Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як вибрати гірськолижну захист: чи є ціна у безпеці?

  1. Захист для фрірайдера: основи вибору
  2. Гірськолижна захист: варіанти і можливості шолома
  3. Захист тіла: про штанях, шортах і жилетах
  4. Вибір гірськолижної захисту: нічого не забули?

Всього кілька років тому сноубордистам і гірськолижникам доводилося йти на значний ризик, задовольняючись захистом, розробленої для спортсменів, більшу частину часу проводять на асфальтованих покриттях - велосипедистів і скейтбордистів. Ризик полягав в наступному: при низьких температурах така екіпіровка втрачала то, заради чого, власне, і купувалася - свої захисні властивості. Деякі фрірайдери були змушені використовувати і зовсім не призначені для них елементи - хокейні або футбольні щитки.

Ми доклали всіх зусиль для того, щоб звести до мінімуму будь-яку небезпеку, що чатує спортсмена в горах. Представлена ​​на сторінках інтернет магазину Keeperstore гірськолижна захист в Києві розроблена з повним урахуванням специфіки гірськолижних спусків, і особливо - фрірайдінга.

Захист для фрірайдера: основи вибору

? Так, спробуємо відповісти на питання, яке хвилює багатьох спортсменів - як вибрати гірськолижну захист правильно?

Перш за все, захист для гірськолижника, фрірайдера або альпініста повинна бути легкою, компактною і зручною Перш за все, захист для гірськолижника, фрірайдера або альпініста повинна бути легкою, компактною і зручною. Всі її елементи повинні легко підганяти під конкретного спортсмена і забезпечувати досить щільне прилягання. Проте, перетворювати себе в Робокопа теж не варто - під час катання захист не повинна тиснути і упиватися в тіло.

Краща гірськолижна захист - до неї пред'являються особливі вимоги - повинна охороняти фрірайдера від будь-яких ударів і зіткнень з камінням, гілками або деревами, можливих в момент вимушеного дотику. Іншими словами, наслідки перекрутився, піруетів, що демонструються котиться зі схилу гірськолижником, не повинні пройти «червоною ниткою» по обличчю, голові та іншим частинам тіла спортсмена.

Більш того, додаткове завдання деяких елементів захисту полягає в регулюванні тепловіддачі. Для цього виробниками використовуються водовідштовхувальні і водонепроникні матеріали, що мають при цьому і «дихаючі» характеристики.

Гірськолижна захист: варіанти і можливості шолома

Купуючи захисну екіпіровку, спортсмен може вибирати між окремими частинами (наколінники, налокітники, захист спини) або одягом, має вбудовану (знімну або ушиту) захист Купуючи захисну екіпіровку, спортсмен може вибирати між окремими частинами (наколінники, налокітники, захист спини) або одягом, має вбудовану (знімну або ушиту) захист. При цьому обов'язковою частиною екіпіровки завжди буде шолом - сама потрібна і важлива частина захисту гірськолижника.

За винятком так званих «вух» - у гірськолижників вони жорсткі і незнімні, а у сноубордистів - напівтверді і можуть відстібатися, принципових відмінностей шолом для сноуборда або гірських лиж не має. Остання фішка - інтегровані навушники, прикладом чого є фактично всі останні гірськолижні шоломи Triple Eight - моделі White Rubber , East Village та інше. ? Нтерес і наступний момент: за своїми характеристиками дитячі шоломи від Triple Eight (модель Junior Black , Наприклад) точно копіюють дорослі моделі, відрізняючись від «великих братів» лише розмірами.

Захист тіла: про штанях, шортах і жилетах

Захист для тіла також передбачає кілька варіацій. Так, можна підібрати одяг, яка вже має вшиті або інтегровані елементи захисту. Наприклад, це можуть бути гірськолижні штани з вшитой м'яким захистом на попереку, стегнах і колінах, або моделі з пластиковою знімною захистом куприка. Крім того:

  • Найбільш серйозний варіант - захисний жилет, який можна як підчіплювати під куртку, так і носити зверху. В довгі рукава вставлені пластикові налокітники, а безпосередньо в жилет вшиті 7 пластикових пластин, які захищають корпус (особливо спину) і плечі.
  • Окремо зазначаємо захисні шорти ( Triple Eight BMX Bumsaver shorts і Bumsavers II Padded Shorts - як приклад). Сідничні м'язи і куприк - слабке місце і новачків, і професіоналів. За частотою приземлення і по тяжкості травм п'ята точка випереджає і коліна, і лікті. Захисні шорти зі вставками з EVA-піни (прикривають стегна, сідниці, куприк) підчіплюються під штани. М'яка, тактильно приємна і дихаюча тканина забезпечує абсолютний комфорт. Додаткова зручність - в таких шортах можна сидіти на снігу, не боячись переохолодження.

Вибір гірськолижної захисту: нічого не забули?

Крім усього перерахованого вище, гірськолижна захист від Keeperstore передбачає такі елементи, як: Крім усього перерахованого вище, гірськолижна захист від Keeperstore передбачає такі елементи, як:

  • Захист для ніг. Її найважливіша частина, без сумніву, - наколінники, які захистять, особливо новачків, від хворобливих ударів. Слаломні (довгі) наколінники додатково закривають і захищають гомілку. Магазин Keeperstore рекомендує модель Triple Eight Undercover Snow Pads 2-Pack Box - зимовий комплект для захисту колін і передпліч .
  • Захист спини - своєрідний панцир, що отримується в результаті кріплення жорстких пластикових пластин, що мають гнучку основу. Такий «корсет» в потрібний момент вигинається назад і пом'якшує удар об камінь. Зверніть увагу: захист для спини може продаватися, як окремий елемент, або ж бути частиною куртки або рюкзака (Ortovox, наприклад, в своїх моделях рюкзаків часто використовує знімну захист).

Окремо хочемо нагадати: головна гірськолижна захист, купити яку неможливо, - це ваше розсудливість і обережність!

Рейтинг сторінки:

залишило

332

людина.

Так, спробуємо відповісти на питання, яке хвилює багатьох спортсменів - як вибрати гірськолижну захист правильно?
Вибір гірськолижної захисту: нічого не забули?

Новости