно дорожче в рублевому еквіваленті.

Разом з тим російські курорти останнім часом пропонують цілком прийнятний рівень сервісу за розумними, особливо в порівнянні з європейськими, цінами, пише Кuzuk.ru .

Говорячи про європейські курортах, в першу чергу маються на увазі курорти гірськолижні. У цій сфері російські схили є чудовою альтернативою і конкурують зараз вже навіть не зі своїми іноземними колегами, а між собою.

Причому ціни на найбільш популярних гірськолижних курортах Росії можуть помітно відрізнятися. Необхідно також враховувати витрати на дорогу до місця відпочинку, які можуть становити до третини всіх фінансових витрат. З цієї причини розрахунки здійснювалися для двох умовних груп відпочиваючих: перші представляють центральні райони держави і на відпочинок вилітають, як правило, з Москви, друга - це Сибір з вильотом з Новосибірська.

Порівняльний аналіз показав, що не дарма за курортами Червоної Поляни закріпилася слава не тільки самого розвиненого щодо інфраструктури, а й самого дорого місця для гірськолижного відпочинку в Росії. При цьому абсолютно неважливо, де ви живете, в Москві або Новосибірську. Москвичі, правда, мають можливість заощадити на перельоті за рахунок досить демократичних тарифів саме на сочинські напрямки, але ця економія виглядає несуттєвою на тлі дорогого проживання, харчування та інших послуг.

Найбільш економним для жителів європейської частини країни буде відпочинок в Домбай і Приельбруссі. Дістатися туди буде трохи дорожче, ніж в Червону Поляну, але в іншому ціни набагато нижче.

Для жителів Новосибірська, як нескладно здогадатися, самим бюджетним варіантом є відпочинок в Шерегеше, через мінімальних витрат на дорогу. На другому місці йде гора Соболина в Іркутській області, але відрив дуже суттєвий і становить майже 30 000 рублів на більшу сторону.

На другому місці йде гора Соболина в Іркутській області, але відрив дуже суттєвий і становить майже 30 000 рублів на більшу сторону

* Проживання в стандартному номері в одному з готелів, розташованих не більше ніж в 5 хвилинах ходьби від підйомників

** при замовленні харчування в кафе середньої цінової категорії

*** при розрахунку тижневого бюджету враховувалося дворазове відвідування закладів apres-ski (SPA-комплексу, басейну, сауни)

Новости